|
Dobar nož
|
| canis aureus |
Objavljen 31.03.2011. 21:14
|

Admin

Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
iihh ti zoranep i tvoje skromno mišljenje
ma kakav pareni bagreN to je ŠLJIVAA ali dobro nek' ti bide zoranep ...

zoranpB) od mene imaš sok od šljivu i to prepečenu a i ti nemeza takođeR za ovIj kviz!!

odlično izgleda taj bagrem, nikada ne bih pomislio da je bagrem u pitanju! |
| |
|
|
| Neca92 |
Objavljen 31.03.2011. 22:06
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
Nemam ni gorih, ni boljih...
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 31.03.2011. 22:30
|

Admin

|
Neco
Muela i IMPA koliko mogu da primetim
-o toj impi(ako je u pitanju) sam čuo sve najbolje!! Nisam imao priliku da ga koristim ali što sam čuo od "upućenih" ...B)
a Muela slična ko ona moja što sam i sliku prikazivao a brat Nex357 dao neke odgovore po tom pitanju kao najupućeniji u Espanjol prodakšn
Samo neka te služe i nek imaDu šta da deru(a i slanine za seckanje) a ostalo je manje bitno |
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 01.04.2011. 07:17
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
canis aureus kaže:
iihh ti zoranep i tvoje skromno mišljenje 
ma kakav pareni bagreN to je ŠLJIVAA ali dobro nek' ti bide zoranep ...
zoranpB) od mene imaš sok od šljivu i to prepečenu a i ti nemeza takođeR za ovIj kviz!!

odlično izgleda taj bagrem, nikada ne bih pomislio da je bagrem u pitanju! 
Kolega znaš kako piše ispod pivskog čepa ili tako nešto...nažalost ništa, više sreće drugi put!!! , kad dobijem nagradu obećavam ti da ću ti dati nožić da nasečeš malo slaninice kad se sretnemo .. ili šunkice..nemarim ...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 01.04.2011. 11:30
|

Admin

|
Dogovoreno!
al slaninica da bude tvoja a može i šunkica- ne marim ja!
lebac ću sam obezbediti a i onaj sok što već spomenuh
B)
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 01.04.2011. 19:05
|

Lovčina

|
Canis snaći ćemo se za neki komad mesa, pa valjda nećemo gladni tumarati po lovištu!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| BojanKG |
Objavljen 01.04.2011. 19:28
|

Veteran

Upisa: 577
Pristupio: 23.08.2010. 21:12
|
Neco,lepi nozevi B)
|
| |
|
|
| Neca92 |
Objavljen 02.04.2011. 13:32
|

Lovčina

|
Canis, Bojane, hvala! Muelu imam od skoro, ali za sada sam zadovoljan! To je moj prvi lovacki noz, mada moracu da mu nabavim neki dobro futrolu jer mi se plasticna fabricka ni malo ne svidja i zamenicu mu korice. Stavicu drvene.
Imap-u ima moj cale vec 20 godina, i eto, jos uvek ga sluzi! Sa njim moze da se cepaju drva, no problem!
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 03.04.2011. 15:26
|

Admin

|
zoranp kaže:
Canis snaći ćemo se za neki komad mesa, pa valjda nećemo gladni tumarati po lovištu!!! 
taman posla gladni da tumaramo pa gladan ni u svatove a kamoli ...
-za tu priliku poneću ovu moju nožekanju jer znam koliko mogu da pojedem a za tebe samo mogu da pretpostavim tako da treba tu dosta toga iseći ... bar polutku nazimčeta od 70kg ili jedno prasence 30tak kg žive vage ...
-ovaj bi mog'o za sve situacije i prilike i sa svačim da se izbori bez problema jer tada je IMPA radila sa čelikom iz SWERIGE B)
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 03.04.2011. 15:39
|

Lovčina

|
Canis sa vim bi mogli i ražanj otesati!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| Neca92 |
Objavljen 03.04.2011. 20:54
|

Lovčina

|
Danas sam bio sa drustvom u planini, isli smo da rostiljamo i da naberemo skrembos (nadam se da znate sta je to, postoji vise naziva i u svakom kraju ga zovu drugacije), dok smo sedeli oko vatre, ''igrao'' sam se sa Muelom, seckao sam jedno drvo i ''malo secnuo'' svoj kazi prst na levoj ruci! Nije toliko opasno, ali morali smo da secemo ves majcu da vezemo da bi zaustavili krvarenje! Toliko!
|
| |
|
|
| Hunter forever |
Objavljen 03.04.2011. 21:28
|

Lovčina

Upisa: 1595
Pristupio: 14.12.2010. 18:23
|
Opasna Muela..
 Engleski poenter 
|
| |
|
|
| petar |
Objavljen 05.04.2011. 11:22
|

Lovčina

Upisa: 1690
Pristupio: 13.07.2010. 21:59
|
[xhide]Drugari, imam jednu ovakvu napravu kod kuce, u izuzetno ocuvanom stanju. Nimalo nije za lov niti bilo kakve radnje sto se toga tice. Ali mi se dopada za kampovanje ili duzi boravak u prirodi, van lova. To je bajonet, znaju svi koji su isli u vojsku ili su u policiji nosili oruzje tipa AK47. inace ovaj sto ja imam je naostren, e sad ne znam jel fabricki ili je neko naostrio. Molio bih kolege koje se bolje razumeju u nozeve i celik da mi kazu nesto vise o ovome. Kako bi se pokazao kao noz koji bi mi neprekidno visio o opasacu i radio razne radnje, dok sam na kampovanju u sumi 4-5 dana? [/xhide]
Just like old times!
|
| |
|
|
| Podunavac |
Objavljen 05.04.2011. 11:41
|

Lovčina

Upisa: 7756
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Petre ovaj nož nije od kvalitetnog čelika. Namenjen je prvenstveno za ubadanje i sečenje žice. Fabrički nije naoštren, što znači da ga je neko naknadno oštrio.
|
| |
|
|
| DakiNS |
Objavljen 05.04.2011. 11:43
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Neca92 kaže:
Nemam ni gorih, ni boljih... Imam isti gornji nož na slici samo sam ga odavno prestao nositi, prvo zbog veličine i težine, drugo nisam zadovoljan sa kvalitetom materijala(cepkajući granu iskrivila se oštrica) a treće shvatio sam posle desetak kojekakvih nožina da mi obična britvica od 100-200 dinara sa pijace završava sve poslove u redovnom lovu, bez korica iako ima neke platnene maskirne korice. I da vam kažem ni ne tupi se tako često a za slaninicu i kobaju više nego dovoljno. Lagana za nošenje jedina mana je što je više nego neugledna pa kada lovci povade kojekakve nožine koje vise do kolena ja svojom bricom u kraju seckam slaninicu i blaženo uživam
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
| |
|
|
| petar |
Objavljen 05.04.2011. 12:07
|

Lovčina

|
[xhide]Podunavac kaže:
Petre ovaj nož nije od kvalitetnog čelika. Namenjen je prvenstveno za ubadanje i sečenje žice. Fabrički nije naoštren, što znači da ga je neko naknadno oštrio.
Aham, ok, hvala kolega...pa ne znam, nisam ga koristio za neke posebne radnje, mogu da ga probam na kampovanju sto bi mu kod mene i bila osnovna namena, pa cu valjda videti kako ce se pokazati. [/xhide]
Just like old times!
|
| |
|
|
| canis aureus |
Objavljen 05.04.2011. 13:10
|

Admin

|
petar kaže:
[xhide]Drugari, imam jednu ovakvu napravu kod kuce, u izuzetno ocuvanom stanju. Nimalo nije za lov niti bilo kakve radnje sto se toga tice. Ali mi se dopada za kampovanje ili duzi boravak u prirodi, van lova. To je bajonet, znaju svi koji su isli u vojsku ili su u policiji nosili oruzje tipa AK47. inace ovaj sto ja imam je naostren, e sad ne znam jel fabricki ili je neko naostrio. Molio bih kolege koje se bolje razumeju u nozeve i celik da mi kazu nesto vise o ovome. Kako bi se pokazao kao noz koji bi mi neprekidno visio o opasacu i radio razne radnje, dok sam na kampovanju u sumi 4-5 dana?  [/xhide]
-imam dva takva a imao sam tri i jedan kojeg nema sam slomiJo 
Kvalitet čelika!?
Taj materijal ne bih ni nazvao čelikom već pre nekom legurom nekih materijala. Vrlo je krt i mLogo lako pukne(onaj treći što ga više nemam je pukao kada je sa visine od 1-1,2m pao "pljoštimice" na bReton- ma k'o led)
Koliko god da ga naoštriš neće da biDne oštar a i to malo oštrine vrlo brzo gubi!
Kako Podunavac reče namenjen je prvenstveno za ubadanje(kao i svaki bajonet) i za seču žice i to uspešno odrađuje i bRez većih poteškoća ali izbegavati tvrđu čeličnu žicu jer će se nazubi ki crveni mundiri u borbi s pesnaje sa BleJkom-stenJom
-sve u svjemu -za ono zašta je namenjen služi, a za ostalo ...
Mnogo je boljeg kvaliteta onaj drugi bajonet što ga imaš(M48)B) mada ni on nije baš za kampovanje

nazubljivač BlJek
|
| |
|
|
| zoranp |
Objavljen 06.04.2011. 21:56
|

Lovčina

|
Canis ti budi Blek, a ja ći profesor Oculis, otvaramo konkurs za Rodija!! ...a onda idemo da vatamo crvene mundire i da ih "nazubljujemo" ..ima ih vala ko go..na!!! B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.

|
| |
|
|
| petar |
Objavljen 07.04.2011. 20:33
|

Lovčina

|
canis aureus kaže:
petar kaže:
[xhide]Drugari, imam jednu ovakvu napravu kod kuce, u izuzetno ocuvanom stanju. Nimalo nije za lov niti bilo kakve radnje sto se toga tice. Ali mi se dopada za kampovanje ili duzi boravak u prirodi, van lova. To je bajonet, znaju svi koji su isli u vojsku ili su u policiji nosili oruzje tipa AK47. inace ovaj sto ja imam je naostren, e sad ne znam jel fabricki ili je neko naostrio. Molio bih kolege koje se bolje razumeju u nozeve i celik da mi kazu nesto vise o ovome. Kako bi se pokazao kao noz koji bi mi neprekidno visio o opasacu i radio razne radnje, dok sam na kampovanju u sumi 4-5 dana?  [/xhide]
-imam dva takva  a imao sam tri i jedan kojeg nema sam slomiJo  
Kvalitet čelika!?
Taj materijal ne bih ni nazvao čelikom već pre nekom legurom nekih materijala. Vrlo je krt i mLogo lako pukne(onaj treći što ga više nemam je pukao kada je sa visine od 1-1,2m pao "pljoštimice" na bReton- ma k'o led)
Koliko god da ga naoštriš neće da biDne oštar a i to malo oštrine vrlo brzo gubi!
Kako Podunavac reče namenjen je prvenstveno za ubadanje(kao i svaki bajonet) i za seču žice i to uspešno odrađuje i bRez većih poteškoća ali izbegavati tvrđu čeličnu žicu jer će se nazubi ki crveni mundiri u borbi s pesnaje sa BleJkom-stenJom 
-sve u svjemu  -za ono zašta je namenjen služi, a za ostalo ...
Mnogo je boljeg kvaliteta onaj drugi bajonet što ga imaš(M48)B) mada ni on nije baš za kampovanje
nazubljivač BlJek 
Hvala kolega na informacijama, stvarno sam duduk za ove stvari, pa mi znaci ovaj tvoj post puno.B)
Onaj sto kazes da je za m48 mi stoji na zidu, inace na futroli mu je ugravirana godina 1938. Sve u svemu nista, i ovaj ce na zid, kao ukras...
Just like old times!
|
| |
|
|
| kelt |
Objavljen 07.04.2011. 21:04
|

Lovčina

Upisa: 1618
Pristupio: 12.01.2011. 09:05
|
ako je godiste bajoneta 38 onda nije od m-48 vec od m-24ako je nas ili od mauzera m-98 ako je nemac. oni su nesto duzi od m-48 i vrede kao kolekc. primerak vise od m- 48
|
| |
|