MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Evo par kratkih snimaka Tare, koje je snimao prijatelj u kojeg je ona trenutno. Snimci su od prije mjesec i pol dana, a ona sada ima 7,5 mjeseci. Divljač je bila prepelica...
(sorry zbog loših snimaka, snimano mobitelom, a i vjetar.. )
Balzakovci....... svaka čast, al je on napravio posao u Srbiji!!
Jeste li ikada razmišljali kako psi misle o nama? Jer, gle nas, vraćamo se iz trgovine s izvanrednim plijenom - piletom, svinjom, polovicom krave! Mora da nas smatraju najvećim lovcima na svijetu!
Što Zoranp reče, kompletirano leglo.
Lepo je videti da ste svi zadovoljni svojim psima od Balzaka, koji su mladi i svakako će se još razvijati, kako fizički, tako i radno.
Migo, baš mi se sviđa kako ti kujica izgleda, a vidim da je rano i proradila. To je pohvalno, a i podstrek da se još više radi sa njom.
Kakav je crni ker, da li je povukao na oca i u radnom delu?
darkon kaže:
Migo, baš mi se sviđa kako ti kujica izgleda, a vidim da je rano i proradila. To je pohvalno, a i podstrek da se još više radi sa njom.
Kakav je crni ker, da li je povukao na oca i u radnom delu?
Hvala darkon. Kujica je još ljepša u živo, nadam se da će se nastaviti ovako razvijati, a za sada odlično radi.
Crni je u radnom smislu "zvijer" Mislim da će čak biti bolji od oca i najbolji u leglu, jer je povukao na majku još više brzine, a volja je strašna, ulazi u svako trnje bez susprezanja, u vodu također ulazi sam, iako je još hladna dosta. Nemam njegovih slika,ali također ima čvrstu marku, čak je stavao i na šljuku nekoliko puta.
Generalno sam zadovoljan leglom, jer se nitko još nije požalio da ne valja nešto.
Jeste li ikada razmišljali kako psi misle o nama? Jer, gle nas, vraćamo se iz trgovine s izvanrednim plijenom - piletom, svinjom, polovicom krave! Mora da nas smatraju najvećim lovcima na svijetu!
Kakav je rodovnik ovog tvog? Inače izgleda jako lijepo!
Di je onaj tvoj od urića, je li se popravilo stanje s njim? Daj njegovu koju sliku..
pozdrav Migo! prepoznao sam njegovu liniju ! zaista lep eksterijer za sada! tog psa sam uvezao iz hrvatske !otac mu je bio sampion hr. u lepoti Aron se zove! moj crnja od djurica je kod Mikija Fantastika u nadalju na obuci i po njegovoj prici pas je zaista odlicnog izgleda i uspesno zavrsava obuku sa njim! icicu za koji dan po njega pa cu staviti onda sliku ! pozdrav iz ravnice!
Ajd da zivne tema malo...
Darkon Prelepa je kuja... telo bomba, ali nije njoj svrha da bude lepa
Djordje pas ti je odlican, mogu samo da zamislim sta li ce dati Aronova rodjena sestra i Max..
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
Nikola, kuja je zaista odlično građena. Ja kad sam je video, sva u mišićima, ma zaista...
Dosad sam je vodio na sve vrste terena, od čistih, do onih najgorih, totalno zaraslih u trnjake i radi sve sa velikom voljom. Vodu obožava. Nisam je snimao, pošto više vremena posvećujem obuci i komandama...
Kako napreduje obuka tvog mladog psa?
vladant, lepa marka.
Evo još jednog snimka od mene.
Večernji trening, po lošim uslovima za rad.
Dobro napreduje obuka, samo malo kuburimo jer jos uvek nema nikakve divljaci na zitima, tj pas jos uvek nikad nije napravio poen na zitu, tako da tu najmanje volje pokazuje, dok na primer u slatini od 30tak cm ide kao vetar i otvara se lepo, odlicno nosi glavu i uopste bas odlicno mehanicki trci, a pritom je veoma vodljiv, mada mi ovo pocinje praviti problem, jer ker na zitu jednostavno nije isti, jer vapi za trnjem nekim, ili nekim terenom gde iz svog iskustva misli da moze biti divljaci.. sve je to posledica tek izlovljene sezone... Pritom uopste nema jarebice, a sa fazanom smo tanki... tako da dok zito ne bude 15 cm bar, nece to jos liciti na ono na sta bi trebalo da lici... ali zato se radi na fizickoj kondiciji... bicikl pa nek trci lepo 25 minuta pun galop, tako 4 dana u nedelji... i bice bar fizicki spreman, a sto se tice markiranja i nosa, za to se ne bojim, ima izuzetnu zelju za divljaci i jednostavno to ga ne vuce na zito sto je i normalno...
Nikola, ti dakle planiraš sa njim i da se takmičiš.
Na koji tip takmičenja planiraš da ga vodiš?
Kao što si i rekao, normalno je da gusti i teški tereni, višečasovni treninzi i lovovi znaju da uspore psa, a posebno se to vidi na tim čistijim terenima, dok one terene sa višljom vegetacijom pretražuje odlično i to tokom celog tog višečasovnog lova.
Moji oštrodlaki(NOD) su na primer takvi.
Ali tvoj pas je još mlad, pa ako ima urođeno ono što je potrebno za takmičenja, ta izlovljena sezona mu može biti samo jedan plus, a lako se to urođeno da uraditi i doraditi pravilnom dresurom.
Korigovanjem načina i dužine treninga, odabirom "čistijihh terena", sve dođe ne svoje, ako pas ima to u sebi.
Još malo, pa će i žito narasti.
Jarebica je prava stvar, ali u nedostatku jarebice, moramo se snalaziti i fazanskom...
U nedelju 18.03 2012 Beogradski Cacib.Prijavljeno 42 nkd sudi Mica Nikolic. Dodjite da se vidimo,druzimo i navijamo.Neka najbolji pobedi!
milos zoric kaže:
U nedelju 18.03 2012 Beogradski Cacib.Prijavljeno 42 nkd sudi Mica Nikolic. Dodjite da se vidimo,druzimo i navijamo.Neka najbolji pobedi!
Vidimo se Milose... Akron i Max ce biti tamo nego me bas informativno interesuje koja su neka od zvucnijih imena pasa koji ce se tamo poznavati.. Ja sam cuo za Dina of Bert Haus, onda Herc of Panzer Herz od Jeremica, tako da vrlo moguce da ce se i Astor pojaviti tamo... Mada cini mi se da ce ovo biti jedna od jacih izlozbi zadnjih godina.. mene samo nervira sto mi jos nije stigao kataloski br za Akrona iako je uvrsten u katalog i poslat je u subotu na moju kucnu adresu...
Nikola druze mislim da u nedelju dolaze sam krem odgajivaca NKD pticara. Mislim da ce gospodin Nikolic imati jako tezak zadatak u nedelju.Svi koji dolaze ocekuju da ce biti najbolji sto i nije za zameriti,ali samo najbolje prezentovani psi otici ce kuci kao sampioni.Svim izlagacima zelim puno srece i neka najbolji pobedi.
pa ti Zoriću ništa nisi prijavio u beograd, a dolaze svi šampioni,
ja mislim da će biti svašta na cacibu, ali čućemo, ko pobedi slaviće, a ostali tugovati...s pravom ili ne, videćemo...
živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.