Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: "Gebruder Merkel Suhl"

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
"Gebruder Merkel Suhl"
Podunavac

canis aureus kaže:
"Poklonu se u zube ne gleda!"
Nije on kriv što su mu poklanjaliConfused
Ne verujem da bi se i od nas neko bunio kada bi dobijao takve pokloneHmmm
-ja ne bih sigurnoNo no noGrin

Zavisi od koga. Ipak ne bi sebi dozvolio primanje poklona od svakoga.
Tri prsta 2Kolce

nemeza

najic kaže:
svo oruzje koje je bilo izlozeno je tito dobio na poklon zagledao sam ga satima i mogu reci da se tragovi upotrebe vide na poluautomatima franki i cosmi i na jednom karabinu .. resto je bilo novo ,------onda smo komentarisali zamislite sta je tek njegovo licno i kakva su to cuda ..posto je bilo par buhaga koji vrede kao dobar stan u bg-u a nisu taknuti..

najic, lepo si primetio ali razlog što su 72 izložene puške većinom nove je što je sačuvan samo deo Titovog lovačkog oružja. Većinom njegove "radne" puške su bile lagerovane u Karađorđevu i drugim lovištima i kod nekolicine ljudi koji su bili zaduženi za održavanje istog kao i organizaciju njegovog lova. Vremenom a naročito posle 5. oktobra veći deo oružja je prešo u privatne kolekcije. Neke su se čak nudile na prodaju preko oglasa. Pozdrav. Bye

DakiNS
 Momci raspravljamo da li je neko smeo ili ne da primi oružije na poklon, u dplomatiji odbijanje poklona je direktna uvreda, na kraju krajeva svi naši gradovi i sela su se takmičili ko će više da mu pokloni, ali on ništa nije poneo sa sobom čak i njegova udovica muči muku sa preživljavanjem i grejanjem što je velika sramota. Sa druge strane nešto što je vlasništvo države pored današnjih poštenjačina nalazi se u oglasu za prodaju i to pd fizičkih lica pa sad vidi ko šta sme a ko ne
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Podunavac

DakiNS kaže:
Momci raspravljamo da li je neko smeo ili ne da primi oružije na poklon, u dplomatiji odbijanje poklona je direktna uvreda, na kraju krajeva svi naši gradovi i sela su se takmičili ko će više da mu pokloni, ali on ništa nije poneo sa sobom čak i njegova udovica muči muku sa preživljavanjem i grejanjem što je velika sramota. Sa druge strane nešto što je vlasništvo države pored današnjih poštenjačina nalazi se u oglasu za prodaju i to pd fizičkih lica pa sad vidi ko šta sme a ko ne

Čovek treba da ima neki svoj stav. Ljudi su odbijali i olimpijske medalje a i Nobelovu nagradu. Tito je nama propagirao socijalizam i komunizam, a on je jedno vreme bio bolji sa amerikancima nego rusima, a sam je živeo kao kapitalista ili čak car. Već sam jednom napisao da je za života bio kapitalista a posle smrti socijalista. Posle njegove smrti sve je ostalo državi za razliku od ovih današnjih vladara koji pokradoše i rasprodaše državu i staviše pare na svoje bankovne račune. Jovanka i njegovi sinovi nisu dobili ništa, što jeste sramota i to velika. I za onu ondašnju i za ovu sadašnju državu. Njegovo oružje može da se vidi u muzeju i da se uživa u njemu, a nije podeljeno i kurti i murti. Zato ovi sada krčme i raskrčmiće sve do zadnjeg, bez obzira kome je pripadalo i ko je stekao. Mislim da bi od Titovog oružja i trofeja trebalo napraviti muzej kao stalnu postavku da se to sačuva za buduće generacije. Ipak tu ima šta da se vidi, bez obzira kakav je on bio kao čovek ili vladar.
Tri prsta 2Kolce

nemeza
 Podunavac, kako napraviti stalnu postavku oružja kad nemožeš da skupiš ni trećinu njegovog oružja. Zar stvarno neko može da misli da je za 40-setak godina njegove vladavine, a svi znamo koliko je volio lov, skupio samo 72 puške. Više pušaka skupe sadašnji "glavonje" za mandat od 4 godina. Pozdrav. Bye
PS. više sam Titovog oružja video po privatnim zbirkama u Srbiji nego u muzeju na postavci, a mogu misliti još koliko ga ima na prostoru bivše Jugoslavije. Cry

Podunavac

nemeza kaže:
Podunavac, kako napraviti stalnu postavku oružja kad nemožeš da skupiš ni trećinu njegovog oružja. Zar stvarno neko može da misli da je za 40-setak godina njegove vladavine, a svi znamo koliko je volio lov, skupio samo 72 puške. Više pušaka skupe sadašnji "glavonje" za mandat od 4 godina. Pozdrav. Bye
PS. više sam Titovog oružja video po privatnim zbirkama u Srbiji nego u muzeju na postavci, a mogu misliti još koliko ga ima na prostoru bivše Jugoslavije. Cry

Nemeza druže za muzej je interesantno sve oružje, a ne samo lovačko. Imao je Tito dosta starog oružja, pa hladno i tetivno oružje, bila je velika kolekcija. Imao sam knjigu pre rata kolekcija Titovog oružja ili tako nešto, i bilo je stvarno dosta togu u njoj. Kad bi se to sve sakupilo plus trofeji moglo bi nešta da se napravi.
Tri prsta 2Kolce

najic
 nemeza cini mi se da smo na istoj strani , zao mi je sto dobar deo maestralne zaostavstine nece videti svetlost dana je su se papani nakrali posle 5 oktobra, vidjam cesto jednu mc5 u lovu greota umesto da je u vitrini ...
secate se lovacke kuce pored kuce cveca e pa ne postoji navodno ostecena je tokom nato bombardovanja a sta je bilo karabina barem kada sam bio dete .
I kolega nemeza da li ste primetili koliko sul montaza a nigde optika..??
I sta reci dalje ...

Hunter forever
 Sad sam bio na merkelovom sajtu i odusevljen sam sa njihovim puskama.Mnoooogo lepo izgledaju.
marka Engleski poenter marka

VLADE
 ljudi bavim se kundacima i oruzje mi je svaki dan u rukama od sacmarajedino cenim merkel i to je po mom ukusu verujte mi ko jednom uzme u ruke merkel i ode sa njom u lov sve ce mu biti jasno to je neverovatno oruzje ja imam bokericu 200e 12/70;polozaru47e12/70;i polozaru model8u kal 20/70 i druge sacmare nekupujem niti me interesuju
jankovic vladimir

hamerles

VLADE kaže:
ljudi bavim se kundacima i oruzje mi je svaki dan u rukama od sacmarajedino cenim merkel i to je po mom ukusu verujte mi ko jednom uzme u ruke merkel i ode sa njom u lov sve ce mu biti jasno to je neverovatno oruzje ja imam bokericu 200e 12/70;polozaru47e12/70;i polozaru model8u kal 20/70 i druge sacmare nekupujem niti me interesuju
Jesu najbolje B) ali cena im je previsoka za prosecnog lovca Frown

Bacelj Djordje
 pozdrav kolega VLADE!
u potpunosti se slazem sa tobom ja posedujem dosta staru pusku merkel bokericu otac je kupio na nekoj aukciji od porodice dundjerski navodno?
ako naletis na trap model dosta je redak ja sam zainteresovan !!!
unapred hvalaBye
BACELJ DJ

zexxx
 pozdrav kolege lovci...danas sam prvi put video merker suhl radi se o trilingu 16 i karabin 8x57 68godiste.i koja ja je njihova cena?posto je ova na prodaju?
samo smireno.....Grin

sheytan
 ^ To je teshko retji, bez barem slika, da ne kazem bez dobrog zagledanja same pushke(u rukama)... Npr., kada bi bila APSOLUTNO NEKORISHTJENA, ja bih za tako neshto dao i 3.000e(a i da imam, odakle mi??? Grin)...
Opet, ako je u loshem stanju, ja lichno ne bih dao ni 200e...

Solidna verujem da vredi bar 1.000, a koliko preko toga, bem li ga...

Al sam ti pomogao, a? Smeko
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Ne mogu da kažem vrednost u Srbiji, ali u Hrvatskoj nema drilinga ispod 2000 evra, bez obzira u kakvom je stanju.
Tri prsta 2Kolce

zexxx
 imam i slike puske al meni nikako ne ide na forum da ih ubacim ne kontam nacin.puska nije u losem stanju nego je vlasnik uradio neke duboreze pa samim tim to vise nije onaj original barem ja tako mislim...cena ove je 2000...hvala svima...hte da vidim da li je to realna cena te puske.pozdrav i dobar pogled
samo smireno.....Grin

najic
 Ima na loristu oglas drug prodaje bokericu 201e sa koznim koferom 1500e a takva nova 466000 sada na sajmu u nisu , mada duborez namerno kazem duborez tj gravura na ovoj polovnoj je bar 100 puta bolji nego na novoj u nisu ...

sheytan
 Slabo poznajem Merkel modele, pa molim znalce za pojašnjenje. Naime, negde sam video da NOVE 201 imaju hromiraTe cevi? Od kada se to radi? Da li se to radi NA SVIM NJIHOVIM SAČMARAMA?
Lično, nikada više ne želim sačmaru bez hromiranih cevi... Jaooo
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Radonjic
 Kao prvo da se pohvalim jer sa od 03.05.2011 godine i ja postao vlasnik Merkel 200 e. Ovo je bila moja davna zelja koja mi se ostvarila. Nadam se ne i poslednja.
Sto se tice novih modela od 2003 godine ( mislim na bokerice ) imaju sledece oznake 2000 e, 2001 e, 2002 e i 2003 e. Ovi novi modeli su sve u kalibru 12/76 sa nesto jacom legurom baskule od prethodnih modela 200e. Jedina stara oznaka je ostala za model 303 e koja je i naj luksuzniji model u seriskoj ponudi Merkela i koju mozete dobiti u dva kalibra 12/70 ili 12/76. Ovaj model poseduje sistem udarnih igala u Holland Holland sistemu koji je zajedno sa Blic sistemom ( koje najcesce mozete videti kod Peracija 8 ) jedan od naj kvalitetnijih.
Sto se tice cevki u Nemackoj je donet zakon ( nisam siguran dali je 2000 ili 2001 ) da se na barsku divljac nesme vise koristiti olovna sacma nego celicna tako da su sve puske proizvedene od tog datuma imaju dodatnu zastitu cevi zbog te celicne sacme.

PS: do sada sam cesto posecivao forum Balkan Kinologije gde je sloboda komunikacije dosta rigoroznija ( po nekad po mom misljenju i prestroga da ne kazem diktaturna ) dok kako vidim ovde je mnogo slobodnija sto sam pozitivno iznenadjen. Sve cestitke moderatorima na tome.

pozdrav uz Uvek dobar pogled
Igor Radonjic

hamerles
 Kakav je model 127???

VLADE
 127 nije merkel nego simson nema 3 kljuc i dobar je naravno ali merkelu nemoze prici ni po ceni ni hva;litetu
jankovic vladimir

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
L.U."Fazan" Vranje LOVAČKA UDRUŽENJA 82 31.12.2017. 12:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,175 posete www.srbijalov.com