Dosta snimaka sam kačio od Age dok markira, ali se vrlo malo videlo kako trči po terenu.
Evo snimka, sa jednog jutarnjeg treninga.
Nije sve snimljeno, jer sam morao i da ga vodim i da snimam, pa nisam mogao kamerom da ispratim sve, ali se vidi od svega ponešto.
Inače, nijedan trening mu nije kraći od dva sata, ali tempo...
Mislim da u suštini nije loše, jer još uvek nije u pravom treningu za utakmicu.
Darkon pas ti je stilski odlican... bas zanimljiv pas... leprsav, elegantan, efikasan galop, ledjna linija odlicna u galopu... bas me je pozitivno iznenadio...
Ja sam danas bio na treningu... zito jos uvek dosta nisko, a povrh svega je i jako mokro pa noge psima prilicno upadaju i dosta se brze umaraju, ali evo kako to izgleda i dalje...
Pozdrav...
Zivot je suvise kratak da bi lovio sa losim psom!!!
Darkon, veliko bravo za kera! Znam da nemamo jarebice ovde ali probaj da ga spremis za jesen za neku kvalitetniju utakmicu, steta da ne probas. Vodi li neko nesto na specijalku u subotu? Ja prijavio muzjaka pa ako ne bude kise idem da se oprobamo
Nikola Vukovic, Sale Voban, hvala na komentarima.
Nikola, zato sam i stavio snimak, jer sam dosta poziva imao, a i dosta pitanja o stilu, pa sam video da ljudi nemaju kompletnu sliku Age.
I kod mene je blato neverovatno, njive plivaju u vodi...
Sale, nema jarebica ni za lek. Tek po koji par, ali veoma retko, ova zima ih je desetkovala.
Svakako da mi je u planu učešće na nekoj od utakmica, a i lovno kinološki kupovi su tu, s' jeseni.
Danas je odrzana specijalka VII FCI grupe u Petrovcu
Atos je uzeo PRM kod muzjaka ali pre svega dobio jedan realan i objektivan opis od strane sudije Gdina Dragana Janjica. Trcali smo i za rasu ali tu nismo imali sansi, rasu je uzeo Novin Deks of Bert haus, prelep ker sa fantasticnom ring dresurom. Po meni a rekao bih i po oceni posmatraca i vecine takmicara realan ishod izlozbe
Cestitam organizatoru izlozbe Draganu Jeremicu i naravno cestitke pobedniku
Darkon nisam do sada nisam nigde video da koristiš teletakt na psima, pa me zanima dali imaš kontrolu nad psom i kad se diže zec pred njima, a pas ti bude na daljini koju si prikazao u ovom zadnjem snimku, odnosno kako si prevladao taj segment obuke?? ..nemoj misliti da te nešto provociram, nego me zanima kako si uspeo da ovako temperamantnog psa, sa velikim radijusom kretanja smiriš na zeca ili si ga skroz odbio od njega??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Sale Voban... gledao sam slike sad kod drugara sa izlozbe i mogu ti cestitati... Mogu da izvode kako hoce pse ali se tu dobro videlo ko drzi samo lepotane a ciji psi i rade... Apsurd izvodjenje psa od 45kg u razred radnih... Atos kondicija kao pracka zategnut... vidi se sa slika i odlicna ledjna linija u kretanju... deluje stvarno odlicno keric... Iskreno ogromna glupost po meni da se uopste dozvoljava da psi koji su vidno daleko od radne kondicije prikazuju u razredu radnih, gde po meni moraju biti psi koji stvarno rade, i koji moraju biti u takvoj kondiciji da se direktno sa izlozbe moze pustiti na utakmicu... Po meni tu je veliki propust bar kod nas, i mora se daleko strozije biti ocenjivanje kretanja kod radnih pasa i svaku pa i najsitniju manu u mehanici kretanja sankcionisati ne dodeljivanjem titule.. samo tako ce se stvarno steci uvid u kvalitet tih pasa... A ne redovna pojava razred radnih se prijavljuje zato sto nema konkurencije...
Nikola slazem se sa tobom u potpunosti sto se tog razreda radnih tice i hvala na komentaru, izbacicu i ja posle par slicica.Ker mi je u dobroj kondiciji, fali mu malo mase ali s obzirom da ima 13 meseci dobar je, dobro se krece, odlicno nosi rep, fali mu centimetar duzi nosnik ali jebi ga, ne moze sve;)
A evo i rezultata iz Odzaka:Razred Mladih AS vl.Bacelj Djordje. intermedija Hektor Step-Haus Zoric cac,r.cacibvl.Zoric Milos.razred radnih Din of Bert-Haus cac,cacib,prvak rase.vl Gnjatovic Djordje. Zenke Honey Step-Haus Zoric u intermedija razredu osvaja cac,r,cacib. Carrey Marija Lord razred otvoreni cac,cacib vl.Sladakovic Rade..Sudjenje korektno i po meni objektivno ponasanje takmicara za svaku osudu.Tu pre svega mislim na sebe jer sam krajnje bezobrazno odgovorio na provokaciju coveka koji je poznat po tome.Ovim putem zeleo bih da se izvinim svim takmicarima i gledaocima sem gospodina cije ime ne zelim ni da napisem jer nije vredan tako cega.Slike sa izlozbe postavicu do ponedeljka pa da i vi vidite pse koji su osvojili titule.
Sale Voban, milos zoric, čestitke na ostvarenim rezultatima.
strahinja, kako tvoja kuja napreduje?
zoranp kaže:
Darkon nisam do sada nisam nigde video da koristiš teletakt na psima, pa me zanima dali imaš kontrolu nad psom i kad se diže zec pred njima, a pas ti bude na daljini koju si prikazao u ovom zadnjem snimku, odnosno kako si prevladao taj segment obuke?? ..nemoj misliti da te nešto provociram, nego me zanima kako si uspeo da ovako temperamantnog psa, sa velikim radijusom kretanja smiriš na zeca ili si ga skroz odbio od njega??
Zorane, zašto bih pomislio da je provokacija???
Mislim da smo ipak mogli za toliko da vidimo ovde, kakav je ko čovek, tako da se od tebe to i ne očekuje, a pitanje je na mestu.
Inače, Agin radijus kretanja zavisi striktno od mene. Ako je trening i pustim ga da traži široko, on će to raditi sa velikom voljom , odličnim tempom..., ali ako je lov, gušći teren, normalno da tu mora raditi kraće, biti u vidokrugu...
Ne nemam teletakt i samim tim ga i ne koristim.
Ni na jednu divljač Agu nisam odbijao, jer je on lovac i mora da radi sve.
Kod mene zeca slabo i ima gde treniram pse i više ga ima na terenima, gde su šumski kompleksi veći.
Prilikom podizanja zeca ispred psa, na komandu "IDI", ili ako ga ne diram uopšte, Aga odlazi za zecom, a dovoljan je jedan zvižduk, ili "NAZAD", da ga momentalno vratim sa istog traga.
Jednostavno, nisam ga odbijao, jer ja volim da lovm zeca po šumi, gde je gusto, u nemalom broju slučajeva, zec odlazi ranjen kroz gustiš, i tu pas mora odraditi na tragu i doneti zeca. A takvih slučajeva je bilo, ne znam koji procenat, ali zaista dosta.
Na dlakavu divljač je i vidoglasan, a donekle i sledoglasan.
Dakle, na zeca, nema apsolutnu mirnoće, krene za njim, ali kad god poželim vraćam ga.
NA pernatu divljač sam mu uradio potpunu mirnoću na poletanje, a i na pucanj, ali minimum 40 lovova u ovoj sezoni, koja je za nama, a u kojima je Aga učestvovao, taj "STOP" mu se malo pokvario, pa hoće da pođe koji korak, ali i to sad ispravljamo.
Što se obuke tiče, ja imam neki svoj način.
Dosta rano počinjem da radim sa štencima, dosta rano ih i pustam na teren, u blage šetnje, a kasnije to pojačavam. Stvaram jedno prijateljstvo i poverenje između mene i njih, a kada toga ima, sve posle lako ide.
Evo jednog skorašnjeg snimka, gde se iz marke podigao zec i sa zviždukom se Aga vraća nazad.
Aga je jedan prepametan pas, koji je imao sve urođene osobinne, a sa takvim psima je veliko zadovoljstvo raditi.
Baš me zanima i kakve će pse davati u budućnosti, jer ako bude davao nešto slično njemu, biće to...
Ponavljam, ja sam prezadovoljan ovim što imam, možda se ovaj tip pasa nekome i ne dopada, ali meni je idealan...
Sasa... ima jedan koji je sa 9,5 meseci u rangu oca, a mozda bude i lepsi a to je Ajk, a pritom je odlican lovac, neverovatno poslusan, mekan, svestran dobrog nosa i solidnog stila... a Akron ima neke druge zadatke zbog kojih je i ostao kod mene... a to je kvalitet nosa, gradja,lakoca i leprsavost galopa, stil, karakter, to sto ima 3 mozga, a pritom je kada mu je dan siri puno od oca, a pogotovo od majke, ali upravo je to karakteristika stenaca, to sto umeju nekad i da brljaju, ali pravilnom obukom mislim da ce izaci u psa sa kojim ne postoji manifestacija gde se mogu obrukati, sredjen mi je i na poletanje dobrim delom tako da... Trebalo je da idem u Mokrin na utakmicu juce, ali sticajem nekih okolnosti nisam bio u mogucnosti, tako da sam trebao da idem danas u Vatin na utakmicu, ali sam u juce obavesten da je otkazana, na kraju sam se dvoumio dal da idem u Pozarevac, ali jednostavno nije bilo mogucnosti s obzirom da sam morao biti kuci do 14h zbog nekih obaveza, iz Vatina bi stigao, ali iz Pozarevca nema sanse, tako da je on manje vise ovu sezonu nesrecno zavrsio, ali eto jeseni uskoro pa kupovi i utakmice sa odstrelom dolaze...
milos zoric kaže:
A evo i rezultata iz Odzaka:Razred Mladih AS vl.Bacelj Djordje. intermedija Hektor Step-Haus Zoric cac,r.cacibvl.Zoric Milos.razred radnih Din of Bert-Haus cac,cacib,prvak rase.vl Gnjatovic Djordje. Zenke Honey Step-Haus Zoric u intermedija razredu osvaja cac,r,cacib. Carrey Marija Lord razred otvoreni cac,cacib vl.Sladakovic Rade..Sudjenje korektno i po meni objektivno ponasanje takmicara za svaku osudu.Tu pre svega mislim na sebe jer sam krajnje bezobrazno odgovorio na provokaciju coveka koji je poznat po tome.Ovim putem zeleo bih da se izvinim svim takmicarima i gledaocima sem gospodina cije ime ne zelim ni da napisem jer nije vredan tako cega.Slike sa izlozbe postavicu do ponedeljka pa da i vi vidite pse koji su osvojili titule.
Pozdrav Milose! i hvala na objavljenim rezultatima! sto se tice tvoje reakcije bila je skroz NORMALNA na cinjenicno stanje i izgovorenih reci! po meni covek koji nije vredan komentara kao sto si rekao! sudija je nekako bio zbunjen ali s obzirom da je sudio 10 rasa nije ni cudo ! jos jednom sve pohvale za ishod sudjenja koji je po meni bio zaista ok! ako mozes postavi sliku mog psa tvoj pomocnik ga je slikao ja nism bio u mogucnosti
Nikola, vidim da izuzetno dobro vodiš računa o svojim psima, kao i to da njihov kvalitet želiš podići na najviši mogući nivo. Takođe sam primijetio da si prisutan i na matičnom njemačkom forumu naše omiljene rase, želim ti puno uspjeha u radu.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.