Pozdrav Snupi
Gospodine mislim da ste malo vise preterali sto se Nikole tice,neznam sa kojom namerom to radite ali poznavajuci Nikolu znam da je jedan jako korektan decko koji voli svoj hobi a pritom i ima scime da se pohvali
od pasa koje sam licno gledao na terenu
neznam dali vi imate nesto? sto bi nama svima ovde bilo drago da prestavite od vasih pasa, kao vase ime i prezime da znamo skim komuniciramo
Još kada bih spomenuo da je ranijih godina i g. Rade Savić i doajen g. Milovan Vitomirov dolazio sa svojim psima na treninge u Veliku Gredu. Ne znam čemu sva ta nervoza. Jedan kuja i jedno leglo, koliko tu iskustva ima. Samo sam spomenuo neke ljude koji su se ranijih godina takmičili. Svako ima pravo na svoje mišljenje i opredeljenje, ovo je ipak demokratska zemlja.
Svako ima pravo da na ovom forumu iznese svoje mišljenje, pa i početnici, i experti. Niko se nije naučen rodio, a kroz razmenu mišljenja može puno da se nauči. Ako neko smatra da bilo čije mišljenje nije dobro, treba ukazati na greške.
Ako bi samo dugogodišnji uzgajivači imali pravo da pišu ovde, onda bi tema bila kao govornica za možda 10-ak ljudi. Svako, pa i početnik, može da napiše svoje iskustvo, postavi pitanje, i izrazi mišljenje. A glupo je bilo koga omalovažavati, zato što nema npr. 20 godina iskustva u uzgoju pasa.
Stari uzgajivači su isto tako bili početnici, pa je red da pomognu mladjima; niko nema tapiju na neku rasu.
Budite kolegijalni.
Snupi, upis ne može da se vrati, jer nisi bio predstavljen, kada si postavio upis. Ponovi upis, ali u normalnom i kolegijalnom tonu.
Kolega Snupi, a gde to piše koliko neko mora imati pasa u svom životu da bi poznavao rasu?? Postoje pojmovi odgajivač i poznavalac rase, to nikako neznači da onaj koji odgaja mora i poznavati i obrnuto, e sad možemo se uvek sukobiti sa mišljenjima, ali omalovažavati nikako i nikoga!! Svima nam je poznato šta se radi u svetu kinologije i ja sam recimo pristalica teorije da onaj ko ima odgajivačnicu nemože suditi, jer je to po meni sukob interesa, pa šta sad me treba linčovati radi toga ili...!!!??? Nikola je dečko koji ima svoje mišljenje i nikoga nije prozvao osim u jednoj rečenici pse koji su od Rade Savića, ali zar su svi psi od Savića dobri, pa nisu ... evo i ja to kažem!! Nemojte napadati nekoga, a da se niste u stanju pošteno ni predstaviti, a kamoli još nešto više!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Dobro jutro kinolozi! Ja sam Stevanović Nenad,iz Plandišta,(ako treba adresa,tel. ,koje pse i koliko sam ih odgojio. posedovao,otuđio napisaću),mada nevidim razlog jer ako je izlaganje tačno i na mestu nije mi bitno kako se osoba zove.
Igrom slučaja poznajem aktere prethodne diskusije pa bih izneo nekoliko mojih stavova,mišljenja i informacija.
Moram da dam nekoliko podataka NIkoli.
Nikola lov,kinologija i druženje nije vojska da ide pod.1 , pod.2 , pod.3. ali ako mislis da tako treba da pogledamo kako to izgleda:
Osvrnouću se samo na zadnje dve stranice:
POD. 1 - Plandiste ima preko 10000 stanovnika,jedino ako nisi zaboravio tvoje drugove lovce iz matičnog L.D iz Starog Leca i okolnih mesta!
POD 2 - Ako se tvoje iskustvo bazira (kako kazes) na "karpatskom cvetu" zadrzi se na komentaru istih.
POD 3- "kinologija u zadnjih 6-7 godina" nije ni 1% od kinologije koja se odvijala pre 20 godina.(ako treba ,da ne duzimo,kasnije će mo o tome).
POD 4- "škart" Radeta Savića ?????????? ,moze to da se sviđa nekome vise ili manje ali škart nikako!!!
POD 5- "Max ozbiljan priplodnjak" ako se raspitaš ozbiljan priplodnjak je onaj koje ima grupu potomaka (sa rezultatima)u određenom periodu.Max ima par šteneta koji još nemaju ni jednu lovnu sezonu,a to sto je napario dve kuje ne čini ga priplodnjakom (to moze svaka "lepa kuca" sa ulice). Imam i zamerku prema tebi sto u svojim postovima površno spomeneš vlasnika i vodiča Cvetićanin Miljana iz Plandista,ovom prilikom ga pozdravljam!
POD 6-K.D ili ti Kinoloska sekcija L.U "Brzava" nikad se nije ni gasila da bi se sad aktivirala samo je menjala svoj oblik pod pritiskom zakona.
Ato da tek u poslednjih 6-7 dodina liči na nesto vređa mnoge kinologe Plandišta ujedno i mene jer podištava nečiji rad u proteklom periodu.
pok.Čika Božu Jokića (na mogu da svrstam "POD -) iz postovanja,ali nekoliko informacija o tome:
Čika Bozo se nikada (što se tiče kinologije i lov )nije izjašnjavao kao Pančevac.Bio je lovac u S.Lecu i delegat L.U "Brzava"PLandište i sa ponosom je to isticao,tako da je ON Plandištanski kinolog.Ima potomaka njegovih pasa čak i u tim štencima koje si napominjao.Čast mi je sto sam ga poznavao kao i pok. Milovana Vitomirova i privilegija što sam mogao mnoge svari naučiti od njih.
Ako se on nije stideo Leca i Plandišta što bi se"SROZAVAO NA PLANDIŠTANSKU KINOLOGIJU"!!
POD 7- Komentarišeš nečiji rad kao moje štence a da ih pri tom nisi ni pogledao nebitno što ih hvališ.aludiraš na štene verovatno Vladić Gorana koji je lovac ne kinolog a koji je dobio štene na poklon gde se ispostavilo da nije ispravno i koje je on odmah isključio iz odgoja(sto se tiče lovnih pasa) a koje ti OPET NISI VIDEO NEGO PREPRIČAVAS SEOSKE PRIČE.
Vidiš da tvoja priča više ne izgleda kao pre i ako smatraš da moje zamerke tj.viđenje svega ovog nisu ispravne ili netačne mozemo diskutovati i argumentovati.
Da najzad završim ovu priču sa par saveta ako uvazavaš:Manje nervoze pri razmeni mišljenja svi smo mi drugari sa različitim stavovima,konsultuj se malo sa kolegama da ne bi davao netačne informacije.Stojim na raspolaganju za sve vidove komunikacije.POZDRAV NIKOLI i lovcima Plandišta!
Poštovane kolege molim vas da se vratite temi NKD, i ujedno vas molim da lične prepiske ubuduće vršite preko PP, mnogi a mislim velika većina nas ne poznaje ljude koje pomilnjete tako da niti možemo niti hoćemo da se uplićemo u vašu raspravu, zato PP
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
postovanje svim ljubiteljima nkd! moje je misljenje da je veoma velika razlika u odgaivacima i obicnim ljudima koji imaju jednog psa u dvoristu! tako da to nije isto a ni slicno svako je stene prica za sebe i treba tona zivaca i vremena da se od steneta napravi pas! a svako ko poseduje psa moze da se ravnopravno takmici sa odgaivacima koji imaju vise pasa jer je to nebitno skroz........!
dragi poznavaoci ove po meni naj zastupljenije rase kod lovaca nemojte se raspravljati nego pomozite jedni drugima da bi imali sto bolje pse jer to nam je cilj svakom normalnom lovcu ili takmicaru! bolje da razmisljate da se skupimo i da svako vidi cime ko raspolaze! ja placam prvu turu pica! srdacan pozdrav svima
Nevidim šta je loše da se nekome pohvali pas ili nečiji rad i zalaganje!!..Zašto se uvek pojave neki pojedinci kojima to smeta!!??
Ko ima nešto pametno da kaže neka kaže, ali nemojmo da lupamo gluposti i da kvarimo temu!! Ko sad govori istinu ovde dali Nikola, Steva ili Snupi najbolje ćete pokazati kroz konstruktivnu diskusiju, a ne kroz trljanje noseva jedni drugima!!! Idemo sa temom, pa da se družimo i dalje kako valja!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Snupi, svako pominjanje nekog poimenice, se kosi sa dobrim manirima. Tema je NKD, kao rasa, a ne uzgajivači. Neću da dozvolim bilo kakvu raspravu izmedju pojedinaca. Ako se priča npr. o ishrani štenaca, onda nek svako iznese svoj stav. Ako se priča o dresuri, opet iznosite stavove o dresuri, ali svoje stavove, a ne da kritikujete i komentarišete tudje.
Svako ima pravo na svoj stav, makar bio i pogrešan. A lične rasprave, ili rasprave o nekom trećem uzgajivaču, obavite preko privatnih poruka.
Mislim da se često brka ova tema o rasi, sa temom recimo 'Utakmice i izložbe pasa', ili, ne koristi se skoro uopšte tema 'Obuka lovačkih pasa', ili tema 'Napredna kinologija'.... Nego se sve trpa pod temu NKD!
Ja sam malo zapostavio ovu temu, bilo je i ranije nekih pokušaja vodjenja žešćih polemika na ovoj temi, naročito kad se uzgajivači sukobe, ali ću sad malo da obratim pažnju šta se ovde dešava, i da reagujem.
Još jedna stvar, Snupi: tvoje mišljenje o ovom forumu, da li je dobar ili nije, je nešto na šta imaš pravo. Ali te molim, da to mišljenje napišeš i obrazložiš ili na temi 'Pitanja za admina', ili preko PP, ili na mail, kako bi dobronamernu primedbu možda prihvatili i primenili u vodjenju portala.
Ranije smo imali temu 'Predstavite svoju uzgajivačnicu', ali smo je ukinuli, baš iz reklamnih razloga. Reklame na Srbijalov portalu se naplaćuju, doduše zaista jeftino. E sad, što neki koriste temu o rasi, da na mala vrata provuku neki vid reklame, tolerisalo se, ali ćemo malo da smanjimo tu vrstu priče.
snupi kaže:
Daki mozda je pravo vreme i mesto da se neke stvari rasčiste!
lalo ,mile,nikola,sami kazete da trebamo da razmenjujemo mišljenja a što vi osuđujete što ja iznosim svoje stavove,ja se izvinjavam ako sam nekog uvredio mada mislim da nisam.U prošlom dopisu nisam spomenuo ni jedno ime,pojedinca ili grupu ,što ste se našli uvređeni ili prozvani ne znam (ili se prepoznajete).
To je moj stav o forumu i izlaganjima pojedinih forumaša.
U pravu ste sto kazete da ima ekperata,početnika,itd. ali bi se oni trebali tako i izjašnjavati,i nije problem sto i mladi odgajivači daju savete ali to me je i iritiralo jer su nekad i netačni.Dali ste se nekad zapitali da "stariji" odgajivači nemaju komp. i ne idu ne forume da bi davali savete ili mozda ispravili greske,mada vidim da su počele da se priključujui poznate "face" pozdrav za Mirka, Nešu iz Plandišta.
Nikola što se "žestiš" dok ste pisali "hvalospeve" sve je u redu a ako vam neko iznese suprotno mišljenje vi nećete da razmenjujete mišljenja.
za urednike: Mozda bi baš ovakva razmena mišljenja dovela do poboljšanja kinologije i da se na vreme kritikovalo ne bi mozda došli gde smo sada,i ne bi forum izgledao kao OGLASI I REKLAME.
POZDRAV!
Kolega pre nego ti odgovorim idi na temu bretoni malo prolistaj pa ćeš videti da su me NKD interesovali pre 30 i više godina jer je moj ujak, moj učitelj lova imao NKD, moji psi su bretoni a pročitaj potpis ako ti još uvek nije jasno ,prema tome nemam šta da se prepoznajem. Nikada nisam komentarisao nečije pse ukoliko me nisu pitali za komentar,a savete sam davao kada sam osetio da su potrebni ili kada sam upitan , znaju forumaši koliko su mi PP poslali sa pitanjima o odgoju i dresuri pasa, ono što sam znao odgovorio sam kako sam najbolje znao i umeo, na kraju da li ti kolega sve znaš o psima, kada pišem, pišem samo iz svog iskustva, niko od nas se nije učen rodio , iako sam mator još uvek učim, ali nemoj zamerati kolegama koji su mlađi ili sa manje iskustva, ako i napišu urade to čista srca da bi pomogli , a bože moj niko nije bezgrešan nekada se desi da taj savet bude pogrešan ali zato smo mi stariji koji imamo možda mrvicu više znanja ili iskustva tu da ih ispravimo i uputimo u dobrom pravcu. Po tvojim upisima zaključujem da imaš mnogo znanja i iskustva(izvini mislim da ti treba samo malo strpljenja i taktike) da to podeliš sa nama ostalima i starijima i mlađima šteta je da postoji znanje i iskustvo a da nije podeljeno sa kolegama, neznam da li si primetio na ovom forumu malo je ljudi koji se bave takmičarskom kinologijom ako je tako mogu nazvati, nego su uglavnom lovci koje interesuje samo praktičan lov, i mogu ti reći da se svi svojski trudimo da ovaj forum ne liči na BK. A što se tiče pohvala , po meni su pohvale priznanje za postignuti uspeh bilo u pravilnom odhranjivanju , odgoju ili dresuri. U svakom slučaju dobrodošao na naš forum i nadam se da ćeš svoje znanje i iskustvo nesebično podeliti onima koji su zainteresovani.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Kolega Snupi mozda je greska prilikom upisa ali u profilu ali pise da si 1997 godiste, pa .... Iskustvo???
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
Ovaj razgovor je trebao biti vođen u nekoj lokalnoj kafani u Plandištu i tu se i završiti jer je ovde izgleda i suviše ličnih stvari koje nisu baš vezane sa temom...
Ne zelim vise da se upustam u diskusiju....
Nije ovde ni vreme ni mesto...
Jos nesto 2 kompjutera a 3 profila na srbijalov
Pozdrav svima...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
snupi kaže:
daki onaj dopis se nije odnosio na tebe(ako mogu na ti) samo prva rečenica, jer sam u tebi video nekog iskusnog ko bi mi pomogao da ovaj forum bude zanimljiviji i edukativniji.
Tvoja mi kritika lako pada jer je napisana sa razumevanjem.
Mislim da fotografije bez adekvatnog objašnjenja zašto je tu nema svrhe,kao ni bezbroj smajlija.
Voleo bih da mi neko od stručnjaka objasni da li dosadašnja izlaganja članova ovog foruma imaju veze sa pasminskom temom.Pa zbog toga sam i ja lalo počeo da pisem SKRENULI STE SA TEME!!! Ako je vama pasminska tema "slike pasa kako markiraju u milion poza",i da li se zadovoljavate što vam pas sa 2-3 godine markira i da to moramo svi da pratimo onda ovde stvarno nešto nije u redu ili sam ja pogrešno nešto razumeo.
Pročitao sam izlaganje Mirka i Neše iz Plandišta koji su vam izneli da mnoge informacije nisu tačne pa se pitam da li će im odgovoriti pošto se verovatno poznaju i iz istog su mesta.
lalo samim tim na način kako pišeš nisu ti strana "prepucavanja"ali ja ih tako ne bih tumačio više kao "razmena mišljenja".
Pročitao sam tvoje Predstavljanje kako kazeš pa nešto nisam video ime i prezime!
MOLIO bih da mi neko konkretno kaze koga sam i sa čim uvredio jer mi je sad i cilj da u ovaj forum bar o nkd uđe sto veći broj ljubitelja nkd.
Nov sam ovde pa mi nije jasno koliko ima urednika kojima trebamo da polazemo račune i što oni bar nisu upisani imenom i prezimenom.
MOLIO bih urednike ako moze( imenom i sa autoritetom)da me obaveste ako sam pogrešno razumeo ovaj forum i ja ću se povući sa foruma.
Postovani kolega koliko urednika ima na forumu nije vas problem,ako vam se forum ne svidja sa njegovim pravilima kakva su niko vas ovde ne zadrzava ,koliko ja znam svi administratori imaju svoje predstavljanje ovde upisano ,procitajte temu "Predstavite se"od prve stranice i videcete to,VI ste se oglusili o pravila foruma ,vasim odugovlacenjem sa predstavljanjem ,koje nije obavezno imenom i prezimenom ,dovoljno je i to sto ste i vi upisali u vasem profilu ,(posle koliko upozorenja),zamolio bih vas da nastavite diskusiju koja ce biti konstruktivna i edukativna za mlade lovce,i u vezi sa temom ,ukoliko se nastavi sa upisima koji su van teme,nepotrebnim prepucavanjima ,ide zakljucavanje teme i banovanje odgovornih za takve neodgovorne upise!
Niko od nas ni sa kim nije u svađi,niti će biti. Ja nemam nameru da se svađam, a pogotovu zbog pasa koji su mi sporedna stvar u životu. Svake godine iz mog dvorišta izađe 10-tak štenaca koje poklonim drugarima. Ovo je samo upoznavanje forumaša sa kinologijom u Plandištu.
Kolega nije tema kinologija u Plandištu nego NKD . Tražite otvaranje teme iz oblasti koja vas zanima
Snupi, predstavljanje imenom i prezimenom nije obavezno. Ko hoće, može, ko neće, ne mora. Pa čak i kad se neko predstavi imenom i prezimenom, kako ja ili neko drugi, to može da proverava? Koliko ima administratora, to si mogao vrlo lako da proveriš, samo klikni na spisak članova, pa ćeš videti.
Druga stvar, napisao si: 'lalo samim tim na način kako pišeš nisu ti strana "prepucavanja"ali ja ih tako ne bih tumačio više kao "razmena mišljenja".
Pročitao sam tvoje Predstavljanje kako kazeš pa nešto nisam video ime i prezime!'
E pa vidi ovako: nemam ja potrebe da se prepucavam sa bilo kime, niti to radim. A najmanje ću dozvoliti da mene ili bilo koga drugog, prozivaš zbog bilo čega - nije tvoja stvar, jednostavno! A još manje ću da dozvolim, da ti ovde držiš nekome 'slovo', i da pametuješ, filozofiraš o kvalitetu Srbijalov portala, ocenjuješ kvalitete nečijih upisa, komentarišeš rad admina, ili procenjuješ nivo bilo čijeg znanja. Ako si došao na forum, na temu NKD, da bi kontrolisao mene ili druge, i komentarisao mene ili druge, onda si 'promašio skretanje' i zalutao. Spusti se na zemlju, odakle tebi pravo da ti ocenjuješ, komentarišeš i procenjuješ nekog drugog? Lepo ti napišem u prethodnom upisu, da ne pominješ imenom druge uzgajivače ili članove foruma, i da ih ne komentarišeš, a ti opet... pa nikog drugog nego i mene.
Ako imaš nameru da nastaviš tako, kako si započeo, moraćemo da reagujemo, u interesu teme i foruma. Tvoj izbor, šta ćeš raditi.
Ovo sad liči na prepucavanje, mogao sam jednostavno da izbrišem upise i da ti ograničim pristup forumu, ali računaj da nisam to uradio, da bih ti pokazao da imam želju i dobru volju, da ostaneš na forumu, i učestvuješ u radu, ali ne na način na koji si počeo.
E sad si stvarno preterao sa bezobrazlukom! Takvi upisi, nisu ovde dobrodošli. Traži bolje mesto na kojem bi mogao da se izraziš u punom sjaju.
Trajni ban.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!