Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lampe, nosači, montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lampe, nosači, montaže
Podunavac
 Nema na čemu Neco.Bye
Tri prsta 2Kolce

Nikola M
 Nisam pratio celu temu,a da pocnem redom da citam ima mnogo pa evo da pitam ovako ako hoce neko da mi pomogne..?
Dali je neko ima ili zna nesto o ovoj novoj T 6 35000W inace meni treba lampa neka do 150 m da se vidi lepo..
Dobar Pogled
lovac

aca81
 Kolega neznam koja je to lampa ali s obzirom da su ove od 3000,5000.....20000 sve iste po jacini samo treba voditi racuna da su baterije nove i ispravne, onda pretpostavljam da je i ta lampa iz iste familije Confused ove sto sam naveo mogu da zadovolje tvoje potrebe...poz.
DOBAR POGLED

Planinko011
 Kolege evo jednog zanimljivog dozivljaja sa reklamiranom lampom koju mi je pozajmio kolega lovac na 2-3 meseca posto on ide samo na svinje u pogon .
Laser Genetics Subzero ND-3XL Green Laser Designator w/ 3 Mounts w/ Free Shipping

Prvi vikend mi je izasla krmaca sa 3-4 praseta i ja lepo osvetlio, u prvi mah je svetlo bilo bledo i jedva vidno pa je posle 5-6sec (valjda kad se zagrejala) dobila puni sjaj. Ja naciljao prasence i dobio ga u vrh noge. Krmaca i ostali prasici mi prodjose ispod ceke pa preko polja i racunam neka idu.
Sad u subotu posle dosta dogadjanja u okolini i oko mene naidjose mi u 21 i 30 tri praseta (ne ona iz price sa vukom koji im rusi kuce) i kada sam cuo krckanje kukuruza ja lepo upalih laser koji one ne bi trebalo da uoce ali prasici se povukose u sikaru. Posle polako odose na hraniliste sa druge strane i kada cuh kukuruz kako krcka upalih taj laser i one se opet povukose u visoku travu. I tako smo se zezali celih 45 minuta i zivo me zanimalo zbog lampe, da li da spremam pare (oko 300e) koje nisu male.
Na kraju sam drzao laser upaljen 10 min i trazio ih po travi a one su izmicale lagano ispred svetla bez bezanja pa da me je neko snimio kamerom konkurisao bih za neki smesni videoSmeko.
Na kraju sam morao da sidjem zbog odjave i oteram prasice jer su ionako isla dvojca kolega ka mojoj ceki.
Sad da li su prasici iz istog krda videli kad im je nastradao bata pre dve nedelje ili su mislili da je to mesecina a mama ih vec naucila da se drze senke zakljucite sami pa mi javite???
I na kraju neko je izgleda od kolega "otresao" onu rasnu krmacu od 180-200kg koja je mogla da da bar jos 30 prasica ali sta cete, ima ljudi kojima su oci gladnije od stomakaSad.

Planinko011
 Eh da, sada u lov nosim moju nextorch (osim ako je magla) za koju sam kupio zeleni filter da proverim pricu mog kolege koji tvrdi da je sa njom obasjavao i vepra i krmacu i prasice i da nisu bezali. Ako je istina to mi dodje jeftinije.
A da me kolege iz planinskih krajeva koje love mukotrpno pogonom po 2 godine do prave sanse, ne razumeju pogresno da prosipam neku veliku etiku, ipak je drugacije u ravnicarskom lovistu kada 5-6 krda cirkulise na istoj teritoriji i 2-3 godine i kada je izvesno ako ne stedite na primami da cete imati bar 5-6 sansi u sezoni.

Podunavac
 Kolega Planinko što da daš 300 evra za američku ND-30 kad možeš za 120 evra da pazariš hrvatsku Greeen R4. Trebalo bi da budu iste za upotrebu. Samo što hrvati daju 10 godina garancije, što ne verujem da ćeš da dobiješ od amera.
Tri prsta 2Kolce

Planinko011
 Pa ja sam trenutno, kako sam i napisao, u ispitivanju da li svinje i divljac reaguju uopste na to lasersko svetlo. Da ga DS uocava to sam sada siguran samo pretpostavljam da ga tretira kao pretpostavljam mesecinu i ne reaguju eksplozivno kao na bljestavo belo svetlo. E sad videcu kako se montira ova hrvatska na cev ili optiku jer ovde daju i montazu za to. A sigurno je lakse pazariti za trecinu para u komsiluku samo sam siguran da su i "americki" i "hrvatski" laseri ustvari kineski samo odstampanih oznaka. Sto ne znaci da su uopste lose jer i u Kini ima jeftine i skupe robe a ima i ko udesetostruci cenu samo zbog naziva firme.
Nego sledeci susret sa DS ja svetlim sa mojom nekstorch lampom samo sa zelenim filterom i ako je efekat slican onda nista i ne kupujem.

Podunavac
 Sa hrvatskom lampom dobijaš punjivi uložak, punjač (u nekim kompletima ima i punjač za kola), mikro prekidač i nosač (montažu). Lampe se prave u HR, konkretno u Sinju i proizvođač daje garanciju 10 godina na njih. Odakle su pojedini delovi stvarno neznam. Ali imaju i neki sertifikat o Nato standardu. Njihova lampa radi na temperaturama od -20 do +70 stepeni C.
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 I ja imam Nextorch T9 ali sam hteo i jednu zelenu (emiter). Planirao sam ND-3 ali mi je bila preskupa. Našao sam ovu i kupio. U lovu je još nisam isprobao ali sam sa svim ostalim zadovoljan.
Tri prsta 2Kolce

dreger
 Ovu lampu sam kupio na pijaci za 600din.neznam koje je marke nista ne pise na njoj.baca nekih 100m i koristi 3 obicne baterije.moze da se montira i mikroprekidac.inace ima 3 opcije koriscenja:slabija(do nekih 20-30m)trepcuca,i jaka (oko 100m).za te pare mislim da je sasvim solidna lampa.nisam je kupio za montiranje na pusci posto ima nextorch 9.nego cisto ovako ,mada mislim da moze da posluzi i za lov npr.divlje svinje .kako vam se cini?www.dodaj.rs/f/1b/gP/30EJtcTX/sdc11176.jpg

dreger
 Evo je i u poredjenu sa nextorch 9.da vidite i uporedite.www.dodaj.rs/f/2e/B1/NJWiN9p/sdc11177.jpg

Barbarosa
 Dreger,
kupio sam istu takvu kod kineza za 500 din. Odobreno
Na njoj postoji natpis "police H& 2000W" ima diodu, koristi 3 baterije AA, ne svetli loše ali ipak slabije nego T9 (sa led-om pogotovo).
Ova lampa zaista nije loša za novac za koji se prodaje.
iveli 3

dreger
 Na mojoj nista ne pise,a naravno da ne moze da se meri sa nextorch 9.ali je razlika u ceni iha haj.Nisam je ni kupio za montiranje na oruzje nego cisto ono kad po mraku idem po odstreljenu lisicu da ne blicam stalno sa ovon na pusci.

DjordjeL
 i41.tinypic.com/2hxa9w2.jpg
Pozdrav imao bi pitanje u vezi ove lampe Led LENSER P7 da li je neko koristi i kakva su iskustva?

Naleteo sam u inostranstvu u jednoj radnji na ceo komplet nosač, mikro prekidač, 2x nosač baterije, futrola za 100 .

Pa me zanima da li je to korektna cena i da li vredi kupiti ovaj model?

stel
 Za te pare imas i u Snajperu, a imas i MT7 koja je bolja. Ja imam T7 sto je slicna kao P7.
Kvalitet je ok a daljina je 20% manja kod svake od one koja pise u prospektu sto se dobije u kutiji.

dreger
 Evo i ja kupio jos jednu (pored nextorch 9) lampa sa led diodom,mikroprekidac sa dva rezima rada:1.na jedan pritisak stalno upaljeno svetlo,2.i drugi standardno kad pritisnes pali se kad pustis gasi se. punjiva baterija i punjac za bateriju sa dva adaptera jedan za auto drugi za utikac.cena 1900din.mislim da ovakvu istu ako sam dobro uporedio reklamiraju na fejsbuku u grupi "oprema za lov"ali po vecoj ceni msm 40 eura.pa sad vi vidite.www.dodaj.rs/f/g/DF/2jKyPhRU/sdc11404.jpg

dreger
 E zaboravih da napisem da baca snop od 100m ,i da se sasvim lepo vidi na toj udaljenosti ova daljina je proverena-izmerena.tj.sasvim se lepo vidi cilj.baca ona i dalje ali neznam do koje daljine se lepo vidi(mozda 120-130m)mada ovi sa fejsa kazu 200m m u sta ja bas i neverujem.

darko7x64
 Kako god kolega ali lampica je extra,to govorim iz mog licnog iskustva jer i ja imam jednu T9 i zaista se dobro vidi na nekoj normalnoj i razumnoj daljini gde i moze da se plasira lep hitac ali i bezbedan.iveli 4
IN VINO VERITAS

Podunavac
 Pre par dana sam uzeo baterijsku lampu firme HI-TEC. Ne za pucanje, pošto za tu namenu imam bateriju sa zelenim svetlom, nego za dolazak do čeke i odlazak sa nje, signaliziranje kolegama u lovu i eventualnu potragu za ranjenom divljači. Za sada sam zadovoljan kako radi a videću kako će se pokazati na terenu. Ima tri moda rada: jak, štedni i bljeskalica. Ima LED sijalicu. Jačina 120 Lumena.
Osim lampe od iste firme sam uzeo i multifunkcionalni alat. Sa alatom sam oduševljen. Jedan ovakav imam već odavno, potpuno metalni, i dobro se pokazao u mnogim situacijama. Planiram od iste firme da uzmem još i naglavnu LED lampu.

i62.tinypic.com/n62ddi.jpg

i61.tinypic.com/f27uiw.jpg

i59.tinypic.com/v32kad.jpg

i60.tinypic.com/2mha8b7.jpg

i59.tinypic.com/2rrtn9u.jpg

i61.tinypic.com/htv76v.jpg
Tri prsta 2Kolce

mrwa22250

Podunavac kaže:
Pre par dana sam uzeo baterijsku lampu firme HI-TEC. Ne za pucanje, pošto za tu namenu imam bateriju sa zelenim svetlom, nego za dolazak do čeke i odlazak sa nje, signaliziranje kolegama u lovu i eventualnu potragu za ranjenom divljači. Za sada sam zadovoljan kako radi a videću kako će se pokazati na terenu. Ima tri moda rada: jak, štedni i bljeskalica. Ima LED sijalicu. Jačina 120 Lumena.
Osim lampe od iste firme sam uzeo i multifunkcionalni alat. Sa alatom sam oduševljen. Jedan ovakav imam već odavno, potpuno metalni, i dobro se pokazao u mnogim situacijama. Planiram od iste firme da uzmem još i naglavnu LED lampu.

]

Au zemo,pa ti si prava nocna tica.Alat izgleda extraOdobreno
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Skidajuće i fiksne montaže OPTIKE I MONTAŽE 458 10.03.2022. 00:38
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Nosač za kuku OFF-ROAD 78 07.02.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,469
Najnoviji član: SloboM

Poslednje vesti
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,675,364 posete www.srbijalov.com