Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
darkon
 Malo slika kuje Are...

img707.imageshack.us/img707/4028/aravu.jpg

Ara u marci na fazana, dok je žito još bilo malo, pa je sva divljač bila po suvim travama i trnjacima.

img834.imageshack.us/img834/206/arase2.jpg

I jedna skorašnja, kada se i po žitu može naći nešto.
Isto Ara, markira fazana.

img31.imageshack.us/img31/5760/ararv.jpg

Hunter forever
 Darkon svaka cast,imas odlicne pse. Po tebi ko ima bolji stil rada i njuh Aga ili Ara ?
marka Engleski poenter marka

Nikola Vukovic Plandiste NKD
 CACT "Memorijal Boze Jokica" prosao odlicno, lepi tereni prepuni divljaci, prelepo druzenje...
1. Zenit Fantastic of Miki NOD ECC CACT
2. Raul NKD ECC
3. Diogenis Step-Haus Zoric NKD dobar
ostali psi nisu u plasmanu...
Maks of Bert Haus vodic Cveticanin je imao peh sa srnama kojih je bilo strasno puno na utakmici pa je dobio aut kada je za njima odjurio, komentar na rad psa je bio da je imao izuzetno lep turnus, odlicno stilski kretanje, odlicno nosenje glave, odlicno pokrivao teren, jak tempo u pretrazivanju... sve u svemu velika steta sto nije imao priliku za marku na fazana...
Akron vodic Vukovic: Pas star 9 meseci, pas ogromne volje, izuzetne sirine u trazenju, najsire je trcao od svih pasa na utakmici, izuzetno jako je trcao ceo turnus, bez pada u tempu, odlicno nosenje glave, koriscenje vetra, u 6. minutu srndac krece na psa, ali pas se odmah na komandu vraca, zamerka jedino na nosenje repa i to sto je malo nepovezaniji, i to sto je pred kraj otisao malo dalje nego sto treba, ali u svakom slucaju izuzetno zanimljivo grlo, sa kojim jos treba raditi, ali i vredi raditi...
Na kraju posto je jedini Zenit zasluzio titulu trebalo ga je pustiti sa nekim psom da se vidi kako se ponasa u barazu, taj pas je bio Akron i taj kratki snimak ce biti uskoro izbacen...
Pasulj je bio na nivou, a posle smo Zoric, Miki, Cveticanin i ja uzivali na treningu na prelepim terenima LS Jarebica iz Starog Leca.... Ipak je cinjenica da bar za te terene potrebno imati psa 110% spremnog, jer ipak na jednoj utakmici podici ogroman broj srna i zeceva stavlja pse na prave muke...
Pohvalio bi posebno Zenita koji je napravio neverovatan poen na jakom vetru i uspesno realizovao fazana na veliku daljinu i sve vreme ga imao u nosu, pas je realno prototip kako nod treba da trci...
Pozdrav svima
Pozdrav drugarima Mikiju i Milosu Zoricu i cestitke...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!

Bacelj Djordje

Hunter forever kaže:
Djordje bravo za Asa. Jel on iz legla Balzaca i kuje City ?

pozdrav! taj pas je uvezen iz hrvatske i nema nikakve veze sa tim leglom!Bye
BACELJ DJ

Bacelj Djordje
 pozdrav Nikola! lepo ti je stenac krenuo da trci sve pohvale! sa zenitom sam isao vise puta tako da znam hvalitet tog psa!
BACELJ DJ

milos zoric
 Prvo Darku da kazem da sa toliko divljaci na terenu pravi zazubice nama kojima je fazan i jarebica misaona imenica.Bravo Darko odlicni psi i jos lepse marke.Asto se tice danasnjeg memorijala sve cestitke organizatorima, jedno divno prepodne u Starom Lecu.Posebno bih se zahvalio upravi lovista koja nam je dozvolila da odradimo jedan trening sa psima na terenima na kojima je utakmica i odrzana.A o Nikoli i Miljanu mogao bih da pisem celu noc i onda ne znam da li bih nasao dovoljno lepih reci da im se zahvalim za sve sto su uradili za Mikija i mene.Jos jednom hvala Nikoli i Miljanu organizatorima i ako bog da i dogodine da se nadjemo kod vas na memorijalu.

darkon

Hunter forever kaže:
Darkon svaka cast,imas odlicne pse. Po tebi ko ima bolji stil rada i njuh Aga ili Ara ?

Hvala Hunter forever.
Rekao sam da ne komentarišem svoje pse, ali pošto već pitaš, evo u kratkim crtama.
Što se stila tiče, Aga je jači.
Ara ima odličan nos, ali opet ono što Aga pokazuje na terenu svojim njuhom, je po meni fantastično i zaista ostavlja jak utisak, i na mene, a i na ostale koji su ga gledali na treningu, ili lovili sa njim.
Oboje su markiranti, odličnog karaktera, nosa, tempa, ne biraju terene, pa ono, sad ću u žito, detelinku, ali neću u trnje, trsku, strugu... Ne, toga nema, već rade sve, bio napolju minus, ili toplo i sunčano...
Ja sam prezadovoljan ovim što imam.
Sad ozbiljnije radim sa Agom, pošto imam vremena, pa ću videti šta će pokazati i na nekim takmičenjima, a potencijala ima.

Hvala Zoriću.
Imamo fazanske divljači, ali ne kao pre par meseci.
Posle ove jake zime i pored prihrane divljači, veoma je primetna razlika na većini terena u brojnosti fazana. Bilo je nažalost velikih gubitaka.
Jarebica je tek bila ugrožena i retkost je naići sada na njih, a jesenas u lovu, gde god da smo lovili, psi su mi markirali po koje jato.
Sva sreća pa psi odrađuju dobar posao, pa otud i marke, a nadam se da će se fond divljači oporaviti od posledica onih ledenih dana i da će biti kao ranije...

Pozdrav.

strahinja
 Darkon svaka cast za Aru,i Agu!

Djordje cestitke na uspehu!

Hvala zemljak Smile Ti i Miki kad god hocete javite se dobrodosli ste, pa cemo trenirati... Ako nista dobar je teren kao poligon za vatreno krstenje s obzirom da ima srne i zeca i jelena i svinje i fazana i lisice... Vidimo se ako bog da za 2 nedelje u mokrinu, tu moramo da pritisnemo Mikija sa svih strana... da nas ne ubedjuje vise kako su ostrodlaki bolji od kratkodlakih... Pozdrav!!!

Hunter forever

Bacelj Djordje kaže:

Hunter forever kaže:
Djordje bravo za Asa. Jel on iz legla Balzaca i kuje City ?

pozdrav! taj pas je uvezen iz hrvatske i nema nikakve veze sa tim leglom!Bye

Ja sam nesto zabrljao i pomesao.

Darkon hvala sto si izdvojio vreme i jos vise mi ukazao na to koliko su dobri psi iz tvog odgoja Grin
marka Engleski poenter marka

darkon
 Vreme jutros kao izmišljeno za trening, pa evo par jutrošnjih slika.

Aga na zeca.

img839.imageshack.us/img839/9840/leke7.jpg

Na fazanku.

img571.imageshack.us/img571/4042/leke10.jpg

Aga markira par jarebica.
Eh, da ih je više.

img220.imageshack.us/img220/6018/leke8.jpg

alex
 Darkon stvarno imas najlepsu i na radniju nemicu bas je dobra svaka cast
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda

darkon
 Alex, ako bolje pogledaš, videđeš da se ne radi o istom psu.
Na početku strane je "nemica" Ara, a ovo je njen brat iz legla Aga.
Pozdrav.

Akron danas 2 vrhunska poena na velikim udaljenostima od divljaci
i297.photobucket.com/albums/mm234/nikola911x/SDC14190-1.jpg
i297.photobucket.com/albums/mm234/nikola911x/SDC14188.jpg
i297.photobucket.com/albums/mm234/nikola911x/SDC14187-1.jpg

Nikola Vojinovic
 Marka jarebice

a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/398173_3652961285573_1320764424_33409103_51971708_n.jpg
Priroda, kerovi i lov!

Nikola Vojinovic
 Marka jarebice

a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/318221_3652962245597_1320764424_33409104_352279524_n.jpg
Priroda, kerovi i lov!

Nikola Vojinovic
 Evo i snimaka iz setnje...

Priroda, kerovi i lov!

Nikola Vojinovic
 evo jos jedan

Priroda, kerovi i lov!

Boban
 Treba iskoristiti terene za setnju i trening kerova dok je vegetacija jos niska.
Nikola,lepe marke.Bravo 2

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,477
Najnoviji član: uhazaminje

Poslednje vesti
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...
Обавештење корисницима ловишта о поступању з...
УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О РАДУ ЛСЦС

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,245,280 posete www.srbijalov.com