Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
Planinko011
 Ako neko nabavi bilo sta od tih polovnih karabina srednjeg kalibra a povoljne cene ne znam zasto bi i uopste se mlatio da ima 30-06 a ne .308 ili 7x64 ili sta god. Bolje malo vise novca dati u municiju sa zrnom za divljac koja se preterzno lovi i dati novca za malo pucanja na metu iz razlicitih situacija i polozaja (iz ruke, klececi uz naslon sa kolena, sa stapa ili tronosca) i to po pravilu mora da da rezultat. A na 200m divljac bas nece zanimati kalibar kojim pucatelovac.

kelt

Max011 kaže:
Polovnjak iz masti 50-100 e nevažan je kalibar inače za neverovati koliko ima .308 ica iz ranih 90ih
-odobrenje za zamenu cevi i kalibra 10 e Supetu
- zamena cevi sa izborom kalibra 130e
- nov kundak plastika 60 e drvo 100 e
- registracija novog kalibra i oružani list 10 e
- nova kočnica i okidanje 100e
sve u svemu puška po meri i kalibru po želji za cenu manju od novog Zastavinog karabina
ps ovo se odnosi samo na kalibre koji pašu na ,,srednju akciju,,
izadje to ipak kolega vise nego sto vredi. racunao sam i ja i pricao sa ljudima majstorima. ipak sam se odlucio za nov zastavin m70 pa mu malko dotero akciju i sad imam puskicu extra, inace imam i stari m70 iz 89g i nevidim neku razliku. mada nebi trbalo da se ista sredjuje na novoj puski ali navikli smo sa tim da je iz zastave uvek nesto nedovrseno.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

DESPERADOS

Max011 kaže:
http://www.youtub...BmneE3AcFM Grin he he svako svoje veselje. Nego ima ima karabina u zemlji Srbiji za 50 evra u crvenoj masti i voštanom papiru u fabričkom stanju bez opaljenog metka lično sam ih bar 20ak pronašao, pa neke primedbe ne stoje . Ne stoji i da se ne može oceniti kvalitet bez visoko obučenih stručnjaka ... Sve zavisi ko šta želi a garantujem da se može spakovati puška za malo para. Grin

Hahaha slatko sam se ismejao kada sam ovo procitao .......Grin

Mi za klub trazimo vec 2 meseca 308W i jos ga ne nadjosmo a dozvola stoji u fioci.
Tako da te price o jeftinim kod nas ne piju vodu . ( osim 8x57 )

Zamena cevi u Zastavi je 14.000 din plus svi ostali troskovi pa se i to ne isplati .

Tako da je sve to Podrka
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

sheytan

DESPERADOS kaže:
Mi za klub trazimo vec 2 meseca 308W i jos ga ne nadjosmo a dozvola stoji u fioci.

Frown

Da ne bude "istruli mi nabavna u fioci"??? HarmonikaVeselo 2
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Neca92
 Citam, i jedna stvar mi nije jasna... Zasto je polovan (nov, konzerviran) ZCZ 8x57 jeftinije od npr. ZCZ 30-06 ili 7x64? Confused 'ajde, jeftinije i da razumem nekako, ali mnogo jeftiniji...? Zbunjen Evo Max rece da ima da se nadje karabin u fabrickom stanju, konzerviran bez opaljenog metka za 50 eura, pa onda ispade da to vazi jedino za kalibar 8x57...?Confused
Ili mozda ja nisam nesto lepo razumeo...Jaooo
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Max011
 Drago mi je da si se nasmejao jer je sve lepše kad je čovek veseo ...

A sad ozbiljno u oglasima sigurno nećeš naći to što tražiš ali za počletak možeš otići do bilo koje PU i možeš biti šokiran količinom oružija koje im stoji i brojevima telefona onih koji hoće da ga otuđe, prodaju ili poklone. Drugo barata se sa brojkom od 20 000 pušaka prodatih preko sindikata uz polutke tamo s početka 90 ih, veliki broj su bile prerađene 98 ice i to u kalibru .308 da ih nisam držao u rukama ne bih o tome sad ni pričao.
Na kraju krajeva od izvara dva putića idu na dve strane ... (pa svako svoj put ima) Grin peva Lepa Lukić svaka joj čast.
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

mpeca
  Lepo im deda odbrusi .... Ako je krpica crvena ,pocepana posle provlacenja kroz cev , ako celo zatvaraca ima ostecenja od korozivne kapisle koja ima cesto lufta i deo gasova ide na celo zatvaraca a vlasnik tvrdi da je pucao samo lovacke metke,ako su usta cevi ostecena od kanapa i sipke onda i nema potrebe da se ide na streliste.....Streliste ce dobrom strelcu reci kakva je cev sto se kalibra tice a i u kakvom stanju je leziste metka....Ako caura ima riseve i tesko izlazi napolje leziste je osteceno i taj karabin zaobidjite...

Scorpion Hunter

Neca92 kaže:
Citam, i jedna stvar mi nije jasna... Zasto je polovan (nov, konzerviran) ZCZ 8x57 jeftinije od npr. ZCZ 30-06 ili 7x64? Confused 'ajde, jeftinije i da razumem nekako, ali mnogo jeftiniji...? Zbunjen Evo Max rece da ima da se nadje karabin u fabrickom stanju, konzerviran bez opaljenog metka za 50 eura, pa onda ispade da to vazi jedino za kalibar 8x57...?Confused

Neco jedan moj tebra je kupio M48 8x57 konzerviran nikad ni jedan metak nije ispalio od vojnog penzionera za 50evra... Prodao ga cicha da mu ne stoji za dzabe. Ima bezbroj takvih slucajeva. Mozda ljudi potcenjuju kalibar 8x57 pa ga zato jeftinije prodaju od ostalih Confused Iskreno mislim da je bolji od 30-06 i 7x64 ... Stari dobri svaba je zakon- konza za nasu divljac....

DESPERADOS

Max011 kaže:
Drago mi je da si se nasmejao jer je sve lepše kad je čovek veseo ...

A sad ozbiljno u oglasima sigurno nećeš naći to što tražiš ali za počletak možeš otići do bilo koje PU i možeš biti šokiran količinom oružija koje im stoji i brojevima telefona onih koji hoće da ga otuđe, prodaju ili poklone. Drugo barata se sa brojkom od 20 000 pušaka prodatih preko sindikata uz polutke tamo s početka 90 ih, veliki broj su bile prerađene 98 ice i to u kalibru .308 da ih nisam držao u rukama ne bih o tome sad ni pričao.
Na kraju krajeva od izvara dva putića idu na dve strane ... (pa svako svoj put ima) Grin peva Lepa Lukić svaka joj čast.

Ako ima to sto kazes daj neku adresu ili tel pa da idemo da pazarimo jedan 308W za klub .

*
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Neca92

Skorpion kaže:

Neca92 kaže:

Neco jedan moj tebra je kupio M48 8x57 konzerviran nikad ni jedan metak nije ispalio od vojnog penzionera za 50evra... Prodao ga cicha da mu ne stoji za dzabe. Ima bezbroj takvih slucajeva. Mozda ljudi potcenjuju kalibar 8x57 pa ga zato jeftinije prodaju od ostalih Confused Iskreno mislim da je bolji od 30-06 i 7x64 ... Stari dobri svaba je zakon- konza za nasu divljac....

Bas me je ovo zaitrigiralo jer jedan prijatelj od mog caleta ima ZCZ 8x57 konzerviran, takodje metak nije opaljen iz njega, kupljen 94,95 (nisam siguran koje tacno godine, ali pre vise od 15 godina). Stoji mu u podkrovlju kuce, na njemu je jos uvek fabricka, crvena mast, a za nejga kaze da je unikat! E sad, on je meni to rek'o jos pre par godina kada meni nabavka karabina nije padala na pamet... Sada kad sam se zagrejao za karabin, i imamu u planu nabavku (ako da bog) za sledecu sezonu, meni je on pao na pamet! Naravno, on nije zainteresovan za prodaju, ali ja jesam za kupovinu! Grin Videcemo sta ce biti, o tom'-po tom!
E sad, razmisljao sam ja koju bi cena bila istog, pa me ovi upisi gore bas zbunise! Bio sam spreman da dam 300 eura (mozda cak i 350 ako mi se bas svidi) ako je tako kako prica... Ja taj karabin nisam video, ali cim budem bio u prilici, slikacu, pa cemo komentarisati...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

apinest
 Prepiska se razvila oko individualnog uvoza polovnog oružja sa olučenim cevima. Znači, spakuje se zainteresovani kupac (aktivno znanje barem jednog stranog jezika se podrazumeva) i pođe u obilazak interesantnih destinacija: prvo stigne u Austriju, pa ako ne nađe željenu spravu skoči do Italije, pređe časkom u Francusku, te napokon završi u Nemačkoj. Tamo odlaka pronađe polovnog Sauera, aproksimativnom metodom oceni stepen oštećenosti cevi, čeoni zazor ne može jer nema kontrolnik (a i zašto bi?), gleda u pasulj ili u karte da bi dobio odokativnu vrednost promera usta cevi i kao kruna svega odveza se na brzinu do strelišta u blizini Dortmunda (ima i jedno vrhunsko nedaleko od Hanovera), tamo ispali nekoliko hitaca, dobije grupu od 3-6 cm, pa onda lagano u njemački polizei da sredi papire, nazad u Srbiju da se na granici to polako, ali sigurno pregleda, zavede i ocarini... i bez po' muke za nekoliko nedelja i par hiljada evra "dobije" mačku u džaku samo malo skuplju od novog karabina istog proizvođača kupljenog u Srbiji. I tako... niko više neće kupovati u Srbiji, a pogotovo ne Zastavine karabine. Da je prvi april, bila bi lepa šala... Pozdrav svima!

Podunavac
 Ima tu još jedna stvar o kojoj niko ne razmišlja. Neće švaba vrhunski karabin koji je pre par godina platio 2-3 hiljade evra da proda srbinu za 200-300 evra zato što je polovan. Vodi švaba računa o tom karabinu i zna koliko on vredi i neće ga pokloniti nikome, pa da za neki drugi opet mora da doplati 2000 evra. Ko misli da je u evropi kvalitetno oružje bud zašta, nek pogleda malo cene polovnih karabina na internetu. Još mnogo godina će većina naših lovaca da lovi sa Zastavom kao i do sada, bez obzira na uvoz oružja. Jer sam odlazak u Nemačku (ili negde dalje) i papirologija koštaju koliko i nov Zastavin karabin ili možda još i više.
Tri prsta 2Kolce

ohotnik
 Individualni uvoz oruzja bili polovnog ili novoga u Srbiju nije dozvoljen.To je omoguceno samo firmama koje imaju dozvolu za trgovinu sa oruzjem.Inace bih ja jednu beretu u Italiji koju sam gledao u prodavnici oruzja i sa trgovcem pregovarao o ceni koja je za kes 1600 eur kupio i doneo u Srbiju.A kod nas takva bereta za jedan grade nize zavrsne obrade kosta 2800 eur takodje za kes.A u italiji bih dobio na gratis makar i lovacki prsluk ili nesto slicno vrednosti bar preko 50 eur Jer je to kod njih prineto.A to bi mi bilo i usput pa ne bi bilo ni putnih troskova ako se i to racuna.

Hunter forever
 Drzava opet kriva....
marka Engleski poenter marka

Hunter forever
 Jos jedna prilika otisla zbog drzave...
marka Engleski poenter marka

DESPERADOS
 Itekao se isplati uvesti nesto sto vredi preko hiljadu ili vise evra , a sve ispod toga se normalno ne isplati.
Postoji kombinovani odlazak preko , malo poseta rodbini ili prijateljima ili neki kraci izlet pa usput da se kupi nesto ima tu raznih varijanti ne mora specijalno da se ide samo za pusku .
Onaj ko nema para ni za put taj nemoj ni da razmislja o nabavci neka lovi zastavom i neka uziva.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

DESPERADOS
 Posle razgovora sa kolegom lovcem , ipak nama nista ne treba a i stace nam .
Divljaci je sve manje i to sto ima je preskupo i sve manje se lovi.
A 8x57 puski ima na tone tako da smo se i sa tim obezbedili za sledecih 50 godina i sta ce nama nesto strano nema potrebe.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Planinko011
 Uh, kao i uvek stotinu Srba stotinu misljenja i svi su pomalo u pravu. Stvarno, da bi se uslo u nabavku skupljeg karabina ili puske, a da to nije samo stvar prestiza i samopokazivanja, po meni jedan prosecan lovac prvo bi trebao da izlize bar dva zastavina karabina da se naodstreljuje i nalovi jedno pet do deset godina i isproba na istim vrstama divljaci vise razlicite municije a bogami i tudjeg oruzja pa da bi iz licnog iskustva i skupa misljenja dobrih lovaca i strelaca koje upozna uzivo dosao do tog sta zeli i sta mu treba. Ovako to je samo mlacenje prazne slame. Love ljudi sa zastavinim karabinima divljaci za desetine hiljada evra a ima ih koji nose Blasere pa su im zidovi bez trofeja a zamrzivaci bez divljaci za rucak za prijatelje. Tek sjajni strelci (pri tom ne mislim o papirnoj meti i pucanju sa naslona) mogu da sa smislom kupuju kalibre poput .270, .22-250 i druge vecih brzina zrna i polozenih putanja. Mogu njih da kupuju i ovi drugi koji zamisljaju da su ili da ce biti sjajni strelci ali to je vec prica o zabi koja bi da se potkiva. Za prosecnog srpkog lovca sa prosecnim srpskim plateznim mogucnostima Zastava pa i cesto pominjani vojnopenzionerski 8x57 je sjajan karabin. A ima ih samo treba pronaci pa nas stedisa Max 011 je kupio dva u svom omiljenom kalibru 7x64 i to novu zastavu za 100e a bogami i jednu repliku Stradivarijus violine iz Borovlja, za bese 600- 700e? Samo bolje imati nesto sa cim se lovi pa polako sa parama u dzepu traziti dzabanu ili nesto ekstra kvaliteta kod nas pa traziti odobrenje za nabavku. Za posebnu pricu je poslovnost Zastave koja mi je izradjivala po godinu dana dva karabina po narudzbini (bez trazenja graviranja ili slicnog). Dobra stvar u tome da sam posle stotinu zvanja Susica (nekad direktor marketinga) postao i pajtas sa njim.

Max011
 Eeee Planinko lafu ... ti i ja znademo šta sve može u da se uradi u Las Vegasu za malo para bez da se pita baba http://www.youtub...dknurMiehY 
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

DESPERADOS
 Bez veze , zasto bi neko morao da lovi godinama sa zastavom ????
Jel to znaci da 30 godina mora da se vozi fica pa tek onda da se predje na neki drugi auto , mozda stidljivo neki opel ili ford.
A pred smrt audi ili merc !!!
Mislim da je takvo razmisljanje lose .

Svako ima pravo da kupi ono sto voli i sto moze sebi da priusti pa makar i apsolutni pocetnik da kupi najnoviji Blaser .
Ako to voli i ima para sto da ne.
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,633,397 posete www.srbijalov.com