Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
blackhunter
 neznam sta da ti kazem lalo...nisam imao prilike da vidim nijedan otok od inekcije,pa da mogu sad nesto da pametujem...nek ti je bog na pomoci...

evo slike sa danasnjeg treninga..
dobar pogled...lovac

Cvele
 Ja imam iskustva s' tim problemom, pored NOD-a imam i Americkog stafordskog terijera-zenku, i takodje joj je veterinar davao inekciju ili vakcinu nisam siguran, i to je bilo kada je bila stenac a sada ima 6-7god i evo jos uvek stoji hematom velicine sljive, ne povlaci se... e sad Lalo, mozda tvoja kuja ima vise srece pa se povuce stv ne znam $aAa
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lala
 Cvele, daj Bože da ne bude kao u tvom slučaju. Onda će onaj mamlaz od veterinara imat ozbiljan problem.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

bela
 nisam imao takve situacije lalo. ali imam veterinara prijatelja pacu ga sutra nazvati on radi samo sa kerovima.najverovatnije ima odgovor.samo mikaži dali su to baš na mestu uboda ili tu negde i to je bitno.
vižlan i terier

Lala
 Bela, baš na mestima uboda, date su 3 injekcije, i posle 2-3 nedelje su se preko noći pojavili otoci na mestima uboda. Po mom mišljenju, nisu krvni podlivi, nego se skuplja limfna tečnost.
Puno bi mi pomoglo mišljenje nekog drugog veterinara, pa ako može neka tvoj prijatelj pogleda ove slike što sam postavio (može da pogleda i kao gost, da ne radi registraciju). Davane su neke injekcije sulfida ili tako nešto, potkožne. Ako nešto saznaš, pošalji mi na PP, molim te.

bela
 već sutr da ga sad noću neuznemiravam nadajmo se dobrom ishodu
vižlan i terier

Lala
 Hvala ti unapred! Daj Bože da se keruša sredi, častim!!!

Lala
 E, pa, od veterinara Kinološkog saveza sam dobio novu mast da mažem ove otoke na keruši. Ovo pišem da bi i drugi lovci, ako im se ne daj Bože desi slično sa kerom, znali kako da reaguju.

Mast se zove 'Ihtiol-Kamfor', i maže se 1-2 puta dnevno na otok. Ista mast se može upotrebiti i za zapalenja tetiva, limfnih čvorova i bilo kakvih upalnih procesa na koži ili pod kožom. Može se nabaviti u veterinarskim apotekama, kupuje se bez recepta, i košta oko 150 din. Mast je namenjena samo za životinje.

Videćemo koliko je efikasna. Ovaj iz Kinološkog saveza tvrdi da će se otoci brzo smanjiti, ali da ne garantuje da neće ostati kvrgica, koja se onda mora odstraniti hirurški.

Eto kako bezveze od sjajnog kera, nepažnjom i nebrigom nesposobnog veterinara, dodjem u situaciju da ima eksterijerno škart kera! I još sa gomilom problema oko terapija, nerviranja i jurcanja!

Boban
 Rodjo znas celu situaciju pricali smo,injekcije se ne udaraju u istu stranu dva puta to je staro pravilo.Otoci jesu veliki splasnuce garantovano imao sam takav problem samo ce malo potrajati.

Lovac Stari

Lala kaže:
Blackhunter, nije jedan otok, nego su 3 (tri) otoka, jedan pored drugog, na mestima gde je kreten udarao injekcije. Prvi otok se pojavio pre desetak dana, dve nedelje posle davanja injekcije, a druga dva otoka su se pojavila pre dva dana.

Daju li se te Inekcije pravilno pod kozu ili duboko u misice?
Da izgleda lose izgleda
Dobar pogled.

Lala
 Stari, trebalo je da budu potkožne injekcije, ali izgleda da je ovaj zaparao dublje nego što se sme Sad
Keruša mi izgleda kao trogrba kamila $aAa

aca
 e jbg steta od takve lepe kuje postao monstrum.kod nas nisam nikad video tako nesto

Lala
 Ništa mi ne govori, Aco, kad je hranim i izvodim, muka mi da pogledam Histerian

Boban
 Rodjo,covek mora da se nosi sa onim sto ga snadje.
Tako i ti staje tu je nema nazad,masiraj kuju i mazi joj mast znas vec koji i bice dobro. Kod mene u odgaivacnici ranije se stalno nesto komplikovalo sta sam trebao da radim da pobijem kerove nema leci i uci se na tudjim greskama za buduce,jbg.B)

blackhunter
 pozdrav momci....evo mi bili danas malo po polju......evo nekih interesantnih detalja...
dobar pogled...lovac

blackhunter
 jos...
dobar pogled...lovac

Lala
 Ovako je i moja keruša imala ravna ledja, do pre neki dan Cry

Lovac sa NLT-om
 Lalo bice sve ok......samo ti mazi sa tim sto si kupio i bice ok...tebi je vise bitno da ona radi....
Samo NLT..... B)

Cvele
 black, i na ovoj drugoj slici je marka ? Iznenadjen Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

blackhunter
 cvele@da,marka je i na drugoj slici....inace marka je na jarebice...
dobar pogled...lovac

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 25
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,545,089 posete www.srbijalov.com