sremac nije to smesno... to je zalosno zato i imamo takvo lovstvo kakvo imamo, a da ga imamo lose vidi se iz prilozenog. Kao prvo cepalu loviste i LU koje je vecinom glasova glasalo da ostanu u dosadasnjem LU, a crtaju granice lovista kako su se na paprikasu dogovorili... da ce novi zakon ici na ruku divljaci vidi se iz ovoga... te ljude definitivno nezanima lov i divljac samo interes... naravno onaj uski za ostale lovce i nije neka briga, njih ionako nazivju lovacka boranija...eto sta vecina lovaca nezna i nemisli u tom pravcu a svi mi njih finansiramo...zato sam i napisao ranije da lovstvo Vojvodine umire polako ali sigurno, lovaca sve manje sve su stariji i nemocniji, manje je edukovanjih i tako redom...al ce pojedinci posle podele lovista da se ponove za nekoga pasata ili audija... ko sisa lude lovce ili nesretnu divljac...
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
vuk71 kaže:
ovo mi lici na pravnu drzavu Srbiju koja teze ka EU, verovarno takve tamo trebaju...
Vuce upravo takve trebaju jer ce ih brzo razbucati , a onda ce debele svabe da nam kroje kapu u vlastitoj kuci, sve ovo je isti scenario koji nas pogadja od 90 godine, rasturi pa pokupi sve sto valja ako nece neka crknu.To smo vec prosli a i dalje smo glupi da ne prepoznamo
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
vuk71 kaže:
ovo mi lici na pravnu drzavu Srbiju koja teze ka EU, verovarno takve tamo trebaju...
Vuce upravo takve trebaju jer ce ih brzo razbucati , a onda ce debele svabe da nam kroje kapu u vlastitoj kuci, sve ovo je isti scenario koji nas pogadja od 90 godine, rasturi pa pokupi sve sto valja ako nece neka crknu.To smo vec prosli a i dalje smo glupi da ne prepoznamo
...pa uvek su nam isti ljudi na funkcijama već decenijama ili njihovi sinovi ili neki puleni!!...kod nas se teško dovodi novo lice na funkciju, jednostavno mora biti pod nečijom komandom!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
DakiNS pa ajde da kazemo da nismo znali sta nam onda spremaju al danas svi znamo taj scenario pa dokle to gledati...kazu da su lovci ubice pa sad mi je jasno oni verovatno misle na te lovce... al u globalu smo onda i mi normalni pogodjeni pa me to boli...ovo je kao spanska serija svako svakog kerebeci...
svako normalan kad procita sta se desava u ld jelen bap od dana kad je sremac stavio u eter zabranu do danas moze da zakljuci kakav javasluk je odobren sa necije strane jer ovo sta se desava neide bez necijeg pokrica, al je neverovatno kakvom brutalnoscu i cinizmom se to postize i svi koji imaju neki uticaj na lovstvo u srbiji nezele da se javno oglase i da stanu na put...svako ima argument da je slucaj za drugu instituciju tako da ispada da bas ta institucija nije formirana koja bi to resavala... naravno zbog toga i takvih slucajeva lovstvo u srbiji ima najcrnju perspektivu, a drugim LU daje na razmisljenje da i oni mogu slicne stvari tako raditi naravno bez posledica...al eto ja opet optimista pa sve mislim da ce ove i sl. inicijative proci sa nekom podrskom i nadom da zlikovce oteramo iz lovista, samo tako mozemo napred...
Sremac75 kaže:
Danas sam čuo od bivšeg predsednika LD "Jelen" Bačka Palanka da je Skupština LD 2010. godine donela odluku da zajedno sa LD iz Mladenova napravi novo LU!
Ja sam bio ubeđen da je skupština jednoglasno donela odluku da se LD "Jelen" osamostali od sadašnjeg LU i da samostalno gazduje lovištem koje će biti ustanovljeno u granicama k.o. Bačka Palanka.
Ali Piškaći su spremni na sve.........
Ali sada će Mladenovljani morati da drže gaće, jer kada ih Piškaći uzmu pod svoje, pa preglasaju....moraće da budu manji od makovog zrna!
Možda ih u početku neće dirati dok je tata Kunovac na funkciji, ali čim više ne bude biće kuku-lele!
Pogledajte ovo!!!!!!!! Aktuelnosti!!!!!!!!!! http://www.ld-jel.../index.htm
Pa sad procenite da li ja lažem ili laže sada već čuveni Braca Piškać - Predsednik Komisije za streljaštvo LSV-a!!!!!!!!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Upravo sam čuo da, pre par dana, je jedan od "vodećih i uglednih" članova LD "Jelen" Bačka Palanka, Piškaćev, Slavišin, i Šarcov veliki prijatelj, čest i rado viđen učesnik u lovovima (posebno onim "diplomatskim" ali i onim za koje ne moraju baš svi znati) na sve vrste divljači ali uglavnom na dočeku ili u skupocenom džipu, inače tajkun koji je na volšeban način oteo jedno od dobrostojećih preduzeća u Bačkoj Palanci, UHAPŠEN PO CENTRALNOJ POTERNICI!
Ne znam da li ovo ima veze sa dešavanjima u LD "Jelen" ali i ako nema dovoljno govori o tome kakvim se ljudima rado okružuje vlastela iz LD "Jelen" Bačka Palanka!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
..samo polako, ide se valjda nekim redom !!!!...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
DakiNS kaže:
Mislio sam na sliku potpisivanja protokola Iloka i BP
Da!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Ma cim ga vidis onakog siljatog dosta ti je. Moja pokojna baba je stalno govorila ,sinko kada budes trazio zenu pazi samo da ne bude silja. Takve su zle i opake a podmukljije od guje. E taj popiskac mi je bas neka zesca silja . Moj posao zahteva brzu procenu ljudskog karaktera i vrelo cesto (u stvari neznam da sam ikada pogresio) po faci ljudi koja mi dosta govori o karakternim osobinama ljudi donosim odluke. A njega cak i da nisam nista procitao o njemu rekao bih sebican podmukao gramziv sve pokusava umotati u celofan i sve gledati s visoka glumeci pritom da je plave krvi. Pregazice i zive i mrtve da dodje do cilja ili koristi a detaljima na odeci pokusava pokazati nekakvu pedanteriju. Kolege cuvajte se onakvih koji samo delom lice na njega
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Ma cim ga vidis onakog siljatog dosta ti je. Moja pokojna baba je stalno govorila ,sinko kada budes trazio zenu pazi samo da ne bude silja. Takve su zle i opake a podmukljije od guje. E taj popiskac mi je bas neka zesca silja . Moj posao zahteva brzu procenu ljudskog karaktera i vrelo cesto (u stvari neznam da sam ikada pogresio) po faci ljudi koja mi dosta govori o karakternim osobinama ljudi donosim odluke. A njega cak i da nisam nista procitao o njemu rekao bih sebican podmukao gramziv sve pokusava umotati u celofan i sve gledati s visoka glumeci pritom da je plave krvi. Pregazice i zive i mrtve da dodje do cilja ili koristi a detaljima na odeci pokusava pokazati nekakvu pedanteriju. Kolege cuvajte se onakvih koji samo delom lice na njega
Alal vera majstore!Ko da ti je prvi komsija, samo jos da znas da i u avgustu nosi dukser gace!
Prema izjavam nekih učesnika sinoćnjeg upravnog odbora LD Jelen, gospodin Lazar Šarac, lovnik istog je jasno i glasno zapretio svakom i jednom nosiocu dozvole koji bude pisao na dozvole ijednog od nas iz LD Jelen, a koji nemisle kao on i bivši predsednik Piškać i koji neće da budu oni koji podržavaju njihove namere i poteze. Znači čovek je opet izneo OGROMNU LAŽ da nas desetak koji pišemo na ovom forumu ustvari napadamo NAŠE KOLEGE LOVCE I NAŠE LOVAČKO DRUŠTVO!!! ..to im je inače omiljeni adut, pa eto pozivam bilo koga da nam navede taj post gde smo mi prozvali bilo kojeg kolegu lovaca, a da nije u "kolu" sa ovom dvojicom "lovnih strušnjaka"!!?? Ovim upisom želim da obavestim još jednput široku lovački javnost na teror koji se vrši nad nas nekoliko lovaca koji smo se suprostavili pojedincima u našem LD-u, a ti nam isti zabranjuju da idemo u lov tako što čak I JAVNO PRETE SVIMA KOJI BI DA NAS PIŠU NA DOZVOLE!!! Nerazumem odakle smelost i drskost bilo koga da nekome uskrati njegova ljudska i lovačka prava,a da je taj isti izmirio sve svoje obaveze prema lovačkoj organizaciji!!!???..pa jeli ovo privatna svojina ili se navedeni gospodin možda prozvao gospodarem Palanačkog lovišta??? ... samo čitajte bruku i sramotu našega lovstva, a vi koji žmurite na ovakve stvari, a imate mogućnost da nešto promenite NEKA VAS BUDE STID I SRAMOTA VAŠE LJIGAVŠTINE!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻