|
LU "SREM" Šid
|
| moharac |
Objavljen 08.07.2012. 21:44
|

Član

Upisa: 149
Pristupio: 13.04.2012. 16:08
|
srem pročitaj ponovo
Lepo sam napisao da sad funkcioniše bolje nego pre i lovci su zadovoljni tim načinom rada,a mi smo ti koji određujemo kako će da se radi i uo radi po odlukama skupštine. |
| |
|
|
| moharac |
Objavljen 08.07.2012. 21:49
|

Član

|
Srem ako imaš ti neki bolji predlog ili bilo ko drugi ko čita ovaj forum,iznesite ga pa da i drugi predsednici društava koji redovno čitaju ovaj forum nešto nauče.
Ponavljam da se svi dobri predlozi iznesu na forum kako bi nešto postigli u ovoj našoj diskusiji,a ne samo pametovanje toga ima dosta.
Ljudi su se ovde začaurili pa ništa neće da menjaju ili im je dobro ili nemaju ništa pametno das predlože,a to je najgora moguća opcija kad nemaš novih ideja. |
| |
|
|
| moharac |
Objavljen 08.07.2012. 21:57
|

Član

|
Ako nisi u toku srem ld Erdevik je u zadnjih 30 dana imalo dve velike manifestacije koje su lovci odradili bez greške.
Početkom juna ugostili smo oko 400 gostiju na 13 Erdevičkoj kulenijadi i krajem juna lovačku večeru za 320 gostiju koji su bili prezadovoljni.
Šta hoću da ti kažem,da samo dobrim radom uo društva i predsednika sve može da se postigne a jako su bitni ljudi koji čine taj uo društva.
Znači da ako postaviš stvari na pravo mesto to može da se dobro vrati društvu. |
| |
|
|
| moharac |
Objavljen 08.07.2012. 22:18
|

Član

|
Imali ko od kolega lovaca sa ovog foruma koji redovno prate ovaj forum da pohvali rad svog društva ? |
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 08.07.2012. 22:31
|

Lovčina

Upisa: 1601
Pristupio: 01.10.2010. 14:36
|
Pa Bečejci imaju jako dobro društvo, pa Senta koliko čujem ( a neće više da budu ni članovi LSV ).
Što se tiče osamostaljenja i LU Vlasotince je krenulo tim stopama, a lično smatram da zbog marifetluka u savezima će sve veći broj LU krenuti tim stopama. Ili će se drugačije organizovati.
Na primer LSCS ima članarinu od mislim 300 dinara po lovcu i za to se dobija ono što LSV naplaćuje 1.400 dinara. Ko je onda lud?
Zašto i LSV ne naplaćuje svojim članovima istu cenu članarine kao i LSCS?
E sad, ako se zna da je LSV dao pozajmicu našem LU od 420.000 dinara i ako se zna da će da dam pozajmi još 400.000 dinara za Ladu Nivu, a prostom matematikom se dobija ( pod uslovom da LU Srem istupi iz članstva u LSV ) da 600 lovaca x 1.400 dinara izdvaja za LSV 840.000 dinara godišnje što je lepa suma za "prodavanje magle" od strane LSV.
Već sam naveo da GPGL košta da vam Vojvodinašume, dakle struka, uradi, od 15.000-30.000 dinara. LPO je skuplja i iznosi oko 60.000 dinara. Znači za ovu godinu sa 90.000 dinara imate dva planska dokumenta.
Osiguranje lovaca - 600 lovaca po 100 dinara je 60.000 dinara.
Dakle 150.000 dinara ukupno za plaćanje.
Ostaje 690.000 dinara da se rasporedi za Ladu Nivu, čeke, hranilišta, solišta...ispravite me ako grešim.
A mi se zadužujemo u LSV i za uzvrat moramo da verovatno, pored vraćanja para LSV-u, kao udruženje damo glas kod izbora, u zavisnosti od toga kojoj frakciji u LSV pripadamo.
Dakle pare niko ne daje džabe. Uvek su tu neki uslovi, da li finansijske prirode, ili neke druge prirode...
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
| |
|
|
| moharac |
Objavljen 08.07.2012. 22:45
|

Član

|
Dakle para ima samo ih treba pravilno rasporediti ! |
| |
|
|
| moharac |
Objavljen 08.07.2012. 22:49
|

Član

|
Ficho Šid je pre par godina organizivao takmičenje u kuvanju lov-kotlića,ima li nagoveštaja da će se nastaviti sa tom lepom manifestacijom. |
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 08.07.2012. 22:56
|

Lovčina

|
To zaista ne znam, ali lično smatram da je to dobra ideja da se promoviše dom, sekcija pa i udruženje. Samo ako bi se dobro organizovalo.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
|
| |
|
|
| moharac |
Objavljen 08.07.2012. 23:01
|

Član

|
u početku je bilo dobro organizovano ,dolazio sam kod drugara koji se tamo takmičio imate lep dom i imate sa čim da se pohvalite. |
| |
|
|
| nesa ye |
Objavljen 09.07.2012. 00:20
|

Mlađi član

Upisa: 20
Pristupio: 19.06.2012. 21:18
|
Sto se tice lovocuvara znam ih sigurno bolje nego th, i da nisu cuecke to stoji,mislim samo da malo preterujes,prenaduvavavar stuari u vezi njih,ali vec sam rekao ne zelim vise da polemiqem o njima. Sto se tice ostalog pogresno si procenio i debelo pausalno sada ti donosis zakljucke. Niti sam vecita opozicija niti neki kontras,i ja stojim iza svog rada imenom i prezimenom ali u praksi a ne ovde na forumu,i vrlo aktivno ucestvujem u radu svih organa i pomazem naravno koliko mogu i iznosim predloge za poboljsanje rada...A necu se predstaviti i reci kojoj sekcijh pripadam,,to je moje pravo. |
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 09.07.2012. 07:45
|

Lovčina

|
nesa ye kaže:
Sto se tice lovocuvara znam ih sigurno bolje nego th, i da nisu cuecke to stoji,mislim samo da malo preterujes,prenaduvavavar stuari u vezi njih,ali vec sam rekao ne zelim vise da polemiqem o njima.
Sto se tice ostalog pogresno si procenio i debelo pausalno sada ti donosis zakljucke. Niti sam vecita opozicija niti neki kontras,i ja stojim iza svog rada imenom i prezimenom ali u praksi a ne ovde na forumu,i vrlo aktivno ucestvujem u radu svih organa i pomazem naravno koliko mogu i iznosim predloge za poboljsanje rada...A necu se predstaviti i reci kojoj sekcijh pripadam,,to je moje pravo.
Cvećke sigurno nisu, više su kao neko trnje
E sad da li sam ja to preuveličao - mislim da nisam jer postoje SUDSKE PRESUDE!!!???? koje govore ko je kakav i ko je šta uradio.
Jedino ako po tebi sud greši i osuđuje nevine ljude, što bi ličilo na vreme BB-a i njegovih predsednika koji su bez po muke izjavili da BB nije kriv i da je sud POGREŠIO ŠTO GA JE OSUDIO .
Kako li su se samo te sudije drznule da osude nevine ljude. Ccccc. Sram i stid da ih bude. Pa još te sirote lovočuvare koji se "ubiše" od posla .
Što se tiče predstavljanja, to više govori o tebi nego o meni. Već sam rekao da ja kad kritikujem stojim imenom i prezimenom iza toga. Isto je i kada hvalim.
Lako je iza "nicka" kritikovati. Da li se ti to možda plašiš nekoga ili nečega kada ne želiš da kažeš kojoj sekciji pripadaš?
U principu i ne moraš. Meni je to totalno nebitno. Samo je prosto neverovatno da su samo predsednik i upravnica krivi, a svi ostali su u pravu.
Ja kažem da niko nije u pravu i da je malo dobrih poteza učinjeno, ali nemam problema da istaknem i te dobre.
Kod nas u LU Srem treba menjati sistem komplet jer to je ono što ne valja. Počev od delegata u Skupštini, njihovog broja, broja čl. UO...a pre svega odgovornosti kako organa za odluke koje donose, tako i pojedinaca.
Svaki pojedinac u sistemu mora biti smenjiv na svakoj Skupštini. Svaki pojedinac mora da odgovara pred disciplinskom komisijom jer je on pre svega lovac, član LU Srem, pa tek onda ta neka funkcija.
Nije on bre poslanik u Skupštini RS da uživa imunitet.
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 09.07.2012. 07:50
|

Lovčina

|
...o pojedinim predsednicima sekcija ne želim puno da trošim reči... nekima je bitnije šta ima da se jede od onoga o čemu se priča...
Da se ja pitam, ja bih te kasne, teške večere, sa puno divljači i mesa ukinuo, ili bi im uveo da umesto toga večeraju salatu. Bolje im je jer ima puno vitamina, a oni su ljudi u godinama, oće čuka da preskoči, pa bude posle belaj.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 09.07.2012. 07:55
|

Lovčina

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Neso da li je tačno da su lovočuvari popili krivične zbog nedozvoljenog lova? Šta misliš koliko bi dugo policajac radio kada bi ga uhvatili i osudili za krađu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 09.07.2012. 08:05
|

Lovčina

|
Tačno je Daki. Taj isti Borko, kao i Pera čiji je sin sada lovočuvar zbog krivičnoga dela "Nedozvoljen lov" ne samo da su popili prijave nego su bili i pravosnažno osuđeni. Slučaj "Prepelice u pograničnom pojasu".
Sa druge strane, pričao sam da su taj isti Borko i sada Perin sin prekršajno odgovarali kao i LU Srem i to dva puta je Srem kažnjen zbog njih sa po 100.000 dinara.
"Perina diploma" je posebna priča.
Neša ne shvata da je stručna služba "majka Mara" i da ona mora da bude jako, jako kvalitetna da bi mogli da pričamo o kvalitetnom lovištu.
Pored lovočuvara upravnik(ca) mora takođe da bude "vidra" s obzirom da krivično i materijalno odgovara za stanje u lovištu. Upravnik ne sme da potpada pod ničije uticaje jer je on taj koji raspolaže znanjem i strukom i on je taj koji faktički rukovodi lovištem u odnosu na predsednika koji je zakonski zastupnik, i koji ga samo predstavlja.
Nešo, da bi od nekoga tražio da odgovara, moraš da imaš pismene dokaze da je neko nešto zabrljao.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 09.07.2012. 08:13
|

Lovčina

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Malo su mi smešne definicije "nepravedno osuđen" a još mi je čudnije kada lovočuvari budu osuđeni za nedozvoljen lov pa još budu krivi za prekršaj po kojem je lu kažnjen . I još pride kolega kaže da su dobri momci , samo ja nikako ne vidim gde je skrivena ta dobrota, Kolega Neso pročitaj malo kako radi lovočuvar u V.Plani. To znači biti ispravan, pošten i znati posao, a ovi koje hvališ i braniš , njih treba udaljiti iz lovstva što pre.Imam još jedno pitanje. Kako je moguće da ljudi koji su krivično osuđeni mogu nositi i posedovati oružije. Sve su mi to velike kontradiktornosti.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| ficha007 |
Objavljen 09.07.2012. 09:28
|

Lovčina

|
...i biti službena lica pri tome...znači na primer radim u vojsci, napravim neku glupost, budem osuđen pravosnažnom krivičnom presudom za neko delo iz oblasti vojske...itd... i...ostanem u vojsci... i dalje obavljam taj posao koji sam i do sada obavljao...
Druže nije to baš tako. Oba puta su naša službena lica, a oni to jesu, bila osuđena, jednom krivično, drugi put prekršajno za dela oz oblasti lova i njihove struke...i ništa. I dalje su tu gde jesu, i još im mi plaćamo školovanje...ccc.
Nešo, po tvojim upisima naslućujem da si nezadovoljan radom predsednika i upravnice pa te pitam da li si nekada bio na sastanku UO LU Srem, i ako jesi iznesi nam svoja zapažanja...šta to ne valje i šta bi ti menjao...
Mada kada vidim kako braniš ideju o istom broju članova UO, možda si i neki predsednik sekcije, pa mi je to razumljivo onda...
|
| |
|
|
| Srem |
Objavljen 09.07.2012. 14:02
|

Član

Upisa: 162
Pristupio: 24.07.2010. 10:23
|
moharac kaže:
Ako nisi u toku srem ld Erdevik je u zadnjih 30 dana imalo dve velike manifestacije koje su lovci odradili bez greške.
Početkom juna ugostili smo oko 400 gostiju na 13 Erdevičkoj kulenijadi i krajem juna lovačku večeru za 320 gostiju koji su bili prezadovoljni.
Šta hoću da ti kažem,da samo dobrim radom uo društva i predsednika sve može da se postigne a jako su bitni ljudi koji čine taj uo društva.
Znači da ako postaviš stvari na pravo mesto to može da se dobro vrati društvu.
Zar ti odajem utisak da nisam u toku ???
Bio licno i na Kulenijadi i na Lovackoj veceri kao i prethodnih godina .
Utisak : Uvek dobro i uvek opravda ocekivanje posetilaca .
Posebno dobra hrana , Paprikas , lovacka pljeskavica ( ove godine je VRH ), kobaja i skembici . U svakom slucaju topla preporuka za sve gurmane i sladokusce .
Ovo sam napisao za vas stand na Kulenijadi .
Lovacka vecera , po meni uvek dobra . Ova sad ili prva koju ste organizovali " 93 - " 94 god. uvek dobro ,veselo ljubazno prema svakom gostu , nadam se i ubuduce da ce zadrzati taj trend .
Ovo stvarno treba pohvaliti kao vid promovisanja lovstva , oderdjenog drustva , ali kao i nacin da se dodatnim aktivnostima dopuni skromna lovacka kasa .
Toliko oko ovih vasih " Ugostiteljskih " stvari .
Pozdrav
Pozdrav |
| |
|
|
| nesa ye |
Objavljen 09.07.2012. 17:06
|

Mlađi član

|
Kolega Daki,samo sam hteo da kazem da se lovocuvari uklapaju u lose stanje u LU... Tacno je da su odgovarali krivicno. Sto se thce tih prepelica kolega ficha sigurno zna koliko lica je bilo obuhvaceno tom istragom i ko je oslobodjen a ko kaznjen. Taj lov nisu organizovali samo lovocuvari neg je mnogima zinulo dupe za pare,a bilo je ttu i onih koji su takav lov odbili. E sad kolega ficho ti si mene upozoravao, a izgleda ti ne citas od pocetka,vec sam rekao da nisam ni predsednik ni nikakav funkcioner,samo aktivan clan,a obrazlozio sam zasto se zalazem za isti broj clanova UO... Ne moraju biti isti ljudi,ali sve sekcije treba savnomerno da ucestvuju u radu tog izvrsnog tela LU. A sto se tice rada predsednika i upravnice nemam zamerki,bas su zanimljivi narocito u paru. |
| |
|
|
| nesa ye |
Objavljen 09.07.2012. 17:06
|

Mlađi član

|
Kolega Daki,samo sam hteo da kazem da se lovocuvari uklapaju u lose stanje u LU... Tacno je da su odgovarali krivicno. Sto se thce tih prepelica kolega ficha sigurno zna koliko lica je bilo obuhvaceno tom istragom i ko je oslobodjen a ko kaznjen. Taj lov nisu organizovali samo lovocuvari neg je mnogima zinulo dupe za pare,a bilo je ttu i onih koji su takav lov odbili. E sad kolega ficho ti si mene upozoravao, a izgleda ti ne citas od pocetka,vec sam rekao da nisam ni predsednik ni nikakav funkcioner,samo aktivan clan,a obrazlozio sam zasto se zalazem za isti broj clanova UO... Ne moraju biti isti ljudi,ali sve sekcije treba savnomerno da ucestvuju u radu tog izvrsnog tela LU. A sto se tice rada predsednika i upravnice nemam zamerki,bas su zanimljivi narocito u paru. |
| |
|
|
| moharac |
Objavljen 09.07.2012. 18:17
|

Član

|
Kolega nešo mislim da se teško menja svest lovaca a pogotovo članova uo lu srem,ovo mi više liči na vreme radničkih saveta po firmama.
Predsednik mora da ima saradnike oko sebe a ne samo neme posmatrače(čast pojedincima).Ko se to od članova protivio nekom predlogu koji je iznet na sastanku uo lu srem,većina njih glasa a da pojma nema šta takva odluka može da znači za udruženje.
Ovo je čista polemika nas pojedinaca koji su za promene u radu udruženja i druge strane koja bi da ostane ovakvo sadašnje stanje.
Vremena se menjaju i te promene moraju da se dese i kod nas u lu srem,predloga je bilo i kad se pisao ststut lu srem,ali je bb te promene uz pomoć njegovih pulena odbacio kao napad na njega i protiv njega.
Sa se to desilo na vreme mi sada o ovoj temi nebi pisali,ali se treba ugledati na druga udruženja koji su već reformisali svoja društva tako da sada lakše rade i imaju bolje rezultate. |
| |
|