Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Susreti i druženja "forumaša"

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Susreti i druženja "forumaša"
Lala
 Evo, posle nekih problema sa računarom, da malo napišem o utiscima iz Sombora sa hajke na lisicu.

Preskočiću ustajanje u pola pet ujutro i put do Sombora (to ustajanje i putovanje NEKIM 'Jović&Popović će biti dovoljno' jako teško pada), uglavnom, Daki i ja stižemo tačno u minut na zakazano mesto u Somboru, gde nas već čeka naš domaćin Ivica, Rančer koji je stigao pola sata ranije za svaki slučaj, i Mrwa. Posle kafice, pravac na zborno mesto lovaca, lovačka kuća na samom ulazu u lovište.

Posle upisivanja u dozvolu za lov, sledi upoznavanje sa domaćim lovcima, zatim govor lovnika i dogovor oko načina kako će se lov odvijati.

Evo kako je to izgledalo:

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Uslovi za lov su bili kao izmišljeni kad smo kretali. Temperatura oko minus 5, sneg 10-12 cm, blata nema, a teren koji smo lovili su dva tršćaka, koja predstavljaju jedini zaklon za divljač kilometrima okolo. Iznenadio sam se kako malo remiza imaju u lovištu, i na moje pitanje domaćini mi ponavljaju priču koju sam na više mesta čuo, kako nesavesni ljudi motorkama nemilice seku remize, a da neki ratari svesno zaoravaju svaki mogući kvadratni metar! Stara priča i lovačka muka u mnogim mestima u Vojvodini! Takvo uništavanje remiza je dovelo do nestanka vetrozaklona, što smo itekako osetili - severac je brijao i od onog snega mestimično pravio smetove i u lovištu, a kasnije u povratku za Novi Sad, smetovi su bili i na putu!
U jednoj od malobrojnih remiza sam slikao odlično napravljenu hranilicu za divljač, a po rečima domaćina imaju oko 40 takvih hranilica. Svaka čast!

Lala
 Na ovoj slici se delimično vidi kako je atar ravan kao tepsija, sa velikim tablama, skoro bez ikakvog zaklona za divljač. Jedino je taj tršćak koji se nazire u uglu mesto gde se divljač koncentriše.

Pošto nam je bila skrenuta pažnja na mere bezbednosti u lovu, Rančer je to shvatio na svoj način, i markirao cevku od puške, a od jednog čike sa povredjenom rukom je dobio smešnu rogatu kapu! Grin

Lala
 E onda smo lovili, a vetar se stalno pojačavao. Na nesreću našu lovačku, tršćak koji je teran je ranije bio pod vodom dubine do desetak cm, ali obilne kiše i sneg su podigli nivo vode tako da se nije moglo proterati sve - lisica unutra ima mali milion, i one se bez problema izvlače preko leda debelog 4-5 cm, ali čovek tu propada u vodu, pa je tako i naš Mrwa koji je junački gazio pogon, uspeo da nalije obe čizme, a minus zategao. Ja sam se zaista bio malo uplašio da ne nagrabusi, ali je sve ipak dobro završilo.
Dakle, u toj trsci lisica ima da Bog sačuva, samo što u tu trsku čak ni malo krupniji pas ne može da tera - jedino dobro utreniran terijer ili brak, dakle, manji i lakši psi koji će moći po ledu da jure lije i isteraju ih lovcima na nišan.

Evo konačnog rezultata hajke - nedostaje jedna lisica koja je odstreljena ali još nije bila doneta u momentu slikanja.

Lala
 Grupna fotografija sa odstrelom, za uspomenu na ovu hajku. Inače, somborci imaju ideju da ova februarska hajka postane tradicionalna - potpuno podržavam! Srbijalov će sa zadovoljstvom obaveštavati i najavljivati ovu manifestaciju, pre svega zato što su se somborci pokazali kao dobri domaćini, a i zbog toga što zaista gde god se može treba raditi na redukovanju lisičje populacije koja doživljava pravu eksploziju u brojnosti, od kad je uvedena vakcinacija mamcima!

zoranp
 Evoooo ja molim za oprost...on je za sve krivCryCry....
Opet me zavađa sa ljudima, srem ga biloGrin!!!

u znak pomirenja pozivam pomenutu ekipu znači Matorce, rančera, Ivicu i zemaru lava + zemaru Klaju i Podunavca u lova na lisice ove nedelju u Čelarevo!!! Kotizacija je 300 dindži da nešto bude kuvano i piće što naknadno popijemo u kafani delimo!! Kuvamo dobar paprikaš, samo za nas i druženje nastavljamo u Palanci u kafanu u sopstvenoj režiji, ko je za nek se javi, a da sve bude sigurno, ćemo još da potvrdimo?! Dali ćemo nešto uloviti vidit ćemo, ali dobar paprikaš negineGrin Odobreno!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala
 Evo i snimka govora jednog doajena lovstva u Somboru, koji na svojoj listi odstrela lisica kaže da je brojao do 600, a posle je prestao!!! Smile

Čovek ima lovačkog staža maltene onoliko koliko mnogi članovi portala imaju godina života! (Daki se ne računa) Grin.

Snimak je malo lošiji, jer se objektiv zamaglio, ali nema veze - ostaje za uspomenu! Dodeljene su nagrade u municiji za najlepšu odstreljenu lisicu i za najuspešnijeg strelca.

Lala

zoranp kaže:

u znak pomirenja pozivam pomenutu ekipu znači Matorce, rančera, Ivicu i zemaru lava + zemaru Klaju i Podunavca u lova na lisice ove nedelju u Čelarevo!!! Kotizacija je 300 dindži da nešto bude kuvano i piće što naknadno popijemo u kafani delimo!! Kuvamo dobar paprikaš, samo za nas i druženje nastavljamo u Palanci u kafanu u sopstvenoj režiji, ko je za nek se javi, a da sve bude sigurno, ćemo još da potvrdimo?! Dali ćemo nešto uloviti vidit ćemo, ali dobar paprikaš negineGrin Odobreno!!

Evo ja se javljam da dolazim sigurno u Čelarevo, ali ću u subotu uveče da otkažem, ko će da ustaje rano, i da vozi tolike kilometre (40 km)!?

Glavno da ste obojica vas Cucića iz Palanke išli u lov juče kud koji, a drugare i kolege ispalili onako dušmanski, 8 sati pre dogovorenog zajedničkog lova! Sikter!

Lala će biti dovoljno! Grin

Lala
 Ajd još malo da vadim mast ovoj dvojici izdajnika palanačkih, sa opisom dogadjaja iz Sombora i sa slikama.

Elem, patentirali smo novi model patrona za lov na lisice - od ovih patrona nema ranjavanja!!!

Sačma četvorka, cal.16, pojačana Vulkanom! Grin
Ispaljivanje ovakve patroje uklanja efikasno svaku rdju u cevi, i polira do visokog sjaja! Grin

Inače provereno, posle jela sa Vulkanom, sutra ujutro se u toaletu postižu vrlo visoki radni pritisci u c(r)evima! HaHaHa

Lala
 Naš kolega cenjeni Daki, poznatiji pod nadimkom Trovač, je po običaju morao da provede novajliju forumaša kroz proces inicijacije, pomoću Vulkana.

Efekat koji se vidi na snimku smo već ranije imali prilike da doživimo - čovek ne može ni reč da prozbori, a posle prvog zalogaja ostane zakucan u mestu! Smeko

Dakle: IvicaL, lakše (h)ranjen Vulkanom. Grin

Lala
 Inače Daki je na hajku išao povredjen: odredjene radnje koje je uglavnom stalno radio desnom rukom, probao je da odradi levom, pa je napravio nezgodan i neodgovarajući pokret, umesto iz zgloba, on cimao iz ramena, pa je morao da nosi ruku u povesku.
Daki je inače vrlo komunikativan, začas on nadje svoju generaciju i započne diskusiju. Mapetovac! Grin

Lala
 Za neko sledeće druženje koje će da prave ova dva izdajnika iz Palanke predlažem da obavezno iz Somobra, pored Ivice, pozovu i Vladu, koji se vidi na snimku (on je prošao samo delimičnu inicijaciju), vidi se na snimku, momak sa bradicom. Cenim da se potpuno uklapa u forumaški profil! Smile

O efektima vulkana jedno kraće predavanje je imao drug Rančer.

Lala
 Uz svo zezanje, sprdnju, šale, i sve ostalo što inače ide u forumaški staž, na kraju dodjoše i muzikanti!

IvicaL, kao profesionalni muzičar, je komandovao tonalitete (E dur, G mol...), naručivalo se pesama, neko je pevao, neko se dernjao i falširao... Uglavnom, preživeli smo i mi i muzičari, a jedan od krupnijih forumaša je uspeo da prospe slučajno piće (više komada) po stolu, što Daki reče: 'ebeš ga, taj gde nije usro, ko da nije ni bio! Pogodila ga pesma?!? Grin
E taj što je usro astal je posle pravio selfi - crni Rančeru, kume, pamte te kafane po Bačkoj! Smeko

Pesmu koju su svirali smo najavili 'SAMO ZA IZDAJNIKE I NJIHOVO DRUŠTVO!' hehehehehehe

Da mi je neko rekao da će Sremac i Zoranp tako da izdaju, ja bih ga u ludaru poslao. Desnu ruku sam davao za njih dvojicu, a oni tako... Crnim slovima će medju forumašima ostati zapisan datum 08.02.2015. sa usklikom 'Palančani će biti dovoljno!'.
Bruka! Smile

Za kraj, da se zahvalim Ivici, njegovim kolegama somborskim lovcima i upravi njegovog udruženja, na gostoprimstvu, i da preporučim svima da iskoriste priliku da upoznaju sjajne ljude Ivicu, Vladu i ostale somborce, na nekim budućim hajkama, lovovima i druženjima forumaša. Nadam se da smo bili barem toliko dobri gosti kao što su oni bili dobri domaćini!

Onu dvojicu izdajnika iz B.Palanke (koje i dalje smatram prijateljima, šta ću kad su moji Confused) upoznajte samo ako baš morate! Grin

IvicaL
 Svaka cast Lalo na iscrpnom opisu dogadjaja ( ipak mi se najvise svidja fotografija kako se rancer maskirao u sred atara ). Vulkanizacija je stvarno imala efekta, ali su i Somborci pokazali da imaju jak zeludac, posto je vulkana na kraju ostalo stvarno veoma malo.
Sto se lisica tice, eto, ima ih u dovoljnom broju da ovo stvarno postane uspesna tradicionalna hajka gde ce se sve ovo ponoviti sa sve dobrom klopom i jos boljim druzenjem Odobreno
Nadam se da ce masovnost ovog skupa osim svih ostalih pojacati i neki koji su eto slucajno odustali ( inace mrwa je izmirio kotizaciju za njih tako da on u dve naredne hajke ide bez kotizacije - neki mu ostali duzni) No no no

U svakom slucaju naslusao sam se raznih dogadjaja iz raznih druzenja te se nadam da necu propusti tako nesto u buducnosti.

p.s. prvi video snimak Lalo koji si postavio je nesto private i nece da se pusti - proveri
lala, pa sta

Lala
 Video snimci su u redu, sada mogu da se gledaju, sredjeno je.

Sremac75 kaže:
Бејбе и ја, на жалост нећемо присуствовати сутрашнјем дружењу....
Ја сам данас до касно поподне био на свињокољи и доообро сам се нават'о зиме.

Извињавам се свима, а посебно Лали који се наљутио....Vrlo tuan

'Sremac će biti dovoljno!'

Lepo ti Zoki napisao: SREM te bilo!

A za izvinjavanje ti Daki postavio sliku:

Podunavac
 A kako je Daki lovio sa jednom rukom? Jel sa pištoljem?Grin Ili mu je Lala pridržavao alat, ovaj mislim pušku.ROFL
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 Ivice da ovaj harmonikaš nije moj zemljak Jovica iz Vere?
Tri prsta 2Kolce

Lala

Podunavac kaže:
A kako je Daki lovio sa jednom rukom? Jel sa pištoljem?Grin Ili mu je Lala pridržavao alat, ovaj mislim pušku.ROFL

Daki to obavlja jednom rukom! Hahahahahahaha

Virtuoz!!!

Mada kaže, kad koristi levu ruku, kao da je tudja!!!! HaHaHa

IvicaL

Podunavac kaže:
Ivice da ovaj harmonikaš nije moj zemljak Jovica iz Vere?

Zacudo jeste
lala, pa sta

Podunavac

zoranp kaže:

Zemara računaj na mene. Jedino ako u subotu zaglavim u Budimpešti na sajmu može da me spreči da dođem.
Tri prsta 2Kolce

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
L.U."Fazan" Vranje LOVAČKA UDRUŽENJA 82 31.12.2017. 12:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,691,599 posete www.srbijalov.com