Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačke priče - stvarni dogadjaji!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačke priče - stvarni dogadjaji!
alex
 Kolega dobro sit ti pobegao tom jazavcu da nisi svasta bi bilo 
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

Hunter forever
 Daki pa vi ste bas imali srece.

Darkon druze i ti si takodje imao srece jer da te je CIKA JAZA stigao svasta bi bilo,cuo sam da je veoma opasan.
marka Engleski poenter marka

Jank
 Darkon...veoma zanimljivo i uzbudljivo....nisam znao da su jazavci tako agresivni....ako bude prilike napravi i neki dobar snimak...Bye
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Podunavac
 Darkon dobro si prošao, ustvari dobro si se snašao. Već nekoliko puta sam čitao i u domaćoj i u stranoj štampi da je jazavac napao lovca, pa čak i sa smrtnim posledicama.
Ovo me potseti na jedan slučaj iz 90-ih godina. Moj šurak i ja smo bili u lovu u Baranji blizu Kopačkog rita, što je u ono ratno vreme bila zona odgovornosti moje jedinice. Ranili smo vepra koji je ušao u tablu trske. Kada smo došli blizu njega on je umesto da dalje beži odlučio da nas napadne. Ja sam u onome gustišu sačekao da ga dobro vidim i nanišanim i oborio sam ga 2-3 metra ispred sebe. Kada sam se okrenuo šurak je bio na jednoj vrbi a puška 10-ak metara od njega odbačena u bežaniji. Od onda nije hteo da ide samnom na DS, a pričao je svuda da se od ranjenog vepra penje i na trsku.Grin
Tri prsta 2Kolce

lovostaj
 jedan moj prijatelj prije 10-tak godina uhvatio jazavca,pokušao mu zakrenuti vrat rukamaFrown.Epilog,jedan odgriženi prst,brojni ugrizi po rukama i jazavac u bijegu.

Hunter forever
 Cuo sam da ranjeni jazavac kida neku aortu na covekovoj nozi i ubija ga.
marka Engleski poenter marka

Cvele
 Pricao mi je otac, kada je bio pre nekoliko godina na cekanju svinja, sedeo je na zemlji, znaci nije imao ceku, i kaze jazavac je dosao na metar pored njega i njusio ga neko vreme, on je mahao puskom, ali ovaj nije hteo da se skloni, a nije hteo da ga odstreli jer je cekao svinje, kaze tek posle nekog vremena je otis'o jaza....
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

petar
 [xhide]Ja sam slusao price starijih da oce da napadne kad je ranjen ili se oseti izuzetno ugrozeno, saterano u corsokak i slicnim situacijama, u suprotnom bezi od coveka, sto sam i sam mnogo puta iskusio...B)[/xhide]
Just like old times!

darkon
 Svakako sam dobro prošao, jer je ovaj bio stvarno ljut.
Da se nisam u onoj brzini snašao, svašta bi moglo da se desi.

Ali da mi je neko pričao da ću videti 4-5 jazavca u grupi, ja mu ne bih verovao.

alex
 Za sve postoji prvi put kolega

DakiNS
 Da vam malo osvežim ovaj sumoran dan.Desilo se pre nekih desetak i više godina, drug Lala još nije lovio s nama, u lovu smo bili drug Rančer, drug nazvaću ga Brežnjev i još nekoliko drugova.Klasičan kasnojesenji lov, dan skoro kao danas nikakav,sumoran ali bez kiše, teren koji smo lovili proteže se oko kanala i šećerane. E tu iza šećerane postoji jedna smrdljiva baruština,podugačka i nekih stotinak metara široka prošarana brdima kamena,ostacima kreča,šećerne vodice i repinih rezanaca tako da je za toplijih dana vrlo upečatljivo tuda prolaziti,pošto se šećer ukiselio, rezanci istruli pa sve liči na živo blato.Krenuli smo lov oko kanala pa kada završismo sa tim prelepim delom lova jer je priroda bila vrlo izdašna što se tiče lepote,krenusmo preko prevodnice do bentarske kuće gde smo naumili da u blizini doručkujemo. Normalno doručak pun zahebancije uvek brzo prođe, pa pokupismo rančeve i oružije i pravac u pakao smrada. Istina tu je uvek bilo lepih fazana, I puštenih i podivljalih a i divljaka sa repovima kao kometa.Pošto na tom terenu ne može da se drži nikakav raspored idemo grupno u stvari probijamo se kroz onaj parlog kako može. Do tada imao sam već jednog fazana,tako da sam više gledao gde idem nego gde bi mogao biti fazan, a i stalno sam pazio da moja gordonka se ne odluči za banjanje, jer ni ceo Veliki zajedno sa Malim Bačkim kanalom je ne bi mogao isprati od onog smrada, a do kuće ima oko 70 km. Taman sam se osvrnuo da vidim gde mi je kuja kad ona stoji jedno dva metra iza mene u marci. Šta li sada markira ja stojim na brdašcu kamena u parlogu do struka a ona uperila nos tačno prema meni.Možda lujka markira onoga što mi je u džepu na leđima prsluka, ali nije gleda pod moje noge. Pogledam i ja , nema ničega sem jednog retkog grmića, odmah pored moje noge, zagledam se malo bolje kad ono reponja leži mislio bi čovek ni ne diše , na pola metra od mene.Lepo pripremim pušku i komandujem kuji da ga krene. Poleće reponja ja ga pratim ,sve mislim rano je za pucanje preblizu je razneću ga, pratim ga tako , kad mi sine -leti pravu prema onoj smrdljivoj vodurini- a kad padne ker će za njom , a ja ne mogu kući dok ne nađem gasmasku.Prolomi se pucanj reponja eksplodira.Nisam se baš lovački poneo, kaže drug Rančer - pa ovoga kao da si eksplozivom gađao-.Kuja donese ono što je ostalo od divljači, a ostalo je vrlo malo i to glava vrat, koža sa leđa krila i rep i to samo koža.Požalio sam što sam pucao. Odjednom mi sine i pitam da li je drug Brežnjev nešto ulovio, kažu mi da nije ni pucao. Na kraju terena pitam ga hoće li fazana on spremno prihvati i kaže-Stavi mi ga odmah u ranac i okrete leđa.Imao sam šta i videti za vreme doručka neko mu je strpao ciglu starog velikog formata u ranac, pored cigle stavim vrećicu sa onako lepo upakovanim skalpom od fazana zavežem ranac i brzo krenem van njegovog vidokruga da se slatko ismejem. Normalno u sledeći lov nisam išao dok ga ne popusti jer je nekoliko lovaca do sada probalo njegovu sačmu. Posle dve nedelje ujutro pre lova sretosmo se u lovačkom domu. Prva reakcija druga Brežnjeva bila je - sa tobom više ne divanim-. Zašto pitam onako začuđen. Znaš ti jako dobro.Tek kada sam naručio mučenicu odobrovoljio se i priča. Kad je došao kući okačio ranac na trem i rekao drugarici ženi da izvadi i očisti fazana, ona zaboravila,kad ujutro priča žena, zamisli druže Brežnjev ja zaboravila očistiti fazana, kad jutros rupa na rancu pacov progrizao ranac i pojeo pola fazana.A nezna jadnica kaže drug Brežnjev da ja tu rupu na rancu nosim već trideset godina, tebi opraštam fazana ali kad uhvatim onoga što mi stavi ciglu da je ceo dan teglim nadrljao je . Kaže sve sam mislio mator sam pa me od hodanja odvaljuju leđa, a ono cigla i to švapska.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Nisam bio tada u grupi, ali znam za tu priču...Grin Grin Grin
A još je bolja priča sa sovom!!!ROFL
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

alex
 hahah jadan covek da nosi ciglu po lovu ma idi bre 

vladant
 Daki NS,svaka ti castBravo 2, procitao sam sve tvoje priceitanje, i u svakoj sam mogao da zamislim likove kao da sam i sam bio prisutan, mogao bi ti ovo da pretocis u knjigu i objavis nesto kao lovcevi zapisi. Samo da nadjes "kolektora"Pozdrav
Sveta Srpska zemlja!

DakiNS

vladant kaže:
Daki NS,svaka ti castBravo 2, procitao sam sve tvoje priceitanje, i u svakoj sam mogao da zamislim likove kao da sam i sam bio prisutan, mogao bi ti ovo da pretocis u knjigu i objavis nesto kao lovcevi zapisi. Samo da nadjes "kolektora"Pozdrav
Po[to nemam mnogo vremena da pisem ima mnogo gresaka u pravopisu, interpunkciji,i slicno.zato se unapred izvinjavam.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

vladant

DakiNS kaže:

vladant kaže:
Po[to nemam mnogo vremena da pisem ima mnogo gresaka u pravopisu, interpunkciji,i slicno.zato se unapred izvinjavam.

Ma salio sam se za "kolektora", ozbiljno mislim da pises veoma slikovito.
Sveta Srpska zemlja!

Jank
 Zrno po Zrno pogača
cigla po cigla...kuća...
lepo ste ga nasamarili.....Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

duskodugousko
 Svaka cast!Bravo 2
Fiat iustitia pereat mundus(Neka bude pravda pa nek' i svet propadne)

Dare_Makedonija
 Imenjace svaka cast na pricu

Sniper Hunter
 E daki sa ovom pricom si me nasmejao do suza B)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1770 06.06.2025. 12:23
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Stara lovačka municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 213 12.06.2024. 20:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,631,241 posete www.srbijalov.com