Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane
slavaplana
 I posle svega Djordje Donic je PONUDIO ostavku a Vi NEMOJTE da je prihvatite...Kako cujem i Popovic DR.Zoran dolazi na Skupstinu kao podrska Donicu za dosadasnji rad posto je u komsiluku u Novom Selu.....!!!Ovo nema nigde i tako je u 90% udruzenja samo se cuti a ovde smo javno sve pokrenuli sto mnogima neodgovara jer dokaza toliko ima da je svaki komentar suvisan!!!

veljaVP
 Slavo ostao je jos Toma Nikolic da dodje u kontroluOdobreno Samo da te obavestim posto vidim da si mene pomenuo,lov nije zabranjen u LU Pomoravlje i nece biti zabranjen jer nema razloga tako da mi uredno lovimo,a vidim da si poceo i Novo Selo da pominjes i da se kod njih mesas vidim da nisi upucen,njihovo udruzenje organizuje prezentaciju i predavanje u oblasti lovstva koje nema apsolutno nikakve veze sa Lu Pomoravlje!! I da te obavestim kad rado cemo prihvatiti ostavku Djordja Donica ali naravno kad za to dodje vreme zakonski!!!
veljaVP

slavaplana
 Prihvatice ostavku delegati skupstine ili ce je odbiti ali to ce uraditi delegati skupstine koji su i ujedno i clanovi U.O.

Clanovi U.O. i clanovi skupstine su Djordjevic Dejan ,Jovica Andjelkovic,Goran iz Kancone,Milutin Obradovic,Vladan pred.sekcije iz Livadice,Rodoljub Pancic,Ljubisa Aleksic,Djura, svi clanovi U.O. i delegati za skupstinu koji po clanu 17 nikako ne mogu da budi u oba organa odlucivanja!!!

Ti sto su doveli udruzenje tu gde je sad ce odlucivati o Donicevoj ostavci???Jaooo

Upravu si da samo Toma Nikolic nije bio u udruzenju jer ima druga posla ali za Vucica NEGARANTUJEM jer kako je krenuo mozda se i on pojavi!!!Odobreno

Javni tuzilac nalaze sta sve treba da se proveri od papira i da mu se dostavi .
Problem su napravili REPUBLICKI LOVNI ISPEKTORI i MIOMIR DJUIC koji posle vise od 15 dolazaka u udruzenje do juce nije zavsio zapisnik koji je danas kako mi je licno rekao odneo u Ministarstvo !!!

Mene je zvao da dam izjave 4 puta o svojim saznanjima koje imam !!!OUP Velika Plana me je zvao jednom da dam izjavu o desavanjima u udruzenju!!!Bice jos kontrola!!

Nevidim razloga da se iko plasi ili ljuti ako je sve radjeno po zakonu i ako su papiri cisti,finasije u redu,lov se normalno odvija itd.

Ko nije kriv nema razloga za brigu!!

Lov je ZABRANJEN dok se pojedine nepravilnosti neotklone i ja jos uvek nemam informaciju koje su to nepravilnosti i sta su nadlezni utvrdili dok mi sve to NEPOSALJU ZVANICNIM PUTEM posto sam to zvanicno i zatrazio jer sam PODNEO ZVANICNU PRIJAVU KOJU SAM I POTPISAO za razliku od ostalih koji pisu anonimne prijave kako se ne bi zamerali ili pakuju DONICU probleme za koje dok se ne utvrdi suprotno isti nije kriv!!!

Ja stojim iza moje prijave i cekam odgovor nadleznih !!!ika

slavaplana
 Ovo je vrhunac REVASIZMA I CISTKE NEISTOMISLJENIKA IZ UDRUZENJA UZ KRSENJE STATUTA,Zakona o udruzenjima i ustava Republike Srbije!!!!A najinteresantniji je deo oko clanstva u udruzenju bez oruzja za PASIVNE CLANOVE!!!!Sta sve nece da se sete !!!!Sad

slavaplana
 Preki Sud

slavaplana
 Jaooo

slavaplana
 Confused

slavaplana
 ono sto stoji u Zakonu o udruzenjima a i u Ustavu Republike Srbije znamo ili mozemo da procitamo a sta stoji u STATUTU L.U."Pomoravlje Plana"......Odobreno

slavaplana
 Kolce

slavaplana
 NISAM PAMETAN STA DA KAZEM i cemu da se nadam !!Izgleda je u mom udruzenju najveci procenat NEPISMENIH LJUDI sa teritorije Srbije od onih 50% koliko ih zvanicno ima.!!!

Nije mi jasno da niko nepogleda sta kazu nasi dokumenti pa prepisase pravilnik iz KRNJEVA a izgleda ga je radi neko ko bas i nije strucan za to a SEKRETAR VECITI V.D Ljubisa Aleksic ciji je posao i bio da ukaze na GRESKU jedva docekao da se ovako nesto usvoji kako bi se oslobodio bukaca u udruzenju da Djordje Donic moze na miru iz njegovog DZON DIRA da vodi udruzenje!!!!Ovo je stvarno za novine !!!Pitam se da li ovde ima elemenata za tuzbu za uskracivanje prava da bira i da bude biran u udruzenje ,da li Zakon o udruzenjima "PODRZAVA"ovakav pravilnik i Ustav Republike Srbije !!!!Uskratili su prava lovcima VISE NEGO STO IH IMAJU HOMOSEKSUALCI I ZIVOTINJE jednim aktom koji nema veze sa zivotom!!!Upravna ispekcija ce imati posla.....Smeko

slavaplana
 IDEMO DO KRAJA BEZ PARDONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bturjane
 Indijanac kaze:
pošto je taj potez uprave LU Bojnik vanserijska glupost postoji mogućnost da se nadjete i u Ginisovoj knjizi rekorda
Kolega Indijanac,i ovi nasi su štihovi al ovi Slavini su sve sami asovi i imaju sve sanse da ponesu zastavu znaci jos jednom se potvrdjuje da su samo svemir(al jos nije dokazano)i LJUDSKA GLUPOST BESKRAJNIConfused
ma nasrcu bre rodjo mora se branim,a ti zapadnjaci kvarni su ko muckovi al sam naso pravu pusku AA-12

Lala
 Posle Slavinog pisanja na forumu, večeras se kao novi član registrovao čovek koji ima nick DragojloNIS. Taj JUNAK je odmah hrabro krenuo da pljuje, vredja i psuje na privatne poruke Slavu, pošto misli da ako se sakrije iza izmišljenog nicka, da mu je identitet ostao tajan.
Na njegovu žalost, a zbog njegovog neznanja, poručujem mu da svaki kompjuter, kada se konektuje, ima svoju specifičnu IP adresu, preko koje se može vrlo jednostavno doći do identiteta osobe koja ga koristi. Administratori ovog (a i drugih) portala imaju mogućnost da vide IP adresu članova.
Ovaj upis postavljam na ovoj temi, zato što imam razloga da sumnjam da je vredjanje, pretnje i psovke u debeloj vezi sa Slavinim pisanjem ovde.
Tu barabu Dragojla smo banovali, a njegovu IP adresu sačuvali na serveru, tako da mu slatko čestitam Novu godinu, ovom prilikom.
Junačina-budalčina!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Tako je najlakse....idemo dalje jos jace i bolje..........
SVI..............SVI................SVI....................

veljaVP
 Slavo jos jednom da te podsetim da lov NIJE ZABRANJEN kao sto ovde iznosis,mene licno ne interesuje sta ti imas protiv odredjenih ljudi i zbog cega ne razgovaras sa polovinom ljudi u plani a koliko znam iz razgovora sa ljudima iz tvoje sekcije koji nisu uplatili clanarinu i verovatno nece loviti ove godine jako su ogorceni na tebe jer si ti bio zagovornik ne placanja!!! Tako da ti nisi nikakva zrtva,zao mi je samo sto ne mozemo da funcionisemo kao normalni ljudi da pospesimo to nase udruzenje ali prica je uvek ista uvek se nadje nekoliko ljudi koji sve sa lakocom mogu da upropaste ne razmisljajuci na posledice!!!
veljaVP

Lala

veljaVP kaže:
...prica je uvek ista uvek se nadje nekoliko ljudi koji sve sa lakocom mogu da upropaste ne razmisljajuci na posledice!!!

Kolega, ako misliš na one ljude koji kršenjem propisa upropašćavaju lovstvo, onda podržavam tvoj stav.
A ako izvrtanjem teza optužuješ Slavu da je prvo ukazivanjem na propuste i kršenje propisa na organima LU, a kasnije i prijavom lovnoj inspekciji, hteo da popravi stanje, onda si jako pobrkao lončiće, samo ne znam da li iz neznanja, ili smišljeno!
Zapisnici lovnih inspektora i eventualne podnete prekršajne prijave će razrešiti dilemu. Samo da ne bude da lovcima u V.Plani bude kriv onaj ko ukazuje na propuste, a ne onaj ko ih je napravio!!
Razmisli malo.
Mada, ruku na srce, nije ovakva situacija specijalitet V.Plane, slično je i u mnogim drugim LU. Kad neko ima dovoljno mozga i pameti, pa vidi šta se radi, i hoće da se situacija popravi, odmah se jave 'bukači' koji ga optuže da 'čini štetu'; tačno je - štetu čini onima koji ne poznaju dovoljno lovstvo, i koji ne razmišljaju o tome šta će sutra biti.
Nego, Veljo, ko će da plati štetu po onom sudskom sporu što je izgubljen (čini mi se 8000 evra)? Da ne idem dalje... Pa vi lovci ćete svojim novcem to da platite, a za razvoj lovstva i funkcionisanje vašeg LU neće vam ostati ništa!
Ovo što Slava radi, je maximalno korektno, jer je prvo na propuste ukazivao na sednicama organa LU, a kad tamo nije bilo razumevanja, onda je morao da ide korak dalje.
Dakle, nema tu šta puno da se priča: prava adresa za traženje krivca za situaciju kod vas je rukovodstvo vašeg LU. Ovde su objavljeni mnogi dokumenti, koji poprilično potkrepljuju Slavinu priču; kafanska ogovaranja i prebacivanje krivice na onog koji otkrije brljotine, a ne na onog koji brljotine pravi, je čista zamena teza i zlonameran stav.
Ovo poslednje što sam video, da je NO vašeg LU ostao nečijom voljom uskraćen za dokumentaciju koju je tražio, dovoljno govori.
Ponavljam, razmisli malo i ti, i tvoje kolege lovci. Mislim da ničiji cilj nije da se 'traži nečija glava', nego da se situacija u lovstvu popravi. Slavini rezultati, kao predsednika sekcije, daju mu za pravo da radi ovo što sad radi. Da je napravio makar jednu grešku u svom radu, ne sumnjam da bi ga već razvlačili po ogovaranjima i optužbama. Ovako, paušalne optužbe da 'šteti lovstvu', su više nego smešne - čak i žalosne.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007
 Veljo, uz dužno poštovanje, nemaš brate pojma. Najviše kod ljudi mrzim stav "ja pa ja", "samo da ja mogu da lovim...samo da meni neko ne zabrani lov..." itd.

Da ste ranije mislili, da ste ranije svi digli glas možda bi nešto i bilo od vas. Danas prozivate čoveka koji je jedini smeo da izađe u javnost i DOKAŽE probleme i nezakonitosti koji se kod vas u Plani događaju. I šta dobija za uzvrat.

Bojkotuju ga, ogovaraju...možeš misliti. Ogovaraju ga sitne duše i licemeri koji bi mamu rođenu prodali da mogu nešto da "munu" ili da se dodvore rukovodstvu LU samo da bi lovili.

Jadno, žalosno i patetično.

Što ne skupiste hrabrost pa ga ne podržaste u njegovim naporima da SVIM LOVCIMA kod vas bude bolje, da onaj ko je kriv za gubitak tih 8.000 evra bude odgovoran, izbačen iz LU, da mu se zabrani lov narednih 10 godina... nego ga ovako napadaš.

Takve stvari i takva pisanja me iznerviraju do bola...

Kad bilo ko od tih "jajara" bude uradio ono što je taj momak uradio i radi, kad bilo ko od ti "dupeuvlaka" bude smogao hrabrosti da stane i bez imalo kompleksa pogleda u oči sve te umišljene lovačke veličine koje pojedini sanjaju da dodirnu ( Popović, Beuk, Tica, Zeremski... ) onda se javite, a do tada: "kupi svoje igračke i tutanj iz peska kad ne znaš da se igraš!!!"
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

elko
 Kolega Veljo!
Posle tvog upisa zavedenog pod brojem 542 razmišljao sam da Ti se obratim upisom ali nisam baš za polemike a veruj da nikada sa Slavom nisam lično polemisao oko dešavanja u LU Pomoravlje a imao sam prilike.
U LU Pomoravlje sami lovci moraju da uvedu red, pa i Ti ako si dobronameran, iz aviona se vidi da je vaša pravna regulativa na nivou LU suprostavljena sama sebi a kamoli pozitivnim propisima.
Kako druže može neko pametan da usvaja Pravilnik koji je u ozbiljnom sukobu sa Statutom LU.Podsećanja radi Statut MORA DA BUDE U SKLADU SA USTAVOM I ZAKONIMA REPUBLIKE SRBIJE a svi ostali akti udruženja MORAJU DA BUDU U SKLADU SA STATUTOM LU.
Nepoštovanje ovog principa može ukazivati samo na dve stvari od kojih nijedna nije dobra
- ili lica u LU koja se bave normativnom problematikom ne znaju dovoljno a neće da pitaju one koji znaju
- ili namerno, zarad nekih drugih interesa krše Statut.
Takođe Te podsećam da je sigurno jedan od težih disciplinskih prekršaja: nepostupanje, po aktima udrušenja kao i nepoštovanje usvojenih akata.
Članovi UO su odgovorni za kršenje Statuta kao i drugi-obični lovci.Kako neko može da bude kod vas disciplinski procesuiran zbog recimo nepoštovanja neke odredbe bilo kog pravilnika a ne i članovi UO koji usvajanjem nekog nižeg akta krše Statut LU.
Pozabavite se malo tim stvarima a ne da li neko govori sa nekim i koji su razlozi.
Lično sam pristalica svakog postupanja, poštujući institucionalnu hijerarhiju, koja ima za cilj devođenje bilo koje institucije pa i LU u red i zakonit rad.
I o tome se pozabavi i Ti a nemoj sa strane da posmatraš i praviš paralelnost između uzroka i posledica, između Slavinog postupanja i postupanja svih koji su do toga doveli.
Bori se i Ti i ljudi oko Tebe za istinu i otvoren razgovor, bez revanšizma, sujete i sl.
Više je nego sigurno, na osnovu svih priloženih dokumenata da nešto u vašem LU ne funkcioniše na pravi način, ispravite to ljudi pa idite dalje ali nemojte neargumentovano da kritikujete One koji na to ukazuju jer u tom slučaju i sebe stavljate u isti koš sa onima koji ili ne znaju ili imaju neke loše namere pa upropaštavaju LU lošim rukovođenjem.
Divno je kada se na prostorima ove Srbije krene sa edukacijom lovaca putem predavanja iz lovstva, nije loše samo izneti podatke o stanju i fondovima divljači, o rezultatima desetogodišnjeg rada zacrtanih u programima razvoja lovstva Srbije u tom periodu.Divno je kada o tome govore oni protiv kojih se vode postupci zbog milionskih šteta koje su napravili lovcima Srbije, divno je i kada u Srbiji nađu one koji su još uvek spremni da slušaju bajke i laži.Samo napred, takav rad i ponašanje je i dovelo do ovoga i ne samo Veljo u vašem LU već u velikom broju širom Srbije.Ćutali smo, aplaudirali, etiketirali One koji su ukazivali na poguban rad i ponašanje najodgovornijih, od njih pravili krivce, ( treba se vratiti na tekstove o lovačkoj mafiji u sredstvima informisanja ) sprečavali svaku promenu koja nije išla u prilog rukovodstvima i u njihove džepove.Predlažeš li kolega Veljo da nastavimo sa takvim ponašanjem, da ih više volimo što nas više jašu, da vežemo gazdu gde konj kaže.Gde ode časnost lovaca, gde se izgubilo poštovanje i samopoštovanje, zar treba da ostajemo u mraku gde su nas doveli i gde pokušavaju da nas zadrže.
Možda ja nisam u pravu, ne razmišljam kako treba, hajde da pričamo, doći ćemo do rešenja, ali ne sistemom napuni mi džepove da mi bude lepo pa ćemo onda videti kako ćemo, malo ću da vas vaćarim, odlažem, lažem do sledeće članarine pa opet Jovo nanovo.E to više ne pije vodu pa makar pola Srbije ne mislilo tako.
Nema para za bahanalje, dnevnice, naduvane račune,privatne džepove a kome odgovara da ga i dalje tretiraju i uvažavaju kako su to do sada radili neka mu je sa srećom.
Da ne zaboravim i taj koji drži predavanja po Srbiji neka javno odgovori na sva postavljena pitanja i na pitanje koliko je predavanja održao po Srbiji od početka njegove vladavine i koji su rezultati.

Zure
 Slavo svaka čast ovo su stvarnom ogromni dokazi nemogu da verujem da običan pravilnik je u suprotnosti sa Statutom, Resavska škola je čudo.Što se tiče članova udruženja većina je birala (legalno ili nelegalno) Predsednika tako da i oni snose deo odgovornosti.
E tako se to radi....

Sremac75
 Klasika....

Nisu krivi oni koji kradu nego oni koji pokažu na lopova!
Sramota!
Gde vam je čast i obraz?

Pun mi je više q... ONIH kojima je glavna stvar da se kada krenu u lov dobro namažu vazelinom i da zbog sitnih privilegija ćute na lopovlike i bahanalije kojekakvih "predsednika"!
Upravo su ONI najgora lovačka bagra koja bi mamu prodala za pola kile mesa.
Pa ONI su birali ološe na čela LU!
ONI ih podržavaju i daju im legitimitet umesto da stisnu guzice i rasteraju govna!
Eeee...ali onda nema više pola kile mesa!

Eee jajare moje, kako li se osećate kada se pogledate u odledalo?
Boli li vas guza?

ZABRANA LOVA - nego šta, to je jedini način da se nešto promeni...da te jajare počnu da misle iako će to ponovo biti samo zbog pola kile mesa...ali takvi smo!

ZABRANA LOVA!

Slavo, spavaj im sa kevom!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,634,037 posete www.srbijalov.com