LSS je samo ogledalo nase drzave. Kako u zemlji u kojoj se prave nepricipijelne koalicije moze da bude drugacije. Prsla vlada napravljena od ljutih neprijatelja samo zarad interesa NEKIH. Rezultat vidimo. Ova vlada napravljena sa ljudima koji 12 godina vode ekonomiju ( bas je vode u PM) cak trazen anketni odbor i trazeno hapsenje nekih a sad su ti neki postali partneri od poverenja i jos im je data kompletna ekonomija ove vec , sa njihove strane unistene, vec posrnule drzave.
Sinoc gledam malo i ne verujem. Kritikuju se zakoni koji su ONI doneli zarad licnih interesa a na stetu velike vecine gradjana. Traze se opravdanja koja kod pametnih ne prolaze ali ruku na srce malo je tih koji razmisljaju svojom glavom i koji mozda ne znaju sta hoce ali sigurno znaju sta NECE i sta je lose.
Kako pored svega ovoga sto nas okruzuje da bude bolje lovcima. Tesko skoro nikako jer opet svaki iz vrha LSS je izabrao po nekog svog i postavio na celna mesta LU a onda se za njih kaze podguze buve i opet zarad licnih sitnih ineteresa se radi sve protiv i udruzenja i lovaca.
Sremac o casti i obrazu nema ni govora jer malo je ljudi koji imaju bar jedno od ta dva zajedno a ako se malo potrudis videces da i sa jednom od te dve osobine tesko da mozes da nadjes nekoga.
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
..a znaju se ponekad javiti te silne lovčine sa "protuargumentima" koje dobro neznaju ni citirati od "besednika", a kamoli da znaju o čemu se tu u stvari radi!..Veljo pa što Slavu ne napadnu u selu ti što ih je nagovorio da neplaćaju ??..što ga netužite kad vas čovek kleveće na sva usta??...a to što nepriča pola plane sa njim govori samo o tome koliko ima "poštenjačina" u udruženju!!...ajmo malo argumentovano, a ne rekla kazala, jer to vode ne pije!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Danas me je pozvao bivsu VD sekretar Ljubisa Aleksic da me pita u vezi sudskog spora koji udruzenje vodi oko neke tuzbe za clanarinu iz perioda dok sam ja bio sekretar udruzenja da mu pojasnim pojedine stvari jer sudski postupak nije zavsen i vracen je sudiji na ponovno odlucivanje i ako je situacija u korist L.U. sto sam i dokazao na sudu ali se postupak ponavlja.
Ljubisi Aleksicu se JAVNO izvinjavam za kostataciju da je clan SKUPSTINE jer covek zaista nije vec je samo clan U.O.i do pre neki dan je bio VD Sekretar!!!Na moje pitanje da nista nije preduzeo kako bi predsedniku ukazao da mora da radi po zakonu isti mi je rekao da i sam znam kako su se donosile odluke VECINOM glasova na U.O. i da i sam znam sta je taj isti U.O. prihvatio na moje savete i kako su ignorisali gotovo sve tako je i on prosao !!!Ja mu verujem i to sam duzan JAVNO da kazem kako bi izneo i drugu stranu!!!
Takodje sam dobio informaciju da je N.O. kriv za opstrukciju i blokadu udruzenja jer tri meseca nisu odradili kontrolu i ako su to sami rekli i trazili i da ce na skupstini 25.09. biti smenjeni i da ce postaviti druge ljude!!!
takodje mi je receno da pogresno tumacim clan 17 statuta i tvrdim da clanovi U.O. ne mogu da budu i delegati SKUPSTINE ???Mozda sam i pogresio ......Ima neko ko je pismeniji pa ce to pogledati.....
takodje mi je Ljubisa rekao da ce me tuziti svi protiv kojih sam podneo prijavu ????I to prihvatam i tu sam imenom i prezimenom da dokazem i iznesem cinjenice!!!
Zamereno mi je sto za stetu SPASIC koja se desila nepominjem MOSU LOVOCUVARA i mog KUMA Djordja Bogojevica pred.sekcije koji je odneo srndaca sa lica mesta ???Pominjem ih i ocekujem da nadlezni ako treba saslusaju i ova dva gospodina !!!
Zasto bi neko bio izuzet a neko pominjan stalno???NEMA IZUZETKA!!
Knjiga zapisnika bivseg predsednika udruzenja je NESTALA i nepostoji u udruzenju i to je kostatovao N.O. i sam Ljubisa u svojoj izjavi datoj N.O. u svojstvu VD SEKRETARA!!!
Zasto je knjiga zapisnika odneta iz udruzenja i ko je za to odgovoran ......ja nisam!!!A nije ni Ljubisa!!!!
NEKO JESTE???????
To je posao nadleznih organa da utvrdi!!!!!!
Pozdravljam javno Ljubisu Aleksica kao sto sam mu i obecao!!!
Malo sam se kasnije ukljucio,ali iznervirao me Velja svojim upisima pa moram da reagujem!
Veljo,zar ti mi po ovim upisima licimo na idiote?Zar bi ovoliko ulagali sebe da ne volimo lov?Budi siguran da ljudi koji ,,nose" ovaj forum mnooooogo vise vole lov od tebe i tebi slicnih,ali za razliku od vas oni postuju pre svega sebe i cuvaju cast i dostojanstvo i ne pomisljaju na to da li ce im neko zabraniti lov i da li ce im se neko zameriti zbog prozivanja.Ljudi za pravdu i istinu daju glavu,a vi za parce mesa,dupe!Ako se vec drugi bore za vas bar cutite i ne smetajte.Otvorite lepo novi forum samo za vas koji ste na strani ovde prozivanih pa se do mile volje uvlacite jedni drugima.
I ja u lov ne idem dve godine i necu sve dok ne oslobodimo svoje loviste koje je vec devet godina pod ,,okupacijom"paralovacke bande koju smo vec ,u saradnji sa saborcima ovog foruma poceli tuci na svim frontovima(zapisnici,izjave,dokumenti,svedocenja,novine...)!
lalo prvo tebi da odgovorim,ja ne izvrcem teze i rekao sam nekoliko puta i ne zelim da se ponavljam ovde svako ko je odgovoran za nepravilnosti odgovarace ma ko god on bio,ja nemam nisa licno ovde protiv Slave samo sam predocio da lov nije zabranjen kako je on iznosio ovde,posto vidim da neko komentarise "koliki je ko lovac" i zbog cega ide u lov i da li neko ima pojma ili ne u tu polemiku zaista ne zelim da ulazim!! Pre svega ja nikad nikoga ovde nisam uvredio niti mi intelekt to dozvoljava,a to cije je forum zaista nisam znao da je zatvorenog tipa posto neke kolege to iznose,ja sam se licno prijavio pre svega zbog druzenja i upoznavanja i mislim da je ovaj sajt pre svega zato i napravljen, ako je on napravljen zbog nekog rata,borbe ili slicno ja to zaista nisam znao!!!Slavo pravda jeste spora ali sve je javno i sve se proverava,napisao bih jos dosta stvari koje verovatno ne znas ali drugom prilikom!!Pozdrav
Izgleda da ja ne znam nista a Vi koji imate prave podatke i cinjenice CUTITE?????????????
Ja nikako da cujem od tebe jedan jedini podatak oko rada sekcije Plana i rada lovaca u Plani pa makar i nesto oko rada lovaca iz bilo kog udruzenja ....nijedan podatak da izneses ni jednu cinjenicu ni jedan dogadjaj iz lova....???
Sve sto sam ja izneo po tebi Veljo ispade da JA NEMAM PRAVE PODATKE i da je NESTO DRUGO U PITANJU !!!Danas sam sedeo u zatvorenoj ulici sa Djuicem Ispektorom koga sam sreo i pozvao ga na pice ,video sam i predsednika N.O. i sa njim popio pice ....vidjam lovce svaki dan i ti mi pricas price da informacije koje sam izneo NISU TACNE A VERUJ LOV JESTE BIO ZABRANJEN dok se neotklone pojedine nepravilnosti i valjda su otklonjene ..Zika nije odradio ponovo po obicaju svoj deo posla ....svaki dan sam sa ljudima koji su u zizi desavanja a tebe , i ostale nisam video NIKADA U UDRUZENJu,da bilo sa kim sedis od ljudi koji su u U.O. udruzenja,da bilo kakav komentar napises da je situacija u Plani tesko resiva jer imamo minus u kasi koji ne moze da se resi jer NEMAMO NI DINARA LOVNOG TURIZMA U OVOJ GODINI ili si mozda pomislio da dovedes nekog druga u lov u komercijalu????
Niko nista od lovaca nepreduzima a KRIV JE SLAVA STO JE CITAVU STVAR PRIJAVIO A NISU KRIVI ONI STO SU UDRUZENJE DOVELI U BULU OD PREKO 1.000.000din za dve godine????
Stvarno te ne razumem!!!
Lovci iz Plane nemaju pojma sta se radi u udruzenju i ne interesuje ih a samo Vam je vazan lov i da lovite ????Da necete da se prosirite i da lovite u i sekciji Staro Selo kako se godinama potecira jer ima mnogo lovaca u Plani a mali je lovni teren ???Da niste mozda radili vas 150 vise nego lovci u Starom Selu???Da niste Vas 150 lovaca izneli mozda vise hrane u loviste i napravili vise objekata ,ceka,i poilista????
Ispektora Duica pitaj sta je video U Starom Selu a sta u Plani i Livadici kada je isao u kontrolu ili mozda i njemu ne veruujes kao meni?????
Niste i nikada NECETE jer dobar deo lovaca zna samo da lovi i ne radi nista a Misa Vam od clanarina od lovackog doma pokrije deo clanarine,kupi fazane i niko ne radi nista ili bar mali deo se trudi kao pravi lovci da nesto doprinese drustvu a ja znam mali broj njih .
Ja znam da istina boli i ako u Plani pred lov nepustite bar 400 fazana PLANJANI NEMAJU STA DA LOVE!!!
To su cinjenice a do toga ce doci prvi put kad se divljac ne pusti pred lov i kad nemate sta da lovite jer realno NEMATE DIVLJAC NI POLA KOLIKO STARO SELO I LIVADICA !!!Livadica je po sitnoj divljaci i bolja od nas jer u Livadici jedva da lovi 15 lovca za izlazak na 3.000h!!U starom Selu 40 lovaca na 3.500h sto je takodje smesno !!!
Kako radite tako i imate divljac!!!
E sad je problem sto celnici loviste dozivljavaju kao svoje privatne firme....dovode se prijatelji....dozvole pojedinci vade na sebe a love gosti......jedna dozvola a 5 lovca ide u teren sa vise vozila.....pa se jos zaglibe ......itd.2010 kada sam Donicu rekao da nam upravnik dostavi podatak ko je koliko puta VADIO DOZVOLU ZA SRNDACA i koliko je ulovljeno ispalo je da su VRHUNSKI LOVCI I STRELCI KAKO SE PRESTAVLJAJU po 10 puta vadili dozvole a nemaju ni jedan ulov???Kako to objasnjavas???
Ispostavilo se da je LADA NIVA KOMPEZIRANA I papiri su zvanicno zatvoreni tek kad je Donic postao predsednik a poslednji srndac je otisao na ime kompezacije u 2010 god iz Starog Sela ako se ne varam!!!
Donic i ja smo 6 meseci izgubili da se papirologija Mise Pancica sredi i dovede u red,fakture,sve se knjizi i ide na naplatu,LADA NIVA NAS KOSTA KAO MERCEDESOV KAMION DA SMO KUPILI??
Na prvoj sednici U.O. mi svi u Lovackom domu,upravnik ,lovocuvar Donic sazvao prvu sednicu a u Starom Selu ljudi love u brdu..i Donicu to javlja Goran SEstic koji se nalazi na svojoj vikendici u Starom Brdu ....
Staro Selo je dalo za Ladu 2\3 para????Kao tada nije odradjeno prema broju lovaca a Plana ih ima najvise nego smo opet mi dali najvise???Najvise radimo a neko drugi bi da odlucuje u nase ime NE MOZE VISE TAKO!!!!!
Kad treba Zika da popuni godisnji plan i unese sta je radjeno znas koga zove????Mene da mu iz racuna sekcije Staro Selo dam podatke sta smo zvanicno kupili od hrane,sta smo odradili od ceka i ostalo jer ostale dve sekcije NEMAJU NISTA sto je kupljeno preko racuna i na osnovu cega udruzenje moze da kaze da radi nesto za loviste i divljac u njoj!!Tako je vec dve godine u nazat!!U Plani MOSA VAM JE URADI # CEKE OD VASEG MATERIJALA KOJI JE MISA KUPIO!!!!
Lako je pricati da ste NAJBROJNIJI a niko ne kaze da su sve tri sekcije RAVNOPRAVNE u SVEMU i u obavezama i u pravima bar tako stoji u STATUTU!!!
Ne Planjanska sekcija se ponasa kao da SELJACI RADE A PLANJANI CE DA LOVE I DA CAK SVOJE CLANOVE RASPODELE NA OSTALE DVE SEKCIJE JER IH IMA MNOGO U PLANI!!!
To nece biti nikad i to su puste zelje da se dodje do boljih terena za lov i da se konacno Plana pita za sve A SELJACI NEKA RADE ZARAD PLANJANSKE ELITE!!!To nece nikad da se dozvoli i u to budi siguran!!!
Dosta je bilo i sad je kraj!!!
Jer znas ko je sve ucestvivao u pravljenju LOVACKOG DOMA U PLANI a samo PLANA SADA NAPLACUJE KIRIJU JER JE DOM NA PREVARU UKNJIZENA NA PLANJANSKO UDRUZENJE juknjizen pravom prece uknjizbe jer se niko na rocistu tadasnjeg starog i velikog udruzenja Pomoravlje nije pojavio ???Mile iz Livadice se nije pojavio na rocistu????JAVNI PRAVOBRANILAC JE BIO I PREDSEDNIK UDRUZENJA otac Veljka advokata!!!!
Svei lovci sa teritorije PLANE su gradili onaj objekat u Plani koji samo deo lovaca sada koristii ima korist!!!Ako ne bude KIRIJE sekcija Plana nema odakle da kupi fazane za lov????Mislim da je iluzorno da objasnjavm pojedine stvari o kojima mnogo ljudi niti zna sta se desavalo i zato smo tu gde jesmo na dnu!!!
Sta je po tebi resenje????Daj konkretan predlog,predlozi nesto makar i pogresno ali kazi nesto kokretno.....
veljaVP kaže:
a to cije je forum zaista nisam znao da je zatvorenog tipa posto neke kolege to iznose,ja sam se licno prijavio pre svega zbog druzenja i upoznavanja i mislim da je ovaj sajt pre svega zato i napravljen, ako je on napravljen zbog nekog rata,borbe ili slicno ja to zaista nisam znao!!
Forum nije zatvorenog tipa, to je glupost, i ti to znaš, ali eto, kad nemaš argumenata, onda optuži za bilo šta. Isto tako, ovo nije ni istomišljenički forum, jer, eto, i ti na njemu izneseš svoje mišljenje koje se razlikuje od većine; polemisanje oko različitih mišljenja je poželjno, jer se tako neke stvari mogu rešiti, i može se bolje sagledati neki problem. Takodje, pisanjem ovde dosta ljudi pokušava da ukaže na gomilu problema i nepravilnosti u lovstvu; ako ti to zoveš borbom za boljitak, ja se slažem. A druženje i upoznavanje je takodje jedan od ciljeva foruma; ja sam dva puta bio u Plani, upoznao sam i Mošu, i Acu i još neke ljude tamo, i odlično smo se proveli tamo u kolibi u S.Selu - ali tebe nisam imao čast da upoznam, iako verujem da si znao da su forumaši (i ne samo oni) dolazili.
Na žalost, opet mislim da ne razumeš dovoljno: optužio si u onom svom upisu Slavu, da šteti lovstvu u Plani, bez ijednog konkretnog primera, i zato kažem da izvrćeš teze. Ja mislim da on (Slava) radi upravo ono, što bi svaki lovac trebao da radi - da ukazuje na greške, i da čini sve da se greške, propusti i loš rad isprave.
Ako je nekom samo stalo, da okači pušku u rame i da ide u lovište i lovi, onda ne shvata potpuno šta je lov i lovstvo. Odstrel divljači je samo kruna jednog procesa, finale, a pre finala treba dosta raditi, da bi imao šta da loviš. Ali ceo taj proces je regulisan propisima, koji se moraju poštovati; ako toga nema, ode mast u propast, za tili čas lovište se isprazni, a LU ostane u blokadi rada, bez novca, LTO, i na kraju, bez članstva, ili sa razočaranim i besnim članstvom (što mislim da je kod vas upravo slučaj).
Da ste vi lovci-članovi na vreme reagovali na prve znake nepravilnosti u bilo čijem radu, ne bi ste danas bili u problemu. Ali, znam ja iz prakse, da velika većina lovaca ne razmišlja dalje od sledećeg vikenda i izlaska u lovište.
Ne želim više da polemišem sa tobom, jer mislim da nećeš da razmisliš o onome što se ovde piše, iako sam te dva puta zamolio da staviš prst na čelo, i pogledaš staloženo, gde je srž problema u Plani.
Nije vama problem ni Slava, nije problem ni predsednik LU, ni UO... Problem je loš sistem rada koji ste napravili, u kome većina lovaca ne pokazuje interesovanje za probleme rada svog rodjenog LU. Ponavljam, na žalost, niste vi jedino LU, u kojem je tako.
Ovo je moje vidjenje, i moje mišljenje, oko svih problema u koji ste zapali. Takodje mislim, da će vam trebati barem 2-3 godine, da uopšte stanete na zdrave noge, uz uslov da način rada pod hitno menjate.
Glupost je takodje, da kritiku rada LU u Plani svodite na nivo ličnog obračuna izmedju Slave i ne znam već koga; da se gadjaju svaki čas pretnjama tužbama (bože moj, svako ima pravo da podnese tužbu, ako misli da ima osnov), da se miniraju napori u raščišćavanju situacije, da se Slava časti nekim epitetima, samo zato što želi bolje za lov, lovce i lovište, i što insistira na poštovanju propisa? Pa kome to smeta, pobogu?
Mada, verujem da ima ljudi, kojima anarhija i samovolja baš odgovaraju. Pa ko se prepozna, sam sebe je kvalifikovao!
U pravu si Slavo za mnogo stvari ja bih bio nerealan kad bih negirao,ali pre svega moras da rascistis sa tim kompleksom ko je odakle mislim da to nije merilo necije licnosti da li je iz grada ili sa sela,pre svega svo prepiranje dolazi na relaciji izmedju tebe i predsednika udruzenja!! Ja samo znam da se uskoro bira novo rukovodstvo jedino tako se moze krenuti u nove pobede i ako treba sve iz pocetka!! Ja ne zelim da iznosim nikakve predloge ovde jer su oni ovde bezvredni,mogu tri dana da pisem i nemam nista od toga! Jednu stvar samo moram da ti kazem nemoj da si naivan oko te price da ce ikad lovci iz plane doci u S.S da love kako bi rasteretili nase loviste,cela prica je pokrenuta kako bi provocirali nekog Slavu iz S.S a ti dalje citaj izmedju redova!!Vidim pominjes predsednika N.O video sam ga i ja juce i pozdravio sam se sa njim samo nismo sedeli u istom lokalu i pozdravi ga prvom prilikom mada ga ja vidjam svakog dana!! A ti Slavo kad god budes zeleo da sednemo i popijemo kafu mozemo da razgovaramo o bilo cemu suludo je ovo pisanje i pokretanje nekih tema a ima ih mali milion ja nisam rekao da nemas tacne informacije samo za neke stvari mislim da nisi u pravi i to je to,ja nisam konfliktna licnost da ulazim sad u neku verbalnu raspravu i zato ti kazem vrlo rado bih porazgovarao o cemu god hoces!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Ovo sto pisem nema veze sa LU Pomoravlje al ajd da ne otvaram posebnu temu...Do skora sam bio clan LU Gornja Resava sekcija Plazane a sad lovim samo komercujalu zbog problema u LU,to jest zbog nestrucnog upravljanja istim i problemima oko izdavanja dozvola.Hvala Bogu da sad postoji mogucnost da se uzme samo lovna karta i da mogu da lovim gde mi se svidja bez da finansiram nesposobnjakovice u upravi.Ali da ne bude da samo uprava ne valja(da budem iskren),90 posto lovaca u sekciji bi odustalo od lova kad bi moralo da se radi po ps-u.To jest kad bi moralo da se: prave hranilista i redovno hrani kvalitetnom hranom,da se prave prihvatilista za fazane i ista cuvaju danonocno do ipustanja,love predatori,cuvaju kerovi koji imaju ispite potrebne za lov i redovno treniraju,itd.Navikli ljudi da samo uplate clanarinu i peglaju.I da vecina lovi samo zeca i fazana i to par sati izjutra pa trk u neku kolibu na prasetinu i pijanku.naj jaca fora je kad vidite grupu u lovu na fazana bez kerova...jbg to treba da se cuva.
Evo materijala koji je JAVAN kao i rad udruzenja kako stoji u naslovu NASTAVKA REDOVNE SKUPSTINE gde je samo u nastavku promenjen dnevni red od prve sednice kako bi se pojedini neaktivni clanovi N.O. koji rade po zakonu RAZRESILi i da neki drugi N.O. konacno usvoji poslovanje udruzenja posle svega!!!
ZNASE KO JE KRIV ZA OVAKO STANJE U UDRUZENJU SLAVA I MOSA KAZE DONIC U SVOM IZVESTAJU???Zato sam danas ipak uzeo advokata i podnecu tuzbu za klevetu!!!Mora tako ipak !!!
punomocje ranijem advokatu koje sam prekljuce odkazao ponovo je aktivno
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?