Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
moharac
 Ljudi šalu na stranu,svi koji imaju neko znanje i poznavanje zakon treba da budu uključeni u rad udruženja,jer nam nije dosta gluposti i kazni iz predhodnih godina.
Kada su pojedinci glumili poznavanje prava, ekonomije i naročito lovstva, i šta je na kraju bilo vidimo to sada.
Ako imamo nekog ko poznaje pravo taj nam je i potreban u udruženju naravno i ostali koji su stručni i imaju kvaliteta i znanja moraju biti na paspolaganju predsedniku i uo lu srem.

ficha007
 "...grmi, seva, vreme se menja, a ciganke varošanke još u selu nema..."

Ma krenulo me ovo pisanjeGrin pa ko velim da rečem i ja kojuSmile

Ono što je bitno da ja zaista ne patim od toga da se neki od mojih "pametnih" upisa pretoči u nešto konkretno. Ne želim autorska prava na te stvari jer su one po meni opšte dobro.

Volim da sučelim stavove sa svakim i ne smatram sebe u opšte najpametnijim, ali sam jako dobro preko matorog upoznat šta se i kako radilo u LU.

Ti isti lovočuvari, odnosno jedan od njih matorog je prijavio za mobing, a pre toga mu je matori rekao da je zalutao u lovstvo, što se pokazalo kao tačno što se njega tiče.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

moharac
 Vidim ja da je pred nama veliki posao da se sve dovede u neku normalu,ali na prvom mestu treba da nam bude prioritet vraćanje članova u društva bez njih nema ništa.
A naravno tu je i posao oko reorganizacije lov.službe jer koliko sam čuo da nas očekuje i povećanje broja lovočuvara u odnosu na površinu i lovišta koja će nam biti dodeljena.

ficha007
 Moharač, upravo o tome pričam. Svako ko ima znanje treba da pomogne i da ne traži ništa za uzvrat.

Ali malo boli činjenica kada mene jedan čovek prozove advokatom i pri tome pita predsednika koliko me plaćaju za usluge. Vidiš, to nervira, pogotovo ako dolazi iz usta čoveka koji je "stotinu promjenio vjera da istera šta mu srcu drago..."

Međutim smatram da te stvari više govore o njemu nego o meni, pa neka se na tome završi. Svako od nas gradi svoj put ovde u ovoj sredini, a pošto je ona mala, svako od nas zna svakoga i neka naša dela ( i nedela ) govore o nama.

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

moharac
 ficho nisam te pitao kako je sad u društvu jel novi predsednik zaveo disciplinu ili je sve po starom

ficha007
 ...ako će nam lovočuvari biti kao ovi sada + Pera, onda neka nam je Bog u pomoćiCry

Kvalitetna stručna služba je "majka Mara" svakog LU. To su ljudi koji moraju da dobro poznaju kako lovstvo, tako i pravo, a ne samo ekonomiju.Grin

moharac
 voleo bih kad bi se više lovaca ukuljučilo sa diskusijom i pravim predlogom kako da se bolje i poštenije radi,ali mislim da će sveto ostati na komentare i prepričavanja ko je i šta za koga rekao.Nažalost mogi se duševno hrane sa tim stvarima umesto da krenu od sebe i počnu da nešto rade.

ficha007
 Po meni je Dača jako kvalitetan izbor jer je spoj i struke Bravo 2 i "prinude"Palica ROFL, a neke stvari koje je uveo samo su mu plus i mislim da su Šiđani napravili dobar izbor kako za sekciju tako i za udruženje.

Nekima se jačanje Šiđana nije svidelo, pa je bilo nekih peckanja na prošlom UO od strane pojedinih predsednika sekcija, ali ja mislim da ih je Dača brzo doveo u red

moharac
 Ficho pa šid daje predsednika i ima dosta članova u komisijama a i ima najviše članova u udruženju.
Mislim da vam je to dobar potez a i to je ona priča da mlađi članovi treba da se dokažu u praksi.

nesa ye
 Druze svi mi imamo neku funkciju koja nam daje hleb,mislim sam da bi bilo dobro da preuzmes neku volontersku funkciju i odgovnrnost u drustvu ili udruzenju... Mislim da nije dovoljno samo biti potkovan sa pravne strane,treba znati i dosta prakticnih stvari iz oblasti lovstva,ne kazem da ih ti ne znas,i da ne nabrajam sad sta sve,znaci treba tu ljudi iz raznih sfera. A kad se ponovo vracamo na lovocuvare koliku platu imaju Klopa i ovaj a koliku ovi,i kakvu motivaciju,i kazes oni idu peske,a znas lg, kolika je povrsina i konfiguracija njihovog lovista a kolika naseg...? A Kukujevcani nisu hteli da se popravi lada da bi oni mogli da haraju,mada su ranije imali Perinu zastitu i podrsku pn zemljackoj,svalerskoj i ne znam ni ja po kojoj jos liniji tako da ru mogli da rade sta hoce.

Srem

moharac kaže:
Kolega nešo sam si rekao da dva do tri člana uo lu srem nešto diskutuju a ostali samo glasaju i jedva čekaju da se završi sastanak da se nešto pojede,jel tako ?
E pa onda treba da se promeni statut i da uo lu srem ima 7 članova koji hoće da rade,jer ako hoćemo da radimo brže i bolje a naravno i da se smanje troškovi onda je ovo jedino rešenje.

Znamo kako se završavalo predhodnih godina one silne večere i ko je to sve plaćao LOVCI,a rezultata nigde nije bilo samo puni stomaci naših predsednika članova uo lu srem i pojedinih povlaštenih članova .

Ako neko od članova neče da se uključi aktivni u rad uo lu srem(osim večere) ili ga to neinteresuje a tamo je jedino što mora, ajde onda da im mi pomognemo i da promenimo statut biće nama i njima mnogo lakše.

Neće morati ljudi da se muče i da sede po nekoliko sati a da posle neznaju šta su i za čega glasali,jer se steko utisak da neko nešto stalno dopisuje a da ono to nisu znali da se o tome raspravljalo.

A ako takav uo lu srem nebe davao rezultate menjamo ih svake godine dok se nenađe ona ekipa koja hoće da radi .

Imate takav primer u ld Erdevik gde je predsednik sam izabrao svoj upravni odbor i odgovara za njihov rad.
Ima pravo da sam menja članove koji neće da rade a na skupštini se diskutuje samo sa predsednikom o radi i njihovim rezultatima.

Kako mislis predsednik sam birao upravni odbor ?

Pa nije upravni odbor gradjevinska grupa pa da glavni majstor bira : zidara , tesara ,
limara , keramicara pa odgovara za njihov rad ......

Upravni odbor je skupstina u malom koji je duzan da sprovodi odluke skupstine , a ne da su pod uticajem predsednika ....

Pozdrav

ficha007

nesa ye kaže:
Druze svi mi imamo neku funkciju koja nam daje hleb,mislim sam da bi bilo dobro da preuzmes neku volontersku funkciju i odgovnrnost u drustvu ili udruzenju... Mislim da nije dovoljno samo biti potkovan sa pravne strane,treba znati i dosta prakticnih stvari iz oblasti lovstva,ne kazem da ih ti ne znas,i da ne nabrajam sad sta sve,znaci treba tu ljudi iz raznih sfera. A kad se ponovo vracamo na lovocuvare koliku platu imaju Klopa i ovaj a koliku ovi,i kakvu motivaciju,i kazes oni idu peske,a znas lg, kolika je povrsina i konfiguracija njihovog lovista a kolika naseg...? A Kukujevcani nisu hteli da se popravi lada da bi oni mogli da haraju,mada su ranije imali Perinu zastitu i podrsku pn zemljackoj,svalerskoj i ne znam ni ja po kojoj jos liniji tako da ru mogli da rade sta hoce.

Druže, da bi došao do lovačke strane priče moraš da prvo i osnovno rešiš pravnu stranu priče, da dobro poznaješ Zakon o divljači i lovstvu, šta on to traži od LU, kakve su kazne, ko je odgovoran, šta LU treba da ima.

UO je pun poznavaoca lovstva, "poznavaoci lovstva" su i lovočuvari i predsednici sekcija, pa kazne samo pljušte li pljušte po udruženju.

Kad tako dobro lovočuvari, koje očigledno braniš, imaju pojma o lovstvu otkud ukvareno meso, otkud prekršajne prijave.
Nemoj me molim te terati da nabavim te presude prekršajnog suda po 100.000 dinara i da ovde naveden šta su to naši siroti lovočuvari uradili. Vrsni poznavaoci lovstva. A kad razmislim možda i hoću od nedelje da to pribavim pa da napišem ovde šta su ti likovi koji poznaju lovstvo uradili.

Čitaj malo teme o LSS i LSV pa ćeš da vidiš kako i koliko je bitno poznavanje prava i pravne normative, u ovom momentu mnogo bitnije od lovne materije.

Znaš li ti da je LU Srem bio isključne iz LSS, doduše ponovo vraćen, ali da je lovstvo u Srbiji na prekretnici, da je LSS u totalnom haosu i rasulu, da ni LSV nije bolji...znaš li zbog čega?

Pa rešila jedna grupa ljudi, bogova lovstva u Srbiji i Vojvodini da se igra pravnih stručnjaka, da nipodaštava zakone i pravne akte sopstvenih institucija...i eto problema.

Što se tiče lovočuvara i njihove plate, i lovišta, ta izjava ti je za medalju. U pravu si da je porediti Peđu i Klopu sa Perom, Borkom i ovim trećim malim neumesno. Ali samo zato što ova trojica nisu Peđi i Klopi ni do nogu, da ne kažem nešto gore.

Što se tiče plate, tačno je da su malo plaćeni, ali ako neće da rade taj posao daleko im lepa kuća. Poljubi pa ostavi prijatelju moj, jer niko te ne tera. Ima na bioru šum. tehničara koliko hoćeš.

Dalje, i ako im je plata bila mala to im nije smetalo da je nadomeste "vanrednim prihodima" realizovanim preko blatobrana te iste Lade Nive o kojoj je ovde bilo reči.

Ne budi smešan druže i ne pričaj mi o njihovom poštenju jer je totalno deplasirano. Ovog momenta gledam u presudu o nedozvoljenom lovu prepelica u kojem su učestvovali Bora, Borko, Pera i Kulačanin... i šta je to bilo? Omaklo im se malo.

Takvih "omačinjanja" je bilo dosta, tako da mi je smešan taj tvoj pokušaj da ih odbraniš i prikažeš u dobrom i pozitivnom svetlu kada svi lovci, a ima ih oko 600 znaju ko su i kakvi su.

Šta je to Borko rekao upravnici i zašto se sa njom svađao? Koga to on drži u šaci? Bilo bi lepo da objasni, ali ne ovde nego u MUP-u, ako sme i ako je i on sam čist.

A znamo da nije

ficha007
 A što se tiče moga volonterisanja, ništa se ti ne brini, imaću i to na umu jednoga dana, ali mislim da situacija nije dovoljno "sazrela".

Pročitaj ovu temu druže od početka do kraja, pa onda donosi zaključke, jer je smešno kada to tako paušalno radiš. Ovde su divanili i ljudi pametniji od mene, pa bih ti preporučio da odvojiš malo vremena da se upoznaš kako sa ovom tako i sa ostalim temama u ovom delu foruma, pa onda možemo da nastavimo diskusiju.

nesa ye
 Ovu temu sam odavo procitao od pocetka,hvala na sugestijama,ali ostale me bas i ne zanimaju. Znam da smo bilh izaceni iz LSS pa je povucena odluka pa smo vraceni,znam da je lovrtvo i savez wma prekretnici,a i mi sa njima i zato ti i pricam kakvi bi ljudi bili potrebni u buducnosti,a ti zapeo lovocuvarh pa lovocuvri... Ponavljam jos jednom nemam nista sa njima niti ih branim,OK lovocuvari su sljam i tu zavrsavamo s tim. A za ovu svadju Borka i upravnice nisam znao,kada je to bilo,koga ima u saci,sta joj je rekao?

moharac
 Srem da ti pojasnim,u upravni odbor su ulazili lovci predloženi od strane skupštine,desi se recimo da dva od pet članova uo nekog društva budu kontraši i kamen spoticanja rada upravnog odbora i stalno buše i ometaju rad.Ti prozoveš na skupštini predsednika za rad uo koji je na primer radio loše,a predsednik ti odgovori da on nema ništa sa članovima pošto ih nije on birao i tu se priča stalno vrti u krug.
E onda su delegati na skupštini dali predlog da članove svog uo društva ili kraće rečeno saradnike bira predsednik društva koji odgovara za njihov rad i koji može sam da promeni člana koji neće da radi.
Ovo se kod nas pokazalo dosta dobro i tako da možemo taj primer da preporučimo i drugima.
Predesednik društva i članovi uo su pojedinci koji imaju najviše radnih dana i oni su oslovac i pokretač rada društva a ne kao kod nekih da odrade pet radnih dana i da se tu završava sva priča.
Zašto bih ja predlago nekog člana za rad u uo društva kad se zna da je neradnik i od saradnje sa predsednikom biti samo problema,treba biti reala i donositi prave odluke da bi se postigli neki rezultati.
pozdrav

ficha007
 Neso, znaš kako je rekao Njegoš: "Ko na brdu ak i malo stoji više vidi no onaj pod brdom... "

Dakle Nešo, ja se trudim da budem onaj koji stoji na brdu u smislu informacija kako oko LU Srem tako i oko LSS i LSV. Tek onda možeš da imaš kompletnu sliku. Tvoj izbor, tvoja stvar. Ali ako se potrudiš da pročitaš i ostale teme slične problematike shvatićeš da ova situacija u LU Srem nema razlike od LU širom Srbije. Čak šta više isto ili slično se događa i u ostalim LU.

Što se tiče Borka, ne moram ja baš sve da odajem. Neke stvari ću zadržati za sebe. U svakom slučaju već sam ranije napisao da se momak opasno razbahatio, i da bih na njegovom mestu pazio šta radim, jer mu je ta žena direktni poslodavac kojoj su opet lovci udruženja poslodavci.

Svaki pokušaj upravnice da zavede red u udruženju naićiće na moju maksimalnu podršku, je nam je u tom slučaju cilj isti.

nesa ye
 Nisam mislio da odajes sto neces,nego me interesuje jel to bilo pkoro nesto... Ne mogu da komentarisem kad ne znam o cemu se radi. A ovo sto si rekao za bahato ponasanje podrzavam,i to je i moja teorija. Svi se oni bahato ponasaju pa i upravnica koju ti ocigledno branis,a oni treba samo da budu dobar servis i da rade u interesu nas lovaca koji ih za to placamo.

moharac
 Mala ispravka,upravnik lovišta MORA da radi po zakonu i nikako drugačije .

To da bude dobar servis nas lovaca i to se slažem ali kad je interes u pitanju tu sad već ima različitih mišljenja.
Ako je ja kao lovac plaćam iz članarine pa to neznači da neće ona treba da krši zakon i da ispunjava moje želje.
Ovu sam sličnu priču čuo od drugara iz Šida,koji mi je tako nešto i govorio ali se nismo oko toga složili jer njena je dužnost da tumači i sprovodi zakon o lovstvu u našem udruženju a kao odgovorno lice ona i snosi odgovornost.

Zar mislite da bi mi platili one silne kazne da smo radili po zakonu ili su oni ispunjavali nečije želje ili nisu poznavali ili pogrešno tumačili zakon.

ficha007

nesa ye kaže:
Nisam mislio da odajes sto neces,nego me interesuje jel to bilo pkoro nesto... Ne mogu da komentarisem kad ne znam o cemu se radi. A ovo sto si rekao za bahato ponasanje podrzavam,i to je i moja teorija. Svi se oni bahato ponasaju pa i upravnica koju ti ocigledno branis,a oni treba samo da budu dobar servis i da rade u interesu nas lovaca koji ih za to placamo.

Nemam nameru da beskorisno polemišem sa bilio kime i da bez razloga i osnova spamujem ovu temu, ali ću ti samo sada odgovoriti da vidim da ti ovu temu nisi u opšte pročitao od početka, jer da jesi video bi sve moje upise na ovoj temi, gde sam izneo svoje lično mišljenje iza koga stojim imenom i prezimenom, a ne nekim nickom, gde sam ja bio taj koji je javno izneo sve loše poteze uprave, presednika, upravnice.... ali isto tako sam ja bio taj koji je pohvalio sve dobre poteze.

Skontao si da mi je struka pravo, i veruj mi da sam jako dobro u životu naučio da važem stvari, tako da u opšte nemam problema da pohvalim prave stvari kod bilo koga, pa i kod upravnice, kao što u opšte nemam problema da svojim imenom i prezimenom prozovem akutuelnog predsednika LU Srem, dakle imanom i prezimenom, bez lažnih imena i nickova.

Tebi su do pre par upisa lovočuvari bili svetinja, upirao si se da ih odbraniš, a opet vrlo brzo ću imati dokaze njihovih brlja. Pismene dokaze, kojima nemam potrebu da te demantujem, ali ću ih imati čisto da se zna šta su radili i zbog čega smo kažnjeni.

Sa druge strane ne želim kao ti da budem večna opozicija i da samo pljuckam po drugima, da ne vidim i ne pohvalim kada nešto dobro urade. Taj stav koji imaš prepoznajem i ja ga zovem "sad neću ni kako ja hoću" odnosno to je stav večitog opozicionara koji samo kritikuje a ne iznosi rešenje problema.

Već sam ti rekao da nisi pročitao temu, ili jesi ali moje upise ovde nisi shvatio, jer je u njima pored kritike i hvale bilo i pregršt dobrih ideja kako neke stvari rešiti kod nas u LU Srem.

Ne očekuj od mene da pljujem po nekome samo zato što ima neku vlast ili funkciju u LU Srem, ali od mene možeš uvek očekivati konstruktivan dijalog, razmenu mišljenja...zamisli, čak i sa tom upravnicom, pa čak i predsednikom sa kojim sam imao "lične" okršaje na poslovnom planu.

Pitanje je da li to oni žele, što je jedna od zameriki koju im upućujem. Ne smeju da budu gordi, nego moraju da pričaju sa lovcima po svim sekcijama, da ih obilaze i da čuju naša mišljenja o aktuelnim problemima u LU Srem.

Sa druge strane prijatelju moj nisam čuo ovde u kojoj si sekciji član, ko ti je predsednik sekcije i da li si ti lično zadovoljan njegovim radom.

Lepo bi bilo da izneseš te podake pa da nastavimo dalju diskusiju jer ovo postaje bespredmetno.

Srem

moharac kaže:
Srem da ti pojasnim,u upravni odbor su ulazili lovci predloženi od strane skupštine,desi se recimo da dva od pet članova uo nekog društva budu kontraši i kamen spoticanja rada upravnog odbora i stalno buše i ometaju rad.Ti prozoveš na skupštini predsednika za rad uo koji je na primer radio loše,a predsednik ti odgovori da on nema ništa sa članovima pošto ih nije on birao i tu se priča stalno vrti u krug.
E onda su delegati na skupštini dali predlog da članove svog uo društva ili kraće rečeno saradnike bira predsednik društva koji odgovara za njihov rad i koji može sam da promeni člana koji neće da radi.
Ovo se kod nas pokazalo dosta dobro i tako da možemo taj primer da preporučimo i drugima.
Predesednik društva i članovi uo su pojedinci koji imaju najviše radnih dana i oni su oslovac i pokretač rada društva a ne kao kod nekih da odrade pet radnih dana i da se tu završava sva priča.
Zašto bih ja predlago nekog člana za rad u uo društva kad se zna da je neradnik i od saradnje sa predsednikom biti samo problema,treba biti reala i donositi prave odluke da bi se postigli neki rezultati.
pozdrav

Znaci ovako : Vi ste izglasali i uneli u statut odredbu da - Predsednik sam bira upravni odbor . Zar ne ?

- Vidis ti kameni spoticanja u nekom drustvu ,a koji su u na primer UO mogu
i drugacije da se nazovu , recimo Opozicija .
Ovako gledano ko bude strcao iz UO leti napolje .

A posto preporucujes i drugima da primene ovaj " Pelcer " orgnizovanja UO
verovatno ce jos negde da zazivi .....

Pozdrav

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,482
Najnoviji član: Radovan Dacovic

Poslednje vesti
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

66,927,338 posete www.srbijalov.com