Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Izložbe i utakmice pasa

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Izložbe i utakmice pasa
Lala
 U subotu je u Bečeju izložba CAC, na kojoj će se po drugi put dodeliti, izmedju ostalih, i pehar za najlepšeg psa Srbijalov foruma.
Ja odoh da izvedem onog mog dilbera Kastora. Prošle godine je izložba bila odlično organizovana, iako je bilo zaista pretoplo. Ove godine su vremenski uslovi daleko bolji.
Ko još od kolega ide tamo?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

tulipan
 Uvek prisutan sa psima svuda Bye
Poenter-kralj polja

Lala
 Auffff, ljuta konqrencija!!! Na izložbi mi ne vredi Admin Power
Vidimo se, imenjače, u Bečeju - ko plaća piće?

tulipan
 Vidimo se imenjace;) a pice cu ja da platim iveli
Poenter-kralj polja

tulipan
 Lala - ma kako ne vredi na izlozbi,nikad se ne zna,idemo mi da se druzimo,a sta ce tamo biti neka budeConfusedOdobreno
Poenter-kralj polja

Lala
 Piće će da plati onaj čiji pas bude bolji - dogovoreno? A dok se ne završi ocenjivanje, pijemo na crtu kod kelnera! Grin
Ako se bude ocenjivalo na osnovu žive vage, Kastor pobedjuje, ugojio se kao krme, tokom zime, džaba istrčavanje, što više trči to više jede, da Bog sačuva!

tulipan
 Eto dogovoreno!Pivo 3
Poenter-kralj polja

roedeer

Lala kaže:
U subotu je u Bečeju izložba CAC, na kojoj će se po drugi put dodeliti, izmedju ostalih, i pehar za najlepšeg psa Srbijalov foruma.
Ja odoh da izvedem onog mog dilbera Kastora. Prošle godine je izložba bila odlično organizovana, iako je bilo zaista pretoplo. Ove godine su vremenski uslovi daleko bolji.
Ko još od kolega ide tamo?

Neizvesno je da li ću moći doći, pa nisam džukca ni prijavio za izložbu. Kako sada shvatam, najlepši pas portala se bira u sklopu redovne izložbe pa i ako dođem, džukac mi ne bi mogao učestvovati u izboru Portala?
Theory is nice to think about; facts determine the truth.

tulipan
 roedeer - upravo tako,ali mislim da mozes jos da pozoves organizatora da te ubace u dopunu kataloga!
Poenter-kralj polja

roedeer

tulipan kaže:
roedeer - upravo tako,ali mislim da mozes jos da pozoves organizatora da te ubace u dopunu kataloga!

Hvala kolega, pokušaću danas, nadam se vidimo u subotu!
Theory is nice to think about; facts determine the truth.

tulipan
 Imenjace,otvori se malo sa tim tvojim fotkama,pokupio si Cac,drugi u izboru za Srbijalov,postaces glavni handler Grin
Poenter-kralj polja

Lala
 Juče je u Bečeju održana izložba CAC.
Tradicionalno mesto je bio održavanja je gradski park, u neposrednoj blizini lovačkog doma. Na izložbi je bilo preko 400 pasa!! Delegat izložbe je bio Mahmud Al Dagestani, sekretar KSS.
Podršku organizaciji su dali i predstavnici lokalne samouprave, koji su se i pojavili na otvaranju.Odobreno
Sama izložba je bila odlično organizovana (čestitke pre svega Sanji koja se polomila da sve ovo prodje kako valja, njenim koleginicama i kolegama iz Kinološkog društva Bečej, kao i LU Bečej, predsedniku Tamašu Lastoviču, i Miletu, Stevi i ostalim momcima iz LU, koji su pomagali u organizaciji).
Vreme ujutro nije baš bilo naklonjeno: sipala je kiša, i kvarila raspoloženje organizatora i gostiju; veče pre izložbe je javljeno da se obavljaju radovi na strujnoj mreži u delu grada gde je izložba, tako da je došlo u pitanje montiranje razglasa, i svi ostali problemi koji idu uz to. Sanja, Tamaš, Mile i Steva su to rešili tako što su sa svoje fazanerije brzom brzinom doneli agregat koji tamo postoji, pa je izložba mogla da počne, uz izvesno kašnjenje, što zbog kiše, što zbog kašnjenja prijavljenih takmičara iz inostranstva (neplanirano zadržavanje na granici). Na sreću, sve je kasnije došlo na svoje mesto, kiša je prestala i brzo se prosušio teren.
Tok izložbe je pratio i snimao Jovan Pavliček, sa RTS.
Mene, a i kolege lovce verujem da posebno zanima VII FCI grupa (ptičari); evo spiska prijavljenih rasa, i broja pasa po rasama. U ringu je sudija bio dr Žarko Mikalački (odlično sudio!), umesto najavljenog sudije Ištvana Nadja (HU), koji je zbog bolesti otkazao.
(dvoklik na sliku, za uvećanje)

Bacelj Djordje
 pozdrav lalo postavi koju sliku! zaista idem na puno izlozbi ali ova u beceju izuzetno posecena i zaista zarko odsudio besprekorno!!! svaka cast organizatorima i svim ucesnicima zaista posecenost za pohvalu!!!Bye
BACELJ DJ

Lala
 Na samoj izložbi nije bilo puno forumaša (na žalost! sram vas bilo! Smile ). Bio je Tulipan sa poenterima, Bacelj sa NKD, Miloš Zorić je došao, ali nije izlagao pse, bio je naravno i domaćin Bsandor, sa svojim NKD. Kod ringa sam sreo i mog starog drugara Mikija Veskova (odgajivačnica Fantastic of Miki), sa NOD. Ja sam prvi put zvanično prošetao pločicu Srbijalov!
Zbog kašnjenja smo ogladneli, pa je Miki i njegov drugar reskirao kulen (fenomenalan), koji smo Bacelj i ja (naročito Bacelj, vidi se na slici Smile ) malo tamanili:
Lala priložio:
dsci0100.jpg

Lala
 Slika samo za mog druga Dakija, za kojeg se raspitivao gospodin koji je vlasnik ovog psa, znaće Daki i koji je čovek u pitanju, a i koji je pas (jedini breton prijavljen na izložbi!):
Lala priložio:
dsci0088_1.jpg

Lala
 Takmičenje u ringu je teklo sasvim korektno, a najveće zasluge mislim da ima sudija Mikalački, koji je imao odlično sudjenje, i mirno i staloženo, ali autoritativno, ocenjivao i pse, ali i handlere! Meni je lepo u listu upisao 'Nešto lošija prezentacija psa'! Poštujem u potpunosti, niti sam ja neki veliki izlagač, niti sam trenirao psa za izložbe, niti znam Bog zna šta o načinu kako prezentovati psa, a usput sam i malo smotan, tako da je ocena sasvim na mestu. Dakle, bolji deo tandema Lala & Kastor, je bio upravo moj pas.
Bacelju moram da se izvinem, što slika njegove prezentacije nije uspela (zadrhtala ruka, mutna slika), ali zato evo slike sa izbora za prvaka rase NKD.
Sa leva: Bacelj, u sredni Bsandor, a treći je jedan gospodin kojem ne znam ime, ali me je njegov pas oduševio izgledom!
Prvaka rase je uzeo Bacelj, ali mislim da ne bi bila greška, da je i taj pas kojeg pominjem, bio prvi. Odlučile su nijanse, zaista.
(dvoklik za uvećanje)
Lala priložio:
dsci0089.jpg

tulipan
 Lalo-Odobreno A sto se tice tog ''malog '' tamanjenja kulena,pa Bacelj ovde ima vece parce hleba u ruci nego sto je dobio pehar Grin
Poenter-kralj polja

Lala
 U vezi izbora za prvaka rase, mislim da je možda greška, što se bira iz svih razreda (mladi, intermedia, zreli...), nije isto oceniti psa u razvoju i već formiranog psa. Meni se lično za nijansu više dopao pas koji nije dobio BOB, ali to uopšte ne umanjuje uspeh Baceljev i njegovog odličnog psa, koji će mislim tek da pokaže svoje potencijale. Moj izbor je odlučila isključivo boja psa (volim nešto ove belo melirane). Moj favorit:
Lala priložio:
dsci0098_1.jpg

Lala
 Miki Veskov (Fantastic of Miki) je izveo nekoliko NOD, evo slike jednog njegovog odličnog psa, mislim da je u razredu intermedia:
Lala priložio:
dsci0096_2.jpg

Lala
 E sad, naš drugar i moj imenjak Tulipan: čovek je po rasporedu sa svojim poenterom bio tek pri kraju liste za izvodjenje u ring. Pre početka takmičenja zateknem ja mog imenjaka kako trči krugove sa psom u ringu - trenira čovek, obnavlja gradivo! Smile
Ja sam bio uporan, da sačekam njegov izlazak pred sudiju, ali nam noge otpadoše od stajanja kod ringa, dok smo dočekali red. Tulipan i njegov pas su sasvim opravdali prethodne titule koje su pokupili na raznim izložbama! Ja ne volim nešto poentere, malo su mi smešne njihove njuške povijene u vis (neka mi ne zamere odgajivači poentera!), ali Tulipanov pas je stvarno extra (ako zanemarimo njonju savijenu u vis! Grin).
Šalu na stranu - odličan pas!
Tulipan i njegov šampion:
Lala priložio:
dsci0102_1.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
parazitske bolesti pasa KINOLOGIJA 60 04.09.2020. 09:16
Ishrana pasa KINOLOGIJA 19 20.04.2019. 23:12
Obuka lovačkih pasa KINOLOGIJA 409 03.10.2018. 21:59
Trovanje pasa i prva pomoć KINOLOGIJA 68 06.05.2017. 23:31
Plašljivost i privikavanje pasa na pucanj KINOLOGIJA 38 03.01.2016. 14:55
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,475,443 posete www.srbijalov.com