|
LU "SREM" Šid
|
| punisher |
Objavljen 18.05.2012. 23:14
|

Veteran

Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Sve je lepo što se ovde piše samo mene zanima da li još uvek Kuvar, alijas Kum Vujica, alijas...Najveći lovac sa područija Srema i Vojvodine, Grof od Monte Rume, Markiz de LSV-a i Lord od Bosne ima podršku ovih iz LU Srem, kao što je to imao za vreme njegovog osvedočenog prijatelja i nosioca ordena za zasluge u lovstvu, Bore Bogunovića koga je lično odlikovao ispred LSV nekom srebrnom medaljicom ako se ne varam.
Da li je taj neprikosnoveni autoritet srBskog lovstva još uvek rado viđen gost na područiju Šida.
Kako sam shvatio duh nesretnog BB-a provejava ovim udruženjem u liku i delu G-dina Predsednika udruženja koji mu je bio dobar drugar, što opet znači da je par glasova iz ovoga udruženja garant za Kuvara. |
| |
|
|
| moharac |
Objavljen 19.05.2012. 14:05
|

Član

Upisa: 149
Pristupio: 13.04.2012. 16:08
|
Nemamo ti mi tih informacija kolega punisher slabo te informacije dolaze do nas.
A pravo da ti kažem dosta stvari sam prvi put čuo odnosno pročitao ovde na forumu o dešavanjima u našem udruženju kao i o radu pojedinaca unutar udruženja.
Vešto su oni to skrivali od nas lovaca . |
| |
|
|
| punisher |
Objavljen 20.05.2012. 12:43
|

Veteran

Upisa: 566
Pristupio: 19.11.2010. 08:37
|
Što se tiče informacija o radu viših saveza preporučujem čitanje tema "Nestaje li LSS","Šta se dešava u LSV", "Vojvođanski lovac", "Lovačka komora", "Lovačko udruženje"... i još par tema iz ovoga dela foruma da bi sagledali sumornu sliku srpskog lovstva kroz rad pojedinaca na čelnim funkcijama. Pre svega na Velikog Kuvara i njegovog pomoćnika G-dina Sekretara, pa na formiranje vertikale PSPŠV - LSV - VL D.o.o - L. Komora koja je oličena u par ljudi koji dugo vremena drmaju lovstvm u Vojvodini i za koje znamo ko su i kakvi su i koji su.
Pročitaj pažljivo tekstove sa tih tema prijatelju pa će ti se dosta stvari kazati samo od sebe.
Nije tajna da je BB bio odlikovan od strane bivšeg predsednika LSV i to mesec-dva pre nego što je počinio gnusni zločin i jednom za svagda se deklarisao kako kukavica i sebičnjak kakav je za života bio.
Dobio je od LSV orden zasluga za lovstvo, a upropastio je udruženje Srem, ali je kako vidim ostavio dostojnog naslednika koji nastavlja njegovim stopama da uništava sve živo.
Bar vidim iz upisa ovde da "...sve je isto samo njega nema" pa se pitam dokle ćete vi lovci da trpite lovačku bagru koja vam sisa krv kao pijavica i upropaštava sve čega se dotakne.
Vidim napore par ljudi koji pišu ovde na forumu, daju sugestije i ideje kuda i kako dalje, kako da se Srem čupa iz dugova i problema u koje je zapao.
Ja vam kažem: Napolje sa bagrom. Pod hitno izjuriti ih sve i dovesti prave i poštene ljude. Podnesite krivične i prekršajne prijave, pozovite nadležne inspekcije da ih dovedu u red, ne tolerišite da vas neko za vaše novce potkrada, sebi namešta plate, nagrade za rad, privilegije na konto vaših para od članarine.
Podržite pametne ljude koji imaju šta da kažu a ne dojučerašnje političare i demagoge, preletače iz stranke u stranku koji se okreću kako vetar duva i koji će vam sutra okrenuti leđa i nasankati vas i ostaviti u problemima koje ćete opet vi lovci kao članovi morati da rešavate.
Napolje sa takvima iz udruženja. |
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 20.05.2012. 19:20
|

Lovčina

Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Prijatelju sve ono što si izneo stoji, ali po meni je sistem organizovanja i rada lu pogrešan.
Delegati po skupštini ne samo ovde nego svuda su blago je reći nezainteresovani, pola od njih plaši se svoje senke i to je loše. Niko neće nikome da se zamera jer se plaši, pogotovo ne nekom nazovi moćniku, a ne shvataju da su tu svi jednaki, nema većeg ili manjeg lovca, nema i ne sme da bude podele na bogate i siromašne, na moćnije i one manje moćne.
Ako je Zakon o udruženjima rekao da smo svi ovde na dobrovoljnoj bazi, kao udruženje građana, onda smo svi jednaki, jer svi smo građani.
Ja sam nabrojao par autogolova koje je uprava udruženja dala sama sebi za svega par meseci. Voleo bih da se još neko javi i kaže neki svoj komentar, ali kao što vidiš samo nas je par koji iskreno pišemo.
Od toga vajde nema. Na skupštinama jedni druge prozivaju bez reda i smisla, nema pametne ideje da se oko nje svi okupe, jer jedni vuku na jednu, drugi na drugu stranu.
Jedino rešenje su temeljne izmene Statuta i kretanje iz početka. Dakle reorganizacija u celom lu srem.
Ali kako kada su delegati iz skupštine uspavani a skupština je i po zakonu i po statutu glavni organ rada udruženja, kao što već znaš.
Samo zbog onih par autogolova trebalo bi da predsednik lu srem i sekretar podnesu ostavke, ali prvo da raspišu konkurs za lovočuvare, ako zaista misle dobro svome udruženju.
Mislim da bi to bio moralan čin nakon onih gluposti i protivzakonitosti koje su prouzrokovali. Da li će biti tako pitanje je na koje mislim da unapred znam odgovor.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
| |
|
|
| Srem |
Objavljen 20.05.2012. 21:05
|

Član

Upisa: 162
Pristupio: 24.07.2010. 10:23
|
Ficho jesu li te odmah kontaktirali ovi moji iz Kuline , za stene .
Cujem da jesu , al da proverim ,koliko su brzi
uvek imamo nekoga na temi.B) |
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 20.05.2012. 21:49
|

Lovčina

|
Kolega Srem, iskreno želim da se zahvalim i tebi i kolegama iz LU Kulina na brzom kontaktu i pomoći. Sutra bi trebalo da stigne štene ali o tome ću jedan pravi tekst uz zahvalnost svima koji su učestvovali napisati i objaviti i u ovoj temi i u temi o mađarskoj vižli.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 20.05.2012. 21:54
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Znači stiže budući šampion Srema, a i i šire!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Srem |
Objavljen 20.05.2012. 22:02
|

Član

Upisa: 162
Pristupio: 24.07.2010. 10:23
|
Ficho , nema na cemu . Pravo je zadovoljstvo kad tako
nesto dodje u prave ruke . Iskreno se nadam da ce sve do kraja biti po planu.
Vidis koja je to slucajnost , a sve je poteklo od slike vizle koju si stavio na svoj avatar , a malo i od moje znatizelje da pitam .
A znao sam da ima leglo u okolini.
E sad kao sto sam i napisao stvarno dosta nasih clanova iz LU Srem
ovo prati svakodnevno ( Naravno i moji iz Lu Kulina ) tako da sam i tipovao da ce te neko vec obavestiti da li ima slobodno stene.
Pozdrav |
| |
|
|
| moharac |
Objavljen 20.05.2012. 22:04
|

Član

|
Kolega ficho mislim da se neće ništa bitno promeniti u udruženju ako predsednik i sekretar podnesu ostavke,ako se ne osveži skupština sa novim i savesnijim delegatima.
Bio si na poslednjoj skupštini i mogao si se sam uveriti kako to izgleda,tako da dok se svest delegata ne promeni ništa od brže reorganizacije udruženja.
Voleo bih da imam pogrešno mišljenje o trenutnoj situaciji- |
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 20.05.2012. 22:19
|

Lovčina

|
Po meni su promene statuta neminovne i preko potrebne kako za UO koji mora biti manji, da skupština bira članove, da predsednici sekcija ne mogu po automatizmu da budu članovi UO. Ostalo je utvrditi broj delegata u Skupštini i način njihovog izbora. Da li prema broju članova u sekcijama, ili da svaka sekcija da jednak broj.
U svakom slučaju promene statuta i reorganizacija su neophodno potrebne a moje lično mišljenje na koje, ponovo kažem, imam pravo po Ustavu, je da sa ljudima koji kažnjavaju svoje članove, sa ljudima koji podnose disciplinske prijave protiv predsednika sekcija koji drugačije misle i imaju pravo na svoje mišljenje, sa ljudima koji svojim članovima koji su uredno platili lovne karte, saljudima koji hoće naknadu za svoj (ne)rad u dobrovoljnoj organizaciji lu srem nema šta da traži. Sa takvima se kuća ne kući.
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 20.05.2012. 22:25
|

Lovčina

|
Sa ljudima koji svojim članovima koji su im uredno platili lovne karte odbijaju da ih podele, sa ljudima koji ne podnose disciplonske prijave protiv lovočuvara koji su svojim neradom prouzrokovali štetu udruženju a podnose ih kako sam rekao protiv pojedinih predsednika sekcija koji drugačije misle a kako sam rekao imaju pravo na to.
|
| |
|
|
| moharac |
Objavljen 20.05.2012. 22:28
|

Član

|
Puno tu posla ima da bi se sve to pokrenulo počevši od statuta pa sve do izbora delegata po društvima.Mislim da pojedini predsednici društava neće biti za to da neuđu po automatizmu u uo lu srem. |
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 20.05.2012. 22:34
|

Lovčina

|
E pa kada im za godinu dve udruženje sa ovakvim glomaznim uo i sa ljudima tj. članovima uo koji dižu ruke za ovakve odluke, PROPADNE ili bude dovedeno na rub propasti, pa kada im država uzme lovište i raskine ugovor, kako će svojim članovima da objasne da više ne mogu u lov.
Koliko sam čuo na VU Morović boravio je G-din Danijel Petrović, pokrajinski sekretar, pa me zanima razlog njegove posete.
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 20.05.2012. 22:51
|

Lovčina

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
ficha007 kaže:
Kolega Srem, iskreno želim da se zahvalim i tebi i kolegama iz LU Kulina na brzom kontaktu i pomoći. Sutra bi trebalo da stigne štene ali o tome ću jedan pravi tekst uz zahvalnost svima koji su učestvovali napisati i objaviti i u ovoj temi i u temi o mađarskoj vižli.
Svaka čast sremcima, za pokazanu solidarnost.
Mene brine nešto drugo: ko će sad živ opstati, kad Ficha počne da se bavi kinologijom? Imaćemo detaljne informacije o štenetu, od klope, pa do obuke!
Predlažem da na Srbijalov se otvori konkurs/anketa, koje ime da se da štenetu!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 20.05.2012. 22:51
|

Lovčina

|
Šta će se dogoditi u slučaju neminovnog smanjenja broja članova pa samimi tim povećanja članarine ostalim članovima u udruženja. Već imamo najavu ljudi iz lu kulina o istupanju. To je oko 60 članova manje u sledećoj lovnoj sezoni. Šta je sa krivičnim postupkom koji se vodi i gde je zaprećena kazna od 1. 5 do 3 miliona dinara uz mogućnosr izricanja mere zabrane obavljanja delatnosti do 10 godina. Doduše to je samo istraga koju je započelo tužilaštvo, ali ne mora da znači da će udruženje i biti osuđeno. Sve to otvara diskusiju koje nema jer je predsednik lu srem obećao vanrednu skupštinu u roku od 30 do 45 dana od poslednje održane. Od tog obećanja ništa.
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 20.05.2012. 22:57
|

Lovčina

|
Lalo ako bude mužjak biće Apis po jednom od najintrigantnijih likova srpske istorije i meni pored Živojina Mišića najdražem istorijskom liku. Treći istorijski like je Džems Bond koji je verovali ili ne bio Srbin. Oličen u liku i delu Duška Popova koji je poslužio kao osnova Janu Flemingu piscu o Džems Bondu.
|
| |
|
|
| Lala |
Objavljen 20.05.2012. 23:00
|

Lovčina

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Dobro je Ficho, samo kad nije Lala... Jedan lovac (mnogo dobar čovek, zaista) kojeg sam upoznao pre par godina, ima NOD koji se zove Lala... Bilo je veselo kad smo lovili zajedno, kad vikne 'Lalo, aport!', malo je falilo da i ja potrčim! 
Mada, mislim da ni ime Sremac nije loše...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
| |
|
|
| Indjijanac |
Objavljen 20.05.2012. 23:04
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
saćeš videti kad te Zoki demantuje i kaže da je Džems Bond bio ličan
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 21.05.2012. 00:04
|

Lovčina

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Mislim da bi bilo dobro napraviti rezime ovih upisa , odštampati ih i poslati svim članovima LU Srem Šid.Čisto radi informacije.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 21.05.2012. 09:09
|

Lovčina

|
Sa druge teme, ali je suština ista.
ZAKON O UDRUŽENJIMA
Član 2.
Udruženje, u smislu ovog zakona, jeste dobrovoljna i nevladina nedobitna organizacija zasnovana na slobodi udruživanja više fizičkih ili pravnih lica, osnovana radi ostvarivanja i unapređenja određenog zajedničkog ili opšteg cilja i interesa, koji nisu zabranjeni Ustavom ili zakonom.
Članstvo u udruženju
Član 19.
Svako lice može pod jednakim uslovima utvrđenim statutom da postane članudruženja.
Fizičko lice može biti član udruženja nezavisno od godina starosti, u skladu sa ovim zakonom i statutom.
Izjavu o pristupanju, odnosno učlanjenju u udruženje za maloletno lice do 14 godina života daje njegov zakonski zastupnik u skladu sa zakonom, a ako je u pitanju maloletnik sa navršenih 14 godina života izjavu daje sam maloletnik uz izjavu o davanju saglasnosti njegovog zakonskog zastupnika u skladu sa zakonom.
Izjave iz stava 3. ovog člana moraju da sadrže potvrdu o overi potpisa u skladu sa zakonom.
Član 22.
Skupština je najviši organ udruženja.
Skupštinu čine svi članovi udruženja.
Od ona četiri autogola protivzakonito je ( ako je tačno ) pokretanje disciplinskog postupka protiv predsednika LD u Moroviću, jer ako je neko dobrovoljno prišao udruženju, on ima pravo i da dobrovoljno istupu, ako to tako želi njegovo članstvo iz sekcije.
Ako je Skupština najviši organ udruženja, odakle onda pravo UO da donosi odluke o kažnjavanju članstva u slučaju neplaćanja članarine. Gde to u Statutu lu Srem stoji da je UO nadležan da o tome donosi bilo kakve odluke.
Idemo dalje:
Ništavost odluke organa udruženja
Član 20.
Svaki član udruženja može pokrenuti postupak pred nadležnim osnovnim sudom za utvrđivanje ništavosti opšteg akta udruženja koji je donet suprotno statutu ili drugom opštem aktu udruženja, odnosno za utvrđivanje ništavosti pojedinačnog akta udruženja koji je donet suprotno zakonu, statutu ili drugom opštem aktu udruženja, u roku od petnaest dana od dana saznanja za akt, a najkasnije u roku od šest meseci od dana donošenja akta.
Utvrđivanjem ništavosti akta iz stava 1. ovog člana ne dira se u prava stečena od strane trećih savesnih lica.
Postupak za utvrđivanje ništavosti akta iz stava 1. ovog člana vodi se prema odredbama zakona kojim se uređuje parnični postupak.
I šta ćemo sad gospodo iz udruženja?
Šta ako neki član pokrene postupak tužbom pred nadležnim sudom za poništaj takvih vaših odluka?
Ko tu snosi odgovornost, i moralnu i materijalnu i prekršajnu i krivičnu?
Mislite o tome...
|
| |
|