Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
mrwa22250
 Sve lepo rece covek u minut i 5 sekundi.
Kaludra,odlican slagvort na ovu i mnoge druge temeOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Lala

Aca016 kaže:

Lalo mozes i da kopiras komentare sledeci put da se ne mucis jer jedno te isto pises, pa nisam ja retardiran da ne razumem o cemu pricas... Ali ti izgleda da namerno iz nekog razloga neces da razumes ono sto ja pisem.. Da prihvatas ni ne treba jer to je vec razlicitost misljenja... Ne vidim zasto ''silom'' pokusavas jos uvek da nametnes to da je Canak zasluzio nesto bolje od toga da mu covek pljune u lice kada se sretne sa njim posle svega u sta nas je upleo, lagao, mazao, premazivao, itd... O pozadini njegovog zalaganja da i ne pricam, zbog toga se moze u Zatvor Ne znam kako se jos uvek ne pomiris sa tim da je Sormaz obicno tele koje o lovu zna koliko i Marica... Namigivanje I ne znam zasto uporedjujes Canka sa njim... Onaj ko treba da nas zastupa, nas ne zastupa, a onaj koji ne treba on se zarad ''popularnosti'' i sacice glasova nesto kurobeca i udara u grudi tamo po skupstini i po emisijama a o lovu zna isto kao i ovaj prvi pomenuti... Kako ne shvatis jednom da mu je bolje da CUTI nego da lupeta gluposti od koje bi se svaki iole obrazovaniji covek lovac zgranuo... Namigivanje

Ja ti jos na pocetku rekoh, ostavi ti te price za nekoga ko nije upucen u celokupnu problematiku...

Aco, ja pišem ono što smatram da treba da pišem, i isto to pravo ne osporavam ni drugima, sve dok je u okviru teme. Nisam tražio savet kako ću da pišem, ili da kopiram svoje upise, hvala ti na trudu, nije trebalo. O kakvom nametanju 'silom' pričaš, molim te? Šta ja to namećem? Napravi razliku kada se ovde iznose činjenice i informacije, a kada se ovde iznosi lični stav i mišljenje. Da li si ti ovde izneo neku informaciju? Ako ti se ne dopada moje mišljenje i pisanje, nemoj čitati, ako ti se ne dopada način na koji vodimo Srbijalov portal, potraži bolje mesto. Ako imaš dobronamerne predloge za unapredjenje portala, imaš odgovarajuću temu da takve predloge izneseš.

Da li ti imaš želju da nekog pljuneš u lice ili nemaš, to je tvoja stvar i tvoj problem, to nema nikakve veze sa zakonom o oružju i pratećim pravilnicima, a nema veze ni sa Srbijalov portalom. Da li ti za nekog smatraš da je 'obično tele', opet tvoja stvar, ali takvo pežorativno izražavanje nije u redu. Da li si retardiran ili nisi, nemam pojma, ne poznajem te i nisam iz struke koja je kompetentna da procenjuje stepen bilo čije retardiranosti, ali ni to nema nikakve veze sa temom. Ne pišem ja ovde da bi samo TI čitao, prati ovo pisanje i diskusiju ovde popriličan broj ljudi osim tebe i mene. Da li stalno pišem isto - pa pišem, jer se stalno uključuju novi diskutanti koji uglavnom nisu pročitali ranije upise ili nisu dovoljno informisani, pa izleću sa raznim diskutabilnim zaključcima i stavovima koji su takvi zbog manjka informacija. Zbog toga se mora neki put i ponoviti nešto. A ne misliš valjda da bih svaki put trebao da pišem različito?!? Smile
Šta je sprečavalo bilo kog drugog političara osim Čanka da 'ubere šačicu glasova' time što će pomoći lovcima na neki način? Ko im je branio? Lovci bi bili na dobitku, a ko bi za koga glasao to ne zna niko.

I još jednom (drugi put za kratko vreme) te molim da mene lično zaobidješ u prozivkama i komentarisanju. Treći put te neću zamoliti, nego ćeš morati malo da odmoriš i središ misli. Iznesi svoje mišljenje, nije problem, pa suoči argumente 'za' i 'protiv' u diskusiji, a batali lična prepucavanja sa članovima. Niko nije dužan da to trpi, ni ti ni ja ni bilo koji član foruma. Nadam se da smo se razumeli?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Aca016
 Upis je obrisan jer nema blage veze sa temom. Tema je Zakon o oružju.

Aca016
 Cenzurisano

Samo dopustite da se zahvalim Mrvi na jednom lepom upisu! Bar malo ljudskosti nije na odmet...

sasaruma
 Pa ljudi sta je ovo?Gde je sloboda govora?Samo smo iznosili svoja misljenja nisam stvarno primetio vredjanja izmedju forumasa.Nemojmo dozvoliti da nas politicari zavade nego ajde svi zajedno da nadjemo nacina da se izborimo sa ovim velikim problemom.

Sremac75
 Данас сам разговарао са званичником Дома здравља у Бачкој Паланци око тога да ли ће и они моћи да раде здравствене прегледе у складу са Законом о оружју и муницији.

Добио сам одговор да за сада неће, и да највероватније ни у будуће неће радити такве прегледе.
Један од разлога је у томе што лекари који би то морали радити нису заинтересовани за обављање тих прегледа по цени од 4.500 динара која је препоручена.
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

DakiNS

sasaruma kaže:

Pa ljudi sta je ovo?Gde je sloboda govora?Samo smo iznosili svoja misljenja nisam stvarno primetio vredjanja izmedju forumasa.Nemojmo dozvoliti da nas politicari zavade nego ajde svi zajedno da nadjemo nacina da se izborimo sa ovim velikim problemom.

Kolega , koliko sam, video nije tema politika i političari , na šta je Lala skrenuo pažnju. Sloboda govora u okviru teme nije problem , nego se piše o svemu samo ne o temi.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala

Sremac75 kaže:

Данас сам разговарао са званичником Дома здравља у Бачкој Паланци око тога да ли ће и они моћи да раде здравствене прегледе у складу са Законом о оружју и муницији.

Добио сам одговор да за сада неће, и да највероватније ни у будуће неће радити такве прегледе.
Један од разлога је у томе што лекари који би то морали радити нису заинтересовани за обављање тих прегледа по цени од 4.500 динара која је препоручена.

Pa naravno da neće da rade po toj ceni. Problem je opet Pravilnik koji je predvideo da je obavezno angažovanje više lekara specijalista: ušnog, očnog, internista, kardiolog, psihijatar, pa još i laboratorija... Sve to za 4.500 dinara je nemoguće obaviti, tim pre što je ocena zdravstvene sposobnosti za oružje vanstandardna usluga, koja kao takva ne postoji u dosadašnjoj zdravstvenoj regulativi, tj. kao takva nije predvidjena ugovorima o radu (pisao sam o tome i naveo link da je sindikat zdravstvenih radnika odbio da radi ovakvu vrstu pregleda). Hajde probajte bilo gde privatno da uradite pregled kod 2-3 specijaliste, pa će vas koštati daleko više od ovih ponudjenih 4.500 dinara. Obična laboratorija za osnovnu analizu krvi uzima minimum 1.000 dinara, a gde je sve ostalo? Jednostavno, tržišne cene specijalističkih pregleda su daleko višlje. Ne branim lekare, nego kažem da je problem, ponavljam, u pravilniku koji zahteva onolike preglede i analize. Obaška što je mali broj zdravstvenih ustanova koje imaju kadrovske i tehničke mogućnosti (specijaliste i opremu) da bi uopšte mogli da razmišljaju o obavljanju ocene zdravstvene sposobnosti za oružje pod uslovima koje predvidja pravilnik.
Jednostavno, nemoguća misija! U stvari, moguće je, ali uz ponovno uvećanje troškova odlaska u veće centre da bi se pregledi obavili. Kako veći centri rade po toj ceni? Pa jednostavno, u većim centrima ima više lekara pa konkurencija natera da se radi jeftinije. Bačka Palanka nije mali centar, imaju kapacitet, ali je predvidjena cena njima očigledno niska, a niko ne može naterati lekare da pružaju vanstandardnu uslugu po ceni za dopunski rad koju oni ne prihvataju.
Ergo, pravilnik se jednostavno MORA što hitnije menjati, inače će promet oružja potpuno da stane par godina, a kad istekne onaj rok od tri godine za zamenu oružnog lista onda će da bude kuku-lele, kad krenu da oduzimaju oružje.

krilas
 Odavno su u ovoj zemlji postojali "nedodirljivi", tako da to nista nije novo, kao sto i nije nista novo da se "vecina"(raje) ponasa vrlo snishodljivo prema tima. Nezameranje "velicinama" bilo kog segmenta vrhuske je glavna politika bila i ostala, a oni sto javno kazu sta misle (naravno drugacije od vlasti) su jeretici i treba ih ucutkati i tretiraju se ( najblaze )kao budale ili neprijatelji ili i jedno i drugo! Sve dok se nesto ne desi , treba cekati, a kad se desi , sta je tu je! Onda se priziva pamet ,zakasnela i naravno ceka se da neko drugi dodje i resi probleme! Nije naravno nikakva tajna da je kod nas trostruko merilo vrednosti, jedno za mene , drugo za moju rodbinu i prijatelje , i trece za sve ostale! Neko ce reci da sve ovo nema veze sa temom, nazalost ima , jer to smo mi! Da nismo takvi kakvi jesmo, ne bi ni imali to sto imamo! Ali zaboga , nismo mi krivi ! Kriv je neko drugi! I takva nam je i drzava , jer drzavu cini narod , a to smo MI!!!
Siroma

Lala
 Kolega Krilaš, nisam najbolje razumeo na čega se odnosi tvoj prethodni upis?

DakiNS
 http://www.infokv...rs/?p=1365

Ovo nam je davno trebalo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sasaruma
 Boga mi ozbiljan zahtev.

tomo vrbas
 Konacno ovo nam je trebalo svaka im cast da se neko usudio predloziti ovako nesto!Bravo 2

rbela
 Slican zakon je predlozen u Madjarskoj pre par godina. Vlasnik stana, kuce imao bi. pravo da brani svoju imovinu od provalnika i vatrenim oruzjem. Na njihovoj televiziju su o tome pricali advokati i policajci i lepo objasnili da ako prilikom provale razbojnik napadne ili cak je i to dovoljno da krene prema vlasniku ili ukucanima oni imaju pravo da se odbrane i vatrenim oruzjem. A na pitanje voditelja programa sta ako vlasnik povilja lopova i stigne ga posle par stotina metara na ulici i tek tamo ga napadne provalnik, odgovor je bio jasan, isto ima pravo da koristi oruzje. Moram da proverim dali je taj zakon usvoljen. Ali sta bi nam to vredeo ako mi polako ostajemo bez oruzlja!

tomo vrbas
 Sekiru mi niko nemoze oduzeti,a u vecini slucajeva je efikasnija i ubojitija od pistolja!

MMilos
 Taman kad ovo usvoje, mi ćemo već svi poodavno da budemo razoružani, tako da je svejedno... Confused
Svakako pozdravljam inicijativu, ali mislim da će ovo teško da prođe.

Lala
 Objavljen je spisak akreditovanih zdravstvenih ustanova u Srbiji u kojima je moguće dobiti VAŽEĆE uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za oružje.
Spisak možete pogledati klikom na link:
http://www.zdravlje.gov.rs/downloads/...Oruzje.pdf

Zanimljivo je da je u Vojvodini i u Šumadiji akreditaciju za obavljanje ocene sposobnosti dobilo po 5 zdravstvenih ustanova (Vojvodina: Novi Sad dve ustanove, Vršac, Subotica i Zrenjanin po jednu ustanovu - nema Sombora, B.Palanke,Vrbasa, Sr.Mitrovice, Šida, Pančeva, Kikinde itd. U Šumadiji ovlašćenja imaju: Kragujevac dve ustanove, Arandjelovac, Trstenik i Kruševac po jednu; nema ustanove u Kraljevu, Smederevu, Jagodini, Šapcu...), a da je u Beogradu to ovlašćenje dobilo čak 20 ustanova!? U Nišu su dve ustanove dobile akreditaciju. Zanimljivo (i neshvatljivo) je da u zapadnoj Srbiji a ni u istočnoj Srbiji, nema ovlašćene zdravstvene ustanove koja bi mogla ljudima da izdaje uverenje. Nema Užica, Bajine Bašte, Valjeva, Loznice, kao što nema ni Smedereva, Bora, Zaječara, Negotina, Pirota, Vranja... U Sandžaku (Novi Pazar, Sjenica...) i jugozapadnoj Srbiji (Nova Varoš, Priboj, Prijepolje...) nema ni jednog mesta gde se može obaviti pregled. Znači Beograd je sam dobio više zdravstvenih ustanova nego svi ostali zajedno (za ove preglede se ne računaju Klinički centri i bolnice, nego samo ustanove primarne zaštite-domovi zdravlja)?!? Da li zdravstene ustanove u tim mestima (naveo sam samo veća mesta) nisu zainteresovane da rade ovaj posao ili su konkurisale i nisu dobile ovlašćenje, ne znam.

Totalno nesrazmerno, naročito kad se ima u vidu da, recimo, u zbiru Vojvodina i Šumadija imaju daleko više lovaca nego Beograd. Izgleda da će se ostvariti ona moja prognoza da će ljudima značajna stavka uz sve ostalo biti i troškovi putovanja za lekarsko uverenje.

Takodje, po informacijama kojima ja raspolažem, cene pregleda prilično variraju, i kreću se od oko 3.000 pa čak do 5.500 dinara.

sasaruma
 A Srem i Macva nista.Mislim za sada nadam se.CUDO taj Beograd naj bolje da se selimo tamo i tako postanemo i mi privilegovani.KoTuKoga

dzudzubajac
 Kolega,

https://www.youtu...C0PhNMWnh0
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

sasaruma
 hahahahahah e toj sam i kazo.Veselo 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,780 posete www.srbijalov.com