Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane
slavaplana
 Ono sto je interesantno oko slucaja u Plani i desavanjima ukljucila se i nevladina organizacija "EPAR"koja je u pismu MInistru Poljoprivrede....direktno trazila da se navodi iz ZOVA i PREDATORA provere a i podneli su kako cujem krivicne prijave za zataskavanje citavog slucaja preko lovnih ispektora do ljudi koji vode istragu isped policijske uprave u Plani!!!!!Sve prozivaju i traze punu istinu oko desavanja!!!

Videcemo sta ce se dalje desavati oko ovog slucaja kome se nenazire kraj u skorije vreme a ima verujte i udruzenja koja rade 10 puta gore nego ovo samo se nekontrolisu i ljudi nemaju pojma sta i kako trebaju takvi pojedinci da svoj rad prilagode opstim interesima!!

To su uglavnom pgati pojedinci koji se negde nisu iskazali kao autoriteti vec preko lova ocekuju da im se perje podigne malo u svojim sredinama!!!Poznavalje materije i lova je u drugom planu ali vazno je da su oni predsednici i da se pitaju makar za nesto!!!

Indjijanac
 ima Slavo itekako udruženja gde je mnogo gore,ali nema pojedinaca koji će da im stane nogom za vrat i kaže da tako više nemožePalica
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

slavaplana
 Lovi se redovno a vodu sem par pojedinaca NIKO NIJE IZNEO citavo ovo vreme!!!!Teren suv a sto se tice divljaci kad krenu u lov i kada je ne bude vise jer i divljac MIGRIRA u potrazi za vodom!!Nece me zacuditi da se i lov u skorije vreme zabrani!!

slavaplana
 Evo jednog interesantnog zapisnika U.O. dok sam bio clan istog koji jasno pokazuje ko se za sta zalagao u U.O. a ko je LAGAO i ko je mislio da je NEDODILJIV!!!

slavaplana
 ovo

slavaplana
 ovo je bitan deo

slavaplana
 i sad slag na tortu.Upravnik ima pravo da radi samo mu fali potrebna skola za taj posao i dobija OTKAZ 17.07. posle kontrole ispektora u udruzenju .
Donosimo odluku da se proda staro vozilo i kupi novo ali novo vozilo NIJE NIKADA KUPLJENO vec APEN 6 OD AKTUENOG PREDSEDNIKA Djordja Donica za nesto oko 110.000din a stara lada je prodata za 150.000din????Ko je ovde lud????

slavaplana
 poslednja strana.Kao sto kaze UPRAVNIK LOVISTa je PROCENJIVAO koje prijave lovocuvara mogu dalje da se proslede pa je kako kaze PROSLEDIO NEKE D.K. sto je LAZ!!Nista nije prosledio vec su Mosine prijave zavsile u njegovoj fioci !!!!Nije predizeo statutom propisane mere kao sekretar udruzenja i prijave je zadrzao!!Pred.D.K. nije predao NISTA I O TOME NEPOSTOJI DOKAZ da je tadasnji pred.RADE BANOVIC bilo sta primio!!!SRAMOTA!!!

slavaplana
 Ladu Nivu platilo je 2\3 sekcija Staro Selo pa se ovakva odluka oko prodaje LADE i kupovine Mosi motora i mogla ocekivati jer sam u 2011\12 god videvsi sta se sprema sa odlukama sekcije i ulaganja u loviste sa podracuna potrosio preko 1.000.000din videvsi da se sprema blokada racuna koju ce nadomestiti sekcija Staro Selo koja nije kriva za propuste u radu udruzenja pa se udruzenje REVANSIRALO sekciji Staro Selo prodajom vozila koje nikada nije zamenjeno NOVIM!!!

gruja
 Slavaplana,mi kao udruzenje ,,Bojnik"smo imali jedan mali lovacki dom na Radanu,jedna sobica sa terasicom i strujom,koji je aktuelni predsednik LU,,Bojnik"otudjio ,jer se javio neki lik i registrovao lovacki dom na svoje ime.Lik kaze da je predsedniku redovno placao ,,kiriju" za isti,a gde su pare,to njega ne zanima.Istina,to i nije bio neki iznos,dvadesetak evra,kako rece ovaj covek,ali mi vise nemamo dom.E,tako se to radi,kratko ali j......no sto rekose maratonci.Ovo kod nas razumem,ali taj apenac vas,da ga nisu radili otac i braca Tatul iz okruga Orange?Mnogo je kume!

slavaplana
 Jos nadlezni ispektor NISTA nije nalozio udruzenju u pisanoj formi kao i nadleznim organima kao da je sve OK posle kontrole od 17.07. !!

slavaplana
 Udrzenje ima oko 300.000din na racunu i obaveze prema Ministarstvu oko 120.000din za planirani ostrel,117.000din na ime kupovine hrane za udruzenje jer je Ministarstvo dalo nameski novac za to a gde su plate upravnika i lovocuvara???

slavaplana
 Danas me je pozvao JAVNI TUZILAC iz jednog veceg grada covek koji radi vise od 20 god. u svojoj struci i covek me pita kako to da posle ovakog rada u udruzenju SKUPSTINA se nezakazuje,niko ne podnosi ostavke kao moralan cin,niko NEGONi nikog za nastalu stetu, i sto je najvaznije Republicki ispektori koji su vrsili kontrolu po prijavi uzimaju u obzir 10% od navedenih cinjenica i klasicnom ZLOUPOTREBOM svog polozaja neuzimajuci sve cinjenice u obzir rizikuju da odgovaraju zbog nesavesnog rada u nadleznim organima ciji je posao da rade a ne da primaju platu i nerade nista!!!

Covek se smeje i kaze mi da su ovi papiri toliko jaki i da ukazuju na krsenje zakona na naj ocigledniji nacin!!!

Jedva cekam sta ce se dalje desavati!!!

Zure
 Slavo druze očekujeta dugotrajna borba moraš biti uporan i zakucati na mnoga vrata i vodi računa o sebi i svojoj porodici ja sam 2003 god imao slučaj gde je lovac 31 decembra u nezakonitom lovu odstrelio srndaća a po naredbi lovostaj na srndaća policija uzela na mestu nastrela otiske krv,trag čizama iznutrice jer je sneg i sutradan sa nalogom za pretres nađu počinioca privedu ga u policiju da izjavu pozovu i mene da preuzmem meso prizna da je srndać nenađu lobanju i kozu ja komisijski zapečatim meso i stavim na čuvanje do okončanja sudskog postupka.Nakon dva dana zove mene njegov advokat na dogovor ja na dogovor u kafanu kad sede on i predsednik udruzenja on mi kaze da je postigo dogovor sa tuziocem da bude srna a za mene bi bilo naj bolje da napravim dozvolu i da to pokrijem ja mu kazem napravite da je slon ali mora biti pokrivena presudom suda ja lagati neću predsdnik je bio na mojoj strani podrzavao me svo vreme na suđenju sudija viče na mene kao da sam ja optuzeni a ne svedok i kada sam ga ja upitao dali se mi takmičimo u nadvikivanju ili smo na suđenju on mi se izvinuo presuđena je srna ali u nezakonitom lovu taj je dobio da plati 30.000 din. koje nije ni do dan danas platio osto je bez oruzja i na sreću nikada više nemoze kod nas biti član, a ja što nisam hteo da sarađujem popijem krivičnu prijavu za pozajmljivanje municije dvojici lovaca jednom 4 metka,i drugom 10 ali se izjebu nije za karabin nego za sačmaru ja imao račun iz radnje a netreba posebna dozvola sreća moja pa su lovci i imaju oruzje a da nisu Cenzurisanoobi ko zuti.Porodicu sam upozorio da moze biti podmetanja i lazi koliko hoćeš epilog sudija nije izabran u reizboru a tuzilac je uznapredovo dalako sada je u prestonici,Sve ovo što sam napisao je posledica male opštine gde je svak svakom činio uslugu i mora da mu je nekako vrati ali to treba da završe u kafani a ne preko udruzenja i preko divljači.Nazalost ovo je zemlja SRBIJA gde sve moze i gde ništa nemoze.Ja bi preporučio svim lovcima da pročitaju knjigu KAKO SAM PREZIVEO,, ODSTREL,, Autora Milana Smiljanića svi će jednom platiti kao VUK KOŽOM.

slavaplana
 Ja sam svesno usao u ovu pricu jer NEZAVISIM od gospode koju Argumentima prozivam ali nadlezni organi NERADE SVOJ posao i tu je problem!!Ispektor koji vrsi ispekciski nadzor pise po stoti put zapisnike ali nema jos uvek resenja i mere koju nalaze samom udruzenju ili pak da preduzme ostalo iz svoje nadleznosti i podnese prijavu ako ima elemenata za tako nesto!!!

Ja samo trazim da se po mojoj prijavi oglasi neko nadlezan i tu prijavu ili PROCESUIRA ili odbaci kao neosnovnu!!!

Svako je nevin dok se nedokaze suprotno!!!

Na cutanje svih nadleznih objavio sam javno prijave koje su podnete sa dokaznim materijalom pa neka javnost presudi ko govori i ko iznosi istinu!!

Ovaj forum nije registrovan kao javno glasilo i nepodleze zakonu o javnom informisanju!!!

Registrovan je u Svajcarskoj i podleze zakonima te zemlje!!
Uskoro nam moze pasti na pamet da registraciju sajta prebacimo u neku drugu topliju zemlju ali za to nema potrebe!!
Mnogi su se interesovali da podnesu i tuzbe posle nekih upisa i na ovoj temi a i na drugima ali za to nepostoji pravni osnov usta su se uverili neki jaki advokati iz BG-a koji su nam cak i javno cestitali posle saznanja koja su dobili!!!

Sve izneto i potkrepljeno papirima izneto je kako bi se NADLEZNi organi zainteresovali i poceli da rade svoj posao!!

Da su sadasnji korisnik lovista LSS i nadlezna Republicka lovna ispekcija makar jednom godisnje kontrolisali udruzenja sigurno ne bi bio ovakav haos i nepoznavanje zakona i materije!!

Zakon se promenio i sada su kazne velike ali to pojedincima izgleda nije jasno!!!!

Ne rade svoj posao oni sto to treba da rade i tu je problem!!!

Zure
 Tako je ,,Svako je nevin dok se ne dokaže suprotno,, ja sam se obradovo kada sam pročitao za dešavanja u V.Plani mislio sam došlo vreme da se lokalnim ,,moćnicima,, stane za vrat i da se sabiju u mišju rupu štaćeš veći dokaz Moša ih zatekne u grupnom lovu u vreme kada je to zabranjeno u martu mesecu uradi sve kako treba sada je na potezu ministarstvo i njihovi činovnici i na sudstvu da to Procesuiraju i na prvoj raspravi donesu presudu sve je jasno ko dan ali sada sam u neverici da će išta od toga biti jer se odužilo kao da su haški tribunal,takvo ponašanje nadležnih daje ostalim korisnicima lovišta da rade kako hoće jer Sadašnji korisnik lovišta LSS nije do sada nigde izvršio kontrolu udružanja ili jeste ali nigde zvanično nisam našao zapisnik o kontroli rada udruženja objavljen od LSS,brod kada tone pacovi beže na sve strane.Republički lovni inspektor kada podnese prijavu za privredni prestup sud mora po toj prijavi odlučiti neznam šta se čeka ako nije podnešena prijave sud nema očemu da raspravlja nema slučaja,ti si izneo sve dokaze i argumente ima dokaza za sve državne organe ali oni ćute valjda će se naći neko ko će to pokrenuti,svaka čast Slavo veoma mali broj čestitih lovaca u Srbiji ima hrabrosti da to pokrene.Obradovo bi se jednog dana pročitam na forumu da je neko odgovarao za sva dešavanja, svako po zasluzi.

slavaplana
 Za 25.sepe zakazana skupstina udruzenja "Pomoravlje Plana" na kojoj ce pred.Djordje Donic po sistemu Marka Tice PONUDITI ostavku !!!Nije imao hrabrosti posle svega da podnese NEOPOZIVU ostavku i izbegne vise blamazu u ovom udruzenju!!!Tu smo gde jesmo i sta sad???Neko mora da bude odgovoran i da snosi posledice!!
Najveca nebuloza jeste usvajanje pravilnika o clanstvu od 17.07. koji je u SUPROTNOSTI SA NASIM STATUTOM i koji je prepisan iz Sumarica a koji je NEPRIMENJIV kod nas jer pojedini clanovi nisu uskladjeni sa nasim statutom!!I to za pojedince nema veze samo da se nesto radi!!!

Svi clanovi U.O. su i clanovi SKUPSTINE suprotno clanu 17 naseg statuta!!Sami sebe ocenjuju i sami sebi usvajaju poslovanje?????
Da covek nepoveruje koliko neznanja i neobavestenosti!!!
N.O. jos uvek nije dobio izmenjen zavsni racun koji bi usvojio ili odbacio jer niko nedostavlja podatke i papire N.O. na uvid a skupstine zakazana bez misljenja N.O.???Ni to mi nije jasno???Kako????
N.O. je taj organ koji se bavi kontrolim rada L.U.!

Kad tim istima bilo sta kazes oni se odmah naljute i u njima proradi sujeta!!!

Jedan od razbijaca udruzenja okarekterisan sam JA,MOSA i pred.N.O.??Pricaju da sve ovo ja radim namerno kako bih dobio loviste na gazdovanje a oni ne????

Javno mogu da kazem da posle svega sto se desilo ni GRUPOVODJA ne bih bio a ne ODGOVORNO lice u pravnom licu koje bi za svaki propust slucajni ali vise namerni ODGOVARAO a za KOGA???ZASTO????

Ovako ja lepo uzmem lovnu kartu preko nekog korisnika lovista i polako.....Ako hocu da lovim necu glava vise da me boli !!!

Komplekse nemam da budem VODJA nekima koji to niti cene a ni nereazumeju!!!Video sam sa kakvim ljudima imam posao i ovo cu isterati do kraja po cenu da vise nikad nebudem lovac u Starom Selu!!!

Posto nisu ono sto sam im dobronamerno pricao shvatali ozbiljno posto su me pocenili i sad to rade pokazacu im ko zna vise i kako stvari stoje!!!

Komplekse ce morati da lece na nekom drugom mestu!!!

Lov ja dozivljavam na drugi nacin a ovo u Plani nema vise veze sa lovom i desavanjima u lovu!!
Epilog ce ipak biti na sudu!!!

Svako ko nije muvao,falsifikovao ili bilo sta drugo radio nezakonito nema razloga da se nervira ili da panici !!!Prijava ce ako se dokaze da nema osnova biti odbacena i to je to!!

U suprotnom neko ce morati da odgovara!!!

slavaplana
 Oup Velika Plana dobio je nalog Javnog tuzioca iz Smedereva da uzme izjave pojedinaca i da ih prosledi sudu.
Ovih dana se saslusavaju pojedinci iz udruzenja i stvar se pokrenula sa mrtve tacke.

Sacekacemo sta ce Tuzilac da preduzme!!!

Sta je sve isplivalo necu da komentarisem do okoncanja istrage ali bice interesatno kako ce se situacija dalje odvijati!!!

zoranp
 Slavo samo napred!!KolceKalanjikovOdobreno
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Lala

slavaplana kaže:
Za 25.sepe zakazana skupstina udruzenja "Pomoravlje Plana" na kojoj ce pred.Djordje Donic po sistemu Marka Tice PONUDITI ostavku !!!Nije imao hrabrosti posle svega da podnese NEOPOZIVU ostavku i izbegne vise blamazu u ovom udruzenju!!!

Kakav cinizam - ponuditi nekom ostavku na svoju funkciju!?
Pa majku mu, ponudi se kafa, piće, slatko i voda, hleb i so... A ostavka se podnosi (ili se ne podnosi), šta tu ima kome da se nudi, kao da neko treba da prihvata ili ne prihvata ostavku? Ostavka je lični čin i odluka, i o tome nema šta da se raspravlja! Pa da se posle eventualno kaže 'eto, ja sam hteo da odem, ali mi ne daju!', što je opet sakrivanje iza neke mase ljudi (delegata), a ne iskazivanje svoje volje i odluke, i u krajnjoj liniji, to je nedostatak hrabrosti!

To je patent koji je, čini mi se, prvi primenio (ako se dobro sećam) čuveni Bora Jović, kada je onomad u martovskim demonstracijama 1991. poslao tenkove na ulice BGD, pa posle 'ponudio' ostavku, koju 'ponudu' neki delegati kao nisu prihvatili... Fore i fazoni... A narod je veverica, ili mrmot koji zavija čokoladu...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,634,590 posete www.srbijalov.com