Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
Lala
 Svaka čast, za stavove, VOM TIGRA HAUS!B)
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

nele
 VOM TIGRA HAUS--- PozdravPozdrav druze,kako teku pripreme za ispit? Pas 2

nele
 VOM TIGRA HAUS---Takodje svaka cast na prethodnom postu,mozda su te zato i nazvali velikiB)

spiker-mrmosh
 Vom Tigra Haus - svaka ti ko u Njegosa ! iveli
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

spiker-mrmosh
 I da je srece da je vise ovakvih dobronamernih komentara ljudi koji se bave odgojem , a koji su prevashodno zaljubljenici u ovu rasu .
Nazalost bez obzira sto smo toliko mali , bas smo resili da tvrdo unovcimo tu svoju malenkost , pa smo Bogami i malo preterali i precenili sebe ! Ali opet kazem - sveko ima pravo !
Ja imam samo jednog kera i posto u skorijoj buducnosti planiram da kupim i jednu zenkicu - mesecima mi oci ispadose trazeci po Srbiji kombinaciju (na netu) , a da ne bude u srodstvu sa mojim psom . Ne vezano po ocevoj ili po majcinoj liniji . I siguran sam da mnogi od vas mnogo bolje od mene znaju , a verujem Vom Tigra Haus najbolje - koliko je malo nevezanih (zasebnih) krvnih linija kod nas u opticaju ! Ako se nista ne bude uvozili - docicemo u situaciju da za 2-3 godine necemo imati sta sa cim da parimo !
Ovo kazem jer sam OGORCENI PROTIVNIK parenja u srodstvu ! I uveren sam da ce takav nacin parenja mnogo pre stvoriti gomilu malounih debila medju psima , nego bilo sta dobro u odgoju bilo koje rase . A posebno ovako mlade kao sto je DD !
Eto i ja ga malo razvukoh - ali po nekad se mora !
Da ste mi zivi i zdravi narode - i sto manje zlobe i zavisti , i bice bolje svima nama !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *

huntinggirl1
 slažem se, pa to i pokušavam da kažem, lep i dobar, malo je teže, ali dođe se i do toga,

2 aprila ću baš da obratim dobro šta rade u polju na zeca,

rad i dobre kombinacije daju rezultate.
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Lala

huntinggirl1 kaže:
slažem se, pa to i pokušavam da kažem, lep i dobar, malo je teže, ali dođe se i do toga

Ovo važi i za pse i za ljude Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cvele
 Dali ce neko posetiti i izloziti svog psa/pse na izlozbi u Zajecaru 03.04 ? Grin 
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

spiker-mrmosh
 Ja cu biti u Kragujevcu 27.03. 2011 . ako Bog da ! 

DESPERADOS
 Slazem se sa Tigra Haus , i sto rece Spiker svaka rec mu je odmerena.
Samo tako se stize do uspeha i kvaliteta.Ko gleda psa a ne vlasnika sigurno ce bolje proci nego oni koji prvo gledaju vlasnika a pas je u drugom planu.
U Srbiji sigurno ima dosta kvalitetnih primeraka koje treba iskoristiti i eto napretka u rasi , a klanovi nikad nisu nista dobro doneli .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

WILD SENSE

spiker-mrmosh kaže:
I da je srece da je vise ovakvih dobronamernih komentara ljudi koji se bave odgojem , a koji su prevashodno zaljubljenici u ovu rasu .
Nazalost bez obzira sto smo toliko mali , bas smo resili da tvrdo unovcimo tu svoju malenkost , pa smo Bogami i malo preterali i precenili sebe ! Ali opet kazem - sveko ima pravo !
Ja imam samo jednog kera i posto u skorijoj buducnosti planiram da kupim i jednu zenkicu - mesecima mi oci ispadose trazeci po Srbiji kombinaciju (na netu) , a da ne bude u srodstvu sa mojim psom . Ne vezano po ocevoj ili po majcinoj liniji . I siguran sam da mnogi od vas mnogo bolje od mene znaju , a verujem Vom Tigra Haus najbolje - koliko je malo nevezanih (zasebnih) krvnih linija kod nas u opticaju ! Ako se nista ne bude uvozili - docicemo u situaciju da za 2-3 godine necemo imati sta sa cim da parimo !
Ovo kazem jer sam OGORCENI PROTIVNIK parenja u srodstvu ! I uveren sam da ce takav nacin parenja mnogo pre stvoriti gomilu malounih debila medju psima , nego bilo sta dobro u odgoju bilo koje rase . A posebno ovako mlade kao sto je DD !
Eto i ja ga malo razvukoh - ali po nekad se mora !
Da ste mi zivi i zdravi narode - i sto manje zlobe i zavisti , i bice bolje svima nama !

Kolega moje lično misljenje je da u Srbiji trenutno ima poprilično razlicitih linija.Uvezlo se dosta pasa,parenja su u toku i biće ih u najavi....Tako da vam nista drugo nepreostaje nego da dobro prostudirate sve te DD linije pa da izlazite kao "kibicer" na uzgojne ispite,utakmice tipa "B" pa i izlozbe...I odlucute se od kojih pasa zelite da uzmete tu zenkicu,Ja sam obisao Srbiju prateci roditelje mojih stenaca, u stopu sam odgajivaca pratio i na kraju odlucio i rezervisao stenad!!Sto se tice parenja u srodstvu tu se razilazimo očigledno.Većina odgajivačnica u bilo kojoj rasi svoj uzgoj "izmedju ostalog i zasniva na parenju u srodstvu" i tako pokusavaju da sacuvaju svoj prepoznatljiv tip pasa(liniju).Naravno ima i onih koji to nerade a uspesni su tako da je to tema i oblast koja se zove "genetika" ona otvara vrata za diskusiju ne samo nama vec i naučnicima!Nisam ni ja za neka bolesna parenja u srodstvu tipa:otac upario cerku ili majku upario sin..........Ali za ostala jesam i izmedju ostalog jednoga dana kada porastem i budem veliki moj odgoj ce se zasnivati dobrim delom na parenje u srodstvu ali ne iskljucivo da se razumemo.

Pozdrav za Zlaju Gastarbajtera!!!!;)
Svestranost

spiker-mrmosh
 zoran zivojinovic --- > Ja kad sam rekao *razlicitih linija* mislio sam da pas u rodovniku nema yajednickih predaka po ocevoj i majcinoj liniji . Inace sam Veterinarski tehnicar sa jedno 20-ak godina iskustva , tako da se po malo razumem i u genetiku . A kojih sam se cuda , anomalija i defekata nagledau u praksi parenjem u krvnom srodstvu raznih vrsta zivotinja , to je tek posebna prica .
Godinama sam bio i odgajivac golubova gde je taj metod veoma zastupljen . I onda recimo imate goluba Srpskog visokoletaca dobijenog parenjem u krvnom srodstvu koji leti 14 sati = ali zato njegove potomke sve do jednog ni puskom ne mozes da pomeris
sa krova . To gotovo da je bilo pravilo .
Koliko sam se tek legala svinja nastalih parenjem braca i sestara ili oceva i cerki nagledao koja su rodjena mrtva ili uginula posle 2-3 dana totalno deformisana i nesposobna za zivot .
Kod ovaca je taj problem jos izrazeniji . Koji se tu tak deformiteti javljaju da ne verujes , ali zaista bi mnogo otego ako bi poceo o tome .
Cak sta vise i centri za Vestacko Osemenjavanje goveda u Srbiji *npr Velika Plana , Krnjaca , Temerin* Obavezno mnogo vode racuna da jedan bik najvise 3 godine bude zastupljen na odredjenom terenu , jer poslle tri godine vec pocinju da stizu njegove cerke - da bi se izbegao eventualni incest .
Kad je vec tako kod svih ostalih vrsta zivotinja - niko ziv nece moci da me ubedi da je to sto je lose kod svih ostalih vrsta , dobro kod pasa !

KREC
 E vidite zato sam ja uzeo zenku Srpsko-Italijanskih linija i napario sa Heikom Nemackih krvnih linija i savest mi je cista,a dobio sam genetski neopterecene pse ciji je deda Lucsh v.d. Wuperaue v3 na Hegenvaldu dakle rad i v12/v12 forma i dlaka = i imam se cemu dobrom i nadati. Mirko

WILD SENSE
 Rekoh ne bolesnih parenja u srodstvu!

A ja cu pariti isto kao sto to rade i vrhunski odgajivaci jer mislim da je to ispravno!

Pozdrav !!!!
Svestranost

spiker-mrmosh
 zoran zivojinovic ma nije problem , tvoji psi - tvoja stvar . Nemoj shvatiti da te ja ubedjujem u nesto. Samo iznosim svoje misljenje , isto kao sto ti iznosis svoje .
Ali ipak da te obavestim - da i po statutu KSS-a ,a i maticne zemlje VDD je strogo zabranjeno parenje u krvnom srodstvu ! Sto u prevodu znaci da stene po RODITELJSKOJ, DEDOVSKOJ i PRADEDOVSKOJ liniji majke i oca ne smeju da imaju ni jednog zajednickog predaka ! Pa me onda zivo zanima kako ce izgledati ti tvoji rodovnici !
Pozdrav , sve najbolje !

DESPERADOS
 CAC Kragujevac

Brik od Mrmosha CAC

i19.photobucket.com/albums/b170/-PEKY-/Brik_02.jpg

Bravo 2
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

spiker-mrmosh
 Evo ga jedan ( MOJ ) nastao NEgenetskim ukrstanjem ! Mislim da nije ispao los - iako mu roditelji nisu pareni u najuzem (bolesnom) krvnom srodstvu ! Prosudite sami ! Chut

spiker-mrmosh
 I uz to je dobio ocenu : odlican 5 ; CAC ! Prosto da ne verujes !? A nije paren u krvnom srodstvu ! Dal i to moze da se desi ?! ;)

belegis
 pozdrav , MRMOSCH cestitam na pobedi to mu je i prvo ocenjivanje , svaka cast ali ipak je to BRIK OD BELEGISA to je ispravnije a ne BRIK OD MRMOSCHA. JOS JEDNOM CESTAM . i da ima jos dosta titula kao njegova mama CALLINA.
belegis priložio:
calina2_7.jpg

Nikolic Miroslav

spiker-mrmosh
 Miroslave - pa jebi ga !? Ne moze i pare i ime !? Ti si svoje naplatio , a ja sam svoje osvojio ! I samo da znas - da sam bio jedini izlagac u katalogu koji je naveo ime ODGAJIVACA - S V O G psa ! Ako ne verujes - iskopiracu i , i postavicu ! Prema tome nema potrebe za daljim ubedjivanjem !
BRIK - je definitivno , "od Mrmosha " !
Pozdrav - sve najbolje ! ;)

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,658,982 posete www.srbijalov.com