ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
|
stojkuki |
Objavljen 09.06.2016. 16:56
|

Lovčina

Upisa: 1155
Pristupio: 22.06.2011. 15:12
|
"Bo lud zbunjenog. Sve go eksperat do eXperta.
Bas me zanima kako na ovo reaguju prodavci oruzija posto im je promet stao ali full.
...
Kad li ce ovako nesto doci na red ... U novom sazivu onoga sto zovemo parlamentom, ...
Menja se mi istar, pa on menja ekipu, pa dok to dodje na red, ..... Eeeeeee ma ko j.B lovce ... |
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 09.06.2016. 18:39
|

Veteran

Upisa: 556
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
Prodavci trljaju ruke pošto sad idu vazdušne ko lude.
Kad se uspori kupovina vazdušara, onda će početi da kukaju...
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
mb-bb |
Objavljen 10.06.2016. 10:06
|

Stari član

Upisa: 306
Pristupio: 21.08.2012. 15:22
|
http://www.ekolss...2_2016.htm
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...
|
|
|
|
Max011 |
Objavljen 10.06.2016. 10:24
|

Stari član

Upisa: 487
Pristupio: 10.06.2009. 12:00
|
Može se zaključiti da je Lovačka komora Srbije, u konsultacijama koje su vođene, po našem saznanju još iz vremena prethodnog ministra, predlagala neadekvatna i pogrešna rešenja za lovce, (što se može videti navedeno u četvrtom pasusu, na drugoj strani, dopisa upućenog iz Kabineta ministra unutrašnjih poslova).
Pa to je onda zlikovačka a ne strukovna organizacija a ovi u upravi su ni krivi ni dužni naseli na to ! Jedino da se čovek prosečne inteligencije zapita : "Da li je to baš sve tako bilo" ???
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 10.06.2016. 11:36
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Ловачка комора је саветовала да се донесе закон на штету ловаца и тиме би дошло до смањења броја ловаца?!
Тако испада по овоме, зар не? |
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 10.06.2016. 13:03
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
A ko su clanovi te lovacke komore ko je sacinjava i po cijem izboru ko ih je birao u tu komoru? |
|
|
|
MMilos |
Objavljen 12.06.2016. 20:41
|

Stari član

Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
Recu ci Ti ja ko su, kolega: Slepci, i lopovska bagra koja igra po tudjim notama a sve zarad sake dinara da nahrane gladne oci!
Manje-vise isti mentalni sklop kao i kod onih u LSS, LSV, LSCS u Skupstini i slicnim institucijama!
Povraca mi se od svih njih!  |
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 13.06.2016. 22:24
|

Lovčina

Upisa: 2425
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Одговор ловачке коморе.
http://lorist.co....more-1.pdf |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.06.2016. 22:54
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Bravo Aco!
Da li je dogorelo do nokata, pa se Komora konačno osmelila da izda saopštenje . Koliko se sećam tek posle urgencije su se udostojili da delimično odgovore Lali na njegov zahtev! Sa druge strane (pošto im lično ne verujem , jer su davno prokockali lovačko poverenje) ukoliko je to istina , izlaze polako na videlo sve laži LoSoSa kao i njihovih lažljivih predsednika.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 13.06.2016. 23:48
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Sada se dobacuju vrucim krompirom,a niko nece biti kaznjen? |
|
|
|
Lala |
Objavljen 13.06.2016. 23:54
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Zas.rali su svi redom, i to je čini mi se jedino izvesno. Sve ostalo je neizvesno pa i izmene pravilnika.
Ono što MUP prihvata u vezi izmena njhovih pravilnika je vrlo malo, ali mi se dopada što je počelo prepucavanje i iznošenje detalja i pikanterija u vezi dešavanja oko pravilnika. Čim neko malo krene sa informacijama, odmah se otvori Pandorina kutija brljotina raznih vrsta, pametnih i 'pametnih' poteza. Ja im svima od srca želim da nastave da se mačujuu saopštenjima jer će onda i najvećem idealisti biti jasno sa kim ima posla u svim ovim strukturama.
Iz Ministarstva zdravlja posle ohrabrujućih početnih vesti nema nikakvih novosti, barem nema zvaničnih. Nezvanično se može čuti da će od svih onih silnih dijagnoza i pregleda na kraju ostati samo psiho test i očni pregled, ali ovo prihvatite sa rezervom jer je nezvanično.
Biće u ovoj priči još svačeg nečeg, sve mi se čini. Počelo je 'rokanje' na prilično visokom nivou, a to se onda obično završi ili trulom nagodbom na račun nekog trećeg (valjda neće lovci fasovati?), ili totalnim sukobom pa ko duže izdrži. Jedva čekam nove momente!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 14.06.2016. 08:44
|

Stari član

|
A ko će drugi da fasuje deblji kraj, nego lovci (čitaj: obični ljudi, pošten svet, raja, sirotinja)?
Mi takvi, smo vazda je*ena strana... |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.06.2016. 10:26
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Mislim da Šorgmaz treba prvo da nauči šta znači biti Narodni poslanik ! Da ga je narod birao da ga zastupa u Skupštini i to u korist narodnog interesa , a ne u svrhu lične koristi i karijere! Lovci su deo toga naroda, a on radi protiv njih . Smatram da bi njegova stranka debelo trebala da se zamisli oko , njegovog delovanja protiv naroda i nje same.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 14.06.2016. 10:31
|

Stari član

|
Kakva stranka, takav i poslanik...NapreDNO da ne može naprednije!  |
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.06.2016. 14:04
|

Moderator

|
Politici i strančarenju nije mesto na lovačkom portalu. Mene ne zanima da li je predsednik LSS član neke partije ili nije, nego me zanima šta je uradio! A nije uradio ništa povodom zakona o oružju i povodom pravilnika, nije prstom mrdnuo kada su donošene zabrane lova one ili ove vrste, ali je zato zdušno radio na tome da iz Fonda za razvoj lovstva punjenog lovačkim parama izvuče 11 miliona dinara za nekakav kvazi projekat, kao što zdušno radi da naplati što više čanarina - važne su samo pare! Aaa daaa, pri tom bez odluke organa upravljanja uredno zapošljava u LSS nove radnike, pa eto sad imamo i šeficu kabineta predsednika LSS! Imamo i vozača, ili je u pitanju radnik obezbedjenja? Imamo i honorarne advokate kojima se prošle godine sipalo 1,5 ili više miliona dinara samo se ne zna za čega. Imamo i službeni auto koji se izgleda koristi po nahodjenju (što bi rekli, po ĆEFU) a ne po odlukama organa upravljanja... Možda je on udaren zecom prilikom lovačkog krštenja, ali ostade navika udaranja pa posle svega on uredno 'udara po džepu' lovce!? Pa vi vidite ko je bolje prošao sa predsedničkim mandatom, Šormaz ili lovci?
Elem, ovi pravilnici će, sva je prilika, nekog debelo koštati.
Samo se pitam šta je važnije: sudbina lovstva i lovaca pojedinaca u konceptu narodnog lovstva, ili lična sujeta pojedinaca koji su ovakve propise doneli pa ih sada ne bi menjali nipošto jer će im to biti minus stavka u CV za buduće funkcije!! Da li je važnija sudbina lovačkih organizacija u Srbiji od karijerizma pojedinca koji bez iole obrazovanja, znanja i sposobnosti pretenduju da budu NEKO i NEŠTO ne samo u Srbiji nego i šire! Da li zbog toga nekom važi parola 'E za to, NATO!'? Da li je bitnije uništiti trud generacija u lovstvu radi sitnog šićarenja i lagodnog života pojedinca? U ovoj priči oko pravilnika nema bezgrešnih, svako je zas.rao srazmerno svojim mogućnostima i potencijalu!
Ja za sve ovo najviše krivim lovce, preciznije, lovce skupštinske delegate u LSS i članove UO LSS i NO LSS, koji su kao šarani progutali Šormazovu priču navlakušu o političkom uticaju preko kojeg će, pričao je, rešiti probleme lovstva. K'o rukom odneto!? Od te priče ostala je samo prazna udica i gomila još većih problema koji tek očekuju lovce kad uvaženi prezidente nadje bolju i isplativiju poziciju i ode! Ne pomaže u ovoj situaciji trud i inicijativa pojedinaca, kao što pokušava Bane Živković, da nešto uradi i promeni, jer ćutljiva većina i na UO LSS i na Skupštini LSS bez puno priče aminuje sve što Šormaz radi. Dakle?
Nije u ovoj priči oko propisa ni Lovačka komora nevina, jer umesto da struka služi lovstvu, izgleda da je postalo obrnuto. Komora se pretvorila u interesnu grupu lobista, koji preko priče o licenciranju i 'kontinuiranoj edukaciji' uredno naplaćuju vrlo lepe novce od lovaca, jer sve ono što pripadnici stručnih službi moraju da plate komori, na kraju račun ispostave lovcima direktno ili indirektno. Da ne pominjem konsultacije sa državnim organima kojih je očigledno bilo, a zašto su komordžije na te konsutacije išli sami, to treba pitati njih. Rezultat vidimo u pravilnicima. Možda su komordžije neke periferne stvari u pravilnicima uspeli da koriguju i poboljšaju rešenja, ali najvažnije, krucijalne stvari nisu ni dotakli, pa imamo ovakve propise. Hvala im na trudu što su uspeli da pojednostave pozajmljivanje oružja, ali da bih ja mogao da tražim nečije oružje na zajam treba prvo da imam svoje oružje, a to će da me košta kao sv. Petra kajgana! Dakle, komordžije, ostav!!!
Pravilnike o oružju su pisali odredjeni ljudi iz MUP i iz Ministarstva zdravlja - kao da su se utrkivali ko će što više zakomplikovati procedure i obaveze vlasnika oružja i lovaca, i time što više poskupeti bavljenje lovom i držanje oružja. Cenim da su ovi iz MUP bili ipak nešto uspešniji u toj trci jer finansijske obaveze povodom preregistracije oružja su daleko veće od cene lekarskog pregleda. Pa i to nije dovoljno nego su vlasnici oružja uvek u svojevrsnoj šah-poziciji, da zbog jedne neoprezne reči ili nečije osnovane ili neosnovane prijave ostanu bez oružja na neko vreme, ili čak trajno! Čuveno diskreciono pravo MUP da nekom, po svom nahodjenju, ospori ili ograniči pravo na posedovanje oružja. Pa dokle više? A istovremeno se barata podatkom da je oko 95% krivičnih dela izvršeno nelegalnim oružjem? A sindikat policije izlazi sa predlogom da se zakonski omogući odbarana oružjem ako je nekom gradjaninu ugrožena bezbednost (njega ili porodice) ili ako mu je ugrožena ustavna kategorija nepovredivosti stana ili imovine!
Dakle, neka gospoda koja su ovo sve zamesila lepo sada sednu, prgutaju svako svoju ličnu sujetu, i lepo ponište 'zapanjujuće' rezultate svog dosadašnjeg truda i lepo naprave smislene i sprovodive propise koji neće demolirati postojeći sistemo lovstva. U suprotnom, ako to ne urade, njima se neće desiti ništa, ali će zato cenu ove zayebancije platiti vlasnici oružja, lovci, a posredno lovstvo i divljač.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 14.06.2016. 14:15
|

Veteran

|
Jel se na kraju plaća preregistracija za svaku cevku kada se prebacuje na plastični oružni list?
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 14.06.2016. 14:16
|

Stari član

|
Nije ovakvoj politici mesto nigde, ali nam svakako svima kroji kapu, i to nakrivo.
Zar mislite da bilo ko od tih slepaca koji "rade" u "institucijama lovstva" bilo šta rade slučajno i bez nečijeg naloga?
Sve je ovo urađeno svesno i dobro promišljeno, iako izgleda kao klasična brljotina glupih partijaša, e sad sa kojim ciljem - to tek ostaje da se sazna, a saznaće se, kao i uvek, onda kada bude prekasno... |
|
|
|
Lala |
Objavljen 14.06.2016. 14:17
|

Moderator

|
Jok, džudćžubajac, nego ćeš da platiš samo jednu preregistraciju, a ostale će da te časti MUP! 
Na svaku desetu cevku će da uvedu pravilo da oni tebi doplate što preregistruješ! 
MMiloš ako pažljivije pročitaš moj prethodni upis videćeš da sam na jednom mestu natuknuo iz kog pravca može biti da vetar duva. Ja donekle verujem u priče da postoji u Srbiji jedan čika, koji je stranac, poreklom sa Balkana, koji ima uticaj da se ovakve stvari dešavaju. Prosto mi neshvatljivo da neko u državi donosi ovakve propise koji direktno nanose štetu lovstvu i gradjanima Srbije, a da to čini svojom pameću! Kanda je neko nekom sugerisao štošta... Ali ajd sad, dokaži? Ne može! Ostaju samo priče i kuloarska šaptanja...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 14.06.2016. 14:23
|

Veteran

|
Lala kaže:
Jok, džudćžubajac, nego ćeš da platiš samo jednu preregistraciju, a ostale će da te časti MUP! 
Na svaku desetu cevku će da uvedu pravilo da oni tebi doplate što preregistruješ! 
Bilo je reči da se plaća 5000 za jedan ili više pištolja, 5000 za jedan ili više karabina i 2500 za jednu ili više sačmara, pa da li ej tako ili se plaća svaka cev pojedinačno, zato pitam.
Ja imam od svega po 1 pa mi svejedno, pitam zbog kolega
|
|
|
|
MMilos |
Objavljen 14.06.2016. 14:32
|

Stari član

|
Džudžubajac:
Za svaku brale, za svaku, info iz prve ruke (od referenta) + 1500 za izradu same kartice!
Lalo:
Ništa me ovde više ne čudi...
U stvari, čudilo bi me kada bih čuo da neko ko je u poziciji da lapa, radi nešto što je za dobrobit bilo čega drugog sem sopstvenog džepa.
Tad bih rekao da za ovu zemlju ima nade, ovako...duplo golo! |
|
|