Sajam u Novom Sadu LORIST
|
Lala |
Objavljen 02.10.2013. 22:04
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Niste otišli na štand našeg jedinog i dragog Lovačkog saveza Vojvodine? Pa da čujete kako je u lovstvu sve u najboljem redu, cveta cveće, divljači u izobilju, rukovodstvo stručno, pošteno i bez mane, lovci ozbiljni i po kodeksu... Ima doduše tu i tamo sitnijih propusta, ali ispraviće se! Uostalom, samo postojanje štanda LSV na Lorist sajmu je dovoljan dokaz brige za lovce i lovstvo, jel tako?
Kakav propust, ne otići na štand saveza, tamo rukovodioci jedva čekaju lovce!!! Da li samo one koji su platili članarinu?
Nemojte se iznenaditi ako tokom vaše posete štandu saveza naidje neki uvaženi lovni/lovački faktor, pa se odjednom osetite suvišnim!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 02.10.2013. 22:40
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Zato ja nisam ni svraćao na lepo opremljen štand LSV.Kupio drugu nešto municije i sreo drugove iz Mokrina malo smo popričali i napravim dva kruga po hali i nazad bliže kuči.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
Voganjac |
Objavljen 02.10.2013. 23:08
|

Član

Upisa: 160
Pristupio: 07.09.2012. 22:09
|
Auuu Lalo kako si to sve lepo srocio,svaka ti cast ni jednu rec nisi propustio a ni pogresno rekao...!!! ...Kod nas je bas sve pod kontrolom nema da nema.... ...!
Voganjac
|
|
|
|
mrwa22250 |
Objavljen 02.10.2013. 23:29
|

Lovčina

Upisa: 2137
Pristupio: 14.10.2012. 20:56
|
Voganjac kaže:
Auuu Lalo kako si to sve lepo srocio,svaka ti cast ni jednu rec nisi propustio a ni pogresno rekao...!!!  ...Kod nas je bas sve pod kontrolom nema da nema....  ...! nego sta nego u redu,cito ja u glasniku ;)jedino malo frka sa jarebicom,sve ostalo med i mleko(nemamo ni pcela ni krava)
 dok pametni popustaju,budale zavladase
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 03.10.2013. 06:55
|

Moderator

|
Kolege koje su bile na sajmu izgleda nemaju baš neke utiske. Ljudi, razumljivo je da u ovo vreme sveopšte krize ni sajam ne može da bude ono što je nekad bio. Znam da samo postavljanje štanda nije jeftino, a ni zakup prostora. A u situaciji kada sve manje ljudi dolazi na ovakve manifestacije, a i oni koji dodju sve manje (ili nimalo) kupuju i troše, potencijalni izlagači moraju dobro da iskalkulišu.
Sve je to razumljivo, i meni je iskreno žao što je jedna značajna manifestacija morala u ovoj krizi da se prilagodjava.
A valjda neće to doveka tako biti, mora jednom doći kraj i krizi!
Za štand LSV na sajmu sam još pre neku godinu napisao da je dobra stvar, treba to tamo da bude. Drugo je pitanje koliko običnih lovaca svrati tamo, a ako ne svrati, zbog čega je tako? Ali to je ipak za neku drugu temu, a ne ovde.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 03.10.2013. 07:50
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Meni je očigledno da uprava sajma nema sluha za novonastalu situaciju. Ja ne idem na sajam već nekih desetak godina, razlog je upravo taj što nemam šta posebno da vidim, sve manje je izlagača a cena zakupa sve veća. Da uprava sajma iole zrelije razmišlja, snizila bi cene zakupa , i automatski dovela veći broj izlagača , koji bi opet zbog snižene cene zakupa mogli da se ukalkulišu sa nižim cenama asortimana, što opet povlači za sobom veći broj kupaca . Takav način bi doveo veći broj posetilaca sajma , veću zaradu na ulaznicama ,i svi srećni i zadovoljni. Ali šta ćeš alavost nikada nije ništa dobro donela nikome,
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Voganjac |
Objavljen 03.10.2013. 11:58
|

Član

|
Kriza ce jednom proci ali se bojim da cemo mi to doziveti,trajace ta kriza jos duze vremena jer je mnogo prevaranata u nasoj drzavi...Velika potreba sve skupo a plate male i u tome svemu je najteze radnickoj klasi koji krpe kraj sa krajem..STRASNO...
Voganjac
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 04.10.2013. 11:24
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Ajd da reknem i ja koju 
Tjah ... sajam k'o sajam, al samo k'o u skorijih prethodnih godina. Siromašnooo 
Već je rečeno da je ponuda prilično oskudna a cene ništa niže no po prodavnicama, jedino što se može naći prilično više robe na 'ednome mJestu pa ... Aj to za Bg nije neka prednost jer u istomU ima dovoljno radnji i sa ohohoo ponudama al za udaljenija mJesta od prestonice eto prednosti "sve na jednomU mJestu" ...
Nego, totalno neplanski odo' na sajam. Slobodno popodne a ja na po puta od Bg-a do NS-a pa reko' aj kad sam već tu negde ... doduše, malo mi supruga zvocala jer je imala drugija planova a ja ne pripremih teren unapred al i to se rešilo po dolasku sa sajma (naravno, kupovinom i njojze lovačkog kačketa koji nije 'tela ni da pogleda jer joj narandžasti kačket ne ide ni uz jedan komplet ... )
Elem,
prvo me iznervirala naplata parkinga od 250dindži u blizini sajma "al to ti je celodnevni" pa koji će mi krasni kad neću da boravim tuna ni po celodnevnog?!?! al ajd, malo sam provocirao parkingmena i najavio da ću lično da zahtevam od beogradske uprave da svim novosađanima naplaćuju bar 2x skuplje a tek "bus+" ... ... i na kraju platih 
A tamo ...
... kod Balkan Huntera ili kako već promeniše ime (Oružarnica ili sl) najveća gužva ... kad ono polovnih tanara kolko voleš, pa se to samo prelama i škljocaaaa da mislim da jedna količina neće imati udarne igle ili će barem ostati bRez ključOva od sve te siline!! NavaliJo narod kad je već to "isprobavanje" aba te se i osiliJo ko da su te tanare nešto skrivile za cJelokupnu situVaciju 
Bijade mi žao tih pušaka ... malo ih razgledah i imalo bi se štogod izabrati jer ima korekto i lepo očuvanih ali su im i cene prilične a dok ima i jeftinijih ali su dotraaajaalee, doduše, urađen im je fejslifting pa izgledadu ki koorve u penziju ...
Očas posla obiđoh sve štandove i najviše se zadržaK kod majstor-nožara Tišlera!! Imao je majstor vremena da porazgovaramo i da mi odgovara na neka kako i sam priznade odlična pitanja, već sam mislio da ga davim al kolko videh i njemu dobro dođe ubiVanje dosade jer ovo 'ladno oružje retko ko je zagledo(valjda se svi sjatili na one tanare da im ono malo duše izvadU) ... već sam se pripremiJo za istog majstora i na određeni nož iz njegove ponude koji sam vido' na internetu pa tako isti kad uzedo u ruke sami novci iz džepa izletiše!!
Eto bar nisam džaba suprugu iznervir'o 
Dokupih još koju kutiju municije za jesenji lov, B&P Fiber "desetku" da turam u prvu(desnu) cevku. Eee samo da znate ... a za drugu cevku(levu) već dugogodišnja proverena kombinacija B&P F2 Classic "osmica". ...
Kod Capriola dugo razgledah Sauer-a "stojadina" iiii (biće govora na druge teme o tome zapažanju) a i Sauer-a 202(još neostvareni mi san ali ... )
E sad ide veselo ...
Kod Capriola kroz masu ljudi prikazaše mi se tebra Sheytan end tebra Bune, prvo svojim očima nesam verov'o al kad iste protrljah kako im i reko', "pozn'o bi ih i međ 'iljadu žena" u toj prilici upoznah i čika Savu end jednog uglađenog nam kolegu KELTa ...ali sve se to dogodilo brzo kao ludilo(slično bi i AcaLukas otpev'o) toliko smo brzo razmenjivali rečenice tebra she end my da mislim kako ja njega tako ni on mene barem pola nije razum'o primetih da je Kelt to sa dozom čuđenja osmotriJo ili pak samo ne stiže da se raspriča(ali ko je upoznao "đavola" ni pakao mu neće teško past') ... eee ondaK naiđe i kolega klaja koji više bijade trčeći jer podmladak mu bijade veooomaa hitar, naročito muški podmladak, te tom prilikiom upoznah i kolegu BB-MB ...
Čini mi se da sam na samEm ulazu u sajam vid'o i kolegu, mlađanog end krupnog, CveleTA al ne bijado siguran da je isti "lice s fotkice" (ov što se prestavlj'o onomad ko maneken s rusku poluavtomatku) ... i sad kad sam ponovo vid'o manekena prilično sam siguran da je to taj...
Tu bijade i priličnan broj mojih starih drugara i poznanika te dok sa svakijem po koju mrak uveliko pao!
Sve u svemu, eto i nije toliko LOŠo na tem sajmu!!! i s obzirom da sam neočekivano banuo na sajam end da nisam ni znao koje ću sve da sretnem ... 
... a i jednom je u godini dana 

p.s. a shey i kelt nakupovali kapislJi i neki čepići ni da će konkurentsku fabriku BeloN da zatvaradu ......
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
Baki58 |
Objavljen 04.10.2013. 12:54
|

Član

Upisa: 64
Pristupio: 25.09.2011. 09:53
|
canis aureus kaže:
Ajd da reknem i ja koju
Tjah ... sajam k'o sajam, al samo k'o u skorijih prethodnih godina. Siromašnooo 
Već je rečeno da je ponuda prilično oskudna a cene ništa niže no po prodavnicama, jedino što se može naći prilično više robe na 'ednome mJestu pa ... Aj to za Bg nije neka prednost jer u istomU ima dovoljno radnji i sa ohohoo ponudama al za udaljenija mJesta od prestonice eto prednosti "sve na jednomU mJestu" ...
Nego, totalno neplanski odo' na sajam. Slobodno popodne a ja na po puta od Bg-a do NS-a pa reko' aj kad sam već tu negde ... doduše, malo mi supruga zvocala jer je imala drugija planova a ja ne pripremih teren unapred al i to se rešilo po dolasku sa sajma  (naravno, kupovinom i njojze lovačkog kačketa koji nije 'tela ni da pogleda jer joj narandžasti kačket ne ide ni uz jedan komplet  ...  )
Elem,
prvo me iznervirala naplata parkinga od 250dindži u blizini sajma  "al to ti je celodnevni" pa koji će mi krasni kad neću da boravim tuna ni po celodnevnog?!?! al ajd, malo sam provocirao parkingmena i najavio da ću lično da zahtevam od beogradske uprave da svim novosađanima naplaćuju bar 2x skuplje a tek "bus+" ...  ... i na kraju platih 
A tamo ...
... kod Balkan Huntera ili kako već promeniše ime (Oružarnica ili sl) najveća gužva  ... kad ono polovnih tanara kolko voleš, pa se to samo prelama i škljocaaaa da mislim da jedna količina neće imati udarne igle ili će barem ostati bRez ključOva od sve te siline!! NavaliJo narod kad je već to "isprobavanje" aba te se i osiliJo ko da su te tanare nešto skrivile za cJelokupnu situVaciju 
Bijade mi žao tih pušaka ... malo ih razgledah i imalo bi se štogod izabrati jer ima korekto i lepo očuvanih ali su im i cene prilične a dok ima i jeftinijih ali su dotraaajaalee, doduše, urađen im je fejslifting pa izgledadu ki koorve u penziju ...
Očas posla obiđoh sve štandove i najviše se zadržaK kod majstor-nožara Tišlera!! Imao je majstor vremena da porazgovaramo i da mi odgovara na neka kako i sam priznade odlična pitanja, već sam mislio da ga davim al kolko videh i njemu dobro dođe ubiVanje dosade jer ovo 'ladno oružje retko ko je zagledo(valjda se svi sjatili na one tanare da im ono malo duše izvadU) ... već sam se pripremiJo za istog majstora i na određeni nož iz njegove ponude koji sam vido' na internetu pa tako isti kad uzedo u ruke  sami novci iz džepa izletiše!!
Eto bar nisam džaba suprugu iznervir'o 
Dokupih još koju kutiju municije za jesenji lov, B&P Fiber "desetku" da turam u prvu(desnu) cevku. Eee  samo da znate ... a za drugu cevku(levu) već dugogodišnja proverena kombinacija B&P F2 Classic "osmica". ...
Kod Capriola dugo razgledah Sauer-a "stojadina" iiii (biće govora na druge teme o tome zapažanju) a i Sauer-a 202(još neostvareni mi san  ali ...  )
E sad ide veselo ...
Kod Capriola kroz masu ljudi prikazaše mi se tebra Sheytan end tebra Bune, prvo svojim očima nesam verov'o al kad iste protrljah  kako im i reko', "pozn'o bi ih i međ 'iljadu žena"  u toj prilici upoznah i čika Savu end jednog uglađenog nam kolegu KELTa ...ali sve se to dogodilo brzo kao ludilo(slično bi i AcaLukas otpev'o) toliko smo brzo razmenjivali rečenice tebra she end my da mislim kako ja njega tako ni on mene barem pola nije razum'o  primetih da je Kelt to sa dozom čuđenja osmotriJo ili pak samo ne stiže da se raspriča(ali ko je upoznao "đavola" ni pakao mu neće teško past')  ... eee ondaK naiđe i kolega klaja koji više bijade trčeći jer podmladak mu bijade veooomaa hitar, naročito muški podmladak, te tom prilikiom upoznah i kolegu BB-MB ...
Čini mi se da sam na samEm ulazu u sajam vid'o i kolegu, mlađanog end krupnog, CveleTA al ne bijado siguran da je isti "lice s fotkice" (ov što se prestavlj'o onomad ko maneken s rusku poluavtomatku) ... i sad kad sam ponovo vid'o manekena prilično sam siguran da je to taj...
Tu bijade i priličnan broj mojih starih drugara i poznanika te dok sa svakijem po koju mrak uveliko pao!
Sve u svemu, eto i nije toliko LOŠo na tem sajmu!!! i s obzirom da sam neočekivano banuo na sajam end da nisam ni znao koje ću sve da sretnem ... 
... a i jednom je u godini dana
p.s. a shey i kelt nakupovali kapislJi i neki čepići ni da će konkurentsku fabriku BeloN da zatvaradu  ......  Kolega izvini mala ispravka: Municija B&P F2 clasik nepostoji u nasoj 8.Mala ispravka
Branislav
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 04.10.2013. 13:14
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
Baki58 kaže:
Kolega izvini mala ispravka: Municija B&P F2 clasik nepostoji u nasoj 8.Mala ispravka

am so sory ... pod naša "osmica" mislio sam na 3,5mm iliti naš nazUv 8
a sadE, kod talijana number 2 je 3,5mm iliti naška 8-ca 
ako sam pogrešiJo niki se ne ljutu na ispravki
The best of the World all game caliber 8x57JS

|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 04.10.2013. 13:35
|

Lovčina

Upisa: 3225
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Canise, moguce da si me vid'o, bio sam tamo 02.10 oko 14-15h, tako nesto... ali na zalost nikoga nisam prepoznao od forumasa, treb'o si da se javis, al' jbg sad, kasno je
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 04.10.2013. 13:59
|

Stari član

Upisa: 378
Pristupio: 04.01.2011. 17:11
|
[xhide]Kakva je situacija na sajmu sa komponentama za reeloading da li ima nesto interesantno i novo ili ono srpska klasika [/xhide] |
|
|
|
Tedi Ruzvelt |
Objavljen 04.10.2013. 20:35
|

Pripravnik

Upisa: 6
Pristupio: 20.11.2010. 19:15
|
Kolega obrati pažnju na svoje pisanje i pravila foruma!
Srbijalov Admin Tim |
|
|
|
Lala |
Objavljen 05.10.2013. 07:49
|

Moderator

|
Na kontakt mail Srbijalov je stiglo sledeće obaveštenje, vezano i za sajam Lorist:
Poštovani partneri,
Firma REFOT B je ekskluzivni uvoznik I distributer za Srbiju, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru I Bosnu I Hercegovinu NIKON SPORTSKE OPTIKE.
Želim da Vas obavestim da smo, za vreme trajanja sajma LORIST, odnosno od 02.10. do 20.10.2013. godine, odobrili popust od 10% na kompletan asortiman, odnosno 15% popusta na asortiman iz 2012-e godine.
Takođe, želim da Vam napomenem da je garancija na sve proizvode NIKON SO, od 10 do 30 godina, u zavisnosti od modela, kao i to da imamo ovlašćeni servis u Beogradu http://www.refot....ervis.html
Eto, ja preneo, pa ako neko namerava da pazari optiku, ima i ovu informaciju.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
kelt |
Objavljen 05.10.2013. 20:53
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
-ANUBIS- kaže:
[xhide]Kakva je situacija na sajmu sa komponentama za reeloading da li ima nesto interesantno i novo ili ono srpska klasika [/xhide]
povoljna cena kapisliranih caura za 12 kod gofa po 10 dinzi i to sport nobel (prva liga)ostalo nista novo kod svih kapisle po 5. barut 900-950. cepovi po 2.5-3. Od opreme nisam video nista
|
|
|
|
-ANUBIS- |
Objavljen 05.10.2013. 20:59
|

Stari član

Upisa: 378
Pristupio: 04.01.2011. 17:11
|
[xhide]Sve u svemu nista posebno nisam mnogo propustio sto nisam mogao a dodjem[/xhide] |
|
|
|
Voganjac |
Objavljen 06.10.2013. 21:18
|

Član

|
Ovi su se mnogo isprsili sa tih 10%,,, ,,,
Voganjac
|
|
|
|
golf071 |
Objavljen 06.10.2013. 22:20
|

Veteran

Upisa: 891
Pristupio: 05.11.2010. 19:43
|
Ja sam juce bio na sajmu,nista posebno,otprilike kao i prosle godine.Jedino sto sam se nasao sa kolegama Podunavcem i Apinestom.Pa smo malo posle u kafani pored sajma procaskali.Drago mi je da sam upoznao sa kolegom Apinestom.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 06.10.2013. 22:35
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
DakiNS kaže:
Meni je očigledno da uprava sajma nema sluha za novonastalu situaciju. Ja ne idem na sajam već nekih desetak godina, razlog je upravo taj što nemam šta posebno da vidim, sve manje je izlagača a cena zakupa sve veća. Da uprava sajma iole zrelije razmišlja, snizila bi cene zakupa , i automatski dovela veći broj izlagača , koji bi opet zbog snižene cene zakupa mogli da se ukalkulišu sa nižim cenama asortimana, što opet povlači za sobom veći broj kupaca . Takav način bi doveo veći broj posetilaca sajma , veću zaradu na ulaznicama ,i svi srećni i zadovoljni. Ali šta ćeš alavost nikada nije ništa dobro donela nikome, 
Kvadratni metar izložbenog prostora košta od 40 - 100 evra . Ipak mi je žao što nemaju sluha za trenutnu situaciju. Bilo bi po meni svima mnogo bolje.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 07.10.2013. 17:48
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Sajam iako velik nije ispunio ni moja očekivanja. Nisam uspeo da pazarim sve što sam planirao. Ali video sam se sa kolegama forumašima. Bogoljubom, Vukom, Markonijem, Sremcem, Golfom, Jevtićem, Inđijancem, Apinestom. I sa još dosta kolega lovaca koji nisu članovi portala a bilo ih je sa svih strana. Evo i jedna slika.
|
|
|