Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
Hunter milos
 Pitanje jedno!Imam karabin 8x57 i da li iz njega mogu da ispaljujem vojničke metkove 7,9mm?Ako neko zna molim za odg! HVALA!!!!Bravo 2

nenadx
 Sniper Hunter,imam iskustvo sa 243w,ali ne ne u kombinaciji sa pvc kundakom,pa ako ti to nesto znaci???Doduse koristio sam malo mosbergovu pumparicu sa plasticnim kundakom,pa da kazem CVeletu da je moje misljenje o pvc kundacima sasvim zadovoljavajuce.Neverujem da u toj masi plastika moze raditi vise od drveta.Druga je stvar sto po meni nije lovacki,ali ja sam zastarelih shvatanja pa ko zna?H.milos,vaznije pitanje je zasto bi koristio vojna zrna,sem da se privikavas na trzaj i pucanj.Mada ce ti opsirnije reci drugi sa foruma
Dobar pogodak

Lovac Stari
 243 u kombinaciji sa nasim PPU sp od 6,5 grama idealan za sve do Srndaca.
Moj ima malo modefikovan drveni kundak i bio je namenjen izvozu. Na distanci izmedju 100-200 metara sve tamo gde ga trazis. Nema pada uopste. Kundaci od plastike su na ceni u poslednje vreme, mislim da nema razlike izmedju drveta i ovih u kvalitetu, stvar je ukusa!
Dobar pogled.

Sniper Hunter
 E hvala vam puno na odgovorima znaci ipak 243W.E sad ostaje plastika ili drvo videcu u Zastavi za 3 nedelje.

Hunter milos
 nenadx,Čuo sam da može pa reko da pitam ako neko još zna!Koristio bi ovako za gadjanje u metu tj.za vežbanje....

nenadx
 Ma moze H.milos,to je taj kalibar....samo vojnim zrnom je zabranjeno loviti.
Dobar pogodak

dexy_cg88
 Zdravo,ja evo upadam preko reda. Smile imam jedno pitanje posto sam pocetnik u ovom sportu.Planiram da kupim svoju prvu pusku,i u ponudi imam zastavin karabin 8,57 i cekoslovacki brno u istom kalibru.Pa me zanimaju vasa misljenja o ovim puskama,koja je bolja i kolika je otprilike cena,onako okvirno da znam.Inace ove puske prodaje jedan caletov prijatelj,obe su nove nije ispucano sa njima 30 metaka,i nemaju optiku.Isto tako bi me isto zanimalo ko ja bi mi optika odgovarala za tu pusku koja je bolja? Unapred hvala B)

Igor
 Dexy procitaj pazljivo sve teme na forumu, prvo sto se tice vrste divljaci koju zelis da lovis a moja preporuka je Ceski ja imam zastavim 8.57 i nisam nesto bas zadovoljan bas ovih dana prilikom lova na srndaca.
Budi svoj, samo svoj........

rk
 Za zastavin karbin da li se radi o LK70 ili se radi o prerajenoj vojnoj varijanti M48. Kako god sena ne bi smela da bude vise od 150e i to u vrhunskom stanju.
Pogledaj kao sto sam vec negde stavio remontni zavod u cacku oni prodaju remontovane vojne karabine. http://www.trzcacak.rs/
Za Brno cene su znatno vece , kvalitet zavrsne obrade je bio na odlicnom nivou i jako su cenjene iako se vise nerade ,predpostavljam da se radi o modelu ZKK600.
Treba da odmeris da li razlika u ceni za tebe ima smisla ,ako nemas nameru da je doradjuje mozda se pre opredeliti za brno,a sa druge strane zastava je odlicna pocetna osnova za doradu.

aca81
 Drugari kupio sam nov m-48 bez ijednog opaljenog metka za 80e u Nisu,trazite samo bivsa vojna lica jer su najjeftiniji ili policajce koji su ih uzimali dzaba,moj savet je idi u policisku ispostavu u tvom mestu i pitaj sigurno ces naci ko prodaje ili dobro ocuvano oduzeto oruzje...POZ.
DOBAR POGLED

nenadx
 Nadovezao bih se na tekst rk.Ja sam uglavnom za zastavu,iako je to diskutabilno ali ako je brno iz serije zkk 600,a nije mnogo skuplja(cak i da se malo istegnes) netreba razmisljati,uzmi je.
Dobar pogodak

dexy_cg88
 ok ja cu da idem da vidim sutra puske,pa cu da ih slikam i da postavim slike sa cenama pa cete da mi kazete sta mislite.Mada mislim da cu ipak da kupim brno,jer svi mi kazu da je ona bolja od zastavine,i da i u opsteno nije losa puska,e sad ako je malo skuplja,nema veze jer ne planiram bas skoro da je menjam.Hvala svima na savetima

Lala

aca81 kaže:
Drugari kupio sam nov m-48 bez ijednog opaljenog metka za 80e u Nisu,trazite samo bivsa vojna lica jer su najjeftiniji ili policajce koji su ih uzimali dzaba,moj savet je idi u policisku ispostavu u tvom mestu i pitaj sigurno ces naci ko prodaje ili dobro ocuvano oduzeto oruzje...POZ.

Aco, pretpostavljam da je ta puška već preradjena u karabin?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

dexy_cg88
 zaboravio sam da vas pitam kako da proverim da li je puska u ok stanju? jer ima nekih trikova? ja naprimer znam da gledaju koliko moze metak da udje u cev sa izlazne strane...cisto da me ne zeznu.mada poznajem lika mislim da nece i da je sve ok kao sto mi je rekao,mada za svaki slucaj da proverim B)

Sniper Hunter
 Najbitnije da cev nije nagrizena

aca81

Lala kaže:

aca81 kaže:

Aco, pretpostavljam da je ta puška već preradjena u karabin?

taze slikano,slika govori vise od hiljadu reci,ali samo ako je jasnaGrin
DOBAR POGLED

aca81

dexy_cg88 kaže:
zaboravio sam da vas pitam kako da proverim da li je puska u ok stanju? jer ima nekih trikova? ja naprimer znam da gledaju koliko moze metak da udje u cev sa izlazne strane...cisto da me ne zeznu.mada poznajem lika mislim da nece i da je sve ok kao sto mi je rekao,mada za svaki slucaj da proverim B)

Meni je rodjak preporucio pusku i tvrdio mi da je gadjao iz nje i da nemoze biti bolje ali sam je na kraju poklonio jer na sto metra u tablu precnika 1m od deset metaka samo jedan je bio blizu nje a nijedan u tablu,najbolje je da sam probas sa nekoliko metaka i videces dal valja,treba da su pogodci grupisani a nije vazno dal su u centru isto ako pucas vise uzastopnih napravi malu pauzu jer zbog zagrevanja cevi moze doci do odstupanja ali to je vise za precizno upucavanjeB)
DOBAR POGLED

aca81

dexy_cg88 kaže:
Zdravo,ja evo upadam preko reda. Smile imam jedno pitanje posto sam pocetnik u ovom sportu.Planiram da kupim svoju prvu pusku,i u ponudi imam zastavin karabin 8,57 i cekoslovacki brno u istom kalibru.Pa me zanimaju vasa misljenja o ovim puskama,koja je bolja i kolika je otprilike cena,onako okvirno da znam.Inace ove puske prodaje jedan caletov prijatelj,obe su nove nije ispucano sa njima 30 metaka,i nemaju optiku.Isto tako bi me isto zanimalo ko ja bi mi optika odgovarala za tu pusku koja je bolja? Unapred hvala B)

Druze opet se vracam na tvoje pitanje i moras pusku i optiku birati na osnovu terena na koji planiras da lovis,evo mog predloga pa neka i ostale koleke kazu sta misle o tome....ako je teren sa vise gustisa onda ti je brno sigurno bolja i neka optika 1,5 pa nadalje a ako imas raznolik teren onda mozes i kombinaciju koju sam ja napravio a to je 8x57 sa optikom 3-9x40 i nista mi vise ni manje ne treba od toga...POZ.
DOBAR POGLED

Lala
 Aco, samo mi nemoj reći da si i pušku i optiku dobio za te pare (80 evra)?
To bi bilo već bezobrazno jeftino Smile
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

aca81
 Ne druze optiku sam platio sa tunelskim drzacima 50e,mogo sam i jeftinje da nadjem ali mi se zurilo,moram se pohvaliti da sam sam montirao i upucao optiku...nepogresivo i niko vam nemoze bolje upucati nego vi samiB)
DOBAR POGLED

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,677 posete www.srbijalov.com