Predator nisi dosadio naopako,,,
Po slikama se moze zakljuciti da bas i nema posetilaca ili su bezali od foto aparata.Sto se tice municije konkretno za Nobel sport cuo sam da nema 10-tke a sezona pataka ,sramota ako je tako.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
Koliko god svi kudili sajam ja ipak volim da dođem i vidim šta ima, koliko god to bilo slabo. A svake godine nađem i šta ću da kupim. Tako će sigurno biti i ove godine, bez obzira na slabiju ponudu. A od prošle godine razlog više za dolazak. Druženje sa kolegama sa .
Ja stvarno neznam zbog čega dolazim verovatno iz navike i što neplaćam ulaz.Već par godina kupim ponekom drugaru po koju kutiju municije i malo prošetam .Vidim se sa ponekim poznanikom i drugarima sa foruma.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
Kao sto je Podunavac napisao uvek se nadje nesto da se kupi a ima i dosta stvari koje imam priliku da pogledam i uzmem u ruku samo na sajmu.Od skupocenih optika,karabina,sacmarica itd.da ne nabrajam.Naravno sve to uz lepo druzenje pogotovo od skorijeg vremena i sa drugarima iz
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
klaja kaže:
Predator nisi dosadio naopako,,,
Po slikama se moze zakljuciti da bas i nema posetilaca ili su bezali od foto aparata.Sto se tice municije konkretno za Nobel sport cuo sam da nema 10-tke a sezona pataka ,sramota ako je tako.
Trudio sam se da slikam kad na "nišanu" nema ljudi, a ruku na srce, i nije neka gužva, naročito u preostale dvije hale koje su bile skoro sablasno puste. Bio sam oko 4-5. Što se tiče "desetke" i "osmice", naročito bez korpice, mislim da će se razgrabiti sve osim municije domaćih proizvođača. Dok uvoznik uveze, prođe papirologija, rasturi po radnjama, sezona će već uveliko početi. Osim "Sellier & Bellot", "Rio", i donekle "Mirage" i iznenađenja "Remington", vjerujem da nema ni blizu dovoljno strane municije standardnog punjenja najtraženije krupnoće sačme (10, 8, 6) koliko bi se prodalo na sajmu.
Lala kaže:
.........
Sremac me je uredno ispalio, jer je zbrisao sa sajma posle sat vremena!
U medjuvremenu sam uspeo da ga upoznam sa Jeremijom (Oscar sa Lorist foruma). Upoznavanje i susret njih dvojice je baš bio 'dirljiv', a trajao je sigurno jedno 40 sekundi. Brat Sremac je odmah startovao Jeremiju sa pitanjem 'što si me banovao?' - u pitanju je Jeremijin postupak od pre godinu dana, a Sremac je od tada (neopravdano) na listi nepoželjnih na Lorist forumu, jer ne misli kao Jeremija. Ne mislim ni ja, ali nekim čudom nisam banovan.
Ispalu od kolege Sremca sam popio kada smo došli na štand LSV - brat Sremac se samo javio prisutnima, i izgubio se, kaže da kupi municiju. Posle sat vremena mi samo javio da mora da ide kući, da je tu sa tastom, i ne znam šta još.
Eeee moj druže...
Citiram potpis iz profila: "Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
Mislim da se radi o nesporazumu.....
Ja nisam ni imao želju da na sajmu radim bilo šta drugo nego da obiđem Sajam, kupim malo džebane, i možda još po nešto.
A druga Lalu sam pozvao da idemo zajedno, tim poslom.
A Lala ko Lala...ko po krvnom tragu, pravac štand LSV....
Nekako mi se nije gledalo sa "istaknutim lovnim radnicima" a još mi se manje pričalo, verovatno zato što vidim koliko su se "pozitivno promenili" od kada su se malkice "otvorili" za obične lovce, i koliko nam je svima bolje!
Žao mi je što je to nekom ličilo na "ispaljivanje" i napuštanje načela iiz potpisa!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Druže moj, ja neću da propustim ni jednu priliku da razgovaram sa ljudima koji donose odluke koje se tiču lovaca; neću da ispustim šansu da njima iznesem svoje vidjenje problema, da pokušam da utičem na to da i oni čuju nešto drugo, osim onog što im se servira preko uprava LU, zvaničnim kanalima. Takodje hoću da od njih čujem i neke informacije i novosti, a naročito da ih stalno 'pritiskam' u vezi informisanja! Da ne dodjemo u situaciju opet da lovci bleje kao ovce, ne znajući ni šta ni kako se dešava.
Znaš ti dobro, koliko smo zajedno uradili i postigli stalnim podsećanjem čelnih ljudi, da rade ono što treba da rade (ne samo ovih iz LSV). Falio si mi juče, u razgovoru sa Dejom i Ćeranićem.
Odoh ja danas ponovo na sajam, i ponovo ću sa čelnicima LSV da razgovaram, naročito o informisanju i njihovom polupraznom sajtu, a malo ćemo i da ćakulamo na temu VL i članarine, ako bude bilo prilike. Mnogo više stvari mogu da postignem u direktnom razgovoru, nego samo pisanjem na forumu.
A džebanu mogu da kupim u svakoj lovačkoj radnji. Nema ljutiš.
Lalo, moj drug Sremac nije kriv. On se čovek verovatno obeznanio kad je shvatio da ima čast da upozna velikana srpskog lovstva sa suparničkog nam foruma. Verovatno mu je čovek digao pritisak s obzirom da smo moj drug i ja trajno banovani sa tog foruma upravo zato što smo se drznuli da jednu takvu veličinu kakav je Sekretar LSS malo peckamo.
Sad je taj isti Jeremija promenio ploču odnosno okrenuo ćurak pa sad kad se k..a više ne diže našao da svodi račune i da viče "Braćo ja sam sa vama, ja sam vaš!!"
Ja to zovem licemerstvo i poltronstvo. Verovatno je brat Sremac zbog toga malkoc bio nervozan, pa mu nije zameriti.
A što se tiče gospode istaknutih lovnih radnika iz Saveza, ja tu ne bih ništa komentarisao. Čast izuzecima.
Neko je pomenuo da su neka gospoda mudro ćutala. I bolje im je da usta ne otvaraju, jer su ta usta navikla da govore sve same neistine, da obmanjuju ljude i da pokušavaju da ih prave budalama i retardima. Kao da ne znamo šta je do juče bilo i kako su se podelili u saveze kao popovi parohije, pa su se do juče neki grlili i ljubili i bilo je ono - ja tebe vojvodo, ti mene serdare, ruka ruku mije, a lice obadvije.
Pa su sada brže bolje dotrčali svi, opet čast izuzecima, da se novoj vlasti dodvore i omile, da pokušaju da uplivaju u drugi tabor.
Sekretar LSS je mudro ćutao jer je skontao da je pametnije da u ovom momentu ne progovara, da je bolje da se Popović i Tica eksponiraju i sami sebe diskredituju, a on će mudro iz prikrajka da vreba.
Baš bih voleo da vidim njihove imovne karte i listove nepokretnosti, kao i njihove uže porodice.
Tu bi policija takođe imala štošta da pronađe, ako bude htela. I ako nisu u obavezi da prijave svoju imovinsku kartu, lako se da izračunati, na osnovu plate koju svi oni primaju, šta imaju od imovine ( pokretne i nepokretne ) i da li su to mogli od te plate steći.
Mene brinu savezi kao institucije koji su toliko iskompromitovani njihovim lošim ponašanjem, brukanjem sa kojekakvim svetskim trofejnim prvacima, krađama lovačkih para, bekstvima čelnih ljudi, manjkovima koje nema ko da pokrije, tužbama, krivičnim prijavama...
Država bi trebala po meni da zavede jednu lepu prinudnu upravu pre svega u LSS, prethodno definisavši šta je on u stvari
Kolega Punisheru!
Kako će ih država definisati ne znam.
Kako bi trebalo da ih definiše sigurno ćeš se složiti.
Kao život u bajki: ideš gde hoćeš - ne košta te ništa, loviš šta hoćeš ne košta te ništa, kupuješ optike i karabine ne košta te ništa, ne radiš nigde a lepo živiš i ne košta te ništa, redovno plaćaš struju - ne moraš da kradeš i ne košta te ništa, falsifikuješ diplome ne košta te ništa, koristiš pare lovaca kao ženine a ne košta te ništa.
Jedino ovo nije kao u bajci- lažeš gde stigneš i koga stigneš a nos nikako da ti poraste.I bajku su s..bali.
E moj kolega kad samo tako njih definišu šta je sa nama.
Kažu u nekim zemljama EU na prvom mestu deca, životinje, žene, muškarci pa onda gastarbajteri.
Bar da su brinuli o životinjama pa da im oprostimo.
Da li je neko na sajmu LOVA I RIBOLOVA video štand LSS
Baš me interesuje kako su promovisali lovstvo i koliko je para izdvojeno u te svrhe. S obzirom kolko su medalja ,pehara i povelja podelili trebalo bi da je na njihovom štandu najveća gužva.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
To okupljanje svih "njih" na sajmu, je klasično čepiranje novoj vlasti, a verujem i da se kemeleon sindrom jako razmahao!!! Nebi me začudio uskoro neki novi dogovor između svih saveza, a na "dobrobit svih nas", a sve ovo dosad je puj pike nevaži!!! Ipak su to kolege još uvek isti ljudi bez obzira u kom se sada savezu ili na kojoj funkciji nalaze, a sa njima NEMA NAPRETKA!!!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Daki moraćeš kod Lale na pregled pa da ti napravi specijalne Ćoroskope za LSS.Ja kad god odem na sajam uvek nekog iz LSS primetim.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
Danas bio na sajmu opet, nešto bolja posećenost. LSV organizovao takmičenje u kuvanju paprikaša, bilo 35 ekipa/kotlića, izmedju ostalih bila i ekipa Vizić, Sremčevo LU, dve gospodje su bile u ekipi, a muški deo nisam video. Pozdravio sam sremice.
Na štandu LSV ovih dana poprilična gužva. Danas je bio i Pažin i Beuković, i Deja, i Miloš Kunovac (tačna je informacija da Miloš Kunovac prelazi na radu u Vojovdjanski lovac od 1. oktobra, a na njegovo mesto je primljena jedna simpatična dama); samo sam se javio prisutnima, nisam hteo da pravim još veću gužvu na štandu, pa sam odustao od sedenja tamo i pokušaja razgovora. Baš tada je tamo bio Vlada Videnović, pretpostavljam da su imali važnih divana, pa da ne ometam... Pažin i deda Deja su, da ne grešim dušu, pokušali da me zadrže da sednem, ali je gužva bila tolika da nije bilo prostora da se prodje, a čak ni stolica slobodnih; bilo mi bzvz da sedim i samo povećavam gužvu, nek divane ljudi o važnijim stvarima, nekako više volim kada na miru mogu da porazgovaram sa nekima od njih, bez suviše frke - sajamska frka mi već malo ide na živce.
Inače, svakodnevno neko iz LSS je bio na štandu LSV; kao da obigravaju oko vojvodjana, posle svih onih dešavanja i brlja. Na otvaranju sajma su bili (to je već poznato) Popović, Tica i Djukić, pa napravili ono o čemu današnji Kurir piše; posle bio Aca Pantelić; juče bili Ćeranić i Boris Bajić, a danas Videnović! Ne znam da li je bio i Stojan vozač, inače su kanda skoro svi iz LSS bili! Jel se to nešto pokušava amortizovati, uz sanaciju moguće štete i posledica po pojedince? Nadam se da će rukovodstvo LSV ostati na liniji onog što su zacrtali i započeli, i da neće odustati od svojih opravdanih zahteva u pogledu strukturalnih i personalnih promena u lovstvu, imajući u vidu interes ne samo vojvodjanskih lovaca, nego i lovaca cele Srbije. Da se ne bi, ne daj Bože, desilo da se obrne ćurak, mada ne verujem!
U samoj hali je i dalje, barem meni, nesnosno zagušljivo. Ljudi se preznojavaju stalno, prosto mi je neprijatno biti unutra.
Odustajem od dalje posete sajmu - sutra oko podne zauzimam busiju u kafiću ispred ulaza u sajam, da se vidim sa forumašima kako sam i obećao, to će biti lepši deo, i to je to.
Nazalost nisam u prilici da posetim sajam ali po onome sto pisete i kako izvestavate uopste me ne bi cudilo da sjase kurta a uzjase murta jer barem je moje misljenje i o LSS i LSV ista je to bagra samo su se zavadili oko raspodele plena tako da ce i kompromis biti nadjen a nas jasu li jasu i od svega nece biti nista,svako cudo za tri dana a epilog TRESLA SE GORA RODIO SE MIS
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12
Meni je na sajmu bilo super,kao i svake kodine kad se ide sa drustvom...Cene nisam bas razgledao,ali za Zastavinom standu sam najvise bio,i razgledao,i raspitivao se o karabinima,jedan sam nasao po mom ukusu,ali nikako da se setim tano oznake modela :'(
ja sutra zdravlje boze krecem put novoga sada ranom zorom da zauzmem mesto sajam me neinteresuje nema tu posla za mene tako da cu da sedim pored lale u kaficu i da se sladim nekim koktelom od grozdja ili jecma i da se druzim sa meni dragim osobama sa foruma lalo organizuj neki restoran samo nemoj na samom sajmu jer znas kako smo se prosle godine proveli sa racunom
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?