CACT "Memorijal Boze Jokica" prosao odlicno, lepi tereni prepuni divljaci, prelepo druzenje...
1. Zenit Fantastic of Miki NOD ECC CACT
2. Raul NKD ECC
3. Diogenis Step-Haus Zoric NKD dobar
ostali psi nisu u plasmanu...
Maks of Bert Haus vodic Cveticanin je imao peh sa srnama kojih je bilo strasno puno na utakmici pa je dobio aut kada je za njima odjurio, komentar na rad psa je bio da je imao izuzetno lep turnus, odlicno stilski kretanje, odlicno nosenje glave, odlicno pokrivao teren, jak tempo u pretrazivanju... sve u svemu velika steta sto nije imao priliku za marku na fazana...
Akron vodic Vukovic: Pas star 9 meseci, pas ogromne volje, izuzetne sirine u trazenju, najsire je trcao od svih pasa na utakmici, izuzetno jako je trcao ceo turnus, bez pada u tempu, odlicno nosenje glave, koriscenje vetra, u 6. minutu srndac krece na psa, ali pas se odmah na komandu vraca, zamerka jedino na nosenje repa i to sto je malo nepovezaniji, i to sto je pred kraj otisao malo dalje nego sto treba, ali u svakom slucaju izuzetno zanimljivo grlo, sa kojim jos treba raditi, ali i vredi raditi...
Na kraju posto je jedini Zenit zasluzio titulu trebalo ga je pustiti sa nekim psom da se vidi kako se ponasa u barazu, taj pas je bio Akron i taj kratki snimak ce biti uskoro izbacen...
Pasulj je bio na nivou, a posle smo Zoric, Miki, Cveticanin i ja uzivali na treningu na prelepim terenima LS Jarebica iz Starog Leca.... Ipak je cinjenica da bar za te terene potrebno imati psa 110% spremnog, jer ipak na jednoj utakmici podici ogroman broj srna i zeceva stavlja pse na prave muke...
Pohvalio bi posebno Zenita koji je napravio neverovatan poen na jakom vetru i uspesno realizovao fazana na veliku daljinu i sve vreme ga imao u nosu, pas je realno prototip kako nod treba da trci...
Pozdrav svima
Pozdrav drugarima Mikiju i Milosu Zoricu i cestitke...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
Prvo Darku da kazem da sa toliko divljaci na terenu pravi zazubice nama kojima je fazan i jarebica misaona imenica.Bravo Darko odlicni psi i jos lepse marke.Asto se tice danasnjeg memorijala sve cestitke organizatorima, jedno divno prepodne u Starom Lecu.Posebno bih se zahvalio upravi lovista koja nam je dozvolila da odradimo jedan trening sa psima na terenima na kojima je utakmica i odrzana.A o Nikoli i Miljanu mogao bih da pisem celu noc i onda ne znam da li bih nasao dovoljno lepih reci da im se zahvalim za sve sto su uradili za Mikija i mene.Jos jednom hvala Nikoli i Miljanu organizatorima i ako bog da i dogodine da se nadjemo kod vas na memorijalu.
Hunter forever kaže:
Darkon svaka cast,imas odlicne pse. Po tebi ko ima bolji stil rada i njuh Aga ili Ara ?
Hvala Hunter forever.
Rekao sam da ne komentarišem svoje pse, ali pošto već pitaš, evo u kratkim crtama.
Što se stila tiče, Aga je jači.
Ara ima odličan nos, ali opet ono što Aga pokazuje na terenu svojim njuhom, je po meni fantastično i zaista ostavlja jak utisak, i na mene, a i na ostale koji su ga gledali na treningu, ili lovili sa njim.
Oboje su markiranti, odličnog karaktera, nosa, tempa, ne biraju terene, pa ono, sad ću u žito, detelinku, ali neću u trnje, trsku, strugu... Ne, toga nema, već rade sve, bio napolju minus, ili toplo i sunčano...
Ja sam prezadovoljan ovim što imam.
Sad ozbiljnije radim sa Agom, pošto imam vremena, pa ću videti šta će pokazati i na nekim takmičenjima, a potencijala ima.
Hvala Zoriću.
Imamo fazanske divljači, ali ne kao pre par meseci.
Posle ove jake zime i pored prihrane divljači, veoma je primetna razlika na većini terena u brojnosti fazana. Bilo je nažalost velikih gubitaka.
Jarebica je tek bila ugrožena i retkost je naići sada na njih, a jesenas u lovu, gde god da smo lovili, psi su mi markirali po koje jato.
Sva sreća pa psi odrađuju dobar posao, pa otud i marke, a nadam se da će se fond divljači oporaviti od posledica onih ledenih dana i da će biti kao ranije...
Hvala zemljak Ti i Miki kad god hocete javite se dobrodosli ste, pa cemo trenirati... Ako nista dobar je teren kao poligon za vatreno krstenje s obzirom da ima srne i zeca i jelena i svinje i fazana i lisice... Vidimo se ako bog da za 2 nedelje u mokrinu, tu moramo da pritisnemo Mikija sa svih strana... da nas ne ubedjuje vise kako su ostrodlaki bolji od kratkodlakih... Pozdrav!!!
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
Alex, ako bolje pogledaš, videđeš da se ne radi o istom psu.
Na početku strane je "nemica" Ara, a ovo je njen brat iz legla Aga.
Pozdrav.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.