Bacelj Djordje kaže:
postovanje svim ljubiteljima nkd! moje je misljenje da je veoma velika razlika u odgaivacima i obicnim ljudima koji imaju jednog psa u dvoristu! tako da to nije isto a ni slicno svako je stene prica za sebe i treba tona zivaca i vremena da se od steneta napravi pas! a svako ko poseduje psa moze da se ravnopravno takmici sa odgaivacima koji imaju vise pasa jer je to nebitno skroz........!
dragi poznavaoci ove po meni naj zastupljenije rase kod lovaca nemojte se raspravljati nego pomozite jedni drugima da bi imali sto bolje pse jer to nam je cilj svakom normalnom lovcu ili takmicaru! bolje da razmisljate da se skupimo i da svako vidi cime ko raspolaze! ja placam prvu turu pica! srdacan pozdrav svima
Druze samo treba da se dogovorimo gde... Ja sam apsolutno za...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
Nikola Vukovic Plandiste NKD kaže:
Hahaha a ja LALO rekoh 2 kompjutera 3 naloga...
Pa kad već znaš, onda reci. I nemoj me cimati i smejati se tako, ili kaži koji je treći članski nalog iste osobe, ako si siguran, ili nemoj pumpati. Nemam ja baš previše vremena, da bih rešavao tvoje zagonetke.
Ova dva naloga su sigurno, provereno, sa istog compa ulogovana. I zato su banovani.
Vracam se na nesto sto je blisko temi.
Da li je neko cuo da se ovih dana odrzava neko svetsko prvenstvo u Francuskoj, mislim da je u pitanju lovno kinoloski kup. Danas sam zvao momka iz Markovca, lovocuvar koji se bavi i obukom kerova, da mi organizuje lov u nedelju a on je sa reprezentacijom u Francuskoj. On vodi NKD kuju ali ne znam ko su jos clanovi reprezentacije, ima li neko neku informaciju
Boban kaže:
Sale mislis na Marka,cuo sam da ima neko takmicenje ali neznam nista detaljno.
Bobane na njega mislim, lovio sam sa tom kujom, treba videti da bi se poverovalo.
Pricao mi je proletos da je ušao u reprezentaciju ali ne znam ništa više od toga.
Reko mi je mu je lovište puno divljači pa sutra zovem nekog njegovog da mi organizuje lov, ako je moguće, u nedelju. Hocu da vodim moje keriće i da odstrelim nekoliko fazana pred njima a kasnije idu kod njega na obuku
Sale Voban kaže:
Da li je neko cuo da se ovih dana odrzava neko svetsko prvenstvo u Francuskoj, mislim da je u pitanju lovno kinoloski kup. Danas sam zvao momka iz Markovca, lovocuvar koji se bavi i obukom kerova, da mi organizuje lov u nedelju a on je sa reprezentacijom u Francuskoj. On vodi NKD kuju ali ne znam ko su jos clanovi reprezentacije, ima li neko neku informaciju
Tačno je, upravo je u toku održavanje svetskog prvenstva u Francuskoj. U vodjstvu reprezentacije je Sanja Momčilović-Bognič, naša koleginica na forumu huntinggirl1, administrator. Selektor ženske reprezentacije je Saša Davidov. Znam imena članica ženske reprezentacije, to su Danica Kovač i Mira Kuga, imena članova muške reprezentacije na žalost ne znam, tj. zaboravio!
Nemam informacije, za sada, kako se odvija takmičenje, ali će Sanja, kada se vrati, napisati kako je bilo, i postaviti slike.
Zanimljivo je ustanoviti da na svecanom otvorenju IKP-a, u Cetvrtak 13. 10. 2011.g.( 13.-15. 10. 2011.) , kod Surwold-a, na Severo-Zapadu Nemacke. Nije bilo ni jednog zastupnika Srpskog DK Kluba. A o eventualnoim ucesnicima i da ne govorimo. Cak sta ni da neko spominje nesto o tome, na nekom forumu ili slicno. Malo je tuzno, da jedna takva manifestacija, koja spada u 3 najzastupljenije, najznacajnije i naj posecenije manifestacije za Lovacke pse u Svetu, ne bude ni spomenuta a kamoli posecivana. Iako je DK u Srbiji , sa oko 2600 stenaca godisnje, najzastupljenija rasa Lovackih pasa u zemlji. Umesto toga, takodje jedva sa par reci, spomenuta manifestacija, u Francuskoj. "Svetsko Prvenstvo", sa "Selektorima", "Reprezentaciom" itd. i to u isto vreme, tj. istog datuma... Steta, bas sam se nadao sresti tu nekog od "Nasih". ...ali ko zna, mozda ce Veceras na Svecanom proglasenju i zavrsnoj proslavi biti nekog "Naseg tu"...
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...
...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...
Nista tu nije cudno Zubane, davno su se odgajivaci u Srbiji okrenuli Italijanima i trajlerima, i samo ih utakmice brzog pretrazivanja interesuju. Znaci samo marka i mirnoca na poletanje. Jedino se u Somboru odrzava jednom godisnje SOLMS i bude izvedeno desetak pasa.
Zuban kaže:
Zanimljivo je ustanoviti da na svecanom otvorenju IKP-a, u Cetvrtak 13. 10. 2011.g.( 13.-15. 10. 2011.) , kod Surwold-a, na Severo-Zapadu Nemacke. Nije bilo ni jednog zastupnika Srpskog DK Kluba. A o eventualnoim ucesnicima i da ne govorimo. Cak sta ni da neko spominje nesto o tome, na nekom forumu ili slicno. Malo je tuzno, da jedna takva manifestacija, koja spada u 3 najzastupljenije, najznacajnije i naj posecenije manifestacije za Lovacke pse u Svetu, ne bude ni spomenuta a kamoli posecivana. Iako je DK u Srbiji , sa oko 2600 stenaca godisnje, najzastupljenija rasa Lovackih pasa u zemlji. Umesto toga, takodje jedva sa par reci, spomenuta manifestacija, u Francuskoj. "Svetsko Prvenstvo", sa "Selektorima", "Reprezentaciom" itd. i to u isto vreme, tj. istog datuma... Steta, bas sam se nadao sresti tu nekog od "Nasih". ...ali ko zna, mozda ce Veceras na Svecanom proglasenju i zavrsnoj proslavi biti nekog "Naseg tu"...
Kolega pa imamo tebe , eto ko nam može dati informaciju z prve ruke, mnogi uzgajivači ne znaju da tako nešto uopšte postoji a o lovcima da i ne govorimali mislim da ti možeš da nam daješ prave informacije ili recimo na temi obuka pasa ili da se otvori tema priprema psa za IKP pa nas uputiš koje su discipline šta se traži od psa a verujem da će biti mnogo pitanja i da edukujemo naše lovce možda zapatimo neku novu generaciju lovaca-kinologa koji će promovisati i poštovati tradicionalnu obuku nkd i nod.A konačno i da pokušamo da stavimo na pravo mesto one silne petnaestominutne sact i cacit na koje se lepe lakoverni lovci
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
vladant kaže:
Nista tu nije cudno Zubane, davno su se odgajivaci u Srbiji okrenuli Italijanima i trajlerima, i samo ih utakmice brzog pretrazivanja interesuju. Znaci samo marka i mirnoca na poletanje. Jedino se u Somboru odrzava jednom godisnje SOLMS i bude izvedeno desetak pasa.
...pa to je i naj jednostavnije...!!! Odnosno, trazis Jedinku koja voli da trci(obicno dosta zivcana) i koja bar do nekle Staje na divljac. I sa minimum truda uradis da ostane na mesu ili ne juri za poletanjem...sto je takodje kod mekih pasa jednostavno. Znaci : Urodjena osobina za to i skoro nikakav rad, osim naravno vremena i dnevnog treninga... i gotova stvar. Cast izuzetcima ali to je od prilike to...!
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...
...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...
Zuban kaže:
Kolega pa imamo tebe , eto ko nam može dati informaciju z prve ruke, mnogi uzgajivači ne znaju da tako nešto uopšte postoji a o lovcima da i ne govorimali mislim da ti možeš da nam daješ prave informacije ili recimo na temi obuka pasa ili da se otvori tema priprema psa za IKP pa nas uputiš koje su discipline šta se traži od psa a verujem da će biti mnogo pitanja i da edukujemo naše lovce možda zapatimo neku novu generaciju lovaca-kinologa koji će promovisati i poštovati tradicionalnu obuku nkd i nod.A konačno i da pokušamo da stavimo na pravo mesto one silne petnaestominutne sact i cacit na koje se lepe lakoverni lovci
Kolega Daki, mnogo bi bilo da sada pocnem i NK-ima da "Solim Pamet". Ja sam Clan i tog Kluba, iz razloga sto smo svi u istom "Camcu" i zato sto svaka clanarina doprinosi Organizaciji NK a i Lovckom Kinoloskom Savezu.
Ovaj put je organizacija IKP-a poverena Klubu "Kurzhaar Voran", u kome sam i ja clan. A posto se sve odvija na 40-50 km od mene, Glupo bi bilo ne otici tamo. Plus sto 10-ak moji Prijatelja, "Ucitelja" i "Ucenika", isto nastupaju sa svojim psima. Uz to jos 30-ak prijatelja, Sudije koji sude i mnogi,mnogi koje poznajem itd.
Da postoji neki interes, za takve stvari sigurno bi do sada neko nesto pokrenuo po tom pitanju. A ko zeli da nauci nesto isto moze. Obuka je identicno ista kao i kod Ostrodlakog. Odnosno, moze se preneti Jedan prema Jedan...!
Zubane da li verujete da sam ja na primer tek sad saznao za IKP, iako pratim sve moguce izvore informisanja o toj temi... Jednostavno svi pricaju kako njihovi psi to mogu, a niko ne izvodi, pa cak ni na Solms koji ne iziskuje neku jako veliku obucenost.... Ja ne znam da je iko posle Cakica sa Titom bio na IKP, sto je zaista sramno jer iz nase zemlje poticu svetski i evropski sampioni u radu na prolecnim utakmicama... Poenta u svemu je da su CACIT utakmice daleko isplativije, iako po meni suvise uske specijalizacije, mada su odlicne za selekciju na stil volju i kvalitet nosa, to su obicno jedinke kao sto Zuban kaze na ivici, pa takvi psi 99% njih ne moze najobicniju vlecku da odradi, jer suvise jurcaju, i ne mogu da ostanu na tragu, dok stabilan pas to radi sigurno i apsolutno skoncentrisan, i mislim da su psi da uslovno kazemo Nemackog tipa u prednosti u odnosu na te uslovno receno Italijane u svakoj disciplini koja iziskuje da pas pokaze smirenost i istrajnost...
Zubane koji su psi koji su vam zapali za oko ove godine, ako nije problem da nam date neki kratak komentar manifestacije...
Pozdrav
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
Sale Voban kaže:
Tačno je, upravo je u toku održavanje svetskog prvenstva u Francuskoj. U vodjstvu reprezentacije je Sanja Momčilović-Bognič, naša koleginica na forumu huntinggirl1, administrator. Selektor ženske reprezentacije je Saša Davidov. Znam imena članica ženske reprezentacije, to su Danica Kovač i Mira Kuga, imena članova muške reprezentacije na žalost ne znam, tj. zaboravio!
Nemam informacije, za sada, kako se odvija takmičenje, ali će Sanja, kada se vrati, napisati kako je bilo, i postaviti slike.
Da ispravim svoju zaboravnost: prema predlogu Komisije za lovnu kinologiju LSS, članovi muške reprezentacije su Dušan Damljanović, iz Knića, Marko Jovanović, iz Markovca, Radomir Savić iz Makca i Marko Savić iz Makca.
Važno je reći, da su u slanju naše reprezentacije (bez znakova navoda) učestvovali i Kinološki savez Srbije, i Lovački savez Srbije.
Ispred Lovačkog saveza Srbije, prema predlogu, u delegaciji su zamenik predsednika LSS Vlada Videnović (ujedno i kao veterinar reprezentacije), i Boris Bajić, kao vodja puta.
Predstavnik Kinološkog saveza Srbije je Sanja Momčilović-Bognič.
Za sve druge detalje, moraćemo da sačekamo da se naša ekipa vrati iz Francuske.
Za g.Zubanovića, samo kao informacija, naš portal je nekoliko puta objavio dešavanja oko izbornih utakmica za reprezentaciju. Da li je i gde je još objavljivano nešto, ne znam. Znam samo, iz priče, da su se par njih iz vodjstva reprezentacije, silno natrčali da obezbede sve što je potrebno, za odlazak, počev od nalaženja sponzora, uniformi, opreme, pa preko prevoza, noćenja uz put (treba da voze nekoliko hiljada km), pa do smeštaja u Francuskoj.
Ja sam lično, sa moje strane, dao ručnu mašinicu za glinene golubove, i kutiju golubova, da gdja Mira Kuga malo trenira, i drago mi je ako sam pomogao da usavrši pucanje - eto, nisam mislio da ovo napišem (ispada da se hvalim nešto), ali čisto da znate, da mislim da bi svaku reprezentaciju naše zemlje (lovačku ili koju god drugu) trebalo pomoći, svako onoliko koliko može.
Sale Voban kaže:
Da ispravim svoju zaboravnost: prema predlogu Komisije za lovnu kinologiju LSS, članovi muške reprezentacije su Dušan Damljanović, iz Knića, Marko Jovanović, iz Markovca, Radomir Savić iz Makca i Marko Savić iz Makca.
Važno je reći, da su u slanju naše reprezentacije (bez znakova navoda) učestvovali i Kinološki savez Srbije, i Lovački savez Srbije.
Ispred Lovačkog saveza Srbije, prema predlogu, u delegaciji su zamenik predsednika LSS Vlada Videnović (ujedno i kao veterinar reprezentacije), i Boris Bajić, kao vodja puta.
Predstavnik Kinološkog saveza Srbije je Sanja Momčilović-Bognič.
Za sve druge detalje, moraćemo da sačekamo da se naša ekipa vrati iz Francuske.
Za g.Zubanovića, samo kao informacija, naš portal je nekoliko puta objavio dešavanja oko izbornih utakmica za reprezentaciju. Da li je i gde je još objavljivano nešto, ne znam. Znam samo, iz priče, da su se par njih iz vodjstva reprezentacije, silno natrčali da obezbede sve što je potrebno, za odlazak, počev od nalaženja sponzora, uniformi, opreme, pa preko prevoza, noćenja uz put (treba da voze nekoliko hiljada km), pa do smeštaja u Francuskoj.
Ja sam lično, sa moje strane, dao ručnu mašinicu za glinene golubove, i kutiju golubova, da gdja Mira Kuga malo trenira, i drago mi je ako sam pomogao da usavrši pucanje - eto, nisam mislio da ovo napišem (ispada da se hvalim nešto), ali čisto da znate, da mislim da bi svaku reprezentaciju naše zemlje (lovačku ili koju god drugu) trebalo pomoći, svako onoliko koliko može.
Vidite Gosp.Lala, ovo vec lici na nasto. Ja ovo ne smatram Hvaljenjem, vec informisanje uz navodjenje istine. Ma da donekle imate i pravo,zato sto se kod nas sve, brzo proglasi, hvaljenjem.Nazalost! Sve sto je istina, moze se reci...! ...dali je uvek pametno govoriti istinu, to je vec druga stvar... To mi je nekada govorio Deda kada sam bio mali ,a voleo sam stalno da kazem istinu... ! Lepo je da ste se Vi a i drugi starali i zrtvovali da bi se omogucilo Reprezentaciji da ode u Francusku. Ali ipak, nebi bilo na odmet, da su Savezi , Izgovorili negde koju rec, pohvale, zahvalnosti ili cestitke svima, koji su to omogucili ili pomogli...! S obzirom da sam tek od nedavno na vasem portalu, sigurno sam negde propustio neka obavestenja o tom zbivanju. Pa se zato izvinjavam za propust.
Ali , ni ta cinjenica ne menja nista u vezi sa navedenim IKP-om.Moje misljenje i stav prema vredovanju Lovno-Upotrebljivih-Pasa, na osnovu Izlozbi i Poljskih Utakmica, su vecini ovde vec poznati. Tako da necu dalje razvijati pricu o tome. U svakom slucaju cestitam svima koji su se trudili za to. Potrosili dosta sredstava, zivaca i vremena na tome. Bar je po tom pitanju sve za pohvalu...
...a sad odoh na Zavrsnu proslavu i zatvaranje IKP-a. 2011.g.
Uvek Dobar Pogled.Zuban.
Zubane, ovo što je od mene, je zaista sitnica, ali sam dao sa iskrenom željom da naši predstavnici naprave neki rezultat. Da mogu više, dao bih, ali nećemo o tome.
Glavni deo posla oko Francuske i oko odlaska tamo je odradilo vodjstvo reprezentacije, a moram da pohvalim (retko to radim, ali eto, sad su zaslužili) i LSS i KSS i LSV, koliko sam čuo, svi su učestvovali. A bilo je i sponzora, samo ja ne znam ko su, to će se valjda znati po povratku.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!