Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
gorance

Hunter forever kaže:
Moje misljenje je da i kada bi se uvozile puske tipa Tikka i Sako bile bi dosta skuplje od zastave pa bi vecina opet kupovala zastavine karabine.

Tačno jer nas dere država i uvoznici.Država koja pod opravdanjem da '' štiti domaću proizvodnju'' pljačka sopstveni narod i štiti neradnike, a uvoznici koji treba da uzmu najmanje 50%marže da bi neki proizvod uvezli i prodali.
sve se ovde radi preko leđa sirotinje.
ta ista država kad je htela da pomogne zastava automobile zašto nije za policiju i javna preduzeća uzela zastavina vozila nego pežo? zamislite samo koliki bi to posao bio za zastavu.... pa više su pomogli uvoznika pežoa za srbiju i francusku autoindustriju nego svoju
DOBAR POGLED

DESPERADOS
 E vala u pravu si za Pezo , ali znaju oni koje su probleme imali sa zastavama dok su je vozili pa su zato i presli na Francuze.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

DESPERADOS

Hunter forever kaže:
Moje misljenje je da i kada bi se uvozile puske tipa Tikka i Sako bile bi dosta skuplje od zastave pa bi vecina opet kupovala zastavine karabine.

To je zato sto ne postoji slobodan uvoz , pa mora da se podmaze na dosta mesta i na kraju svi vole da zarade velike pare na 10 puski .Kad sam video kolike su im marze dobio sam ospice.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

mpeca
  Znam kako su prosli razvoji u mnogim drugim firmama.Dobijena je diraktiva da se razvoji obustave da bi firme mogle da se jeftinije prodaju i privatizuju.Uzrok neulaganja u Zastavu i u nove proizvode jednim dobrim delom lezi i u tome.
Za proizvodnju nekada i ima pauze al iza razvoj nikada.Uvek radnike cekaju novi crtezi i poboljsanja koji treba da se prave.
Kod Zastavinih karabina je po meni mnogo toga dobro osim zavrsne obrade.Kada bi tu bilo povedeno vise racuna i kontrola dignuta na visi nivo i bila rigorozna kao kada su izvozili za Ameriku a svaki radnik sam sebi i bio kontrola i mi bi bili zadovoljniji.

DESPERADOS
 Jednog lepog dana 2328 god sve ce biti kako treba i imacemo vrhunske puske za jeftine pare.

Sto bi reko nas narod ne lipci magarce do zelene trave .
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

gorance
 Za kvalitet i treba da se borimo, a ne da budemo zadovoljni škartom koji nam uvaljuju i da podržavamo nerad komentarima:'' za te pare je odličan''.
DOBAR POGLED

gorance
  meni je ovaj savage karabin stvarno zapao za oko. mislim da vredi svakog centa koji se da za njega. Evropa je čudo. u svakom segmentu je skupa. evropske optike su u americi skoro dvostruko jeftinije nego u evropi. blaser, mauser,merkel....jesu kvalitetno oružje ali je i precenjeno. u evropi se dosta plaća ime a u americi kvalitet. lovci na američkom kontinentu ne boluju od kompleksa skupe našminkane puške,zvučnog imena, dok je to u evropi statusni simbol.
za nižu cenu od jednog išaranog blasera (koji se meni lično baš i ne sviđa,pogotovo zbog ''nezgoda''koje su se dešavale zbog izletanja zatvarača) dobijamo karabin s fabričkom garancijom grupe manje od 1/2 MOA, kvalitetnu montažu i vrhunsku optiku.
DOBAR POGLED

270
 E pa gorance ne potcenjuj Evropljanine, probao sam ja i Američke karabine i veruj mi pre bih se opredelio ako mi je kvalitet na prvom mestu za Evropljanina nego za Amerikanca.
Prvih pet na mojoj top listi karabina su baš Evropljani, Sakko, Tikka, Steyr, Sauer, Brauning pa tek onda može tu da upadne po neki Amerikanac.
P.S. ne veruj posebno garantovanoj preciznosti kod Amerikanaca od 1 ili 1/2 MOA Kada to reklamiraju ne navode ono što piše u garanciji da će to postići samo sa odabranom (čitaj skupom) municijom koja odgovara određenom karabinu!!! A moj Evropljanin 1 MOA bez problema grupise i sa lovačkom PPU!
Evropljani su i bez "šara" ipak za klasu iznad Amerikanaca što se kvaliteta tiče!!!

mpeca
  OdZastave su mnogi uzimali ocevljene mehanizme , sredjivali i posle prodavalji ne bas jeftino.A o karabinima koje ste spominjali cemo jos dugo mastati da ih ovde vidimo po cenama kao u Americi.
Kod njih je moguce karabin i probati na strelistu pre kupovine a ovde cak i za uvozne nedaju sliku pogodaka koja je ranije pratila nase Zastavine karabine.Svi garantuju kvalitet a ovde kod nas nedaju metu sa pogocima uz karabin .
Sto se savage tice voleo bih bar da imam priliku da opalim neki metak na strelistu ako nista drugo.

DESPERADOS
 Sve su to price od pre 30 godina , kupovali se ocevljeni mehanizmi itd.. to je bilo i proslo nema toga vise , sada postoje moderne masine koje mogu da stanu u vecu garazu da sa napravi puska kavku zastava nemoze nikada . Ne zato sto neko tamo nezna nego sto nemaju uslova za tako nesto zastarela tehnologija i nerad su ih ubili .
Sacekajte jos neku godinu dok ne pocnu Kinezi masovno da izvoze oruzje pa cete videti sta je dobra puska za male pare.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

270
 [quote]mpeca kaže:
OdZastave su mnogi uzimali ocevljene mehanizme , sredjivali i posle prodavalji ne bas jeftino.
Kad to beše?HmmmHmmmHmmm
A da sećam se, pre jedno 30 GODINA!!!
A koja je količina bila u pitanju, MANJE OD 1000 KOMADA!!!
Koja beda, i pre koliko vremena, ali nam propageri Zastave to ne daju da zaboravimo, šta mislite zašto?
JER U ZADNJIH 30 GODINA NIKAKVIH NOVINA NITI VEĆEG USPEHA OD OVOG NEMAJU!!!
Da je ovo normalna zemlja Zastava bi doživela bojkot domaćih kupaca (strani je već poodavno bojkotuju)!!!
Kad su imali i u kojoj količini neku isporuku u zapadne zemlje?!!! Pa oni bre uspešnim poslom smatraju i količinu koju za godinu dana izvezu na zapad po ceni duplo i više nego duplo manjoj od one po kojoj svoj škart uvaljuju nama a koja je po broju komada jednaka nedeljnoj ili čak dnevnoj proizvodnji neke ozbiljne fabrike oružija!!!
I da završim sa ovom temom: ZASTAVA!Ne odoravamKoTuKoga Trt Milojka Cry

Scorpion Hunter
 I ako sam vlasnik zastave M70 8x57 i M70 12/70 odgovorno tvrdim da je ta fabrika upropastila i unazadila ovu zemlju i ovaj narod... Prvo komunisticki sistem zabrane uvoza i prodaja domaceg otpada domacim kupcima. Daleko bolji proizvodi iz te fabrike prodavali su se po bivsim republikama SFRJ kod nas u Srbiji ostajao je onaj najgori otpad... I dan danas drzava ugrozava uvoz oruzja i automobila zbog te budjave fabrike u kojoj je sve najskuplje na svetu kad se malo bolje izracuna, Puske koje oni prodaju po prodavnicama u nomalnim zemljama ne mogu da prodju kontrolu bacaju u skart idu na pretapanje, kod nas se to sve prodaje. Nov zastavin poluproizvod od karabina kosta oko 500evra Glavu o zid . Ima boljih polovnih stranih karabina jeftinijih...
Jedan moj prijatelj kupio je nov karabin pre desetak godina kalibra 8x57 odemo na streliste a covek na 10m ni metu ne moze da pogodi a kamoli da napravi neki rezultat sa njim posle mnogo uzalud ispucane municije i bespotrebnog maltretiranja ustanovimo da je na oruzju kriva cevJaooo Srecom imao je vezu u prodavnici kazu ostecen u transportu pa je zamenio za drugi inace bi cekao visemesecnu popravku u zastavi kojoj ni ime ne marim da cujem...
Sto rece Desperados cekaj dok kinezi pocnu da izvoze oruzje kvalitet za male pare kakve god da su bolje su od zastave...
Kad uporedjujem zastavinu pusku sa nekom drugom stranom puskom dodje mi nekako kao da uporedjujem Mercedesa sa Stojadinom... Ima i onih sto ce da kazu da je stojadin jeftiniji jbg,ima nas raznih...

Hunter forever
 Kada postanem lovac i kada dostignem dovoljno godina starosti da bih mogao da posedujem karabin voleo bih da kod nas na trzistu budu zastupljeni karabini marke Tikka,ako cena bude bila prihvatljiva onda bih svakako nju uzeo ali ako ne onda zastava ne gine. Najvise mi je zapao za oko karabin Tikka T3 model Hunter sa celicnom teskom cevi. I njega bi veoma voleo da posedujem. Za kalibar bi se vec nekako odlucio,uglavnom bi bio neki manji za lov predatora i srnece divljaci.Ko zna mozda se do tada i promene stvari u lovstvu pa kod nas bude opet DS e onda bi svakako uzeo neki veci kalibar. Sada imam tek 15 godina i verujem da ce se makar nesto promeniti do vremena kad ja budem mogao da kupim karabin i da ce nasa drzava uvoziti proizvode bez skoro duplog povecanja cene. Ima tu jos dosta godina fore nadam se da ce se nesto promeniti.
marka Engleski poenter marka

mpeca
  Svakoj ozbiljnoj zemlji je potrebna fabrika oruzja a i municije.Zastava nije upropastila nasu zemlju a ni zemlja zastavu u pitanju su neke druge stvari pre bih rekao da su pojedini interesi isli na to da je usitne da bi je prodali .Da je zastavi placano na vreme ono sto je naruceno imala bi ona para za zanavljanje masinskog parka.A te price da nevalja nista mozete pricati ali nekom drugome. Koliko su je rusili sistematski bombardovali dobro je da je i ovo ostalo.Nasa je bolju nemamo a nadam se da ce za nju svanuti bolji dani.
Sto se tice karabina i tvrdnje da su neprecizni moja iskustva su sasvim suprotna .Sa mehanickim nisanima su grupe na sto metara do pet santimetra.Sta bi vi hteli sve metke kroz istu rupu ?

gorance
  da li ljudi ovde uopšte znaju koliko je 5cm na 100 m?

DOBAR POGLED

DakiNS
 JBG nama je uvek tuđe .ovno slađePfft
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

gorance
  U zastavi nisu problem stare mašine. bio je članak, mislim u kalibru o lovačkom karabinu rađenom u zastavi za bivšeg ministra pojicije Jočića. po narudžbini. kalibar ako se dobro sećam 7mmRM. na strelištu je postigao grupu pogodaka od čini mi se 17mm na 100m.
E posle tog članka su se trebali skupiri svi prevareni kupci zastavinog škarta i sa motkama isterati ''majstore'' iz zastave.
Znači da mogu da naprave dobar karabin ali neće. može im se. jer smo mi beda koja ćuti i ne buni se. Mi smo ovce za šišanje. Za ministra uz malo truda vrhunski karabin a za Raju đubre. Raja je zadovoljna i time.
Baš me interesuje dal je taj specijalni karabin plaćen skuplje nego ovo što se prodaje običnom narodu?
Zaista mi je muka kad čujem uzrečicu:
'' Za te pare je odličan karabin''
DOBAR POGLED

gorance

DakiNS kaže:

Kolega jedno pitanje...
Ako ti neko ponudi da odabereš karabin koji bi ti poklonio.... ti bi odabrao zastavu?
DOBAR POGLED

DakiNS

gorance kaže:

DakiNS kaže:

Kolega jedno pitanje...
Ako ti neko ponudi da odabereš karabin koji bi ti poklonio.... ti bi odabrao zastavu?

Daj ponudu pa da se odlučim;)

Kolege imam dva karabina koja vrlo retko koristim,tako da mi to nije prioritet.Sa druge strane normalno je da bih pre želeo pasata nego stojadina, ali mogućnosti su drugačije, koristim ono što si mogu priuštiti, možemo maštati i to je u redu, ali pošto nemam karabina neznam kojih svetskih proizvođača i moji su mi dobri. Sa kolegom Robijom sam menjao 223 za 243. Ja prezadovoljan a on još više, pre neku godinu je sa 223 na nekih ako se ne varam 200 metara pogodio vranu, e sada ako zastava vam ne valja pa kupite ono što valja, samo mislim da je bolji usr.n golub u ruci nego vrabac ili noj na graniika
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

270
 Taj ministrov nije ni plaćen verovatno poklonjen, a ne verujem mnogo u te priče o vrhunskom grupisanju pogodaka, članak je objavljen u časopisu "Kalibar" kome ja veoma malo verujem jer je više reklamni časopis. Kako koji uvoznik nešto novo uveze oni odmah o tome objavljuju članak dižući taj proizvod u nebo askrivajući mu uočene mane. Uz to u par članaka sam im našao takve lapsuse da razmišljam da li ih stvarno pišu neki poznavaoci oružja!
Inače jedan naš gastarbajter napaljen na članak u Kalibru naruči isti takav karabin u Zastavi i plati ga podebelo (verovatno su mu u cenu uračunali i onaj ministrov) Majko mila da ste videli to ruglo od karabina, zamislite samo SS čelik koji se i pored redovnog održavanja ohohooo uflekao korozijom!
Inače nemoj te ništa da vas čudi. Živimo u zemlji u kojoj građani koji su nekad imali prijavu za preglasnu muziku ne mogu da dobiju odobrenje za oružje

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,465
Najnoviji član: Stevan Belor...

Poslednje vesti
dobijanje lovačke dozvole kompleksan proces
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

65,054,304 posete www.srbijalov.com