Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
DESPERADOS

darkon kaže:
Gledao sam ceo ovaj snimak,pre par godina,samo sto je u pitanju bila kaseta.

I vredi li cemu ? po tvom misljenju ?

darkon
 Gledao sam je kada sam uzeo svog prvog NOD-a.U tom trenutku mi je svakako pomogla,jer nisam bas puno znao o ovoj rasi.
Po ovom sistemu sam kasnije i obucavao kera,sa kojim i dalje lovim.

DESPERADOS
 Sada samo da se smiluju i da postave i ostale delove filma.

asivica
 Darkon,da te pitam opet nesto posto sam od skora lovac ne razumem se mnogo a volim da znam, sta ce se dobiti ako se ukrsti NOD i NKD?Pitam zato sto imam zenku NKD koja je stvarno dobar radnik pa ako bih je ukrstio sa dobrim NOD-om da lil bi od tih stenaca posle bilo nesto,i moze li se NOD nauciti i na DS i da sluzi za ptice.Unapred hvala na odgovoru.Confused

duka92
 asivica-Zdravo ja bih odgovorio na tvoje postavljeno pitanje ukrstanjem NKD i NOD dobices istog psa samo ce se razlikovati u dlaci i u jacim kostima to jest krupnijim sve zavisi koliko ce poprimiti gena od oca ili majke .Ukrstanjem ova dva psa bi dobio mesavinu i takvog psa nemozes voditi u lov jer je verovatno bez papira .NOD je svestran pas od teranja DS, lisica i drugih naravno koristi se i za ptice naravno za aport sa suvog i iz vode .

duka92
 asivica-I jos nesto sto sam zaboravi da dodam jeste to ako vec imas kuju NKD pusti muzjaka iste rase u tvom slucaju NKD nemoj skrnaviti sto bi nasi ljudi rekli budzili .Uvek gldedaj da istu rasu pusta u priplod, a neku levu .Bez ljutnje moje misljenje je takvo.PozzzzBye

darkon

asivica kaže:
Darkon,da te pitam opet nesto posto sam od skora lovac ne razumem se mnogo a volim da znam, sta ce se dobiti ako se ukrsti NOD i NKD?Pitam zato sto imam zenku NKD koja je stvarno dobar radnik pa ako bih je ukrstio sa dobrim NOD-om da lil bi od tih stenaca posle bilo nesto,i moze li se NOD nauciti i na DS i da sluzi za ptice.Unapred hvala na odgovoru.Confused

Pozdrav asivica.
Sto se tice uparivanja razlicitih rasa,ja sam protiv toga.Imao sam prilike da vidim bas mesance NOD-a i NKD-a i meni se to nije svidelo.Ni fizicki,a ni u radu.Ja licno ovo nikad ne bih radio,jer cuvam i NOD i NKD i svaka od tih rasa je dobra na svoj nacin i samim tim nema potrebe za mesanjem.
Takodje ti psi ni rodovnike ne mogu imati,a takvi ne mogu u lov.To je sada ovim novim zakonom dosta poostreno,ranije je i moglo,ali mislim da vise nece moci.

E sad sto se tice obuke i na svinju i na ptice,svakako da je moguce.
Nikad nisam obucavao nemacke ostrodlake na svinju,jer ih na mojim terenima ima samo u prolazu,pa ti ne mogu reci nesto vise,a da je steceno nekom mojom praksom.
Samo jedan problem tu vidim,a to je sto se tice radijusa kretanja.Za ptice ker treba da ide blize lovcu,a pri gonjenju se moze navici da ide dalje,pa je to neki eventualni problem.

Mogu ti reci da ja sa mojim lovim svu sitnu divljac i fantasticni su.
U zimskom lovu na barsku divljac,pretraze svaki cosak,svake bare,a pri odstrelu odlicnio aportiraju.Pritom nemaju problema sa zimom,kao vecina drugih.
Pri susretu sa predatorima su vrlo ostri i kod njih povlacenja nema.
Ako nesto nadju na drvetu,ili ako nesto pruza otpor ,oblajavaju,dok ne dodjem.Evo ova osobina i pokazuje da su dobri za svinju.
Dosad,kerovi koje imam sa mi odradili sve sto bi trebalo da rade,kao pripadnici ove rase.Jedino na divlje svinje nisam imo priliku da ih vidim,ali mislim da bi se i u toj ulozi odlicno snasli.

WILD SENSE
 http://www.youtub...aPFryvQnyo
Svestranost

VOM TIGRA HAUS
 Pozdrav svim kolegama ,sa mnogima odavde poznajem se i licno ali za one koji me neznaju predstavicu svoje pseStari
Cita Vom Tigra Haus
s0.mojalbum.com/vom-tigra-haus-foto_8404080_8404443_9513025.jpg

Nick Vom Eschendorf
s0.mojalbum.com/energo-novi-foto_8404080_17389370_18104667.jpg

Energo Vom Tigra Haus

s0.mojalbum.com/energo-novi-foto_8404080_17389370_17789192.jpg
s0.mojalbum.com/energo-novi-foto_8404080_17389370_17887485.jpg

Fortuna Vom Tigra Haus 7 meseci

s9.mojalbum.com/oktobar-foto_15113739_17411279_18251909.jpg
s9.mojalbum.com/oktobar-foto_15113739_17411279_18251911.jpg

i najmladji Hasan Grin Ben Hur At Tigra Haus
img256.imageshack.us/img256/507/odgaivacnica.jpg
s9.mojalbum.com/novi-foto_15113739_17379802_18235429.jpg
s9.mojalbum.com/novi-foto_15113739_17379802_18220614.jpg

WILD SENSE
 Ooooo Zlajo dobro nam dosao!!!!!;)
Svestranost

VOM TIGRA HAUS
 Hvala Zoki Rotilj

Lala
 Kolega VOM TIGRA HAUS, sjajne slike, ali imam molbu: nemoj u jednom postu stavljati više od par slika, radi brzine učitavanja stranice kod članova koji imaju sporiju konekciju. Ovo što je postavljeno, za prvi put neka ide ovako, nadam se da razumeš moju molbu.
Takodje, red je da se novi članovi prvo upišu ne temi 'Predstavite se', da bi znali sa kime pričamo.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele
 Tigra, extra psi! Drago mi je da je na forum dosao jos jedan odgajivac ove odlicne rase Pas pozdrav! Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

VOM TIGRA HAUS
 Lala--Ok hvala, ako mozete razdelite post.Razumem vas potpunoPredstavicu se cim pronadjem temu,ima ovde dosta zanimljivog pa mi treba vremena.

VOM TIGRA HAUS
 Cvele--Hvala puno Bye

darkon
 Vom tigra haus,prelepi kerovi.
Svaka cast.Bravo 2

bela
 da poželi čovek nod-aBravo 2
vižlan i terier

Cvele
 Tigra, nisi mi rekao dali imas sajt odgajivacnice ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

milols_lovac_ostrovac
 Moj NOD je iz kombinacije,otac Nick vom Eschendorf i majka Tnova Joko,ekstra je radan keric sada je star 11 meseci.!

rokvic
 VOM TIGRA HAUS prelepi psi....posto pratim i druge forume znam da su vasi psi i sampioni kako u radu tako i u extetrijeru
svaka cast i samo tako nastavite..Bravo 2.. a ova mlada nada na predposlednjoj fotografiji izuzetno mi se svidja...PRELEPA JE

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,474
Najnoviji član: springer

Poslednje vesti
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС
Lovna kinologija- Reprezentacija Srbije ponovila prošlogodišnji uspeh na Svetskom...
Конкурс за субвенције у ловству

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

65,940,560 posete www.srbijalov.com