Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
sheytan
 Ne mora da znachi! Ako su nekorozivne kapisle bile u pitanjE, + pooshchetina lagerovana u korektnim uslovima, najverovatnije da cevki netje biti nishta... Stari
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Sniper Hunter

sheytan kaže:
Ne mora da znachi! Ako su nekorozivne kapisle bile u pitanjE, + pooshchetina lagerovana u korektnim uslovima, najverovatnije da cevki netje biti nishta... Stari

Pucano iz nje i nije ciscena moze biti lagerovana kako hoce ,cev je otisla....

sheytan
 Otjemo po neki deenar? iveli 3
Znachi, da uprostimo, ako nije vojna dzebana pucana iz nje, cev je verovatno dobra...

Kolega BL, morash je ochistiti dobro iznutra, u svakom sluchaju, i videtjesh ako neshto nije OK... 

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Sniper Hunter

sheytan kaže:
Znachi, da uprostimo, ako nije vojna dzebana pucana iz nje, cev je verovatno dobra...

Kolega BL, morash je ochistiti dobro iznutra, u svakom sluchaju, i videtjesh ako neshto nije OK...

Ako je pucao 92-93god i da je pucao lovacku municiju nije bila ja mislim nekorodirajuca kapisla i bez obzira nepodmazan ,neociscen tolike godine ....No no no

VladanBL
 ok, malo ste me ponukali dobro cu da razmislim i da povedem nekog iskusnijeg da pogleda, inace sta mislite o klibru 8x57, koristio bi ga za srndaca i DS
vulpes pilum mutam non mores!Lisica

Sniper Hunter
 http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ead_id=268

Probaj ovde da nadjes odgovore iveli

sheytan

Sniper Hunter kaže:

sheytan kaže:

Ako je pucao 92-93god i da je pucao lovacku municiju nije bila ja mislim nekorodirajuca kapisla i bez obzira nepodmazan ,neociscen tolike godine ....No no no

Negde sam pitao za vojnu dzebanu, mislim kod bratje Rvata, i uputjeni rekoshe da je i vojna, mladja od 1985., sa nekorozivnim kapislama! ika

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Sniper Hunter
 Recice nam kolega Vladan BL kakva je cev kad ga bude gledao ,ako je ociscen ,i podmazan nebi trebalo da ima problema
PS nisam imao prilike da vidim vojnu dzebanu mladju od 87godista a cisto sumnjam da je 90-tih bilo tako nove municije u opticaju masovno,pre ce biti ona iz 53-55g

sheytan
 To si 1.000% u pravu, pogotovu shto je pomenuo da je u pitanjE 8x57... B)

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

Podunavac
 Bilo je snajperske municije sa ljubičastim obodom oko kapisle u kalibru 7,9 (8x57 JS).
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter

Podunavac kaže:
Bilo je snajperske municije sa ljubičastim obodom oko kapisle u kalibru 7,9 (8x57 JS).

Iz kojih godina ? Ne verujem da je bila bas sveza godinu dana Confused

Mada i ona iz 53 mitraljeska ako je pravilno cuvana radi besprekorno

Podunavac
 Ne sećam se tačno koja godišta su bila, ali otprilike 1985. -1991. Bar je moja jedinica takvu municiju dobijala, neznam za druge formacije.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 i55.tinypic.com/29cxgk5.jpg

i55.tinypic.com/27yzbzo.jpg

Ova godista rade besprekorno cak i ovo trece po redu

apinest
 Posedovanje vojne municije je prekršaj po Zakonu o oružju i municiji. Imajte to na umu kada postavljate slike na portal. O eventualnim posledicama mogu vam pojasniti pravnici i upućeniji članovi Srbijalova.No no no

Podunavac
 Ja sam u 53-ki koristio municiju iz 1951. godine i nikada nije zatajila. Bitno je kako je bila skladištena. A bivša JNA je vodila računa o takvim stvarima.
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter

apinest kaže:
Posedovanje vojne municije je prekršaj po Zakonu o oružju i municiji. Imajte to na umu kada postavljate slike na portal. O eventualnim posledicama mogu vam pojasniti pravnici i upućeniji članovi Srbijalova.No no no

Slike su iz kolekcije moga drugara koji je kolekcionar!

Podunavac
 Ne znam da li je posedovanje u kolekcinarske svrhe prekršaj. Čak i korištenje na streljani ne bi trebalo da bude prekršaj. Nego samo upotreba u lovu, koliko ja znam. Premda u Srbiji je sve moguće, tamo su zakoni još od Titinog doba (bar što se tiče oružja i municije).
Tri prsta 2Kolce

Sniper Hunter
 Neznam ali covek ima sve to izlozeno u vitrini na zidu svoje puskarske radnje i to i za druge kalibre ,cini mi se da je zakonom odredjena kolicina iste vrste koja sme da se drzi u kolekciji nesto mi je objasnjavao ali se ne secam ,znaci on drzi u vitrini staklenoj izlozeno i pod kljucem kolekciju i bas ima dosta toga Confused

apinest
 U Zakonu o oružju i municiji, delu o kaznenim odredbama (član 33, stav 1 i član 35, stav 1, tačka 3) predviđene su kazne za neovlašćenu nabavku i držanje municije. Ne znam gde se to kod nas legalno može nabaviti vojna municija, držati u kući ili stanu, a pogotovo upotrebljavati, bilo na strelištu ili, ne daj Bože, u lovištu?!? Prethodne slike prikazuju jasno da se radi o vojnoj municiji sa špicastim zrnom. Lično dobro poznajem dvojicu ljudi, bivših lovaca, kojim je policija našla vojnu municiju među lovačkom, prilikom pretresa objekata. U prvom slučaju se radilo o 10-ak metaka kalibra 7,9 mm, a u drugom o 6 metaka kalibra .45 ACP. Obojica su zbog toga (između ostalog) dobili krivične prijave, oduzeto im je svo pronađeno oružje i municija (da li privremeno ili trajno) i više ne mogu biti lovci, odnosno članovi lovačke organizacije. Oko ove municije ću se još raspitati kod jednog člana našeg LD-a, inače visokog policijskog savetnika, a bilo bi dobro da nešto napišu i pravnici sa ovog portala. Tema je vrlo ozbiljna, ima dosta takve municije zaostale iz prethodnih vremena i događanja, ljudi je drže kao trofej-kolekciju možda i ne znajući da zbog toga mogu imati neprijatnosti ili čak trpeti sankcije.

vlada lovac

Sniper Hunter kaže:

Podunavac kaže:

Iz kojih godina ? Ne verujem da je bila bas sveza godinu dana Confused

Mada i ona iz 53 mitraljeska ako je pravilno cuvana radi besprekorno

Koliko sam ja upoznat samo snajperska municija je radjena sa nekorozivnim kapislama, obična puščana ne, a najstariju snajpersu sam vidjao iz 1989.g

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,711 posete www.srbijalov.com