Disciplinski pravilnik
|
mihailo |
Objavljen 17.11.2014. 21:46
|

Veteran

Upisa: 572
Pristupio: 05.10.2010. 10:39
|
Kad LU budu nadlezna za regulisanje saobracaja na kategorisanim i nekategorisanim putevima,kad budu gazdovala zemljistem onda ce ta prijava imati smisla.
Svaka kazna po tom pitanju je nistavna pred zakonom osim ako nekome nije izrecena mera zabrane kretanja ili ako neki vlasnik zemlje preko koje se krece nije stavio sudsku zabranu prelaska preko zemlje ci je vlasnik. |
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 17.11.2014. 23:23
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
Na dozvoli se upisuju svi lovci iz grupe a najviše 20.U izveštaj se upišu oni koji idi toga dana i kada se ulazi u lovište podvučeš crtu da se ne dopisuje neko koji recimo kasni itd.Po završetku lova završiš izveštaj upisujući lovljenu divljač,pol divljači koliko je komada odstreljeno a za krupnu divljač i ranjenu a nenađenu potiše se grupovođa upiše mesto gde je lovljeno ,datum i vreme i to bi bilo to.Znači u dozvolu ništa nepiše nešara i neprecrtava one koji neidu u lov.A pojedina LU zabranjuju odlazak kolima u lovište da se nebi kralo.Ali zato postoji lovočuvarska služba i milicija pa neka preduzmu odgovarajuće korake i kontrolišu sumnjive.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 17.11.2014. 23:46
|

Lovčina

Upisa: 2438
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
кад сам ја био на предавању рекли су да у извештај уписујемо само број ловне карте оних који су одстрелили дивљач и шта је одстрељено. испада да свако мења попуњавање како му се ћуне.
што се тиче крађе, ајде нек ме спречи да нешто сакријем у жбуње, па се после вратимо трактором или неким џипом без оружја по исто. дакле, та мера није ефикасна и служи само за бахаћење управа. постоје ловочувари па нек раде свој посао на терену а не у канцеларијама.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче 
|
|
|
|
DejanPetkovic |
Objavljen 18.11.2014. 00:46
|

Član

Upisa: 72
Pristupio: 28.01.2013. 23:33
|
hvala na ogovorima . . videcemo sta ce biti , zanimalo me je vase misljenje . . zbog toga non stop i citam forum , sve sam i naucio ovde. |
|
|
|
Huntr |
Objavljen 18.11.2014. 06:28
|

Član

Upisa: 53
Pristupio: 05.07.2013. 14:12
|
dozvola za lov je tako pounjena da jedan primerak ostaje u udruzenju koje je izdaje tako dA se po njoj naknadno nista ne pise i ne crta.izvestaj za lov se popunjava pred lov i u njega upuisuju ucesnici tog lova.to bi bilo ukratko .
a sad konkretno,stvari koje si duzan da postujes kao clan udruzenja gradjana tj lu.
udruzenje moze da te kazni na osnovu te prijave,ali i ti njima mozes da navuces bedu ali kroz prijave inspekciji i gradjansku parnicu.
dakle kako,duzan si da postujes odluke udruzenja pod jedan.
pod dva mesto za pocetak lova mora biti na ulasku u loviste,dotle moras sa spakovanim oruzjem u futroli kako zakon nalaze,a odatle ne smes kolima.znaci ako ti je dom u selu a lu je odlicilo da je mesto odakle se ulazi u loviste dom,tu je nepravilnost.
e sad posto te prijave se vode kako vode a gradjanske parnice traju koliko traju,ostaje ti samo da nadjes zajednicki jezik sa ljudima koji vode tvoje lu,ili lepo prelomis pa raskrstis sa debilima ako im je cilj samo da gornjaju i dozivljaju te kao lopova koji je nameravao da ode u lovokradju pa je hteo da u kola sakrije lovinu.
odlazak u lov bar po meni treba da donese rasterecenje coveku od muka i jeda a ne da mu ih pricinjava zbog sitnih dusa.
kad se lov svede samo na odstrel tada ga treba zabraniti
|
|
|
|
Kile_ |
Objavljen 24.01.2015. 16:59
|

Lovčina

Upisa: 1429
Pristupio: 04.08.2009. 21:33
|
[xhide]ako neko ima dobar disciplinski pravilnik za lovacka udruzenja u elektronskom formatu pdf ili word , bio bih zahvalan da mi posalje na meil ili na pp ovde ako to moze. Hvala [/xhide]
Samo 300 i 4x4
|
|
|