Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
vlada lovac
 Da provirimo malo šta braća Rusi rade
i55.tinypic.com/24g2idc.jpg
i54.tinypic.com/2ibcl1s.jpg

DakiNS
 Au brate kako ovo dobro izgleda,jedino kada se druga slika uveca malo mi deluju na zatvaracu rubovi preostri, ali onako opšti utisak svetski
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

vlada lovac
 Reč je o lovačkom modelu karabina Orsis, neznam o kojim ciframa se radi ali reklo bi se iz više klase, vidi se da im i ovde fali malo bolji finiš

vlada lovac
 Evo i malo više detalja
http://www.orsis..../index.php

canis aureus
 Frown
uuh što bi ja to rado sebi priuštiJoJaooo
pošto već nema u njinom "naciJonalnom blagu" (7,62x54R) mogao bi u obzir da dojIde .243WinStari
Verujem i da su cenom, kao i ostalo oružje koje nam od njih stiže, dosta povoljni ... tako daGlavu o zid
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

ohotnik

canis aureus kaže:
Frown
uuh što bi ja to rado sebi priuštiJoJaooo
pošto već nema u njinom "naciJonalnom blagu" (7,62x54R) mogao bi u obzir da dojIde .243WinStari
Verujem i da su cenom, kao i ostalo oružje koje nam od njih stiže, dosta povoljni ... tako daGlavu o zid
Sada sam pogledao njihov sajt i ponudu Druze mogu ti po narudjbini napraviti bilo koji kalibar koji hoces.Radi se o privatnoj firmi u Moskvi koja proizvodi vrhunsko oruzje Cene koliko vidim se krecu za standardno oruzje sa rokom isporuke od tri meseca od 2700-3700 Dolara ili oko 2000-3000 eura Rade i gravuru po zelji i onda je rok isporuke 15 meseci i druga cena.Meni je interesantna zastita cevi i sanduka premazima koji se nakon pecenja pretvara u keramiku i vecno je radi se u sedam boja.Na par takmicenja navode da su njihova oruzja pobedila cak i u Americi gde je velika popularnost lon rang streljastva.Meni bi se licno svideo model Orsis Alpine u kalibre 6,5x57

DESPERADOS
 Lepo je sve ovo nasminkano ali brate preskupo za normalnog coveka .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

stojkuki
 E drugari, imam jedno pitanje. Ima li neko predstavu kako funkcionse Zastava M707.
Videh je na sajmu u novom sadu. Match cev, flutovana, dugacka, mislim da rekose 650 mm, kundak ... onako, ... a moguce su i fabricke dorade i prerade. I kalibar po izboru.
Pa me zanima, video li je to neko i sta mislite o tome ...

DESPERADOS
 Imali su oni na standu dosta prototipova tako da ja njih nebih uzimao za ozbiljno .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

stojkuki
 O toj puski se prica vec 3 godine. Mislim da vise nije prototip. Mislim, izasli su sa cenom ...

dreger
 Moj CZ M85 223rem.optika 3-9x40 Richter made in Japan.img560.imageshack.us/img560/7335/czm85223rem.jpg

Uploaded with ImageShack.us

kelt
 kolega malo ti je optika postavljena previsoko, ali nista zato navika se vremenom stvori
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

canis aureus
 dreger
B) puškica
nisam baš upoznat sa tom optikom ali 3-9x je dobar izbor za .223, koja je končanica?
Koja je montaža? čini mi se prilično visokaHmmm i da je mogla neka niža bolje da "čučne" ali ...
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

fotolovac
 Imam pitanje pošto me sluđuju ove državne institucije, da li se na karabin plaća porez kao za posedovanje pištolja? Pošto mi je ćaletu stiglo da plati 20.000 duga iako sve svoje poreske obaveze redovno izmiruje i ima uplatnice.

Još veći apsurd je što mi je stigla opomena za brata koji ni nema pištolj ili karabin u svom vlasništvu (ima samo punomoć na karabin i sačmaru) a traže mu da plati 6000 sa kamatama za dug od 900 dinara!?

Ispada da treba platiti 2 poreza za jednu pušku! Shock
Srbijo među šljivama.......

stojkuki
 Porez na lovacko oruzije se ne placa. To su verovatno obaveze proistekle po dugovanjima iz perioda pre donosenja novog zakona ... A za brata ... e to mi vec nije jasno.Hmmm

DakiNS
 Ja sam dobio čestitku na 17 000 kao dug za porez sa kamatom, kada sam otišao u poresku upravu rekli su da je to tako, ali zastara je 5 godina, službenica na šalteru kada je čula istog momenta mi uvali uplatnicu R.A.T da uplatim i da zamolim da se briše zastareo dug. Lepo kažeš Srbijo među šljivama . Izgleda da oni koji ne obrate pažnju neka plaćaju ,a koji znaju za zastaru uzmi im bar taksu. A nisu ni imali pravo da zastareli dug uopšte navedu:Znam da sam posebnu pažnju obraćao na to plaćanje poreza plašeći se kojekakvih izmena zakona pa da ne ostanem bez oružija. Elem dođem kući i pravac u ormar da povadim sve koverte u kojima je po godinama bio uložena svaka uplatnica za porez kad ono samo ova i prošla godina . Pitam ženu gde je arhiva? Odgovor: Šta će ti to ,ja pršle nedelje svu tu starudiju pobacala u kantu za smeće!!!!!!!!!!!!!! Umalo joj ne presudih eto sada ću da se lepo izujem za jednogodišnju članarinu nizašta.Frown
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

dreger
 odgovor za Kelt i Canis-a,ja sam se navikao na ovo a montaza je kolko se ja razumem tunelska i jeste malo visa,po pravilu se takva ne stavlja na ovakve male i brze kalibre,ali je to po prici coveka od koga sam kupio (a nije bio lovac)montirao matori Jezdic puskar iz Beceja.i nista ja tu nebi diro.promenio sam samo optiku bila je Japanska Gold Eagle 1.5-5x32,a ova Richter je isto japanska i kosta oko 55e.pogadjao sam lisice od 60-260 koraka i do god bude tako ne menjam nista.

fotolovac
 Ova država je haos, bratu hteli da naplate porez za vazdušnu pušku, i da bi dokazao da je nema, morao je da plati 440din u SUPu za uverenje da na sebe nema registrovanu v.pušku, kao i taksu od 650din u poreskoj upravi za žalbu. Znači pukao je preko 1000din da dokaže svoju nevinost, dok se nesposobnost i aljkavost poreske uprave toleriše, i prolaze bez ikakvih posledica! Bantiti!

A meni još zuji u ušima, pošto me papirologija prilikom kupovine karabina koštala astronomskih 13940 dinara!!! Kao da WV golfa registrujem! Dok me sam IŽ-18mh koštao 26,000!!! Gde ovo još ima, neznam!!!

fotolovac

vlada lovac kaže:
Reč je o lovačkom modelu karabina Orsis, neznam o kojim ciframa se radi ali reklo bi se iz više klase, vidi se da im i ovde fali malo bolji finiš

Za te pare uvek bi izabrao neki zapadni, cene zavisno od modela idu preko 2 i 3000 evra! Imate cene na njihovom sajtu, 1 evro je 41 rublja.

vlada lovac
 Ne kazu badava merak nema cenu, po meni ovo je mozda i realna cena kada se radi o oruzju namenjenom LR streljastvu i kada se ispunjavaju zahtevi i zelje kupaca, inace sto se tice lov.karabina ja ne bih dalje iso od CZ 550

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,631 posete www.srbijalov.com