Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
vucenovicm

Bacelj Djordje kaže:
postovanje svim ljubiteljima nkd! moje je misljenje da je veoma velika razlika u odgaivacima i obicnim ljudima koji imaju jednog psa u dvoristu! tako da to nije isto a ni slicno svako je stene prica za sebe i treba tona zivaca i vremena da se od steneta napravi pas! [xhide]a svako ko poseduje psa moze da se ravnopravno takmici sa odgaivacima koji imaju vise pasa jer je to nebitno skroz........![/xhide]
dragi poznavaoci ove po meni naj zastupljenije rase kod lovaca nemojte se raspravljati nego pomozite jedni drugima da bi imali sto bolje pse jer to nam je cilj svakom normalnom lovcu ili takmicaru! bolje da razmisljate da se skupimo i da svako vidi cime ko raspolaze! ja placam prvu turu pica! srdacan pozdrav svima

odlegeta@gmail.com

vucenovicm
 Bacelj Djordjeikadali ti stvarno mislis ovo sto si napisao u tvom postu ?????

ikaKoliko pasa ucesnika IKP je ucestvovalo na nekoj prolecnoj " 15 minutnoj " utakmici sa iole uspeha ?????
Koliko ja znam bio je to Ajk Ub i Boss iz Doline Baira U Shifuoku u Madjarskoj kada je nas Srpski klub sa Uba primljen u maticni Kurzhaar Klub , izvinjavam se ako gresim !!! Tito Cakicev je ucestvovao na nasoj utakmici u Pozarevcu koja je radjena po sistemu Ikp ( ali u skracenoj verziji ) !!! Dali zna neko da mi kaze koliko kerova treba selektovati da bi se dobila jedna vrhunska jedinka za " 15 minutne " utakmice a koliko za Ikp ????

Stvarno neznam kada uspete toliko da napisete na forumu , ja jedva ugrabim vremena da delimicno procitam sve to , a normalno interesuje me sve kao i vas , nebih da zaostajem u ovo vreme HIT sajber kinologije !!!!

Pozdrav od Miroslava Vucenovica !!!

odlegeta@gmail.com

Boban
 Evo malo novosti sa svetskog prvenstva iz Francuske...pobednik prvog dana je VOSS du Pied du Mont nkd vodic A.Fusilier,tamo su i nasi takmicari pozelimo im vise srecje u nedelju.Bye

Bacelj Djordje
 pozdrav druze Vucenovicu!!!
nema te dugo na ovoj adresi! ja sam uvek za druzenje i uvek za! e ako se desi da nemam lovackog psa ! Doga je uvek spremna za akciju do duse malo je povelika al necemo u sitna crevca da gledimoFrown
BACELJ DJ

mirkogl
 Tedi Sandis vodič Arađanski Branimir- os iz Boke pobednik IKP-a u Požarevcu.

Zuban

Lala kaže:
Zubane, ovo što je od mene, je zaista sitnica, ali sam dao sa iskrenom željom da naši predstavnici naprave neki rezultat. Da mogu više, dao bih, ali nećemo o tome.
Glavni deo posla oko Francuske i oko odlaska tamo je odradilo vodjstvo reprezentacije, a moram da pohvalim (retko to radim, ali eto, sad su zaslužili) i LSS i KSS i LSV, koliko sam čuo, svi su učestvovali. A bilo je i sponzora, samo ja ne znam ko su, to će se valjda znati po povratku.

Gosp. Lala,procitao sam nekoliko puta zadnje postove, ali imam utisak da jos uvek nisam shvatio, o kakvom svetskom prvenstvu se ustvari radi?! Svetsko prvenstvo za NK, sa ili bez odstrela? Ili o klasicnom Kupu Sv. Huberta, za Sve pse koji su se kvalifikovali, bez obzira na Rasu?
Takodje me zanima, s obzirom da se govori o Selektoru Reprezentacije, koji su zadatci i obaveze selektora? Jel Selektor odabira pse za reprezentaciju ili trenira redovno sa vodicima i psima, discipline? Ovo pitam samo iz razloga informisanja, jer mi nista oko toga nije poznato.A nemogu sebi pretpostaviti ulogu Selektora Reprezentacije!
Unapred Hvala.
Zuban.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Zuban
 Mali uvid sa IKP-a u Surwold-u:
Prijavljeno 190 pasa.20 pasa nije polozilo IKP. 29 u II. nagradnom razredu i 141 u I. nagradnom razredu. V1 Muzjaci: Scout v d Riverwoods(Americkog uzgoja)
V1 zenke: Steffi v d Judebek. Pobednica pretrazivanja u polju,Schau Suche: Betty vom Horum.
Sinoc je bilo svecano proglasenje rezultata i zatvaranje IKP-a 2011g. S obzirom da su vecina Vodica bili zadovoljni radom svojih pasa a i Lovista su bila izvanredna i sa dovoljno divljaci. Vreme je bilo suncano ali ne pre toplo, Tako je i Atmosfera bila izvanredna. Sto se moglo sinoc videti na proslavi. Svuda samo Srecna lica...! Posle saopstavanja rezultata i urucivanje diploma,pehara i nagrada, preslo se, oko 22casa na slavlje, koje je trajalo do jutros u 05,40 casa.( ... nas 15-ak Frown) U toku veceri se formirao "Strucni Sto" gde smo,uz koju casu piva, razmenjivali iskustva, misljenja i zdravice... Posebno iznenadjenje, a i zadovoljstvo je bilo sto su na ovoj manifestaciji, vece uvelicali predsednik Ostrodlakih Nemaca i zastupnik Lovackog Kinoloskog Saveza u Kinoloskom Savezu Nemacke. Tako da smo svi stajali oko malog stola i satima vodili diskusije oko svega u vezi sa lovom i lovackim psima. Ja sam licno bio potpuno u svom elementu... Koji ludi skup i druzenje u krugu najvaznijih Ljudi Lovne Kinologije u Nemackoj. Prof. Lemmer, Dirk freiherr von Eller-Eberstein, Michael Hammerer, Rolf Tappe, Hofsteter, Willi-Werner Imken, Josef Schomacker, Jan Jansen, Ottmar Kronschnabel i i i... pozdrav svima "Kurzhaar Voran"
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Nikola Vukovic Plandiste NKD

mirkogl kaže:
Tedi Sandis vodič Arađanski Branimir- os iz Boke pobednik IKP-a u Požarevcu.

A njegov brat Timi Sandis trcao utakmice CACIT, sa dosta uspeha...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

zoranp

vucenovicm kaže:
Dali zna neko da mi kaze koliko kerova treba selektovati da bi se dobila jedna vrhunska jedinka za " 15 minutne " utakmice a koliko za Ikp ????

Stvarno neznam kada uspete toliko da napisete na forumu , ja jedva ugrabim vremena da delimicno procitam sve to , a normalno interesuje me sve kao i vas , nebih da zaostajem u ovo vreme HIT sajber kinologije !!!!

Kolega zanima me vaše mišljenje šta je svojstvenije kontinentalnoj rasi kao što je NKD...tih petnaest minuta ili IKP???...šta je starije ili je neko izmislio "đir" u kom ima više para??? Hvala !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Boban
 Epa sta reci Francuzi su uspeli da budu i ekipno i pojedinacno Sampioni dok su nasi ostali bez plasmana,mnogi su to i predpostavili da ce da se desi ali sta je tu je,mozda ce u nekom drugom periodu biti bolje i boljih pasa naravno.Confused

Lala

Zuban kaže:
Gosp. Lala,procitao sam nekoliko puta zadnje postove, ali imam utisak da jos uvek nisam shvatio, o kakvom svetskom prvenstvu se ustvari radi?! Svetsko prvenstvo za NK, sa ili bez odstrela? Ili o klasicnom Kupu Sv. Huberta, za Sve pse koji su se kvalifikovali, bez obzira na Rasu?
Takodje me zanima, s obzirom da se govori o Selektoru Reprezentacije, koji su zadatci i obaveze selektora? Jel Selektor odabira pse za reprezentaciju ili trenira redovno sa vodicima i psima, discipline? Ovo pitam samo iz razloga informisanja, jer mi nista oko toga nije poznato.A nemogu sebi pretpostaviti ulogu Selektora Reprezentacije!
Unapred Hvala.
Zuban.

Zubane, moraćeš da sačekaš da se Huntinggirl1 (Sanja) vrati iz Francuske, pa sva ta pitanja postavi njoj, ako bude stigla da odgovori. Koliko ja znam, radi se o Sv.Hubertusu. Mada, preporučujem ti da za prvu ruku, potražiš na internetu, ima dosta toga objavljenog o ovom prvenstvu.

P.S.
Hajde da batalimo ono 'Gospodin', ovde smo svi kolege lovci, i obraćamo se sa 'Ti', bez obzira na godine, iskustvo i sve ostalo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS

zoranp kaže:

vucenovicm kaže:
Dali zna neko da mi kaze koliko kerova treba selektovati da bi se dobila jedna vrhunska jedinka za " 15 minutne " utakmice a koliko za Ikp ????

Kolega zanima me vaše mišljenje šta je svojstvenije kontinentalnoj rasi kao što je NKD...tih petnaest minuta ili IKP???...šta je starije ili je neko izmislio "đir" u kom ima više para??? Hvala !!
Pošto je ovo forum Srbijalov i skoro 99% nas smo lovci glasam za IKP a trkače prepuštam BK
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

milos zoric
  Urose videro sam da se interesujes za pse cerni dwor,pozovi me pa cu ti objasniti ono sto ja znam o tim psima. Inace ja sam pario dve kuje sa Obilixom i ponovo cu to uraditi sa velikim zadovoljstvom.

vucenovicm
 ikaNkd taj velicanstveni ker po meni mora biti svestrano upotrebljiv ( tu se nadam svi slazemo ) , u najkracem : besprekorno pretrazivanje u polju sa pronalazenjem i stajanjem na divljac ( sve detaljno opisano u standardu rada za Nkd koji je propisala maticna zemlja ) zanci nema mesta za previse pametovanja , cemu smo mi skloni !!!
Ovo gore navedeno je takozvani rad do pucnja gde pored dresure ( u zavisnosti od tipa utakmice ) nas ljubimac prezentuje ( nadamo se ) maksimum svoga umeca i prirodne darovitosti !!!!
Nakon toga sve je stvar obuke ( dresure ) !!!!
Ja nikada nisam potcenjivao lovackog kera , jer svaki takmicarac mora biti nadasve VRHUNSKI lovac !!!
Ali morate priznati da je lepo videti kera : dobre mehanike , skladnog elegantnog galopa , visoko nosene glave , cija svaka provera a kamoli ulaz i stajanje na divljac u vama prozima i budi osecaj zadovoljstva !!! Analizirajte koliko vremena provedete gledajuci svog ljubimca u lovu kako pretrazuje a koliko kada markira i aportira ( sa sve guc-gric pauzama )????
Analizirajte sta vas ljubimac u svom lovnom veku treba da uradi , koliko puta ce oblajavati srnu ili svinju u sumi , nositi lisicu preko plota skakati sa mosta u reku ..donositi vam Zov
A da treba : da markira i aportira perje iz svih medija pa cak i na drvo da se popne ako treba , pozeljno je da markira i dlaku i normalno da donosi istu !!!!
Sve ostalo ( da donosi povodac ili da dovodi jedan ker drugog na povodniku ili da uskace u oglicu kada mu se zada komanda ) mogu da vam ih obuce Kokica iz Dobrinaca , Solaja iz Ogara .
Dali ste imali prilike da vidite jedinku koja sa velikim upehom ucestvuje na 15 minutnim utakmicama , pobedjuje na lovno kin. kupovima i polozi Solms bez ijedne izvucene vlecke pre toga , a da je bilo malo sluha i sponzora gledali bi se i na famoznoom IKP-u sa istom tom jedinkom !!!!

Nemojte sebi dozvoliti komentare tipa : ja imam jedan motor ( skuter ) , i mogu da stanen rame uz rame sa Batom Idiotom ( nas lokalni majstor za motore ) sto se tice popravki i znanja oko iste materije !!!

Nemojte deliti Nkd-a , nemojte podcenjivati bilo koji vid takmicenja sa istim bez obzira sto sam gore jasno naveo kakvo je moje vidjenje te problematike .

Bez obzira sto ste me iskulirali jos jednom vas pitam : koliko jedinki treba selektovati da bi se dobila jedna VRHUSKA jedinka za 15 minutne utakmice ( koja ce obukom moci da se pripremi za druge vidove utakmica ) a koliko za Ikp i koliko ce jedinki sa Ikp-a da trci sa iole uspeha 15 minutne utakmice ?????

Izvinjavam se sto sam na brzinu prosli put zaboravio da navedem kao ucesnike Ikp u Madjarskoj Gruju sa Uba sa Ilkom i Micu iz Idjosa ( neznam sa kojim kerom ) .

Neko je spomenuo Ikp u Pozarevcu , ja sam ga nazvao skracenim ali mislim da je prekratak !!! Pored polja radilo se samo perje sa suvog iz vode i to samo aport ( ono sto sam ja gledao )!!!!Pilot
odlegeta@gmail.com

mile mladenovo
 Pozdrav Hoemo jo
Vidim da su jako pokrenute odlicne teme i nadam se da ce biti konstruktivnih upisa bez veci prvokacija
Vucenovicu lepo napisano,praksa je jedno a stvarnos drugo, tko da je tesko doci do dobrog psa koji je eksterijerno lep i vrhunski lovac,kako bi ja rekao pravi fajter na terenu za citav dan lova
Isto tako je i tesko napraviti psa za 15 minuta,koji mora imati nos, stil, mirnocu na poletanje i da ide kao raketa,prema tome svako cuva ono sto voli , odgaivaci bi trebali malo vise povesti racuna o selekciji koja se trenutno kod nas pravi samo iz jednog razloga(cast izuzecima) a to je profit za italijansko trziste
Evo jedne marke Scotta von der Zista na zeca
mile mladenovo priložio:
dsc01409.jpg

urosVA

milos zoric kaže:
Urose videro sam da se interesujes za pse cerni dwor,pozovi me pa cu ti objasniti ono sto ja znam o tim psima. Inace ja sam pario dve kuje sa Obilixom i ponovo cu to uraditi sa velikim zadovoljstvom.

Hocu,hvala unapred!!!
Harmonika Kolce

milos zoric
  BRAVO ZA MILETOVOG PSA CISTA DESETKA.Bravo 2

zoranp
 Bravo mile za Scotta, a što se tiče komentara na to šta je teže selkcijom napraviti, mislim da je ipak svojstvenije kontinentalcu ono da ceo dan radi u istom tempu, istrajno i stabilno na svakom terenu!!..a teže je sigurno napraviti engleza od kontinetalca tj. imati 15 minuta punog galopa, visoko nošene glave, itd...sve ima svoju draž, ali izvorno je izvorno, pa ko voli nek izvoli!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DakiNS

zoranp kaže:
Bravo mile za Scotta, a što se tiče komentara na to šta je teže selkcijom napraviti, mislim da je ipak svojstvenije kontinentalcu ono da ceo dan radi u istom tempu, istrajno i stabilno na svakom terenu!!..a teže je sigurno napraviti engleza od kontinetalca tj. imati 15 minuta punog galopa, visoko nošene glave, itd...sve ima svoju draž, ali izvorno je izvorno, pa ko voli nek izvoli!!
Pravo kažeš zemo,ko šta voli nek izvoli, bilo bi apsurdno da se sporimo oko hobija, neko voli prolećne utakmice gde psi za 15 minuta pokažu šta znaju , neko voli svestrano upotrebljive pse , gde pas radi u svim mogućim uslovima i situacijama, drugo smo mi ostali lovci koji smo osuđeni da lovimo uglavnom na istim terenima u grupnim lovovima, eto reci sam šta bi ti rekle kolege u lovu da ti pas istrči samo sto metara ispred, ma ne sto nego dosta pedeset u našoj ravnici , svako obučava psa prema uslovima u kojima lovi i prema divljači koju lovi, ovo pišem zato što nema svako iste potrebe na terenu kojem lovi, ovde u vojvodini gde su jarebice ostale samo u tragovima vrlo je teško obučiti psa za prolećnu utakmicu jer neki psi u životu nisu videli i omirisali jarebicu dok nišlijama ili Kragujevac, Lapovo i neznam gde imaju prirodna legla jarebica koje mi možemo samo sanjati, normalno je da samo ako imaš profesionalni ili poluprofesionalni interes sešćeš u auto platiti par stotina evra za trening psa.I uvek ima ono ali , koliko treba imati pasa koji će odraditi sve discipline i to kako treba za svestranu upotrebljivost
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

mazic bojan
 SVE CESTITKE ZA PSA GOSPODINA MILETA,LEPA FOTOGRAFIJA LEPOG PSA!Bravo 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,484
Najnoviji član: Lovac Meraklija

Poslednje vesti
Od 17 lovišta u Vojvodini samo u lovištu kod Subotice divlje svinje nisu zaražen...
Инструкција корисницима ловишта у циљу спреч...
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 24.07.2026. 15:50

Godinu dana od kad nam nema našeg DakiNS😭😭😭😭😭.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,420,366 posete www.srbijalov.com