Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lampe, nosači, montaže

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lampe, nosači, montaže
AcaNik
 Нешто си превише чекао јер је рок 60 дана за испоруку ако је бесплатна поштарина. Цимнеш тога од кога си купио и кажеш му да не ваља то што је послао. Сликаш и он ти само каже баци и пошаље ти другу. Зато и имаш ону опцију да му не пушташ паре док ти не стигне роба и не буде то што треба да буде.
Те плаве батерије ми трају ево већ трећу сезону Smile

klaja
 Ivice ne znam šta bi ti rekao za tu bat.,sve je lepo napisano ali pitanje da li je to tačno. Lično je nisam video ali lovim sa BC40SE i za to ti mogu garantovati da je odlična. Kod ove gore piše da ima više modova što je nepotrebno i komplikuje korištenje. Pitanje je kad je svaki put upališ da li radi na drugom režimu pa ce biti sranj..
Za te pare kupi BC40SE i nema brige.
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic

dzudzubajac
 malo idem u oftopik al jbg

Kinezi su izuzetno poslovni, jako ih boli ako im ostavite negativan feedback i uredno vraćaju pare ako postoji bilo kakva falinka. Ja sam naručio nosač lampe za optiku, stigao sve ok ali dva šrafića imaju malo rđe. Ja ih ocenim sa četvorkom uz komentar da su šrafovi zarđali.
Kinez mi sutra pošalje 6 malih i 6 velikih šrafova avionskom poštom, stiglo mi je za nedelju dana, samo da promenim ocenu na 5 Smile Imao sam slične situacije i za skuplje stvari (30-60$).

IvicaL kaže:
Bojim se da ta nije original, sem toga baterije uzimam takodje original gde komad kosta 1700 din, a i ako jeste ne bih da cekam pola godine da mi stigne,...

Kao što neko reče te plave baterije su ok. Ja ih imam godinu dana i rade posao. Nemoj plaćati 1700 din kad na aliexpresu imaš za 150 din.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

IvicaL
 Original ne moze kostati 150 dinara, a kao sto vec rekoh nemam vremena da cekam 2 meseca isporuku.
Pogledao sam i na E bay, cene jesu manje nego kod nas ali se mora uracunati isporuka plus porez 20% kada stigne.
Ako ovde kupim, imam fiskalni i garanciju i servis

A moje iskustvo sa plavim baterijama nije dobro
lala, pa sta

mb-bb
 Ja sam kupio BC40 prije tri godine i vrijedi te pare nisam se pokajao. Kasnije je izasla BC40SE koja je za nijansu od moje jača tj malo dalje baci sjetlost i boja je malo plavlja (hladnija), prednost je u tome sto ima indikator lampica o potrosenosti baterija. Sa lampom sam dobio plave kineske baterije koje su me sluzile dve godine ali se vremenom vidilo da popustaju. Mislim da je i jedan od razloga zato sto mi je lampa znala da dugo stoji, nije praznjena i punjena često. Sad sam uzeo u Osijeku panasonic-e NCR18650 za 15€ dva kom i odlično me sluze. Mislim da kolega Kempi ima MT40 i pa neka napise kako je zadovoljan
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

IvicaL
 Uopste ne sumnjam u tu lampu, ja sumnjam samo u baterije - plave i punjac
Ajde videcemo kada stigne

Ali pitanje za vas koji imate iskustva - koliko dugo moze da svetli sa plavim baterijama?
lala, pa sta

mb-bb
 Kolega ako ces je koristii za cekanje i paliti samo prilikom "blic" osmatranja terena trajace jako jako dugo a ako se koristi za pretrazivanje terena u jacem modu oko 1-1.5h
A sto se tice kineskog punjaca kad su baterije nove treba mu dobrih 12h da ih napuni. Sto su starije brze se napune. I nijepreporucljivo ostavljati bez nadzora punac dok puni...Raanj
Svaka budala ima svoju srecu u zivotu, a ja imam lov...

darkon
 Imam neku jeftiniju kinesku baterijsku ( oko 1500din bila), koja solidno "svetli", i koristi tu jednu plavu punjivu bateriju, i posle 2-3 meseca korišćenja, što po lovu, što ovako svakog dana, drži nekih max. sat vremena ta plava baterija, pa mora ponovo na punjenje. Ja ću je promeniti, pa ću videti kako će raditi sa nekom kvalitetnijom baterijom i koliko će držati, pošto je ovo nedovoljno za neko češće i intenzivnije korišćenje.

Kale1204
 Slozio bih se kolegom mb-bb, intezivno sam je koristio letos za pretrazivanje terena u povratku sa cekanja lisica na stnjikama i baterije su izdrzavale 3-4 izlaska...e sad,nemam predstavu koliko je to vremenski...

dzudzubajac

IvicaL kaže:
Original ne moze kostati 150 dinara, a kao sto vec rekoh nemam vremena da cekam 2 meseca isporuku.
Pogledao sam i na E bay, cene jesu manje nego kod nas ali se mora uracunati isporuka plus porez 20% kada stigne.
Ako ovde kupim, imam fiskalni i garanciju i servis

A moje iskustvo sa plavim baterijama nije dobro

Sad nisam siguran da li pričamo o nitecore baterijama ili plavim baterijama Smile

U svakom slučaju, baterije su po specifikacijama iste, i jedne i druge su 3.7v, model 18650, s tim što ove nitecore imaju uglavnom manji kapacitet. Cene su 1.5$ za plave i 7-8$ za žute nitecore.
Inače nitecore traže i svoj punjač, ne odgovara im punjač od plavih baterija.

Ako već kupujem od kineza, ja bih radije uzeo ove plave baterije pa nek ih menjam na godinu dana, biću miran 5 godina za te pare Smile
Isporuka je najčešće oko jedan mesec +- jedna nedelja.

Kum ima lampu koju je uzeo preko bare i ona prima 3 standardne AA baterije, pa uzmeš bilo koje kvalitetnije baterije i miran si. Vidim da njemu traju znatno duže nego meni ove plave. Ja pred svaki lov punim a njemu komotno izdrži dva lova.

dzudzubajac
 Taman sam hteo da se dopunim i nestane struje Smile

IvicaL kaže:Ali pitanje za vas koji imate iskustva - koliko dugo moze da svetli sa plavim baterijama?

Jedan izlazak, računaj nekih sat vremena rada.
Nakon toga ostane za još pola sata, ali ja pred svaki izlazak redovno punim...

Za one koji naručuju od kineza:
-sa aliexpresa ne bi trebalo da bude problema
-ako naručujete sa DX-a, gearbesta, bangooda, oni imaju pravilo da sa baterijskom lampom NE ŠALJU baterije za Srbiju. Zabranjeno je slanje cilindričnih baterija...Ukoliko u paketu sa lampom dolaze dve baterije, oni ih uredno izvade i ne pošalju vam. Naravno, ne dobijate pare nazad. Eto, da znate da se ne zahebete i naručite tamo jeftino pa posle bude problema oko nabavke baterija Smile

IvicaL
 Evo ovako
Porucio sam ovu lampu i original baterije
Pokusacu da napravim nekie fotografije i opis.
Takodje da uporedim sa nekim drugim lampama - od moje Police do JetBeam
lala, pa sta

dreger
 Sta znam,ja imam police 35000,c8-t6.sa plavom baterijom i vise sam nego zadovljan kako samom lampom tako i baterijom,nisam nikad merio kolko moze vremenski neprestano da svetli,ali koristim je dosta ne bukvalno za pretrazivanje terena ali pri cekanju kad se smraci ili pri povratku iz lova dosta je koristim a i kad trazim odstreljenu lisicu po mraku.
U pocetku sam je mogao koristiti i 2-3 meseca sa jednim punjenjem sad primecujem da se brze prazni tj baterija je verovatno pocela da slabi ali i dalje kad je napunim moze da izdrzi mesec dana da se onako dobrano koristi.
Citao sam da je dobro nabaviti dobre polovne baterije iz (od) laptopa te kazu mnogo duze drze i daju bolju svetlost,pa cu i sam pokusati da ih nabavim kad me ova izda.
Mada ako me sluze dve sezone za 150-200 din koliko su ove plave na pijaci nesto i nema razloga kupovati nesto skuplje.

DakiNS
 I to se da rešiti , pretpostavljam da neko na forumu zna koliko u punjenju lap topa ima baterija pa lepo zajednički se kupi jedno punjenje , neaktivirano , rastavi , podele i plate baterije na ravne časti.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

dzudzubajac
 Meni stigle plave baterije sa Aliexpresa. Naručio 3. novembra, stigle pre 2 dana. 2 komada 1.5$ Smile

IvicaL
 Kako sam obećao, evo utisaka o mojoj novoj lampi.
Nitecore MT40 GT sa originalnim baterijama koje kostaju 3400 din - 2 kom
Matematički to zvuči strašno jer za te pare može da se kupi neka Police lampa sa svim sadržajima,...

Šta reći za početak, kada se upali preko JetBeam nekako ga ugasi, kao i preko moje stare Police i još nekih,...
Utisak me goni da je prejaka, ja da sam divljač i da ovo neko upali u mene na 200m razbežao bi se momentalno.
Zbog toga ću uzeti zeleni filter da sve to ublažim i smirim, jer kada se ovo upali postaje dan, kao reflektor na stadionu.
Moje kolege su oduševljene.

Pokušao sam da fotografišem par puta i to ću ovde pokazati ali je očigledno da se taj utisak ne može preneti sa mog mobilnog ovde.
Prva slika je dosta mutna i pokazuje žbunje iza centra snopa na oko 60m
lala, pa sta

IvicaL
 Ovde je žbunje na oko 150m
lala, pa sta

IvicaL
 Ovde je na oko 250m.

Ponavljam na ovim slikama se ne stiče pravi utisak.
Trošio sam bateriju u 3 lova, ne nisam preterivao ali sam skenirao teren i tražio divljač. Još uvek nema naznaka da se imalo istrošila baterija.

Za sad toliko a videćemo kako će se pokazati sa zelenim filterom
lala, pa sta

ssekir75
 колко ораси ово чудо? ово је стварно...Shock
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

IvicaL

ssekir75 kaže:
колко ораси ово чудо? ово је стварно...Shock

nisam ovo razumeo
lala, pa sta

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Skidajuće i fiksne montaže OPTIKE I MONTAŽE 458 10.03.2022. 00:38
Rusan nosači i montaže optike OPTIKE I MONTAŽE 26 16.11.2017. 18:17
Nosač za kuku OFF-ROAD 78 07.02.2017. 22:40
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,686,855 posete www.srbijalov.com