Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: PRAVILNIK O LOVAČKIM PSIMA

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
PRAVILNIK O LOVAČKIM PSIMA
huntinggirl1
 pa naravno, nije takva ravnica za njega
on je dr u planini, lepi zvonki glas i napred po šumama, a lovac uživa u muzici
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Predator

DakiNS kaže:
Ne mogu zamisliti goniča zečara u atarima, taj bi brzo lipsao ne znajući kojeg bi zeca pre gonio.

Te nesretne '95 izbjegne u okolinu Odžaka jedan moj (sad već pokojni) "zemo" i dovede sa sobom posavku. Pričali su da je bila dobar gonič, ali kad su je pustili u vojvođansku ravnicu, to je bio cirkus. Kuja nije znala šta je snašlo. Veliki broj tragova, jednog zeca goni, još dva skaču ispred nje ...

Sasvim prirodno

huntinggirl1
 naravno, rasa koja je stvarana za planinu, a ne za ravnicu, pas je navikao da tera jedan trag, a ne ko zna koliko, sludi ga miris....

apinest
 Danas mi je iz Kinološkog saveza Republike Srbije stigla Identifikaciona kartica za lovačkog psa. Moram pohvaliti ekspeditivnost ljudi iz KSS, jer nije prošlo ni nedelju dana kako sam poslao zahtev za izdavanje kartice, a ona je već među mojim lovačkim dokumentima. S obzirom da su godišnji odmori u punom jeku, zaista za svaku pohvalu.

Uz Zahtev za izdavanje kartice (može se naći na sajtu KSS), u koji se unose osnovni podaci o psu i vlasniku, ide i uplatnica (300 dinara), i fotokopije rodovnika i eksterijerno radne knjižice (IUO+eksterijer) sa brojem mikročipa.

Iako se Pravilnik o lovačkim psima primenjuje od 01.04.2012. pun značaj dobija početkom lovne sezone na pernatu divljač, a pogotovo od septemra kada počinje lov pogonom na DS, lov divljih plovki i, naravno, od oktobra kada kreće "glavna" lovna sezona- na fazana i zeca.

Drugarski podsećam kolege lovce da ne oklevaju za nabavljanjem kartice da se pred početak lova ne bi napravila nepotrebna gužva i da sebe ne bi doveli u nezgodnu situaciju- da im se ne dozvoli vođenje u lov psa koji nema ovaj dokument. Lovni inspektori najavljuju rigorozne kontrole poštovanja Pravilnika.

Predator
 Šta mi je potrebno da bi štene od 6-7 mjeseci vodio u lov?

Sasvim prirodno

huntinggirl1
 čip i vakcina

lalos
 Član 76. alineja 10 "Zakona o divljači i lovstvu "glasi: zabranjeno je loviti sitnu divljač poluatomatskom puškom sa neolučenim cevima koja nije reducirana na dva metka"
Komentar: kada će se to slovo zakona poštovati u našim udruženjima, a pogotovo kada Italijani love sitnu divljač?????????
Sada treba da se pokažu upravitelji i lovočuvari!!!
lalos

zoranp

lalos kaže:
Član 76. alineja 10 "Zakona o divljači i lovstvu "glasi: zabranjeno je loviti sitnu divljač poluatomatskom puškom sa neolučenim cevima koja nije reducirana na dva metka"
Komentar: kada će se to slovo zakona poštovati u našim udruženjima, a pogotovo kada Italijani love sitnu divljač?????????
Sada treba da se pokažu upravitelji i lovočuvari!!!

OdobrenoBravo 2 za upis, ali na pogrešnoj temi!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

DakiNS
 Kolege koliko vas ima IDENTIFIKACIONU KARTICU za psa a sezona u jeku. Danas sam bio u KSV da tražim karticu i rekoše mi da je početo sa radom na tome ali se odgovorni radnik razboleo (žutica) i na tome se stalo. Šta raditi?Confused
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

apinest

DakiNS kaže:
Kolege koliko vas ima IDENTIFIKACIONU KARTICU za psa a sezona u jeku. Danas sam bio u KSV da tražim karticu i rekoše mi da je početo sa radom na tome ali se odgovorni radnik razboleo (žutica) i na tome se stalo. Šta raditi?Confused

Daki, ne pratiš forum. Comp

Kinološki savez Republike Srbije je (za sada) jedini ovlašćen za izdavanje Identifikacione kartice lovačkog psa. Sve informacije se mogu naći na njihovom sajtu. Moje iskustvo forumašima sam preneo u upisu broj #64 na ovoj temi. Bye

DakiNS
 Ma u pravu si . Grin

Ali kada LSV izdaje rodovnike koji su po meni mnogo važniji zašto ne bi i izdavao IK za pse, ili možda grešim?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

apinest

DakiNS kaže:
Ma u pravu si . Grin

Ali kada LSV izdaje rodovnike koji su po meni mnogo važniji zašto ne bi i izdavao IK za pse, ili možda grešim?

Pravilnik o lovačkim psima

Član 2
.
.
.
10) identifikaciona kartica lovačkog psa je isprava koju na zahtev vlasnika lovačkog psa ili lica ovlašćenog od strane vlasnika lovačkog psa izdaje KSS na osnovu rodovnika i potvrde o upotrebljivosti u lovu;

AcaNik
 Једно питање.
Да би пас учествовао у лову мора да задовољи да има педигре, оцену екстеријера и положен ИУО. Што то све доказује ИД картицом.
Схватио сам да се ово односи на расе које су утврђене од Међународног удружења кинолошких савеза (ФЦИ)
Е сада питање. Шта ако нека раса паса није у ФЦИ класификацији? По којим условима они могу да учествују у лову код нас?
На пример Бојкин шпанијел Smile
http://sr.wikiped...0%B5%D0%BB

nidzamotocross
 Kod nas imamo primer Srpskog žutog goniča, koji nije priznat od strane FCI-a, a koji, da bi se našao u lovu, ili izveo na izložbu u Srbiji, može dobiti od strane KSS-a uslovni rodovnik. Taj uslovni rodovnik znači važi samo za autohtone rase goniča i za Šarplanince, koliko sam ja upoznat, možda i za Srpskog pastirskog psa.

To nije moguće legalnim putem odraditi za strane rase, tako da slaba vajda...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

AcaNik
 То онда значи да ако ловим са њиме ја ловим са духом јер он по ФЦИ не постоји Smile

nidzamotocross
 Po nekoj mojoj logici, mogli bi da love Amerikanci sa njima, jer im je matična zemlja SAD, ili da ga dobiješ iz Amerike sa export rodovnikom, ako je uopšte moguće ovde loviti sa psom koji poseduje takav rodovnik. Ko će ga znati... A ne verujem da je bolji od Špringera i Kokera...
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

mihailo
 Na sajtu KSS pravilnik o radu pasa goniča koji je usvojen 09.10.2018
Koga interesuje IUO i utakmice ovde je sve napisano
Klik na pravilnik goniči

Kolege goničlije imate reč!!!

https://ksrs.rs/p...sa-gonica/

mihailo
 Читам овај правилник о раду паса гонича и нејасно ми је зашто су дати различити критеријуми за оцењивање код понашања на пуцањ.
За ИУО су дати општи услови
За утакмицу на зеца,шакала и лисицу дате су мало детаљније инструкције у члану 33
У правилнику о раду паса гонича на дивљу свињу члан 18 тачка 9 понашање на пуцањ услови су још детаљније описани а разликују се од од услова датих за ИУО и утакмице на зеца,лисицу и шакала.

Зар услови за понашање на пуцањ зависе од врсте дивљачи,утакмице или нечег трећег?
Ваљда би услови за понашање на пуцањ требало да буду исти?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Pravilnik o merama za sprečavanje štete od divljači i na divljači i postupku i načinu utv PROPISI O LOVU 12 26.08.2015. 13:11
Disciplinski pravilnik PROPISI O LOVU 66 24.01.2015. 16:59
PRAVILNIK O STRUČNOM ISPITU ZA STICANJE LICENCE ZA OBAVLJANJE ODREDJENIH POSLOVA U LOVSTVU PROPISI O LOVU 10 28.04.2014. 18:02
Pravilnik o uslovima i načinu organizovanja lova PROPISI O LOVU 62 02.10.2013. 13:59
Pravilnik o ustanovljavanju lovišta PROPISI O LOVU 372 27.02.2013. 18:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,995,559 posete www.srbijalov.com