|
Nemački kratkodlaki
|
| strahinja |
Objavljen 11.10.2011. 20:35
|

Veteran

Upisa: 523
Pristupio: 19.01.2011. 17:48
|
Kolege nemdzije jesu psi spremni sa pocetak nove sezone?  |
| |
|
|
| Boban |
Objavljen 11.10.2011. 20:59
|

Lovčina

Upisa: 2540
Pristupio: 21.09.2009. 18:04
|
Strahinja,pa naravno da su spremni kao zapeta puska .
Ja cekam 30-seti a mozda i neki dan ranije u komercijali videcemo.
|
| |
|
|
| Sale Voban |
Objavljen 11.10.2011. 22:47
|

Stari član

Upisa: 287
Pristupio: 04.02.2011. 22:39
|
Snupi, sada ima toliko izlozbi i utakmica da je vecina pasa neki sampion, bilo u radu bilo u exterijeru. Ja sam samo zaljubljenik u NKD ali sam lovio sa pravim sampionima, gledao ih na utakmicama i na treningu, voleo bih da ih imam u boxu ali ... Gledao sam pse del RS u Jagodini, mladi psi cija imena i ne znam ali ih je bilo milina gledati, gledao sam Vegasa del Cakic i Vihora od Milana iz Kraljeva, proletos, to je neobjasnjivo kako ti psi idu, markiraju i poentiraju, i da ne nabrajam dalje, pa zato ne volim kad neko sa omalovazavanjem pise o tim kerovim i linijama kao skartovima! Nisam pario niti sa jednim od njih, mada sam imao mogucnosti a ima i vremena, ali ko ih je gledao zna zasto pisem o njima sa odusevljenjem.
Mozda se mnogi ne slazu sa mnom, ovo je ipak samo moje misljenje ali ja ne pisem sa nipodistavanjem o drugim linijama pasa i ne vredjam niciji odgoj. |
| |
|
|
| Nikola Vukovic Plandiste NKD |
Objavljen 11.10.2011. 23:25
|

Stari član

Upisa: 345
Pristupio: 26.06.2011. 13:53
|
Preteraste kolega , neargumentovane izjave mogu biti pogubne po vas i po forum
Srbijalov Admin Tim
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
|
| |
|
|
| urosVA |
Objavljen 11.10.2011. 23:52
|

Stari član

Upisa: 276
Pristupio: 19.04.2010. 23:17
|
Interesuje me ima li neko pse linije Czarnego Dworu,i ako ima kako su se pokazali u radu i priplodu???Hvala unapred
|
| |
|
|
Objavljen 12.10.2011. 00:05
|

Stari član

|
Admin necemo vise o tome...
Snupi, tema je NKD, tako da sam pricao o stanju sa NKD u Plandistu, a bilo je pre 20tak godina vecina terijerdzije i skoro svi koji drze pticare sad poceli su sa NLT u Plandistu, gledao sam jednog 10godisnjeg psa NLT uginuo je pre par godina, takav mozak poslusnost i odanost, a pritom i lovne karakteristike nisam posle toga video, sto se tice ranijih pokusaja odgoja NKD necu da pisem nije pristojno, ovo u zadnjih 6-7 godina lici na nesto... A nepoznavanje genetike se vrlo dobro videlo, bar kod nkd... A sto se tice hemije, nema od toga nista, dobra krv, i kvalitetna ishrana...
Veliki Pozdrav i vama ko god da ste...
Urose Mile Puhaca iz Mladenova je pario kuju pod Obelixom z Czarnego Dwory i mislim da je prezadovoljan
|
| |
|
|
| mirkogl |
Objavljen 12.10.2011. 07:02
|

Mlađi član

Upisa: 45
Pristupio: 24.12.2010. 15:29
|
Ovo su neki od kinologa koji su se takmičili pre nego što je kinologija počela u Plandištu za neke sajber kinologe, pre godinu dana. Koliko znam još uvek su ispred svih nas ostalih iz opštine Plandište što se tiče znanja iz kinologije, bar obuke i rada pasa. Samo da nabrojim neke kinologe: pok. g. Boža Jokić, g. Jovica Pajić, g. Neša Stevanović, g. Miroslav Cvetićanin, g. Miroslav Matijević, g. Mirabel Čati, g. Mile Drljača.
|
| |
|
|
| Boban |
Objavljen 12.10.2011. 11:03
|

Lovčina

|
Raspravi nikad kraja to znamo svi mi ,ovde smo da se druzimo i razmenjujemo iskustva naravno.
Netreba pljuvati po tudjim kerovima i najveci odgaivaci kao i sampioni pojedinacno nemogu uvek odgaiti i izvuci i dati iz priploda sve same sampione sto za utakmice tako i za lovacke discipline.
Uvek ima izuzetaka koi eto tako jednostavno ne ispadnu kako treba vec budu u 50%-60% losiji nego ostali iz legla i sada je to za nekog skart ali neko nema ni takvog skarta pa bi mu dobro dosao i takav stenas ili odrasli pas.Ja licno cuvam kerove vec 17 godina razlicite pasmine i nekada sam imao dobre nekada lose nekada ekstra dobre ali sam uvek imao psa i imao sam sta da vodim u lov a gledam ljude u siroj okolini stavili pusku na rame i ruke u dzepove i ide sa tudjim kerovima u lov,zato sto nece da hrani kera cele godine da bi isao sa njim u lov samo 3-4 izlaska nego se slepuju pored drugog to kod mene nema. razumem nema se pa covek nemoze da kupi kvalitetno stene ali i takvima sam poklanjao stence i na kraju kazu NALETE jedan ITALIJAN i dobro sam ga PRODAO eeeepa nece tako vise i zato u mojoj grupi idu iskreni lovci koi imaju i ekstra kerove i oni koi imaju kako se vec kaze skartovi ali oni imaju psa kakavog takvog ali vode psa.Svaka odgaivacnica ima i dobrog i loseg psa,samo je razlika u ukusu i sta je za nekog dobro a sta lose.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 12.10.2011. 11:36
|

Lovčina

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Za mene je lovac bez psa , pola lovca, tu ne pripadaju lovci koji trenutno nemaju psa, a najviše mi bude krivo kada živi na selu u kući i neće psa dok ja iz grada što živim u stanu držim lovačkog psa i kao po pravilu moj pas markira divljač ona poleti i pravo u stranu na lovca bez psa tako da na kraju često sam trpio podsmehe u stilu eto ja nemam kera a ulovim džaba njima najbolji psi kada ne znaju loviti . Lično bih podelio lovce u dve grupe oni sa psima i oni bez pasa pa svaka grupa da lovi za sebe da vidimo onda rezultate
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| sheytan |
Objavljen 12.10.2011. 11:56
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
DakiNS kaže:
Lično bih podelio lovce u dve grupe oni sa psima i oni bez pasa pa svaka grupa da lovi za sebe da vidimo onda rezultate 
Ova ti je zlatna! 
Ne samo što se desi da poleti divljač na one bez psa, nego se kod mene dešava da mrtvi ladni pucaju istovremeno sa mnom, ili i pre mene, a moj ker markirao divljač, i to ispred mene... Da sam normalan, poloodio bih!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
| |
|
|
| Djura33 |
Objavljen 12.10.2011. 12:11
|

Član

Upisa: 125
Pristupio: 13.04.2011. 11:49
|
Evo jednog snimka (doduse los kvalitet aparata) NKD Bete u treningu na Fazana neki dan. Lepo stajanje, pa zatim provera do konacnog dizanja Fazana.
http://www.youtub...7o9CjUCXH8 |
| |
|
|
| Boban |
Objavljen 12.10.2011. 13:47
|

Lovčina

|
Djuro,lepa marka ovde se divljac malo izvlacila.
Iskreno kod mene nema toga da moj pas markira a da neko drugi puca pre mene sem ako ja dam takvo odobrenje da neko drugi moze da puca ,e sad ako se ta divljac promasi ili se izvuce od kera pa ode do drugog lovca to je nesto drugo.
Nikada nisam pucao ispred tudjeg kera dok je u marci a vlasnik je tu kraj njega,gostima uvek dajem prvu sansu jer je gost gost.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 12.10.2011. 13:56
|

Lovčina

|
Boban kaže:
Iskreno kod mene nema toga da moj pas markira a da neko drugi puca pre mene sem ako ja dam takvo odobrenje da neko drugi moze da puca ,e sad ako se ta divljac promasi ili se izvuce od kera pa ode do drugog lovca to je nesto drugo.
Nikada nisam pucao ispred tudjeg kera dok je u marci a vlasnik je tu kraj njega,gostima uvek dajem prvu sansu jer je gost gost. Tako se ponaša pravi i kulturan lovac ali ima nas svakakvihB)
|
| |
|
|
| Boban |
Objavljen 12.10.2011. 14:04
|

Lovčina

|
Ponavljam opet ,sazaljevao sam i pomagao one koi nisu bili u mogucnosti da kupe stene dao im akao ljudima a na kraju kada treba da se ide u lov opet nemaju kera,pa kad mogu ja da cuvam 5-6 kera cele godine mogu i oni jednog da cuvaju i hrane pa da love i pucaju pred njim.
|
| |
|
|
| sheytan |
Objavljen 12.10.2011. 14:07
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
DakiNS kaže:
Boban kaže:
Nikada nisam pucao ispred tudjeg kera dok je u marci a vlasnik je tu kraj njega,gostima uvek dajem prvu sansu jer je gost gost. Tako se ponaša pravi i kulturan lovac ali ima nas svakakvihB)
U pravu ste, drugari, ali koliki je procenat pravih i qlturnih lovaca u nas? Da prostite, jako mali, rekao bih...
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
| |
|
|
| strahinja |
Objavljen 12.10.2011. 14:09
|

Veteran

Upisa: 523
Pristupio: 19.01.2011. 17:48
|
urosVA kaže:
Interesuje me ima li neko pse linije Czarnego Dworu,i ako ima kako su se pokazali u radu i priplodu???Hvala unapred
Urose to pitajte Miroslava sa foruma tj, Belegisa posto je njegovoj kuju DAISY otac OBELIX Z CZARNEGO DWORU...A i mojoj kuji beti je to deda po majci...Imas sliku DAISY na prodaji pasa,pa ces videti i kuju i rodovnik... |
| |
|
|
| Boban |
Objavljen 12.10.2011. 14:28
|

Lovčina

|
Cuvao sam godinama Srpske gonice i NLT,i zbog velikog broja lopova koi kradu gonice iza brda i cekaju da ker prebaci neku divljac i oni tada stupaju u akciju i zbog takvih ljudi koi ne cuvaju kerove jer im se kako kazu neisplati da ga hrane cele godine nego im je lakse da cekaju na nekom okrajku sume ili na nekoj raskrsnici da tudji kerovi podignu divljac i nateraju na njih da bi odstrelili e zbog takvih sam ja presao od pre nekih 2-3 godine na pticare i sad me glava ne boli jer ja hranim svoje kerove i ja lovim pred njih naravno sa svoim prijateljima i svima onima koima je drustvo potrebno i vole lov sa pticarima.
|
| |
|
|
Objavljen 12.10.2011. 18:47
|

Stari član

|
Mirko pod broj 1 pok cika Boza je ziveo u Pancevu... a i ne bi ja njegov rad srozavao na nivo Plandistanske kinologije, covek je i dalje jedini koji je dobio zlatni orden Nemackog kluba kratkodlakih pticara za doprinos rasi, od njegovih pasa direktno nema ni jedan potomak ovde, jedino ima preko Bossa, odgajivacnica mu je bila u Pancevu...
Broj 2 Jovica Pajic, izuzetno ga cenim, ali covek je presao na misterlendere i ima odlicnog psa, ali opet nije mesto na ovoj temi...
Broj 3 Nenad Stevanovic, vec sam napisao da covek drzi NKD i dosta mu dobro ide, i napisao sam da ima sad lepo leglo, covek ozbiljno radi i ima rezultate
Broj 4 Miroslav Cveticanin je iz Grede i ne drzi NKD koliko ja znam, ima NOD kuju i to odlicnu gledao sam je na kupu prosle godine...
Za Matijevica i Catija ne znam sta drze, ni da li jos uvek drze...
Za Drljacu ne znam mislim da ima jednog psa striktno za lov....
Zaboravio si i Zorana Jovanovica jer i on je drzao NKD ranije...
zaboravio si i Saleta Malevskog, a covek drzi NOD NKD POENTERE I NLT
TAKO DA NE STAVLJAJ MI RECI U USTA, NI ZA JEDNOG OD OVIH LJUDI NISAM NISTA LOSE NAPISAO, jer to su jos uvek aktivni ljudi vecinom, nego dosta mi je onih sto su pre 20 godina imali nekog psa i posle toga nista, pa idu i zavlace nos gde im nije mesto, izmisljaju tudjima mane cim se gazda odmakne, a ovako u oci ne smeju da te pogledaju... , ALI ETO TIH "STARIH" KINOLOGA PA JE JEDNOME KOD NKD KUJE IZRASLI BRKOVI, tako da... Neki imaju legla gde su svi do jednog psi sa predgrizom, Nekima psi ne smeju da dodju na zborno mesto jer bi i lovce poklali, a neki su jednostavno zavisni sto neki imaju dobre pse pa se registruju pod laznim imenima i pljuju po internetu...
A ljude koje si ti nabrojao veoma postujem, i oni su i doveli da se ta kinologija dovede na nivo na kojem je sad, oni su i pokrenuli nanovo KD i njihova je vecinom zasluga za napredak...
OVIME ZAVRSAVAM OVU RASPRAVU...
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 12.10.2011. 22:54
|

Lovčina

|
Kolega drago mi je da nam se pridružiste, i na ovom kao i na svim drugim forumina ima ljudi koji znaju a ima ih i sa vrlo skromnim znanjem iz pojedinih oblasti, ovo je čista razmena mišljenja , po vašem upisu vidim da ste dobar poznavalac i kinologije i rase, biće nam drago da nam prenesete svoja iskustva
|
| |
|
|
Objavljen 13.10.2011. 01:05
|

Stari član

|
Snupi ja imam Ime i Prezime, a ti svoje krijes tako da....caoooo
PS ne uvlaci ljude i reci koje nisam rekao u moja usta, i Cakic i Mijailovici i Zoric su ljudi ciji rad postujem OKANI ME SE, TI SI U PRAVU I NECU VISE DA SE RASPRAVLJAM....
|
| |
|