"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Za sve drugare koji se informišu na ovoj stranici, a clanovi su LU Vršačka Kula javljam, nezvanično, da je Apelacioni sud rešio spor između LD Fazan Vršac i LU Vršačka Kula u vezi prava na stari lovački dom u korist LU Vršačka Kula, bez prava žalbe na presudu. Troškove suda plaća strana u sporu koja je izgubila. Očekujemo još pozitivnih informacija koje idu u prilog istine i pravde, a u korist lova na ovoj teritoriji. Po mom skromnom mišljenju sve je moglo i bez ovoga ali za dogovor je potrebno dvoje, kada se uključi treći obično su prisutni i troškovi...
Kjazim kaže:
Za sve drugare koji se informišu na ovoj stranici, a clanovi su LU Vršačka Kula javljam, nezvanično, da je Apelacioni sud rešio spor između LD Fazan Vršac i LU Vršačka Kula u vezi prava na stari lovački dom u korist LU Vršačka Kula, bez prava žalbe na presudu. Troškove suda plaća strana u sporu koja je izgubila. Očekujemo još pozitivnih informacija koje idu u prilog istine i pravde, a u korist lova na ovoj teritoriji. Po mom skromnom mišljenju sve je moglo i bez ovoga ali za dogovor je potrebno dvoje, kada se uključi treći obično su prisutni i troškovi...
Kjazime, cestitam, bar mislim da moram, jer to tako pises kao da je to tvoja pobeda!!!
Kjazim kaže:
Kjazime, cestitam, bar mislim da moram, jer to tako pises kao da je to tvoja pobeda!!!
Nego nego moja, ja sam član LU Vršačka Kula, pripadam tom timu ljudi, a povrh svega sad roštiljam na dva mesta sa porodicom, u uljmanskim Vinogradima i na vršačkim planinama, svoj na svome, a tek kad ugostimo kolege drugare iz Uljme na malo većoj nadmorskoj visini pa okrenemo krme. Eto pozvan si i ti kad se budemo družili. Ko nas kamenom a mi njega hlebom. Izvesni kum je naredio tako. "KO VAS ČLANOVI MOJI, SILNI LOVCI PRED GOSPODOM POGODI KAMENOM, A VI VRATITE HLEBOM (JEDINO ZA MENE TO NE VAŽI, JA GAAM ŠNICLAMA OD VEPRA, HAHHAA)... Nije Kum dugme, Bog pa Kum. I tako... Idem da pomognem suprugi da sprema neke špecije, u petak imamo lovačku večeru. Lovci LD Jedinstvo Uljma sa svojim lepšim polovinama imaju druženje, a cilj je napraviti nešto više od lova, a to su prijateljstva, porodična, dečija....
Živ bio ŽURO33 i želim ti uspešan početak lovne 2012. godine sa lovačkim-drugarskim pozdravom DOBAR POGLED!!!
Jel to onaj lovački dom koji je ranije pripadao LD Fazan Vršac, pa onda na volšeban način završio u vlasništvu LU Vršačka Kula, kada je LD izgubilo svojstvo pravnog lica?
Jel to onaj lovački dom koji je ranije pripadao LD Fazan Vršac, oko kojeg su NN lica posekla svo drveće, pa i ukrasno kestenje, i prodala ga po nepoznatim cenama?
Jel i to bio naredio izvesni KUM?
A sada je tu rabotu, ako dobro razumem, potvrdio i Sud!
Sve čestitke za reformisano pravosuđe, ovo je samo još jednom potvrdilo moje generalno mišljenje o toj reformi i uticaju izvesnih kumova na istu!
Ipak će onaj strani investitor imati od čega da se naplati kada se završi sud povodom ulaganja u one fazančiće iz fudbalske svlačionice sa neverovatnom stopom mortaliteta!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Jel to onaj lovački dom koji je ranije pripadao LD Fazan Vršac, pa onda na volšeban način završio u vlasništvu LU Vršačka Kula, kada je LD izgubilo svojstvo pravnog lica?
Jel to onaj lovački dom koji je ranije pripadao LD Fazan Vršac, oko kojeg su NN lica posekla svo drveće, pa i ukrasno kestenje, i prodala ga po nepoznatim cenama?
Sve čestitke za reformisano pravosuđe, ovo je samo još jednom potvrdilo moje generalno mišljenje o toj reformi i uticaju izvesnih kumova na istu!
Ipak će onaj strani investitor imati od čega da se naplati kada se završi sud povodom ulaganja u one fazančiće iz fudbalske svlačionice sa neverovatnom stopom mortaliteta!
Sremac, bas tako, to je taj dom!!
Al neka, kako cujem ce posle deobnog bilansa, koji moraju da daju, opet sve biti na starom mestu.
Sremac75 kaže:
Kako je bre moguće voditi spor protiv LD, koje je izgubilo status pravnog lica? Ili je spor bio pokrenut ranije, dok je LD imalo status pravnog lica? Na nekoj od tema smo već pisali o tome, šta se dešava kad LD prestane da postoji (bio je rok po Zakonu o udruženjima).
Onda valjda pravni sledbenik preuzima prava i obaveze. Ko je pravni sledbenik tog LD? Imam osećaj da će kum opet da ukliza u diskusiju.
Pa to i kažem, verovatno je to počelo još ranije, dok je LD funkcionisalo kao pravno lice. Ne znam šta se dešava sa sporom, kada u medjuvremenu jedna strana praktično prestane da postoji - onda valjda njihov sledbenik postaje učesnik u sporu.
Kolege da li je moguce da se negde procita ovaj zakon u celosti,da li ima neki link i tako to. potrebno mi je da dobijem izvedbu da je jamarenje dozvoljeno,posto sam nacuo da su pustili jamarenje u vojvodini na jazavca mene interesuje za lisicu,posto se ona moze loviti (jamariti) cele godine,jazavac je sada pod lovostajem. pozz
Sremac75 kaže:
Al neka, kako cujem ce posle deobnog bilansa, koji moraju da daju, opet sve biti na starom mestu.
Djuro molim te ne brukaj me. Taman sam pomislio da imam dobrog sagovornika a ti odeeee ustranu, hahahahahaaaa.
Naime u deobni bilans nemoze uci pokretnina, nekretnina i td. ako je izuzeta od mase. Tako da je presuda automatski izbacila predmet iz deobne mase.
Teras me da gubim vreme ispravljajuci te a moram da podhranim one svinje sto jedu u oduzetim vinogradima, hahahaaa, malo sale nije na odmet. Nego ti meni opisi deobni bilans kad se rastura brak. Hocu da ostavim zenu, nasao sam dve bolje, hahahahahaah
Sremac75 kaže:
Djuro molim te ne brukaj me. Taman sam pomislio da imam dobrog sagovornika a ti odeeee ustranu, hahahahahaaaa.
Naime u deobni bilans nemoze uci pokretnina, nekretnina i td. ako je izuzeta od mase. Tako da je presuda automatski izbacila predmet iz deobne mase.
Teras me da gubim vreme ispravljajuci te a moram da podhranim one svinje sto jedu u oduzetim vinogradima, hahahaaa, malo sale nije na odmet. Nego ti meni opisi deobni bilans kad se rastura brak. Hocu da ostavim zenu, nasao sam dve bolje, hahahahahaah
Kjazime, mislim da ti se ne dolici da se ponasas tako arogantno.
Nekretnina je sudskim putem pripala LU Vrsacka Kula, kao pravnom sledbeniku, a sada se imovina Vrsacke Kule deli deobnim Bilansom, pa i ta nekretnina, koja ce u celosti pripadati FAZANU, jer je sad on pravni sledbenik, jer ce Kula po zakonu (posle deljenja) morati da se ugasi.
Sremac75 kaže:
Kjazime, mislim da ti se ne dolici da se ponasas tako arogantno.
Nekretnina je sudskim putem pripala LU Vrsacka Kula, kao pravnom sledbeniku, a sada se imovina Vrsacke Kule deli deobnim Bilansom, pa i ta nekretnina, koja ce u celosti pripadati FAZANU, jer je sad on pravni sledbenik, jer ce Kula po zakonu (posle deljenja) morati da se ugasi.
Citaj malo, pa se onda javljaj.
Eto sad si me i okvalifikovao kao arogantnog. Ali se ne ljutim. Svi ste vi moje kolege kako god... Šta si hteo da kažeš, da je sad ustanovljeno lovište Vršačka Kula i da nam je dato na gazdovanje i da će se ugasiti...Hahaha, moram bre da se nasmejem. Drugo, pravni sledbenik je ono lice koje nije trazilo odcepljenje, a to je Kula. Ajde bre dovedi se u red Djuro i uozbilji se, hahahaha, nemožemo ovako javno da pravimo sprdnju. Ili dodji sutra u BIFE LOVAC da malo ljudikamo i da ti pokažem kako to izgleda kad čiča uđe među svoje drugare iz bivšeg Fazana. Mani se zakona, daj da se družimo, hahahaha
Ti Kjazime stvarno neznas nista, nema veze uopste, ko je trazio ocepljenje, citaj zakon o Udruzenjima, clan 48, (Podela Udruzenja) kaze ovako:
"Podeljeno Udruzenje prestaje da postoji, a na postupak upisa novonastalih Udruzenja primenjuju se odredbe ovog zakona o osnivanju Udruzenja."
Samo pitaj, ja cu ti reci, jer ja ti kazem samo sto je istina, a ti kazes sta tebi odgovara.
Da li ti sad jasno???
A Kula ce se samo cesati, kada Fazan bude zavrsio sa njom!!
Djura33 kaže:
Ti Kjazime stvarno neznas nista, nema veze uopste, ko je trazio ocepljenje, citaj zakon o Udruzenjima, clan 48, (Podela Udruzenja) kaze ovako:
"Podeljeno Udruzenje prestaje da postoji, a na postupak upisa novonastalih Udruzenja primenjuju se odredbe ovog zakona o osnivanju Udruzenja."
Samo pitaj, ja cu ti reci, jer ja ti kazem samo sto je istina, a ti kazes sta tebi odgovara.
Da li ti sad jasno???
A Kula ce se samo cesati, kada Fazan bude zavrsio sa njom!!
Pozdrav.
Ok kralju. Kako god da bude ja znam jedno, a to je da će članovi Vršačke Kule loviti u miru, bez svađa. Eto večeras imamo lovačku večeru, druženje, sa suprugama i decom. Pa da nam uzmu i dom i komade lovišta i da pucaju na nas, preživeće narod. Ne zaboravi, narod je nezaustavna masa koja se kreće po liniji dobra i pravdoljublja i svaki pokušaj vlasti, bilo kakve, da promeni Božije tokove može trajati ovoliko ili onoliko ali na kraju režimi padaju... Neznam samo zašto ti "plačeš na tuđem grobu" i zašto je tebi zanimljivo naše lovište i ko si ti uopšte. Na ovom forumu možeš naći moj broj lične karte, puno ime i prezime, a kredibilitet moje ličnosti je nekompromitovan i nikada neće biti te sam na spram tepe, takvog kakav si na ovom sajtu, dakle anoniman, naspram tebe sam superioran i transparentan. Pozvao sam te na piće, na večeru, pružio ruku, pitao da pričamo za stolom. Ne, ti ostrašćen iz ko zna kojih pobuda udaraš na 200 ljudi Vršačke Kule i kažeš da će se češati. Pa ako ti to stvarno nešto znači češaćemo se da bi ti bio namiren. Pozdrav
http://www.facebo...3382379440
Na ovoj adresi se može videti proslava, lovačka večera, LD Uljma, sa mnogim gostima, sponzorima, prijateljima, zvaničnicima. Bio je i gost iz ministarstva, predsednik LU iz Pančeva, gospodin Dragan, sa čijim udruženjem imamo lepu saradnju. Bilo je i članova iz LD Fazan Vršac, čak je i jedno sponzorstvo bilo od strane člana LD Fazan. To ide u prilog mojoj tvrdnji, a toje da je druženje ispred svake rasprave, politike i svađe. Život je jedan, brzo prolazi i želim svim lovcima dobre volje da se lova nalove i drugarstva "nadruguju". Osim video klipova na slikama se može videti i čovek koga poneki nazivaju "kum" a koji je kriv za ovu fantastičnu organizaciju. Na večeri je dodeljeno i par nagrada, poklona između ostalog i štene počasnom članu, bivšem predsedniku Grujić orđetu koji je ostavio jak trag u pozitivnom smislu u LD Uljma, a sinoć je i kao najstariji uzeo učešće u proslavi kuvajući lep lovački gulaš. Iskoristio sam priliku i da pitam gospodina Dragana ko je član po imenu ura33. Odgovor je bio "niko"
Pozzzz za sve ljubitelje lova, posto sam nov na forumu imao bi jedno pravno pitanje ...tacnije u nameri da postanem lovac muci me jedna stvar a to je nepravda i samovolja ljudi ...
Naime posto imam brojne kolege koji su lovci i koji me ubedjuju kako je lov idealan sport, hobi i uopste ljubav prema prirodi ...a opet vidim kako se tim ljudima (lovcima) vrlo cesto ne izlazi u susret i nailaze na razne probleme i nedace ...
naime kod drugara u lovackom udruzenju postoji sledeci problem za koji oni ne nalaze resenje a sto je meni vrlo neobicno ....
radi se o lovu na divlje svinje ...posto je lov na vepra sada u toku oni imaju problem da im rukovodstvo ne moze izaci u susret ...o cemu se radi ....svaki put u taj lov ide jedan lovac i jedan strucni pratilac ...tako je po zakonu ...e sada oni imaju 10 lovaca koji redovno love divlje svinje i strastveni su lovci i svi zele da idu u lov na vepra cekanjem ili docekom ali pojavio se problem da nemaju dovoljno strucnih pratilaca ....ili ih imaju ali od tih deset pratilaca njih 5 ima uplacen lov ,drugi nisu jos izmirili i nemaju lovne karte e sada namece se pitanje kod njih i sta i kako da rade ovih deset lovaca sto su uplatili lov i zele da idu na cekanje ?
Kako da idu u lov kada nemju strucne pratioce ?
Znaci li to da treba da propuste dobar deo sezona na svinje samo zato sto nema strucnih pratilaca ili zato sto ne moze da se pronadje resenje od strane rukovodstva ?
Koje resenje moze da se nadje u ovoj situaciji i kako da ljudi koji su uplatili lov i zele da love divlje svinje zaista mogu u tome i da uzivaju i love a ne da provode vreme kuci uz price o lovu ??? pozz
oprostite greskom sam uneo isto pitanje .....sta cete kada ste novi pa se uhodavate molimo bi ukoliko moze da mi da odgovor na ovo pravno pitanje ?
Stručni pratilac u pojedinačnom lovu, osim lovočuvara i upravnika lovišta može biti i lovac koji ima položen ispit za ocenjivanje trofeja divljači, a za st. pratioca ga postavlja Upravni odbor.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?