Lovne karte, izgled i važenje
|
slavaplana |
Objavljen 07.05.2012. 13:33
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
1500din su dnevnice i prirucnik + ako udruzenje koje organizuje ispit zaracuna jos 1500din po clanu!!! |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 07.05.2012. 15:45
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Natureman kaže:
slavaplana kaže:
Kako niste dobili lovne karte pa kako su ti ljudi lovili???
Gde su lovili i ko ih je kontrolisao i kako su pisani u dozvole i da lisu isti pisani ???LUDA KUCA!!!!
To su lovci koji love samo na nasem terenu...u svom mestu.. Lovocuvar i upravnik kazu idite slobdono,oni normalno idu i to je to..a pare od lov. karte u njihov dzep.. Isto tako kad je bilo polaganje lovackog ispita u drugim drustvima je kako sam video...ispravite me ako gresim hiljadu i nesto..a nama su uzeli 3000din... Moze da se mi bunimo i radimo sta hocemo...ucenjuju lovce na razne nacine..a ne moze im niko nista...
postoji još jedan problem,ukoliko za te lovce nisu uplaćene lovne karte,oni se ne nalaze na spisku lovaca koji ministarstvo šalje u poresku upravu radi oslobodjenja od plaćanja poreza na oružje,tako da su ta lica obavezni da uplate porez za svoje lovačko oružje!!!!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.07.2012. 22:47
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Danas sam otišao do Kamenice u JP Nacionalni park Fruška gora po lovnu kartu. Moram priznati da sam bio prijatno iznenađen.Na nekoliko mesta sam se respitivao i bivao odbijen iako zakon kaže da svako LU je dužno da izda lovnu kartu osobama koje ispunjavaju uslove. Neke kolege su morale potezati veze da bi dobili ono što zakon garantuje. Elem Javio sam se jednom mladom čoveku , pametnom , školovanom koji diplomu nema samo na papiru nego i u glavi.Ne navodim ime jer ga nisam pitao za dozvolu. U svakom slučaju predao sam kopiju diplome o položenom lovačkom ispitu, kopiju lične karte i kopiju oružnog lista. Sve je bilo gotovo za par minuta.Uplaćeno 1000 dinara i lovna karta kod mene u džepu. Sve u svemu za JP Nacionalni park Fruška gora a posebno za mladu ekipu koju sam zatekao već u 7 i 30 na radnom mestu a za kulturu i profesionalnost čista 10 .
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
kolega_LOVEc |
Objavljen 30.07.2012. 23:12
|

Veteran

Upisa: 664
Pristupio: 19.02.2012. 22:14
|
DakiNS kaže:
Danas sam otišao do Kamenice u JP Nacionalni park Fruška gora po lovnu kartu. Moram priznati da sam bio prijatno iznenađen.Na nekoliko mesta sam se respitivao i bivao odbijen iako zakon kaže da svako LU je dužno da izda lovnu kartu osobama koje ispunjavaju uslove. Neke kolege su morale potezati veze da bi dobili ono što zakon garantuje. Elem Javio sam se jednom mladom čoveku , pametnom , školovanom koji diplomu nema samo na papiru nego i u glavi.Ne navodim ime jer ga nisam pitao za dozvolu. U svakom slučaju predao sam kopiju diplome o položenom lovačkom ispitu, kopiju lične karte i kopiju oružnog lista. Sve je bilo gotovo za par minuta.Uplaćeno 1000 dinara i lovna karta kod mene u džepu. Sve u svemu  za JP Nacionalni park Fruška gora a posebno za mladu ekipu koju sam zatekao već u 7 i 30 na radnom mestu a za kulturu i profesionalnost čista 10 . 
jedno pitanje, ja sam iz ovoga shvatio da bilo koje lu u srbiji je duzno da ti izda lovnu kartu bez obzira na to jesi li ili nisi clan nekog lu, naravno ukoliko ispunjavas uslove sto se tice ispita i ostalog .
jel sam pogresno shvatio ili ne?
Vim vi repellere licet
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 30.07.2012. 23:19
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
lovnu kartu može nabaviti svako lice koje podnese dokaz o položenom lovačkom ispitu i fotokopiju lične karte i dokaz o uplati 1000 dinara.a to može učiniti peko svakog lu.
Jedno objašnjenje,nabavka lovne karte je čisto stvar distribucije,a pitanje članstva u LU je sasvim druga stvar
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 31.07.2012. 09:05
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
kolega_LOVEc kaže:
jedno pitanje, ja sam iz ovoga shvatio da bilo koje lu u srbiji je duzno da ti izda lovnu kartu bez obzira na to jesi li ili nisi clan nekog lu, naravno ukoliko ispunjavas uslove sto se tice ispita i ostalog .
jel sam pogresno shvatio ili ne?
Dobro si shvatio: svaki korisnik lovišta je dužan da ti izda lovnu kartu, ako priložiš ono što treba (kopiju diplome o lovačkom ispitu, kopiju lične karte i uplatu 1000 din.), bez obzira da li si član LU ili nisi, i bez obzira gde ćeš i kada ćeš loviti!
Znam i ja za slučajeve gde su pod raznoraznim izgovorima odbijali da ljudima daju lovne karte. Čak sam dobijao i informacije da su naročito našim gastarbajterima naplaćivali lovne karte po višestrukoj ceni!
Te lovne karte su čudo jedno, kako ljudi vole da muljaju i petljaju sa njima!
Kad mi pukne film, tačno ću početi da podnosim prijave protiv onih LU, za koje dobijem informacije da ne postupaju prema propisima.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
huntinggirl1 |
Objavljen 31.07.2012. 10:11
|

Lovčina

Upisa: 1169
Pristupio: 17.07.2010. 15:32
|
dođite kod nas i odmah vam naša sekretarica sve završi, pod uslovom da ispunjavate potrebne uslove
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 31.07.2012. 12:11
|

Lovčina

|
Svako udruzenje je duzno da izda lovnu kartu licu koje ispunjava uslov za sticanje iste jer je to POVEREN POSAO nadleznog Ministarstva udruzenju!!!
Ko se toga ne bude pridrzavao odgovarace !!!! |
|
|
|
DRUGCRNI |
Objavljen 31.07.2012. 18:50
|

Član

Upisa: 95
Pristupio: 26.05.2010. 14:48
|
verujte lali,ima covek iskustva sa lovnim kartama,jedva je istu dobio ha ha.Nikako da objasni predsedniku,da ima prava na istu,kupio covek negde bilo mu lakse nego da objasnjava ko na stya ima pravo |
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 31.07.2012. 19:55
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Zašto bi pojedina udruženja trebovala više lovnih karti nego što imaju članova?Zato lepo postoji ministarstvo PŠV... i tamo se lepo obrate oni koji nežele da budu članovi nijednog udruženja ili se možda obrate i LSS ili LSV odvolje im....
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 31.07.2012. 20:40
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
bogoljub kaže:
Zašto bi pojedina udruženja trebovala više lovnih karti nego što imaju članova?Zato lepo postoji ministarstvo PŠV... i tamo se lepo obrate oni koji nežele da budu članovi nijednog udruženja ili se možda obrate i LSS ili LSV odvolje im....

KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 31.07.2012. 20:45
|

Veteran

Upisa: 740
Pristupio: 15.02.2011. 19:45
|
DakiNS kaže:
.......U svakom slučaju predao sam kopiju diplome o položenom lovačkom ispitu, kopiju lične karte i kopiju oružnog lista. Sve je bilo gotovo za par minuta.Uplaćeno 1000 dinara i lovna karta kod mene u džepu....... 
huntinggirl1 kaže:
dođite kod nas i odmah vam naša sekretarica sve završi, pod uslovom da ispunjavate potrebne uslove
za mlade ljude i vrednu sekretaricu! Za jedan dan završiti ono što je nama u Vlasotincu na žalost, potrebno bar 7 dana!?
Procedura za dobijanje lovne karte u mom udruženju je sledeća: lovac prvo podnosi pisani Zahtev za dodelu lovne karte uz koji prilaže fotokopiju lične karte, dokaz o položenom lovačkom ispitu i dokaz o registrovanom lovačkom oružju na njegovo ime. Nakon uplate prve rate članarine ili uplate naknade za izdavanje lovne karte (ko nije član udruženja), sekretar udruženja nakon plaćanja naknade ministarstvu, šalje mejlom šefu odseka lovne inspekcije u Nišu Zahtev za preuzimanje lovnih karata sa identifikacionim podacima lovaca (ime, prezime, jmbg, podaci o prebivalištu i prazna kolona za registarski broj lovne karte, koju popunjava ministarstvo).
Nakon 7 dana odlazi se u Niš i preuzimaju lovne karte sa spiskom lovaca i popunjenom kolonom o registarskom broju, tako da se lovcu može izdati samo njegova lovna karta.
Na dnu svakog lista napred navedenog zahteva, stoji: "Korisnik lovišta pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću, svojim potpisom i pečatom potvrđuje da su podaci u Zahtevu koji je dostavio Ministarstvu tačni".
Na razne načine smo pokušavali da ubrzamo navedeni postupak dobijanja lovne karte ali nikako nije moglo brže, tako da je ovo što navode kolege zaista pohvalno.
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE
|
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 01.08.2012. 11:47
|

Član

Upisa: 121
Pristupio: 16.02.2011. 17:15
|
Gedzo i sam znas da idemo u Nis za lovne karte da ne bi bilo malo glupo i skupo da za svaku lovnu kartu idemo poonasob ovako napravimo spisak za nedelju dana a procedura za izdavanje je valjda ista u svakom L.U. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 01.08.2012. 13:40
|

Lovčina

|
 |
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 01.08.2012. 16:14
|

Veteran

|
djosa69 kaže:
Gedzo i sam znas da idemo u Nis za lovne karte da ne bi bilo malo glupo i skupo da za svaku lovnu kartu idemo poonasob ovako napravimo spisak za nedelju dana a procedura za izdavanje je valjda ista u svakom L.U. 
Naravno da bi bilo skupo bata ošo. Gde bre da se ide sa svaku lovnu kartu, ba bankrotirali bi načisto. Tamo 1500 pa ovamo 1500, pa puta 600 i odoše 1800 fazana.
Zamisli i da svako lovačko udruženje Južnog lovnog regiona, svakog dana ide po jednu lovnu kartu kod šefa Zvizdana? Pa čovek ne bi mogao da radi ništa drugo i svi bi u najkraćem roku bili "banovani" zabranom lova
Možda je u drugim lovnim regionima postupak za preuzimanje lovnih karti od nadležnog ministarstva drugojačiji, pa je zato i moguće da se lovna karta dobije za jedan dan, kako navodi kolegenica.
Bilo bi dobro da nam kolegenica malo detaljnije objasni kako izgleda taj postupak dobijanje lovne karte koji sprovodi sekretarica udruženja, pa da taj postupak uvede i udruženje iz Vlasotinca.
|
|
|
|
Uca |
Objavljen 03.08.2012. 22:22
|

Član

Upisa: 74
Pristupio: 26.09.2011. 20:10
|
Kod mene u Kruševcu procedura je komplikovana. Zašto? Zato što u upravi imamo magarce, a ne ljude koji treba da obavljaju dužnost kako valja. Ja sam redovno uplaćivao svaku ratu za lovnu 2012/13. godinu, čak sam poslednje dve rate uplatio odjednom dva meseca ranije. Da li sam do današnjeg dana dobio lovnu kartu? NISAM i nemam pojma kad ću da je dobijem. Stvarno je procedura komplikovana! Ovi magarci u LU''Kruševac'' umeju samo da piju umesto da su naručili lovne karte na vreme za sve lovce koji redovno uplaćuju rate za lovnu sezonu, a uvid imaju na osnovu priznanica koje dobijaju o uplati. Druga stvar je ta što opet ovi magarci iz mog udruženja nisu odradili lovnu osnovu pa su sada zbog njihove nebrige svi lovci kažnjeni time što lovna sezona na prepelice još nije počela, a kad će da počne, pa ni to se nezna. Zna se samo da će uskoro da se digne hajka ali ne na vukove. Voleo bih da ovaj moj tekst pročita ( a nadam se da hoće ) neko iz vrha mog lovačkog udruženja, a ako im nešto nije jasno mogu slobodno da mi se obrate. Znam šta ću im sve reći, a ne samo ja, već svi ozlojeđeni lovci iz LU''Kruševac''. Ovaj put im šaljem apel da se ne zezaju sa narodom jer su svi na ivici živaca. Molio bih istovremeno i nadležne u Lovačkom savezu Srbije da preispitaju kako se gazduje lovištem u LU''Kruševac'' i da se reše problemi već jednom. Puno pozdrava mojoj upravi od Sekcije br. 8 ''M.Golovode- Mudrakovac''. ps Dolazimo u utorak po lovne karte!  |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 03.08.2012. 22:28
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Učo samo napred.....
A šta drugo da radi lovac koji ispunjava sve svoje obaveze a ne može da dobije lovnu kartu i da lovi!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
Gedza66 |
Objavljen 04.08.2012. 12:33
|

Veteran

|
Uca kaže:
Kod mene u Kruševcu procedura je komplikovana. Zašto? Zato što u upravi imamo magarce, a ne ljude koji treba da obavljaju dužnost kako valja................
Uca, možeš li malo detaljnije objasniti kako izgleda procedura dodele lovnih karti u tvom udruženju. Možda možemo pomoći nekim savetom.
|
|
|
|
djosa69 |
Objavljen 04.08.2012. 19:05
|

Član

Upisa: 121
Pristupio: 16.02.2011. 17:15
|
Uco pa kod vas u Krusevcu ne bi trebalo da skripi vi imate lovne radnike i za izvoz gos. Sakić je iz Krusevca ako se ne varam on prodaje lovacku mudrost čak u Pirot,formira lovačke saveze kad ono lovci iz Krusevca ne mogu do lovne karte.   |
|
|
|
Limun |
Objavljen 04.08.2012. 20:00
|

Lovčina

Upisa: 1228
Pristupio: 15.10.2010. 18:33
|
Uca kaže:
Kod mene u Kruševcu procedura je komplikovana. Zašto? Zato što u upravi imamo magarce, a ne ljude koji treba da obavljaju dužnost kako valja. Ja sam redovno uplaćivao svaku ratu za lovnu 2012/13. godinu, čak sam poslednje dve rate uplatio odjednom dva meseca ranije. Da li sam do današnjeg dana dobio lovnu kartu? NISAM i nemam pojma kad ću da je dobijem. Stvarno je procedura komplikovana! Ovi magarci u LU''Kruševac'' umeju samo da piju umesto da su naručili lovne karte na vreme za sve lovce koji redovno uplaćuju rate za lovnu sezonu, a uvid imaju na osnovu priznanica koje dobijaju o uplati. Druga stvar je ta što opet ovi magarci iz mog udruženja nisu odradili lovnu osnovu pa su sada zbog njihove nebrige svi lovci kažnjeni time što lovna sezona na prepelice još nije počela, a kad će da počne, pa ni to se nezna. Zna se samo da će uskoro da se digne hajka ali ne na vukove. Voleo bih da ovaj moj tekst pročita ( a nadam se da hoće ) neko iz vrha mog lovačkog udruženja, a ako im nešto nije jasno mogu slobodno da mi se obrate. Znam šta ću im sve reći, a ne samo ja, već svi ozlojeđeni lovci iz LU''Kruševac''. Ovaj put im šaljem apel da se ne zezaju sa narodom jer su svi na ivici živaca. Molio bih istovremeno i nadležne u Lovačkom savezu Srbije da preispitaju kako se gazduje lovištem u LU''Kruševac'' i da se reše problemi već jednom. Puno pozdrava mojoj upravi od Sekcije br. 8 ''M.Golovode- Mudrakovac''. ps Dolazimo u utorak po lovne karte!   Uco brate a sta mislis kako je kod mene u Trsteniku, za moju sekciju pola lovnih karata je vec stiglo a ostala polovina neznase kada ce, to su reci sekretara LU.
Pozdrav od Čarapana!  "ja s'tem nem ništa"

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."
Khalil Gibran
|
|
|