ako sam dobro razumeo predsedniku je profesija stečaj i likvidacija pa mogliste da uzmete za predsednika i nekog iz uprave groblja
Sad mi javiše Šiđani da mu je to mu šira specijalnost. Uža je preletanje iz stranke u stranku.
Davnih dana bio je osnivač DS-a u Šidu, pa kada je provalio da je ipak SPS glavni bio je Bog i batina u zlatno vreme SPS-a. Oktobarska revolucija dovela je do njegovog preleta u stranku gde je u tom momentu bilo "in" preleteti. U DSS naravno. Potom je iz DSS-a posle 2008. godine prešao u ND, a sada je ponovo, na osnovu procene da SPS može ponovo da bude jak, preleteo u SPS.
Ako je to sve istina, o čemu dobri drug Wolf verovatno zna više, onda teško našim prijateljima iz Šida.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Boga mi tamo u Šidu svega ima. Naravno ničega lepog. Nije njima lako. Iza Bore ostali su ljudi koje je on vukao sa sobom, delio im mrvice sa kojima su oni svi bili zadovoljni.
Međutim stvari se polako menjaju. Bore više nema, a i ovi što su im ostali lagano gube pozicije, a pitanje je i njihove krivične odgovornosti danas, sutra.
Ali neka. Lepo je bilo dok je trajalo, ali mislim da su doterali cara do duvara i da sada nema više napred.
Što je najgore takva je situacija danas u većini LU u Srbiji. To je ono što nije dobro i vreme je za promene.
Daki mi u Palanci imamo svega sto netreba da imamo...u tome izgleda da i jeste caka...Zato strucna sluzba LSV upravo i nagradjuje zasluzne lovce i lovne radnike bas u Palanci...U zadnjih nekoliko godina nemamo jelena u zlatu, kao ni vepra kao ni srndaca, al zato neko dobi zlatnu plaketu LSV... pardon zadnju deceniju minimalno...
Ma Daki izgleda je pre par nedelja bilo dosta zahebano na godisnjoj skupstini LU. Više ću saznati ovih dana pa će se i ostali lovci upoznati kako to LU "Srem" radi.
Pominjano mi je samo neki manjak u poslovanju, prekršajne kazne koje su plaćene, krivični postupak koji ih očekuje, meso DS koje se pokvarilo...čuda...
Obećao sam pre par dana nastavak priče oko ovoga LU ali je veoma teško bilo u prethodnom periodu nahvatati žive jezike spremne i voljne da razvežu jezik i odaju informacije.
Međutim, uspeo sam da ponešto izvučem, te nakon operativne obrade podataka dajem čitaocima omiljenog mi foruma na uvid sledeće podatke.
Skupština LU Srem održana je negde krajem februara. A na skupštini sve lepše od lepšeg.
Delegati, s obzirom da sam čuo da je posle teških odluka i mučnog odlučivanja čekao paprikaš, blago su bili nezainteresovani, verovatno zbog pomenutog paprikaša, ali verovatno i zbog državničkih govora dičnog im rukovodstva.
Moj insajder reče mi da je to bilo za skrivenu kameru. 90% ljudi totalno nezainteresovano, atmosfera prava uspavanka
Par tačaka čisto protokolarnih a onda slede poslastice
Manjak LU Srem Šid je oko 140.000 dinara. I to ono što je evidentno i što nije moglo da se sakrije ni pomoću čarobnog štapića.
Pitanje je a šta bi sa manjkom od 1.3 miliona koje je NO otkrio i da li to znači da je taj manjak ispeglan ili gurnut pod tepih rukama veštog knjigovođe.
Iz skupštinskog materijala za Skupštinu LSV koja je takođe održana krajem februara vidi se da je UO LSV dodelio LU Srem Šid pomoć od 420.000 dinara na period od 6 meseci uz sredstvo obezbeđenja menicu koju ne znam ko se usudio da potpiše s obzirom na ovoliki manjak koji su prikazali.
Delegati ćute, niko da postavi bilo kakvo pitanje, da se usprotivi, da glasa protiv ovakvog manjka, što bi odmah dovelo do pada vrhuške. Glasanje je, kako kaže čovek koji je bio prisutan, bilo smešno. Par dignutih ruku za, niko protiv, niko uzdržan. Usvaja se većinom glasova, a većine ni od kuda. Paprikaš i glad su učinile svoje. Otupile su delegatima čula. Naročito mozak i razum.
Lada Niva. To je posebna priča. Auto u svojini LU Srem. Ozloglašen jer su ga mnogi članovi raznih sekcija u LU Srem viđali kako ide po ataru, a crna trojka bivši upravnik i lovočuvari samo ( Bogunović, Kuljanski i Pera jeba ga ti ) samo udara po ataru sve što promoli nos od divljači.
Auto je sada jedna gomila gvožđa sa početnom cenom od oko 150.000 dinara jer su dobri delegati izglasali njenu prodaju. Postoji jedna anegdota da je auto više stajao na popravci kod jednog zaslužnog člana LU nego što je išao. A cene popravke su bile kao da se popravlja X5 ili ML. Ništa nije plaćano, ali je verovatno član išao u atar da nešto makne. Po njegovoj slobodnoj proceni.
Bivši predsednik je imao jednu dobru foru. Odradiš nešto za LU i možeš u atar da upucaš karabin i smakneš šta ti duša ište. Dakle robno plaćanje. Kao u srednjem veku. Roba za robu. Često totalno nesrazmerno pruženoj usluzi ili nabavljenoj robi. Ali ko tu šta ima da pita.
I tako tačka za tačkom. Međutim delegati iz sekcije iz Šida postavili su jedno nezgodno pitanje a to je da li će LU Srem u opšte moći da konkuriše za lovište s obzirom da se pred Privrednim sudom Srem. Mitrovica vodi postupak po predlogu tužilaštva u Srem. Mitrovici za privredni prestup protiv LU Srem i Borislava Bogunovića.
Zaprećena kazna je od 1.500.000 do 3.000.000 miliona dinara i postoji mogućnost zabrane obavljanja delatnosti od 10 godina. Pitanje je bilo da li će moći pribaviti uverenje o nekažnjavanju, a onda je to pitanje otvorilo diskusiju u kojoj je sadašnji predsednik priznao da je i ranije bilo postupaka i to dva prekršajna koje je LU Srem platilo po 100.000 dinara svaki, da su krivci lovočuvari, da je kao pokrenuo disciplinski postupak protiv njih...da je LU Srem bilo predmet istrage finansijske policije, da nisu uplaćivali poreze i doprinose na plate lovočuvara i upravnika, da su napravili na taj način utaju poreza, da će probati nešto da pegla oko toga, da je ovo sada za njega novo, da ne može da se izjasni, da verovatno nisu krivi....
Svašta nešto je bilo izgovoreno sa njegove strane, malo toga pametnog. Osim što je obećao da će sve proveriti, da će sazvati vanrednu skupštinu u roku od najkasnije 30 dana, koja ni do dana današnjeg nije sazvana.
U međuvremenu neke sekcije su donele odluku na svojim zborovima da se odvoje od LU Srem i uđu u pregovore sa NP Fruška Gora po uzoru na kako čujem Neštin. Radi se o izgleda Erdeviku, Ljubi i Binguli.
Šta će onda biti sa LU Srem pitanje je koje se postavlja. Šta će biti sa kaznama koje još čekaju udruženje? Zašto predsednik ne saziva vanrednu skupštinu. Inače prema rečima insajdera predsednik skupštine je iz Erdevika. Ostale sekcije su poludele, pogotovo Šiđani koji celo vreme, kako kaže ovaj moj prijatelj, ukazuju na propuste a ostali ćute i koriste situaciju. Sekcija u Jameni koja je bila posebno lovište takođe im radi ispod žita i želi da se osamostali.
Lovci iz sekcije u Višnjićevu, kako mi reče drugar, loviće u buduće samo u svojim dvorištima jer su Vojvodinašume uzele pod svoje delove lovište Naklo 1 i 2.
Kome će Ministarstvo poljoprivrede poveriti na upravljanje lovište sa ovakvom strukturom gubitka, lošim rukovođenjem, lovočuvarima i sekretarom koji su napravili krš i lom u proteklom periodu, a još su zaposleni u LU Srem.
To neminovno vodi, kako ja vidim, i kako mi ovaj prijatelj reče, do konačnog kraha LU Srem i preuzimanja lovišta od strane ministarstva za godinu, dve i možda davanje nekom domaćem tajfunu.
A možda se to nekom i namešta...
Možda bi neko iz Šida, npr. koega Wolf ili neko drugi mogao nešto bliže da nam kaže ili da daj Bože opovrgne ove moje navode. Mada u ovoga čoveka koji mi je to sve ispričao imam dosta poverenja i nemam razloga da mu ne verujem.
A što je najgore, pare koje je LSV dao moraju da se uskoro vrate. Kako? To niko ne zna.
Ako je ovo za ova LD i za oduzimanje dela lovišta u Višnjićevu tačno, to znači da se lovišteLU "Srem" smanjuje lovna površina. Dakle nova LPO, nov GPGL, stari lovočuvari i sekretar ( "pozajmljivači" da ne kažem neku drugu reč ), predsednik i upravnica u gomili problema...
punisher kaže:
Kome će Ministarstvo poljoprivrede poveriti na upravljanje lovište sa ovakvom strukturom gubitka, lošim rukovođenjem, lovočuvarima i sekretarom koji su napravili krš i lom u proteklom periodu, a još su zaposleni u LU Srem.
Mala ispravka: za lovišta u Sremu u prvom stepenu je nadležan Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Vojvodine, a ne ministarstvo.
Poštovane kolege lovci!
Mislio sam da se više ne bavim ovim "pisanijama",ali nečim izazvan odlučih da se obratim lovcima LU "Srem" Šid i ostalim koje zanima situacija u istom!
Pre svega moram da odgovorim kolegi PUNISHER-u.Naime neke činjenice navedene od strane imenovanog nisu tačne.
Prvo,teške su reči te da je manjak od 1,3 miliona "ispeglan ili gurnut pod tepih rukama veštog knjigovođe".Mislim da takvu informaciju treba prvo dobro proveriti pa izneti u javnost!Ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je ispeglan ili ne,ali mislim da posle svih kontrola koje je imalo LU i posete raznih inspekcija knjigovođi nije bilo moguće "gurati pod tepih"!Očigledno je da su dugovanja iz 2010.godine plaćena od članarine za 2011.godinu.Ako je tako, drugačije i nije moglo biti urađeno!Dobavljači bi tužili LU i eto opet velike muke!Mislim da je dobro što smo prošli sa manjkom od "samo " 140.000!Ipak je vajni BB trošio i ono što nije imao!
Drugo,istina je da je Lada više bila na popravci nego u upotrebi,i da su popravke plaćane kao da se popravlja ML,a vrlo verovatno je da je i majstor bio upućivan na markiranu divljač!Ali ostadoše neplaćene fakture,jer otišao Bora koji nije ispoštovao dogovor oko količine mesa obećane za popravku i majstor pravo na vrata novom predsedniku po PARE!
Treće,kolege iz Šida blago rečeno "lupetaju"!Iznesene činjenice očigledno nisu tačne,i to nije problem LU.Naime,dobijena je potvrda suda iz S.Mitrovice da LU nije u postupku niti je kažnjavano za privredni kriminal!Znači na javni oglas za dodelu lovišta LU će moći konkurisati bez ikakvih smetnji!Konstatacija da je predsednik"priznao" da je bilo ranijih kažnjavanja navodi na činjenicu da je to skrivano i do sada neobjavljivano,što nije tačno.To što neki sede na ušima i čekaju paprikaš je relevantna činjenica da se na taj način iznose netačni podaci.Ja lično sam znao odmah za prijave nakon posete Republičke inspekcije 2010.godine!Netačno je to da nisu uplaćivani porezi i doprinosi na plate!!!!!!Nisu plaćeni porezi na gorivo koje je BB podizao,jer je inspekcija to ,zbog nedostatka odluke UO,smatrala ličnim primanjem!I ne može se ništa "peglati" jer je porez u iznosu od oko 500.000,00 dinara plaćen odmah nakon donesenog rešenja!A i dug LSS je 80% plaćen!I ja nisam čuo da je rečeno da verovatno nije krivo rukovodstvo!A to što niko od čalnova UO nije pokrenuo pitanje otkaza g-dina Upravnika Kuljanskog je ogroman problem!!!!Navodim sve ovo kao učesnik Skupštine održane 03.03.2012.godine,kad je rečeno da će nova Skupština biti održana za 45 dana,znači rok nije prošao!Čujem da su sinoć imali sastanak UO i da su se dogovorili da Skupština bude u maju.Tako da jedva čekamo!Netačno je da je Višnjićevo izgubilo nešto što nikad nije ni imalo!Naime,šuma "Naklo 2" nije bila u sastavu LU "Srem" Šid,a i Višnjićevo je novim ustanovljavanjem od Vojvodina šuma dobilo jedan teren,i to kako kažu Grčanci,odličan!
Tako kolega PUNISHER čini mi se da taj tvoj doušnik sedi na ušima i isto kao i ostali čeka na paprikaš!
Ne kažem da je nova garnitura vlasti savršena,ali mislim da se ipaK trude da pokušaju nešto da naprave od ovog posrnulog LU!
Vreme će pokazati! Sad je lakše da im oduzmemo vlast, kad smo uspeli da sklonimo onog koji se bio zalepio za stolicu superlepkom!
Pozdrav
Lepo rečeno....
Ipak, ja ne mogu da otmem utisku da si ti Wolf deo tog novog rukovodstva, ali ne shvatam razlog zašto bi to krio.
Nije ništa nečasno biti u rukovodstvu LU iako su brojni negativni primeri stvorili ružnu sliku o čelnim ljudima LU (mislim na veliku većinu LU).
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Mene interesuje da li postoji u skoroj budućnosti šansa za neku prijavu kojoj je zaprećena kazna taman da pokrije razliku između Wolfove i Punisherove cifre
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Sremac75 kaže:
Nije ništa nečasno biti u rukovodstvu LU iako su brojni negativni primeri stvorili ružnu sliku o čelnim ljudima LU (mislim na veliku većinu LU).
Pa i ti si Sremac u rukovodstvu LU B.Palanka (član UO), pa ti ništa ne fali!
Mada, čujem da u zadnje vreme padaju pohvale na tvoj rad, čak i od onih koji bi te najradje, da mogu, zeznuli na prvoj krivini.
Nešto tu nije u redu!
Ja bih se zapitao šta se dešava, da me recimo počne hvaliti neko o kome nemam lepo mišljenje.
Wolf druže, ako misliš da ću da te napadam grdno se varaš. Iskreno mi je drago da se konačno neko javio sa pravim informacijama i verno preneo sliku o stanju LU "Srem".
Ni na kraj pameti mi ne pada da ti oponiram, osim ako nemam razloga i adekvatnih dokaza.
Ono što me zanima je, a što sam već ranije pisao, šta je sa LD Erdevik, Ljuba i Bingula koji se svojim površinama naslanjaju na NP "Fruška Gora" i koji su doneli odluke o izdvajanju iz LU "Srem" i u pregovorima su, ako isti već nisu okončani, sa NP.
Predsednik Skupštine LU je iz Erdevika, ako se ne varam, a mislim da je već u vreme Skupštine LU "Srem" koja je bila održana, znao za te pregovore sa NP, ali je ćutai, i ništa o tome nije pričao ostalim delegatima iz ostalih LD, što je priznaćeš veoma licemerno sa njegove strane, kao i strane delegata Ljube i Bingule.
Šta se događa u slučaju da je lovište ustanovljeno, a da neka LD odluče da istupe.
To po meni može da znači jedino novo ustanovljavanje lovišta od strane PSPŠV, jer tri sela, tri LD-a istupaju.
Ne znam da li ti je poznato da li je na tom UO koji je održan bilo reči o tome?
Pretpostavljam da si iz uprave LU pa bih te molio da zarad objektivne slike kažeš šta se to događa.
Unapred se izvinjavam ako neki od mojih dosadašnjih upisa nije bio tačan, jer kako je meni preneto, ja sam ovde preneo.
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?