"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Neko mu napričao, i ko zna šta dosolio i prenosio.
Nije čoveku zameriti, ako ne zna da koristi comp, naročito ako je stariji, ali mu treba zameriti, ako priča o nečemu, što nije video i pročitao. A ima dosta ljudi, koji više vole da veruju tudjim rečima, nego svojim očima.
Ali, fakat je da je Piškaću teško ne verovati......
Kad on složi priču, pa u rukavicama, pa zavijeno, pa uvijeno, pa zakukuljeno....pa ja sam ovo, ja sam ono, je hebo onome ženu, ona mi pere noge....pa moj drug Zeremski kaže ovo, pa moj drug Ćeranić kaže ono.....pa Beuković kaže uništite dozvole za lov (700 komada).......čovek sve zna i poznaje!
I ja sebe nekada uhvatim da mu poverujem, iako znam da laže!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Sremac75 kaže:
Ali, fakat je da je Piškaću teško ne verovati......
Kad on složi priču, pa u rukavicama, pa zavijeno, pa uvijeno, pa zakukuljeno....pa ja sam ovo, ja sam ono, je hebo onome ženu, ona mi pere noge....pa moj drug Zeremski kaže ovo, pa moj drug Ćeranić kaže ono.....pa Beuković kaže uništite dozvole za lov (700 komada).......čovek sve zna i poznaje!
I ja sebe nekada uhvatim da mu poverujem, iako znam da laže!
Pa taj bi onda trebao da bude političar, a ne lovac. Preporučite ga u DS da radi u odnosima sa javošću ili vodi predizborne kampanje.
Zar vas nekoliko koji imate problema ne mozete sami da naporavite grupu koja mora da broji najmanje 3 clana i da idete u lov bez ikakvih problema!Ako vam kazu da niste nosioci dozvole a to nepostoji i nemoze da budu samo pojedini lovci vec svaki clan moze biti nosilac dozvole ili grupovodja sto stoji i u zakonu ko sve ispunjava uslove za lov !!!
Ja tu ne bi mnogo komplikovao!!!!
napravio bih svoju grupu pa ako nemogu da dobijem istu napisao bih tuzbu i obavestio lovnog ispektora da su moja prava koja su mi zagarantovana clanstvom i statutom uskracena pa bi videli kako bi se sve zavsilo!!!!odlukom u.o.da samo pojedinci mogu biti nosioci dozvola su gluposti koje samo u Vojvodini mogu da prodju!!!
Sta ako se isti razboli i nelovi 2 meseca????Sta da rade ostali?????To su ciste gluposti koje na sudu sudija i negleda vec samo presudi i odredi kaznu za udruzenje koje krsi pravo na clanstvo pojedincu!!!
To sam ja davno rekao!
Taj bi i one u Evropi ubedio da nas prime još juče....još bi nam se izvinjavali što nas nisu primili preključe!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
slavaplana kaže:
Zar vas nekoliko koji imate problema ne mozete sami da naporavite grupu koja mora da broji najmanje 3 clana i da idete u lov bez ikakvih problema!Ako vam kazu da niste nosioci dozvole a to nepostoji i nemoze da budu samo pojedini lovci vec svaki clan moze biti nosilac dozvole ili grupovodja sto stoji i u zakonu ko sve ispunjava uslove za lov !!!
Ja tu ne bi mnogo komplikovao!!!!
napravio bih svoju grupu pa ako nemogu da dobijem istu napisao bih tuzbu i obavestio lovnog ispektora da su moja prava koja su mi zagarantovana clanstvom i statutom uskracena pa bi videli kako bi se sve zavsilo!!!!
E moj Slavo.....ja to znam, ali to ne može da shvati njegov Odbor lovaca koji bi trebao da donese takvu odluku o formiranju nove lovne grupe.......ne vredi pričati!
Ali može taj njegov Odbor lovaca da donese odluku da se ne može biti član u LD "Jelen" ako si član u još jednom LD u našem LU!!!!!!!!!!!!
Svaku nezakonitu odluku predsednik koju donese upravni odbor predsednik je duzan da stopira!!!Ako je i skupstina donese onda krece sud da iste poducci zakonu i kako treba da se radi!!Lepo na sudu udruzenje popije kaznu presednik kao odgovorno lice isto a lovcima ide verovatno zabrana lova dok se kazna ne izmiri u celosti!!!Pa lovite u komsiluku!!!!!Treba samo podnositi tuzbe za uskracivanjem prava koje su vam zakonom zagaratovana clanstvom u udruzenju gradjana i polako pa sve vise i dalje do STRAZBURA!!!!!A tamo jedan cika oredi i odreze kaznu da ovima u Srbiji opada kosa koliko je to u evrima !!!!
slavaplana kaže:
Svaku nezakonitu odluku predsednik koju donese upravni odbor predsednik je duzan da stopira!!!Ako je i skupstina donese onda krece sud da iste poducci zakonu i kako treba da se radi!!Lepo na sudu udruzenje popije kaznu presednik kao odgovorno lice isto a lovcima ide verovatno zabrana lova dok se kazna ne izmiri u celosti!!!Pa lovite u komsiluku!!!!!Treba samo podnositi tuzbe za uskracivanjem prava koje su vam zakonom zagaratovana clanstvom u udruzenju gradjana i polako pa sve vise i dalje do STRAZBURA!!!!!A tamo jedan cika oredi i odreze kaznu da ovima u Srbiji opada kosa koliko je to u evrima !!!!
Tako je slavo, to sam i ja rekao!!..no sad je ovde tajni dogovor o nenapadanju dok se sve ne razdeli, pa niko ništa ni neradi!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Sami ste cekali da sve ovo vreme neko pokusava da vas izbaci iz igre!!!!To se resava za 15 min!!Kod sekretara ili predsednika koji pise dozvole odedjenim danima otici zajedno i traziti dozvolu na jednog od vas!Ako nedobijete istu traziti da vam se doticni potpise da vam istu nemoze ili nece izdati i ako ispunjavate uslove za istu!!!Oruzani list i lovna karta za ovu godinu !!!!
Voleo bih da vidim dfa meni u mom udruzenju neko ne izda dozvolu !!!Za 24 h sve moguce ispekcije i televizija i novine i ispektori sa svih strana bi morali da se stvore u udruzenje da vide sta se tu radi!!!!!Papiri za zadnje 10 god bi se gledali pa kako bude!!!!UGASIO BIH svoje udruzenje kaznama koje bi moralo da plati pa neka sami razmisle sta je bolje!!!!!
Ja sam kod mene haos napravio kad sam video da od 3 sekcije 2 nemaju potrebne papire i propatnice a moja sekcija je imala sve!Za koga i za sta da placaju moji lovci kazne ???Zbog necijeg nerada ili ....!!!!To su gluposti!!!!!!!!!!!!!!
Slavo u pravu si sa jedne strane, ali kod nas su upravni odbori LD-a izglasali nosioce dozvola koji su jedini imenovani i kojima udruženje izdaje dozvole!!..e sad po kojem su osnovu oni određeni i koliko njih ide redovno u lov, a da nepričamo koliko se njih pravi ludima kad im se prijaviš za lov, pa izmišljaju sto i jedan razlog da te izbegnu..to je neka druga priča, na koju nažalost nemožemo uticati???!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Ne može ni jedan UO da nekom ograniči pravo na lov. Ako samo odredjeni ljudi mogu da dobiju dozvole, to se kosi sa zakonom - tamo precizno piše, ko ima pravo na lov! Ni jedan interni propis ili odluka nekog LD ili LU, ne može ograničiti prava koja su zakonom predvidjena.
Sve nešto razmišljam, i stičem utisak, kao da neko tamo namerno provocira prijave i tužbe, pa da počnu da pljušte i kazne i zabrane...
Kako je to regulisano Pravilnikom vašeg udruženja o uslovima i načinu organizvanja lova. Taj Pravilnik bi morao biti u skladu sa Pravilnikom ministarstva poljoprivrede o uslovima i načinu organizovanja lova,..Čini mi se da u tom pravilniku ne postoji odredba da korisnik lovista mora unapred da odredi pojedince kao vodje grupa.
Mi smo u Vlasotincu, svojim pravilnikom o načinu organizovanja lova odredili samo uslove koje treba ispunjavati vodja grupe (pored uslova za dodelu lovne karte i odredjene godine lovačkog staža i da nije disciplinski kažnjavan).
Slažem se sa Lalom i Slavom da je postupanje sa vama pritivzakonito i da zaštitu svojih prava zatražite preko suda.
Nakon što smo usvojili novi Statut, usklađen sa novim Zakonom o udruženjima, NISMO DONELI NI JEDAN PRAVILNIK!
Mnogo puta sam govorio da je neophodno doneti i nove Pravilnike usklađene sa Statutom, ali Predsednik LU smatra da to nije neophodno i ne želi da poveri komisiji za organizaciona i pravna pitanja da izrade navedena normativna akta.....smatra da možemo raditi po starima iako su doneta na osnovu Statuta koji je prestao da važi!
A onda kada je situacija već takva kakva je, LD "Jelen" BP koje više nema svojstvo pravnog lica i koje nema prava da donose bilo kakve odluke iz nadležnosti korisnika lovišta, donosi kojekakve odluke i zajebava nepodobne lovce!
Ja sam se povodom toga obratio Predsedniku LU i UO LU ali oni bi najradije da se ne mešaju u to šta se dešava u BP!
Šta da kažem kada ja ne mogu da ubedim/opasuljim Predsednika LU da je on, i samo on, odgovoran za rad LU, za rad svih LD i postupke svih lovaca, i da on mora da spreči donošenje i sprovođenje svake nezakonite odluke!
On se, povodom odluke LD "Jelen" BP o tome da svima koji su članovi nekog drugog LD u našem LU prestaje članstvo u LD "Jelen" BP (takvih je bilo 30-ak ali se u vreme donošenja odluke to smanjilo na 7 nepodobnih...kako ne znam?), obratio LSV koji mu je obećao brz odgovor!
I tako ja čekam 6 meseci........
POVRAĆA MI SE!
A ako se obratim inspekcijama i Sudu, siguran sam da će sankcije biti rigorozne i da će nam lov biti zatvoren, i onda 930 lovaca neće moći da lovi!
STVARNO MI SE POVRAĆA!
Sremac pa ti si pravnik i advokat , postupak poznajes jedino ti zameram sto imas previse strpljenja,imam jednog drugara koji je sudija a i lovac, razgovarao sam sa njim i kaze da ce za par meseci biti gotov sudski proces u kojem ONI GARANTOVANO GUBE SPOR A NA VAMA JE DA ODREDITE KOLIKO CETE TRAZITI ZA ODSTETU , O TROSKOVIMA POSTUPKA I VISINI KAZNI NEKA BRINU SAMI, ukratko ako to uradite debelo ce nahebati a dzepna rana najbolnija rana i najduze zarasta
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
U svakom slučaju nas nekolicina će biti izbačeni iz LD-a , ako se dosadašnja uprava održi u ovom sastavu!!! To je sigurno, a i potvrđeno mi je iz prve ruke danas u lovu!!! Gospoda koja sede u upravnom odboru izuzev dvojice ili trojice članova istog, su svim svojim silama počeli da šire dezinformacije kako mi pojedinci blatimo naše lovačko društvo i naše obične kolege lovace, ali opet ponavljam MI SAMO PROZIVAMO ODGOVORNE ZA PROPUSTE I MANIPULACIJE U RADU LOVAČKOG DRUŠTVA ZA ŠTA SMO VEĆ DOSTA DOKAZA I OVDE I NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA DOSTAVILI!! E SAD ŠTO NEKO HOĆE DA VLADA , A NEĆE DA ODGOVARA ZA SVOJE POSTUPKE TO JE NJEGOV PROBLEM!! ZATO NEMOJTE DA MEŠATE OBIČNE LOVCE SA VAMA KOJI BEZPOGOVORNO (čast izuzetcima), SUDELUJETE U RADU UPRAVE KOJU I DANAS VODI GOSPODIN BIVŠI PREDSEDNIK (iz senke koja se vidi iz aviona)..a neko odgovor mora dati, ON sam ili VI sa njim, ali obični lovci nemaju veze sa vašim (ne)radom, osim što smo vam verovali!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Ja donekle razumem Sremca, i njegovo podugačko natezanje sa ubedjivanjem, šta je po propisu, a šta nije. Znam da je Sremac svestan posledica nekih odluka, ali nisam siguran da su i drugi.
Naime, ako ode prijava nadležnim inspekcijama, one po prijavi moraju da postupe. A ako udju u proceduru, i ako se ispostavi da je bilo kršenja i Statuta, i drugih propisa, onda su kazne zaista takve, da nadrlja i predsednik LU, ali nadrlja i samo LU, pa lako može da dobije zabranu rada, ali ne po Zakonu o divljači i lovstvu, nego po Zakonu o udruženjima.
Mislim da je Sremac svestan toga, da bi u tom slučaju, moglo da dodje čak i do nemogućnosti učestvovanja na konkursu za dodelu lovišta, pa bi velik broj lovaca 'ostao na suvom'! Podsećam, da pravo na učešće na konkursu i prednost imaju samo LU koja su sve svoje prethodne obaveze odradili. Da li je tako, u slučaju BAP? Ko bi drugi, u slučaju da recimo, sadašnje LU izgubi pravo da aplicira za lovište, konkurisao za lovište, i kome bi bilo povereno? Hajde stavite prst na čelo. Kome je u interesu stalno sukobljavanje, i održavanje tenzija tamo u BAP? Lovcima u BAP sigurno nije!
Najbolje bi bilo, kada bi ljudi koji su donosili ovako ishitrene odluke u BAP, kao što je ova o isključenju nekih članova, još jednom dobro razmislili kuda ih vodi inaćenje i isterivanje svojih frustracija, i koliko je to dobro za većinu lovaca tamo i za njihovo LU. Ili se to možda i namerno radi? Ne znam.
Znam samo, da bi dalji razvoj dogadjaja, začinjen prijavama, tužbama, sudovima...možda otvorio Pandorinu kutiju, sa nepredvidivim posledicama, a sigurno da bi seme razdora izmedju lovaca u BAP, našlo vrlo plodno tlo. Pa bi krenula beskrajna optuživanja, ko je u stvari kriv, ko je započeo, ko se inatio, ko je mislio da može da radi šta hoće, zbog koga nekoliko stotina lovaca ne može da lovi, itd.
LSV se ne izjašnjava po zahtevu isključenog, čini mi se kao da oni ne žele da preuzmu vruć krompir u ruke, pa puštaju da se stvari ili slegnu same od sebe, ili da neko odustane od svojih stavova i ideja. Ne vidim da će se to desiti.
Moj drugarski savet je (ako nekog uopšte zanima), da se ipak poštuju propisi, i da se batali kreativno tumačenje istih. Jednom se mora preseći, što duže bude odlaganja rešenja, posledice i po aktere, i po LU, i po lovce članove, će biti teže, a rešene komplikovanije.
Da...to je u pitanju!
Ako bi se krenulo sa inspekcijama, tužbama i sudovima, ne bi bilo ništa od prednosti LU prilikom dodele lovišta na gazdovanje!
Lovište bi išlo na konkurs na kojem mogu da učestvuju sva pravna lica koja ispuwavaju uslove za gazdovanje lovištem!
A onda se, recimo, pojavi jedan Laza Šarac, čovek koji ima puno para, i koji je odnedavno promenio i političku partiju ceneći da će nova imati zavidan uspeh na skorim izborima, i zakupi lovište!
I onda mu Piškać bude desna ruka.....
I onda love do mile volje........
I niko nema šta da im kaže!
Možda je baš to plan?
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻