Evo jednog demantija. Zvao me je ovde pominjani G-din Dimitrijević i negirao da je on umešan u prodaju placa koji je nekada dat LU Srem.
Naime, po njegovim rečima plac je MZ Šid dala LU Srem, pre nekih 5-6 godina, LU Srem je svojim, dakle lovačkim parama platio tada oko 2.000 eura ograđivanje placa žicom, za čega postoje uredni računi, da bi, pošto verovatno u katastru u Šidu ništa nije bilo sprovedeno i plac prebačen na LU Srem, MZ Šid isti prodala jednom fizičkom licu koje je za njega uredno platilo traženu sumu.
Problem je što LU Srem nije ništa učinio da naplati tih 2.000 eura od MZ Šid za žicu koja je plaćena, tako da su lovci opet ispali budale za svoje novce.
G-din Dimitrijević je rekao da on u to vreme nije bio sekretar nego je tada predsednik bio BB, a sekretar Bora Kuljanski. E sad, koliko mi je rekao, u dva mandata bio je sekretara LU Srem, pa pošto je sada 2012. a mandat sekretara traje 4 godine, ispada da je čovek od 2004. godine sekretar LU Srem, pa mi se tu nešto ne uklapa sa tim transakcijama i prodajama, a naročito sa odgovornošću. Ali nema veze. Ako čovek kaže da nije bio sekretar, valjda nije bio. On najbolje zna.
Ono što je fascinantno i što mi je u razgovoru izneto je "da nikada neću dobiti oružije, pa samim tim ni biti lovac...da će neko biti skraćen za glavu...nekom će biti odsečen jezik...".
Jel to neko misli na mene? Jeli to neko meni preti? Jel to nekom ne odgovara pisanje ovde na forumu?
Sreća pa nisam bio sam u kancelariji, već je sa mnom bila moja saradnica koja može da posvedoči kakav se razgovor vodio.
Već sam jednom rekao pa ću da ponovim: ne patim od toga da budem lovac, da imam i nosim oružije, na patim od toga da odstreljujem, ubijam...kako god već bilo, ja uvek mogu da prošetam sa psom ili bez njega, ali pre svega sa prijateljima.
Mada kako su krenuli da prete mislim da će brže oni da pogube puške nego što ću ja da je dobijem.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
OOooo..pa kolega zastava 750 kod tebe vala nikada dosadno!!??..šta veliš verbalno preti i psuje, pa mislim da mu je bolje da je sebi odsekao jezik nego što se tako izlajao i to još pred svedokom!!...šta će dogorilo do noktiju, piše se javno, pa , a bome nazire se i kapija..pa malo guza melje lešnike!"!...neka, neka ničija nije do zore...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Ne daj se ficha mogu samo da ti ...pljunu pod prozor! Dogorelo im je do guzice! Trebali da misle na to kada su krali ,sada je kasno!
a sve je to moj Zoki bilo na moju opasku da pazi šta priča jer je krenuo da proziva mog starog u stilu on je kriv što su lovočuvari takvi, on nije radio, on je ovakav ili onakav bio....jooooj kad nisam iz kože iskočio.
Već sam napisao ali evo ponovo: sreća vaša gospodo iz LU Srem što vam ja nisam nadležni inspektor jer da jesam mnogi bi se zapitali šta tu rade.
Nemam razloga da branim matorog, ali ću samo reći ovo: njegovi "učenici" su mnogi šumarski inženjeri i saradnici od Novog Sada do Srem. Mitrovice ( gazdinstva ), pod njegovom kontrolom bilio je 27.000 ha najkvalitetnije šume u Srbiji, jedan Peđa Gnjidić, vrhunski lovočuvar koji je sa matorim odlično sarađivao, Žarko referent lovstva iz Morovića...i mnogi mnogi drugi.
Ko nije mogao sa njim: Bora Bogunović, Borislav Kuljanski, Pera lovočuvar, sin mu, prethodne garniture sekretara, lovočuvara, predsednika, ni imena im se više ne sećam.
Ali su svi od reda bili u LU Srem i njegovim pretečama.
Niko iz Vojvodinašuma, NP Fruška Gora, Vojnog lovišta Morović, dakle NIKO IZ PREDUZEĆA I USTANOVA KOJE SU NAVIKLE DA POSLUJU PO ZAKONU I RADE KAKO TREBA!!!!!
Ali zato nije odgovarao pojedincima iz LU Srem koji su navikli da lopinjaju, da pare dele preko blatobrana, da dovode sumnjive likove iz Beograda, Novog Sada, da se bahate...ukazivao im je kako se radi, pokazivao, delio znajne...
Ali kako nekome KO JE ZALUTAO U LOVSTVO DA PODELIŠ ZNANJE. KOLIKO ZNAM PAMET SE NE PRODAJE.
Podnosio je prijave, po nekima su pojedinci i osuđeni, tražio od tužilaštva pokretanje postupka protiv oidgovornih za izveštaj NO LU Srem, a odgovor rukovodstva LU Srem ( čast izuzecima ) običnim lovcima bio je: to nas Fića ne voli, ima nešto protiv nas, opet se navrzao na nas.
Kamo lepe sreće da vas je svojim prijavama ugušio i zatvorio udruženje. Ja bih to odavno uradio da sam bio na njegovom mestu, da ostali lovci vide sa kakvim ljudima imaju posla, da ih se što pre rastosiljaju i krenu iz početka.
Tako je od početka trebalo sa pojedincima G-dine Dimitrijeviću.
Kada je hteo da vam dovede u LU Žarka iz Morovića da vam pomogne, zagraktali ste da vam ne treba Žarko, vi sve znate.
Prava istina je bila da niste želeli da vas u LU Žarko hvata u vašim mahinacijama i prljavštinama, u nelegalnim odstrelima koje Žarku kao iskusnom čoveku koji je radni vek proveo u lovstvu ne bi mogle promaći.
Jeli i zato kriv G-dine Dimitrijeviću?
Spomenuli ste mi da je kriv što Borka i ostale lovočuvare nije gonio?
Gonio ih je a dokaz su presude i prekršajne prijave, ALI IH NIJE GONIO KOLIKO JE TREBALO!!!!
I on je bio "mek" na tek oženjenog mladog lovočuvara koji je dobio detence, misleći da će to detence da ga "popravi" i "vaspita".
On je bio čovek.
Ali ja ne bih bio, jer je taj isti Borko koga je učio, kome je pokazivao kako se i šta radi otišao da ga prijavi u SUP za mobing. Sami ste bili svedok događaja pa recite da li je tu išta bilo od mobinga...
I tada je čovek sa 39 godina radnog staža otišao u SUP da da izjavu i opet i posle toga nije hteo da mu "staje za vrat" opet zbog porodice.
A trebalo je. Sreća vaša pa to nisam bio ja. Ne bi ostao ni kamen na kamenu od rukovodilaca udruženja.
Sram vas bre bilo G-dine Dimitrijeviću, kada ste shvatili šta ste izgovorili preko telefona spustili ste loptu, pa ste Vi i moj matori još ispali dobri drugari koji se znaju ceo život, još iz škole...što samo govori o Vašem liku i delu.
Kako ga Branko Babić nije tužio, kako ga Jaroslav, Simić, sada Rade Lozjanin nisu tužili, kako mu Žarko nije podnosio prijave za mobing, kako ga Žika iz Erdevika nije tužio...
Kako se ne nađe neko od svih tih gore pobrojanih ljudi sa kojima je sarađivao čitav život, i mnogi drugi koje nisam pobrojao, kako se oni nisu našli da ga tuže, da se žale na njegov rad, kako kod njih nije pogrešio u kontroli i inspekcijskom nadzoru...
Samo kod vas u LU Srem on je bio pokvaren, ovakav ili onakav, nije bio čovek, navrzao se na vas u LU Srem, a vi svi dobri i pošteni ( čast izuzecima ).
Znate šta on ima iza sebe G-dine Dimitrijeviću?
Prvo i pre svega sinove koji mogu svakome da stanu i pogledaju u obraz, i koje niko nema u šaci ni za šta, a pogotovo za par kila mesa, jednog zevca ili fazana.
Potom ima unuke kojima samo može da priča kakav je čovek bio.
Potom ima prijatelje koje sam gore naveo i sa kojima se i dan danas lepo čuje i razgovara, koji ga i danas pitaju za savete kako nešto da urade, kako da nakaleme neku voćku, šta da rade sa hrastovom šumom i žirom...
Rezultat rada njega i njegovih kolega vidljiv je na svakom koraku ove opštine - to su šume koje su iza njega ostale moj G-dine Dimitrijeviću.
Kad idete za Morović, sa desne strane puta je vidi rezultat rada njegovih kolega i njega, kad ulazite u Višnjićevo, sa desne strane Bosuta takođe...
Peđa Gnjidić je njegov đak, član naše reprezentacije u oponašanju rike jelena, bilo je o tome ovde...mnogi inženjeri i šumarski tehničari koje je obučio.
Njegov kadar je i ta žena koja sedi pored vas, upravnica lovišta...
Dakle jedini njegov minus u njegovoj karijeri su pojedinci iz LU Srem, ranije opštinske lovačke organizacije... i niko više.
A vi ga krivite što nije bio strožiji prema lovočuvarima.
Pa ko je njima poslodavac? On ili LU Srem?
Kome su oni svojim radom naneli štete? Njemu ili lovcima LU Srem?
O prepelicama i Vašem držanju na sudu postoje pismeni dokazi, zato bolje ćutite molim Vas.
Samo da javnost zna, posle pokretanja krivičnog postupka u "slučaju prepelica", gospoda koja su procesuirana su preko svoga advokata podneli privatnu tužbu i pokušali krivično oca da gone, ali je tužba odbačena, a oni prvo osuđeni prvostepenom presudom da bi istu potvrdio i tada Okružni sud.
Toliko o časti i poštenju pojedinaca G-dine Dimitrijeviću. Sve ono što je moj otac uradio meni su na čast, a žao mi je samo stvari koje on nije uradio, ali znate kako se kaže:
"Gde ja stadoh, ti produži. Što sam dužan ti oduži..."
I da znate da ću da se odužim...
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Hvala ti Sniper, još sam pod utiskom razgovora, kao da sam uključen u struju..
Ako je neko bio korektan čovek u svom radnom stažu to je bio matori i zato mi je krivo kada ga pojedini neostvarni likovi na takav način prozivaju. Jer za svoj radni vek sa nikim nije imao problema osim sa "gospodom" iz LU Srem.
Jedino njima nije "valjao". Opet kažem kamo lepe sreće da ih je zatvorio.
Čitajući upise o Moši lovočuvaru i njegovoj borbi tamo u Plani sa lovačko-rukovodilačkom bagrom koja misli da je Bogom dana, i šta je tamo sve čovek proživeo zato što je pošten i želi da radi svoj posao, i upoređujući sa ovim što sam danas čuo od našeg Sekretara putem telefona, ukazuje mi da država Srbija pod hitno mora da osnuje Rendžere i da sa inspektorima krene po zemlji Srbiji da "lupaju" bagru i dovode ih u red.
G-din Dimitrijević je našao za shodno da proziva nekog, a sam tumači Statut kako trenutno odgovara.
Primer su lovne karte o kojima sam pričao i gde je čovek zauzeo stav da niko ko ne uplati 7.500 dinara nema pravo na lovnu kartu.
Ejjj bre!!!!!
Ma gde to piše voleo bih da vidim. Ko je doneo takvu odluku, ako ju je doneo. O tome je isto bilo reči ovde na forumu.
I tada je rečeno da svako ko je uplatio prvu ratu, a kod nas u LU je to 2.500 dinara ima pravo na lovnu kartu jer je u tih 2.500 ulazilo 1.400 dinara lovnim savezima i lovna karta.
Pa kako neko sebi daje za pravo da tumači Statut i da krši zakon. I to još tehničko lice - Sekretar.
Fićo nego što nego odužiti...treba početi vraćati milo za drago, jer bagra kad uzjaši misli da je nedodirljiva, ali hvala Bogu okreće se kolo sreće!! I ja ću sad kad krenu patke svaki dan na desnu stranu obale u moje udruženje LU Fruškogorski Jelen, pa malo loviti, a dobrano prelazili ekipa sa leve strane koja je navikla da puškara po Dunavu, pa da se lepo gonimo i prijavljujemo kako treba i kako oni nas neistomišljenike trpaše ove dve zadnje godine...samo neka sednu u čamce i krenu u lov prema Govnešu i JA SAM TAMO!!!...čekam i ..pa telefončić i stiže lovočuvarska služba, a za svaki slučaj imam i broj od policije...nikad se nezna!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
ficha007 kaže:
Ono što je fascinantno i što mi je u razgovoru izneto je "da nikada neću dobiti oružije, pa samim tim ni biti lovac...da će neko biti skraćen za glavu...nekom će biti odsečen jezik...".
Jel to neko misli na mene? Jeli to neko meni preti? Jel to nekom ne odgovara pisanje ovde na forumu?
Sreća pa nisam bio sam u kancelariji, već je sa mnom bila moja saradnica koja može da posvedoči kakav se razgovor vodio.
Skraćivanje za glavu? Odsecanje jezika? Opaaaa... Šta kaže Zakon o oružju i municiji, o tome? Šta kaže KZ, i još neki zakoni? Da li policija treba da preventivno oduzme oružje onom koji preti, ili možda treba da sedi i čeka da se nešto ne daj Bože desi - slučaj BB od pre 15-ak meseci je vrlo svež; kada treba reagovati, šta mislite?
Jel to u Šidu postoje možda sledbenici 'škole delovanja' prvostepeno osudjenog ubice BB? Nastavljači sličnog stila, koji preko oružja rešavaju razlike u mišljenjima? Sačuvaj Bože!
Da li ti sad treba da tražiš zaštitu od MUP, jer ti je prećeno? Ko se bre junači tako, ko sebi daje za pravo da ispolji jasnu nameru da bude sudija i dželat bilo kome? Ko treba da reaguje??? Da li je ovo divlji Zapad, ili država sa pravnim sistemom, koji uz sve mane, ipak nekako funkcioniše?
Fićo: znam za slučajeve da se zbog psovke ili uvrede u kafani ostajalo bez oružja. Pretnje da ne pominjem! Pravnik si, ozbiljan si čovek... Ako tebi, kao čoveku koji je deo pravosudnog sistema opštine i ove napaćene države, nekažnjeno prete, ako ti vredjaju porodicu, ako u šidskom LU i dalje postoje ljudi koji bi da bilo koga skraćuju za glavu, ili da odsecaju jezik... Da te pozivaju na službeni telefon, u kancelariju, da ti prete? I nikom ništa?
Vlasnik oružja ne sme da dozvoli sebi da ni u šali uputi ovakve pretnje, koje su tebi upućene.
Nisam puno pisao na ovu temu oko LU u Šidu, ali ću sada sa popriličnom pažnjom pratiti, da li će se i šta će se desiti, povodom vrlo konkretnih pretnji koje su tebi upućene.
Za one koji su u stanju da prete čak i ovakvim rečima, preporučujem da tokom lovne sezone čitaju roman Ernesta Hemingveja 'Zbogom oružje'! Mislim da bi tako i trebalo biti, samo ako svaki nadležni organ bude radio svoj posao kako treba.
Još bolje bi bilo, da šidski lovci, koji izgleda poprilično čitaju ovaj forum i ovu temu, ustanu protiv ovakvog ponašanja - postoji u LU disciplinska komisija, postoji sud časti. Pretiti bilo kome skraćivanjem za glavu i odsecanjem jezika je teška povreda kodeksa, pa eto, šidski lovci imaju priliku da se ograde od ovakvih ili sličnih postupaka, bez obzira na pravosudni ishod incidenta. Prećutkivanje ovog dogadjaja može biti shvaćeno i kao podrška sličnim metodama, ali se onda postavlja pitanje: ko je sledeći?
Ili da tvoju priču, Fićo, postavim na naslovnu stranu portala, kako bi bila čitanija? Indjijancu su bušili gume na autu, zbog njegovog rada usmerenog na ispravljanje loših stvari; mene su nazivali svakakvim epitetima, nasrtali verbalno, unosili se u lice; Sremcu su kopali po porodici i privatnom životu; Slava je doživljavao razne neprijatnosti; samo neke primere navodim, ima ih dosta... Svi oni koji su ranije izigravali kabadahije bilo na lokalnom ili na višljem nivou, su danas mnogo mirniji i pitomiji nego pre godinu dve, a mislim da će biti još mirniji, kao bubice, samo polako.
Jedino ta osoba koja ti je pretila, nije naučio školu na tudjem primeru, pa bi možda ipak trebao da mu omogućiš da nauči to na vlastitom iskustvu. A poznato je da se svaka škola plaća!
Uostalom, Mitrovica je blizu Šida; možda BB nema sa kime da igra šah?
Ono što je fascinantno i što mi je u razgovoru izneto je "da nikada neću dobiti oružije, pa samim tim ni biti lovac...[b]da će neko biti skraćen za glavu...nekom će biti odsečen jezik...". [/b]
Ja mislim da sve to što je izgovorio nema nikakve veze sa lovom i tvojim pokušajima da isteraš na čistinu stvari u svom LU.
Čini mi se da ti se sve ovo dešava vezano za posao koji obavljaš kao službeno lice - zaštitnik prava R. Srbije i lokalne samouprave u kojoj radiš, a da je borba za poštenje u lovstvu i u tvom LU samo izgovor za obračun sa tobom.
Ti si u svom radu izgleda nekoga gadno načepio, pa je taj sada iskoristio tog nesretnog Sekretara da ti pošalje poruku. Možda i sam Bora Bogunović stoji iza njegovih reči???
Ko zna!!!
Ali to znači da je navedeni naivac u stvari pretio jednom Opštinskom javnom pravobraniocu, službenom licu, koje pretnje se po meni mogu uporediti sa pretnjama sudijama i tužiocima.....a to povlači sa sobom ozbiljnu odgovornost, koje taj lik čini mi se nije svestan.
Ako čita ovaj forum, a znam da čita, pozivam ga da se u najkraćem vremenu pismenim putem izvini tebi kao Opštinskom javnom pravobraniocu, kao lovcu i kao čoveku.
Ukoliko to ne uradi ja ti preporučujem da pokreneš sve mehanizme za zaštitu svog integriteta, kao profesionalnog tako i ličnog!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Postoji odgovornost za učinjeno, Sremac; bilo kakvo izvinjenje može eventualno da bude olakšavajuća okolnost, ništa više. Hajde neka te neko izudara, pa ti se posle izvine, i sve u redu? Neko ti pretnjom izazove stres, strah za fizički integritet, posle se predomisli i izvine, sve do sledeće prilike kada ista ili neka druga budala ponovi pretnje. Okreni i drugi obraz? Nema od toga ništa, znaš kako kaže poslovica 'ne boji se djavo Boga, nego batina'.
Ako se ne preseče u startu, onda kabadahije po pravilu idu korak dalje u pretnjama i uznemiravanjima, sve dok u jednom momentu ne predju sa reči na dela. Ima primera koliko hoćeš, kao dokaze za ovu moju tezu.
Dakle, moj savet Fići: teraj do kraja, natrljaj nos onome koji je to izgovorio, neka lepo snosi odgovornost za svako slovo koje je izgovorio - upućene su ti ozbiljne pretnje, bez obzira da li se to odnosi na funkciju koju obavljaš ili kao gradjaninu - pretnja je pretnja. Reaguj na svaki način koji ti zakoni ove države omogućavaju.
Ne bi bilo nikakvih problema da je dotični gospodin mene nazvao i rekao da on u to vreme nije bio sekretar, da ima saznanja o trgovini, da sam delimično u pravu i da je potrebno da korigujem svoj tekst u tom delu sa pravim informacijama.
Ali on se nije samo tu zadržao. I to je ono što je problem. Krenuo je dalje na jedan način koji oslikava politiku koju su pojedinci vodili u udruženju za vreme BB-a.
Ja takve stvari ne prihvatam i neka je svakome jasno da ne dam na sebe, a ponajmanje da mi bilo ko preti. Kako meni, tako i mojim prijateljima sutra, ili bilo kome drugome. Ne samo da nije moralno, već je i kukavički, nedostojno čoveka.
Već sam rekao da su moja vrata svakome otvorena, da sučelimo stavove i argumente, da diskutujemo ali ne "kafanskim dijalogom" i politikom sile. Jer na silu i pretnju silom prema meni, neka niko ne bude siguran da će dobro proći, jer siledžijstvo je osobina kukavica, a ne časnih i moralnih ljudi.
Svako ko se prihvati neke funkcije, makar to bila i uslovno rečeno funkcija sekretara LU, predsednika...itd, mora da snosi odgovornost za svoje postupke.
Lalo, da ću reagovati, veruj mi da hoću. I sada i u buduće, pa neka se misle ti koji vole da prete i da glume kabadahije, da "i nad popom ima pop..."
Čitam i nije mi jasno šta se to dešava sa nekim ljudima iz udruženja .
Ficha je izneo neke stvari za koje velika većina lovaca članova lu srem nije znala,strasti su se jako uzburkale i mislim da nije smelo doći do bilo kakvih pretnji izrečenih protiv bilo kog iz lu srem ili sa ovog foruma.
Ficha je stao imenom i prezimenom iza informacija do kojih je došao a tiču se rada bivšeg predsednika lu srem,mislim da svi koji nešto znaju treba da pomognu da se sazna prava istina u vezi ovog slučaja.
Žao mi je što se sekretar lu srem poneo tako kako je ficha opisao i smatram da treba javno da se izvini fichi za ono što mu je rekao.
A što se tiče rada i saradnje sa inspektorom fichom mnogo je više nas koji ga cene i poštuju za ono što je uradio u lovstvu u ovoj opštini.
i na kraju svega, a za vreme tog čuvenog telefonskog razgovora, dobijam potvrdu da je žica plaćena 2.000 eura, da postoje računi, da je plac prodat a žica nikada nije naplaćena.
Nemam šta reći.
..a što se niko od nadležnih u LU nije udostojio da prevede i uknjiži plac na ime udruženja, pa da tek tada ulaže u isti..nikom ništa...e zato nam i jeste, tako kako nam je, niko za ništa neodgovara, pa samim tim niko ni nemari za ništa osim za svoju ličnu korist!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Mislim da su napravili gadan propust. Jer mislim da je opština ili MZ, nebitno ko, dala taj plac, ali je pitanje da li je "papirnato" dala ili samo onako, deklarativno, usmeno.
Ako je postojao neki papir od opštine ili MZ kojim se prenosi pravo svojine ili korišćenja LU Srem uz uslov da u nekom vremenskom periodu plac privedu nekoj nameni, pa oni to nisu uradili, izuzev žice koju su postavili i platili, pa onda opština ili MZ videla da od njih vajde nema, a sa druge strane se pojavio čovek koji je bio spreman plac da otkupi, logično bi bilo da se plac tom čoveku proda.
Nelogično mi je samo u celoj priči ta pasivnost LU Srem, jer smatram, kada nagađam ko su akteri od strane LU Srem bili, da i nema pasivnosti, nego da je neko apio neke novce, pa se zato pitanje te žice nije nikada ni poteglo.
Smešno je pričati o žici, neko će pomisliti šta ga ovaj tupi o toj žici, ali ako je ona plaćena lovačkim parama, ako postoje računi u LU Srem, i ako se ništa nije preduzelo, po rečima sadašnjeg sekretara, više od 4 ili 5 godina, pitanje je: zašto se celo vreme ćutalo ako je to tako, zašto niko ko je znao bilo šta nije ukazao sadašnjem predsedniku na to, zašto ako postoje validni računi nije pokušano da se nešto ispegla sa MZ ili opštinom, da li je ta žica možda ipak bila plaćena, ali solarno, bivšem predsedniku... puno je tu pitanja, a odgovora nema.
Gde su sada članovi UO da malo potegnu ta pitanja, jer sigurno je neko od njih 17 to znao, a ćutao je.
Sad, posle svih ovih godina isplivava taj podatak. E to je žalosno. Imaš UO od 17 članova, od kojih je većina bila i za vreme BB-a, i niko ništa nije hteo da upita, da malo pronjuška, da vidi kako su se trošile lovačke pare...
Sad su svi nevini. Niko od njih ništa nije znao. A 2.000 eura nema. To je na primer1/3 članarine lovaca iz Šid za jednu lovnu sezonu. A tada je to bilo i više para jer je evro bio sigurno oko 70-80 dinara.
To je tada bilo polovina para za neku dobru, polovnu Ladu Nivu...za ko zna koliko čeka, hranilišta, solišta, hrane...
Tako se gospodo moja kuća ne kući.
Možda su ljudi koji su znali za ta dešavanja, a ćutali, takodje bili meta pretnji 'skraćivanjem za glavu' i 'odsecanjem jezika'? Možda ne bi bilo loše, imajući u vidu uticaj g.Beukovića u Šidu još od vremena BB, da i njega obavestiš o pretnjama - mada lično mislim da je ili pročitao, ili su mu preneli. Možda uruči odlikovanje tom koji ti je pretio?
Možda te pretnje prolaze kod većine ljudi, pa oni koji prete navikli izgleda da svako ukazivanje na problem zataškaju pretnjama?
Nego, malo još o nekim stvarima koje nemaju direktne veze sa LU Šid, i ljudima odande, ali imaju veze sa sličnim šablonom i načinom 'rada': načuo sam još ranije, i to sam napisao pre oko godinu, godinu i po, da mi se kao kroz šalu savetuje da ubuduće u lov nosim pancir. Takodje, načuo sam pominjanje neke kugle, i ledja, za bilo koga ko se usudi da počne da iznosi neke stvari oko lovstva, koje do sada nisu bile javno iznošene.
Poručujem takvim junačinama koje se igraju sa vatrom, da pancir nemam, ne nosim ga i nemam nameru da ga nosim, i da postoje dobri ljudi kojima je u opisu radnog mesta da vode računa šta se dešava, i da službeno, a i privatno (prijateljski) paze da mi ledja ne budu otkrivena, da ne nazebem; skraćeno - zabole me dupe baš za bilo čije i bilo kakve pretnje. Ja putera na glavi nemam (to je jako veliki problem za one koje prozivam), a kome se puter počeo topiti sa glave, pa curi na sve strane, neka sad razmišlja kako da ostane neumazan.
Potrudiću se da 'puterašima' objasnim, da se puter uglavnom stavlja u kolače, a ne na glavu.
Fićo, živo me zanima nastavak priče o pretnjama koje su ti upućivane.
To je izgleda jedan ustaljen šablon, koji se svuda pojavljuje, a prema ljudima koji nemaju putera na glavi, i ne žele da ćute i budu klimoglavci.
Takvima izgleda uvek po pravilu poručuju preko nekih drugara, prijatelja, da bi bilo lepo kada bi zaćutali, da se ne eksponiraju...
I uvek kada krenu da se otkrivaju neke brlje i duhovi iz prošlosti. Što bi Ameri rekli, "kada krenu da se vade kosti iz ormara".
Obično nemam naviku da čitam upise koji su vezani za LU koja ne poznajem i u kojima nekog od lovaca ne poznajem.
Međutim, kada pogledam poslednje upise vidim dosta aktivnih forumaša na ovoj temi.
Pogledam upise i ne mogu čudu da se načudim.
Šta se to dešava sa nama lovcima, kakve pretnje bilo kome, da li smo normalni ili bolje rečeno da li ste Vi koji pretite pri zdravoj pameti.
Ako neko posegne za tuđom stvari normalno je da očekuje da se to jednog dana dozna i da će morati za to da odgovara.Ako neko zloupotrebljava funkciju, čini zloupotrebe unapred je sebe stavio na stub srama, odgovornosti to je rizik koji je samim činjenjem nedoličnih i kriminalnih radnji prihvatio u samom startu.
Geslo da je lopov samo onaj koga uhvate pruža samo privremenu sigurnost, kad - tad sve izađe na videlo, ničija ne svetli do zore.Ako neko pomisli da može ostati sakriven iza funkcije, položaja, da će biti pošteđen odgovornosti za ono što čini grdno se vara.
Rešavanje svog statusa,nakon činjenja protiv interesa svog udruženja, kolega lovaca a u svom ličnom interesu, pretnjama upućenim onima koji se zalažu za suzbijanje takvih pojava, njihovo etiketiranje i stavljanje predsud javnosti dotične osobe vodi samo u dublju provaliju, kršenja zakona i srozavanja svog već ionako narušenog ugleda.
Ko sme bilo kome da preti, kakvi panciri, kugle i slične gluposti, to nije čak ni za šalu.Takve pojave i ponašanje nikada ne treba oprostiti već stvar dovesti do kraja a osobe koje to rade smestiti tamo gde i pripadaju pa neka se tamo junače i prete u toj okolini.Tamo će videti kako prolaze takvi kao oni.Postoji izraz stigla nova devojčica.Em čine zloupotrebe, oštećuju lovačka udruženja, prave majmune od svojih kolega lovaca pa još prete onima koji kako reče Lala nemaju putera na glavi.Šta hoćete vi koji ste pomislili da su LU Vaša, da su korektni lovci vaše sluge i da moraju bezpogovorno da rade po vašem taktu, hoćete da svima stavite malo tog putera na glavu kako biste ih ućutkali.Neće to pravi ljudi i lovci.Pravih je više, samo da se probude, vi ste možda u jednom trenutku moćniji ali ne zaboravite što više letite duže padate i sve bude bolnije.Nemojte da pretite.Lovci ne treba da ćute i treba da se odlučno obračunavaju sa svim devijantnim pojavama i njihovim nosiocima.
Dobro je što ima mnogo lovaca koji nemaju putera na glavi pa neće da ćute a i ne trebaju.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Elko, tek sada sam video komentar i želim da se zahvalim na zaista dobrom upisu i podršci.
Ono što sam ja shvatio je da mnogi od, hajde da ih nazovemo "kvazilovci", žele da "kosti ostanu u ormaru" i da se po mogućstvu nastavi sa starom politikom "radim kako hoću, dokle hoću i koliko hoću".
Takvima sigurno ne odgovara da ih neko opominje na loše stvari koje su za "lovačkog staža" činili.
Takvi su uvek spremni da svakome normalnom odgovore u stilu: "šta tu trabunjaš, da samo znaš koliko sam ja čeka napravio, kako je to nekada bilo, ma ko će to meni da zabrani...itd, itd."
Pozivanje na staru slavu i zasluge je obavezno, pa valjda misle da ih to odmah abolira u očima ostalih lovaca, te onih koji bi to možda želeli da budu jednog dana. Istripovali su se da su neke umišljene veličine, a ono što su radili ili nisu radili samo ih diskvalifikuje u očima svakog normalnog čoveka i lovca.
Ovaj zadnji primer, a ima ih koliko hoćeš, pokazuje samo jedan od slučajeva kako se neko ophodio prema lovačkoj imovini i lovačkom dinaru, kako neko ko je nešto znao nije ništa preduzeo da se stanje ispravi, da se pare naplate...
Takvih primera je puna Srbija.
Da ne pričam o niskim granama na koje su mnogi pali odstreljujući, bolje reći peglajući sve što stignu po ataru, a naročito srneću divljač kao i DS, po principu "baš me briga", "može mi se", "daj da zaradim koji dinar", "daj da metnem malo mesa divljači u kobasice, da malo zamiriše...", "ma čije je to - državno znači ničije"...itd.
Primera je puno.
Zato mislim i prizivam da se država što pre uključi i ne dozvoli da se arči njeno bogatstvo, da više povede računa o svome prirodnom blagu, o retkim vrstama divljači...
To u ovakvom sistemu i organizaciji lovstva, šumarstva i ribolova nije moguće bez adekvatne stručne službe ( čitaj: Rendžera ) kojima će biti odrešene ruke u poslu kontrole i zaštite državnih dobara.
Kad već LU sa svojim lovočuvarima to nisu u stanju ( čast izuzecima)
Pošto znam da mnogi od članova LU Srem čitaju samo ovu temu, a da ih ostale ne interesuju, a da se i na ostalim temama ima šta pametno pročitati, ovde i sada citiraću tekst našeg člana Elka u upisu br. 3316, objavljenom dana 31.07.2012. u 12.38 na temi "Nestaje li LSS" koji na jedan izvanredan način oslikava stanje u lovstvu Srbije.
Čitajmo svi zajedno i prepoznajmo se gde smo mi, to jest svaki od nas u ovome tekstu:
"U lovstvu Srbije ne dešava se ništa različito od onoga što se dešava u celoj državi.Nažalost.
Kada bih bio u situaciji a nisam, da bitno utičem na ciljana društvena dešavanja, nazovi društvenu nadgradnju prvo što bih uradio: UVEO BIH INFORMATIVNU EMISIJU, NOVINE, INTERNET PORTAL I SL.KOJA NE BI BILA CENZURISANA I PODLOŽNA RAZLIČITIM POLITIČKIM I DRUGIM UTICAJIMA.
Najveći problem ovog društva predstavlja nedostupnost informacija.Nepravovremenost, nedostupnost, izbegavanje komentara i nedostatak pravih, potkovanih demantija samo dodatno inspiriše pojavljivanje informacija tipa - čuo sam od jednog kome je rekao drugi ali provereno mi je u poverenju preneo treći.
Lovstvo, udruženja, savezi čak i resorno ministarstvo beže od pravovremenog i istinitog objavljivanja informacija kao što bi rekao narod kao june od voza .
Da nije bilo sakrivanja informacija ne bi se dogodio Zoran Živojinović u LSS, ne bi stručna služba sakrivala informacije zarad uticaja na pomenutog predsednika da nije od toga imala interesa.Ne bi visina primanja zaposlenih u LSS, njihove dnevnice,dupla plaćanja troškova održavanja sednica skupštine LSS, nedefinisano prebacivanmje para na račune firmi koje to nikada neče vratiti i još mnogo toga ostajale zaogrnute velom tajni prema širokom auditorijumu koji čine lovci Srbije preko čijih se leđa na kraju sve i prebilo.
Neshvatljivo je ponašanje pojedinaca koji su prozvani preko sredstava infrmisanja, etiketirani na način koji ih predstavlja kao sve samo ne kao lovce.Neshvatljivo je da Vas neko nazove lopovom a da Vi ne reagujete argumentovanom istinom i pokušate da opovrgnete napise u medijima.
Ili možda nema druge istine, možda su napisi tačni pa je najbolje po onom buka oko vuka a lisice meso jedu, ili tresla se gora rodio se miš i sl.
Nije razumljivo ni od sredstava javnog interesa.Objavljivanje jednog sagledavanja, jedne strane medalje ne upućuje na istinitost.
Sukobljavanje različitih stavova i njihovo podvrgavanje sudu javnosti može doprineti u suzbijanju svih negativnih pojava u društvu a samim tim i u lovstvu.Kako običan lovac da dođe do istine.
Na jednoj strani glasilo LSS i super lovac A.Pantelić, do njega Zov, Predator, Vojvođanski lovac, Glasnik LSV, Glasnik LSCS.Koliko je ponuđenih istina koliko to ima istina u samo jednoj pojavi, dešavanju.Zašto nedostaju suprotni komentari.Zašto novinari i pojedina glasila nemaju rubrike pisma čitalaca - bez cenzure pa da izdavači vide šta lovci misle o njihovom pisanju i komentarisanju.Zašto novinari prilikom objavljivanja aktuelnih informacija ne slede novinarski kodeks već predstavljaju samo jednu stranu medalje, jedno viđenje.Zašto informacije pravovremeno ne objavljuju oni koji donose odluke od bitnog značaja za lovstvo i lovce.Udruženja,Savezi i Ministarstvo.Čega se plaše, šta kriju.I u sferi informisanja sve je prisutnija selektivnost informacija od značaja još malo pa će se javno objavljivati naručene i debelo plaćene istine .
Ima li kraja svemu što se dešava.
Gde su i ko je poštene llovce zatvorio u neke druge vilajete.
Kako smo mogli da biramo na najodgovornije funkcije u lovstvu one o kojima bruje sredstva informisanja i etiketiraju ih na najgori mogući način a da Oni ćute.Kao zaliveni.Kao proći će, kao nisu to Oni, biće toga uvek, ljubomorni su oni što nisu gde smo MI i slično.
Jesmo pogrešili ali dokle ovako.
Mene bi bilo sramota da me je, kao pojedine, recimo list Predator, okarakterisao a da ne tražim da se objavi i moja istina - prava, nefilovana.Da sam novinar sa etikom, ja bih vodio računa da se u listu gde ja objavljujem tekstove ne nađe komentar onog protiv koga se vodi krivični postupak ( može i to ali samo u crnoj, kriminalističkoj hronici ).Vodio bih računa da se istina ma kakva ona bila kroz moje pisanje sagleda iz više različitih uglova.
Ovaj moj upis je samo inspirisan Lalinim, Sremčevim, i drugim upisima u kojima se jasno prepoznaje da su lovci Srbije neinformisani a da su za to najveći krivci najodgovorniji u udruženjima, savezima pa i samom ministarstvu.Dotle kupujte sva izdanja koja su posvećena lovstvu.Opredelite se kome najviše verujete.Ne očekujte ni od aktera zbivanja ni od novinara da čujete( čitate ) i naličje objavljene priče.Toga će Vas lišiti Oni koje smo svi zajedno i birali.
Na kraju i to je njihova briga o nama - što manje znamo manje patimo.Hvala i njima i novinarima, zahvalio bih se malo i sebi, verovatno i ja zaslužujem deo toga..."
Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?
INTERMAKER OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42
Podunavac
Podunavac Offline
· 17.11.2025. 20:08
Поздрав другари. Дуго ме није било.
krilas Offline
· 25.07.2025. 13:27
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!