Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Disciplinski pravilnik

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Disciplinski pravilnik
mihailo
 Kad LU budu nadlezna za regulisanje saobracaja na kategorisanim i nekategorisanim putevima,kad budu gazdovala zemljistem onda ce ta prijava imati smisla.
Svaka kazna po tom pitanju je nistavna pred zakonom osim ako nekome nije izrecena mera zabrane kretanja ili ako neki vlasnik zemlje preko koje se krece nije stavio sudsku zabranu prelaska preko zemlje ci je vlasnik.

bogoljub
 Na dozvoli se upisuju svi lovci iz grupe a najviše 20.U izveštaj se upišu oni koji idi toga dana i kada se ulazi u lovište podvučeš crtu da se ne dopisuje neko koji recimo kasni itd.Po završetku lova završiš izveštaj upisujući lovljenu divljač,pol divljači koliko je komada odstreljeno a za krupnu divljač i ranjenu a nenađenu potiše se grupovođa upiše mesto gde je lovljeno ,datum i vreme i to bi bilo to.Znači u dozvolu ništa nepiše nešara i neprecrtava one koji neidu u lov.A pojedina LU zabranjuju odlazak kolima u lovište da se nebi kralo.Ali zato postoji lovočuvarska služba i milicija pa neka preduzmu odgovarajuće korake i kontrolišu sumnjive.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

ssekir75
 кад сам ја био на предавању рекли су да у извештај уписујемо само број ловне карте оних који су одстрелили дивљач и шта је одстрељено. испада да свако мења попуњавање како му се ћуне.

што се тиче крађе, ајде нек ме спречи да нешто сакријем у жбуње, па се после вратимо трактором или неким џипом без оружја по исто. дакле, та мера није ефикасна и служи само за бахаћење управа. постоје ловочувари па нек раде свој посао на терену а не у канцеларијама.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

DejanPetkovic
 hvala na ogovorima . . videcemo sta ce biti , zanimalo me je vase misljenje . . zbog toga non stop i citam forum , sve sam i naucio ovde.

Huntr
 dozvola za lov je tako pounjena da jedan primerak ostaje u udruzenju koje je izdaje tako dA se po njoj naknadno nista ne pise i ne crta.izvestaj za lov se popunjava pred lov i u njega upuisuju ucesnici tog lova.to bi bilo ukratko .

a sad konkretno,stvari koje si duzan da postujes kao clan udruzenja gradjana tj lu.

udruzenje moze da te kazni na osnovu te prijave,ali i ti njima mozes da navuces bedu ali kroz prijave inspekciji i gradjansku parnicu.

dakle kako,duzan si da postujes odluke udruzenja pod jedan.

pod dva mesto za pocetak lova mora biti na ulasku u loviste,dotle moras sa spakovanim oruzjem u futroli kako zakon nalaze,a odatle ne smes kolima.znaci ako ti je dom u selu a lu je odlicilo da je mesto odakle se ulazi u loviste dom,tu je nepravilnost.

e sad posto te prijave se vode kako vode a gradjanske parnice traju koliko traju,ostaje ti samo da nadjes zajednicki jezik sa ljudima koji vode tvoje lu,ili lepo prelomis pa raskrstis sa debilima ako im je cilj samo da gornjaju i dozivljaju te kao lopova koji je nameravao da ode u lovokradju pa je hteo da u kola sakrije lovinu.

odlazak u lov bar po meni treba da donese rasterecenje coveku od muka i jeda a ne da mu ih pricinjava zbog sitnih dusa.
kad se lov svede samo na odstrel tada ga treba zabraniti

Kile_
 [xhide]ako neko ima dobar disciplinski pravilnik za lovacka udruzenja u elektronskom formatu pdf ili word , bio bih zahvalan da mi posalje na meil ili na pp ovde ako to moze. Hvala [/xhide]
Samo 300 i 4x4

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
PRAVILNIK O LOVAČKIM PSIMA PROPISI O LOVU 78 20.02.2019. 20:06
Pravilnik o merama za sprečavanje štete od divljači i na divljači i postupku i načinu utv PROPISI O LOVU 12 26.08.2015. 13:11
PRAVILNIK O STRUČNOM ISPITU ZA STICANJE LICENCE ZA OBAVLJANJE ODREDJENIH POSLOVA U LOVSTVU PROPISI O LOVU 10 28.04.2014. 18:02
Pravilnik o uslovima i načinu organizovanja lova PROPISI O LOVU 62 02.10.2013. 13:59
Pravilnik o ustanovljavanju lovišta PROPISI O LOVU 372 27.02.2013. 18:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
Sočne lovačke šnicle u marinadi od crnog vina, majčine dušice i origana
IN MEMORIAM
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

Hunter_lovac
· 25.07.2025. 12:56

Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

64,991,130 posete www.srbijalov.com