Lovačke priče - stvarni dogadjaji!
|
DakiNS |
Objavljen 04.02.2012. 10:22
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Jeste čovek bio u rezervi, pa kada se namazao minulim radom niko nije hteo da ga vozi autom , na kraju je jadničak po zimi se vozio u prikolici tamića. I to nije bilo dovoljno nego ga žena naterala da se na dvorištu skine i opere.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
zoranp |
Objavljen 04.02.2012. 12:08
|

Lovčina

Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Taj je imao baš sranje od frizure!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

|
|
|
|
bela |
Objavljen 04.02.2012. 19:20
|

Veteran

Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
što ljudi ? vulkan ko vulkan... samo opušteno i ne prejedati se od takvih... a po dakijevoj priči ovo pakovanje u st. selu je bila razblažena varijanta. meni se baš dopala...i da kažem da posledice nije bilo. a od ljutog uglavnom bude....
vižlan i terier
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 04.02.2012. 20:20
|

Admin

|
Bela to i jeste prednost vulkanske lave što nema nikakvih posledica , pločice u kupatilu nisu izgrebane , wc šolja nije progorela, oči nisu krupne, suzne i crvene, a jede se ljuto
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 04.02.2012. 22:07
|

Admin

|
Evo jedne pričice koja baš nije vezana za lov.U ona nesretna ratna vremena kada su muškarci odlazili u rezervu kako je zovu , a u stvari na prvu liniju da održe granice RSK. Jedan moj komšija koji jadnik nije radio pa ga kačila rezerva i to počesto, jednom prilikom dobi zamenu u pola smene. Na brzinu se spakuje , jedva se ugurao u jedan džip sa još petoricom drugara i pravac kući.Sav veseo ide ulicom , od sreće zviždi i planira kako će prvo da se okupa , presvuče , ruča i malo ispava , Pa onda redom domaće porodične obaveze (znam šta ste pomislili ali u pitanju su deca )Dolazi do svoje kuće,sunce ugrejalo dan prelep, kad u dvorištu se krčka kotlić. Gleda nigde nikoga , ni žene ni dece, ajde misli, lepo je vreme verovatno su deca na Dunavu,sretan što ne mora ni pušku da čisti ostavio ju je zameni, ulazi u kuću , nikoga! Pogleda u kuhinju postavljen astal za dvoje, a u kući nikoga . Odjednom mu se učini da čuje nešto u spavaćoj sobi.Crv sumnje se uvukao u njega sve ga neka jeza hvata , lagano otvori vrata spavaće sobe i ugleda muško dlakavo doope između dve ženske noge. Krv mu jurne u glavu, vrati se brzo u kuhinju , zgrabi sa stola viljušku , i onako obliven hladnim znojem , crven u licu, uleti u spavaću sobu i zabode onu viljušku u ono dlakavo muško doope.Začu se bolni urlik, on brzo pojuri nazad tražeći nešto veće jače moćnije, ničega u kući. Seti se da je u dvorištu video sekirče . Jurne prema dvorištu i na stepeništu se sudari sa svojom koja se vraćala iz trgovine ruku punih torbi sa pićem. Preblede i zapita:"Otkud ti ?" Žena mu iznenađena odgovori pitanjem: " A otkud ti?" Pa zar nisi u rezervi? Pa nastavi baš lepo što si došao , imamo goste. Došla mi sestra i zet iz Norveške pa legli u spavaću sobu da se odmore !!!!!!!
|
|
|
|
klaja |
Objavljen 04.02.2012. 22:45
|

Lovčina

Upisa: 1332
Pristupio: 10.03.2011. 21:02
|
DakiNS kaže:
Bela to i jeste prednost vulkanske lave što nema nikakvih posledica , pločice u kupatilu nisu izgrebane , wc šolja nije progorela, oči nisu krupne, suzne i crvene, a jede se ljuto
Jel to ono,dva puta se uziva ??? kad se jede i kada se s...
B)Opsta situacija je dobra.Neprijatelj se povlaci na svim linijama.Vojvoda Zivojin Misic
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 04.02.2012. 22:49
|

Admin

|
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 04.02.2012. 23:28
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
EEeee pusto neznanje...propade y.....
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 05.02.2012. 02:50
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Mislim de je "Norvežaninu" presela Krajina, a i j......a. Sva sreća što ne nađe ništa veće od viljuške.
To me podseti na jednu drugu zgodu. Dođe čovek kući tih ratnih godina i pred vratima zatekne vojničke čizme, poveće. Žena mu inače bila šarena, pa je odma procenio o čemu se radi. Pošto je inače bio miran i slabašan, a ratno doba svi ludi i naoružani, poviče sa vrata: ko nije iz ove kuće, nek ide svojoj kući.
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 05.02.2012. 10:13
|

Lovčina

Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
aaaahahahaha
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 24.02.2012. 22:01
|

Admin

|
Evo jedne stvarne ribolovačke priče.
Kako sam ulovio soma od 75 kila!
Elem letnje doba,avgust negde pre pet -šest godina popodne toplo kupamo se u Dunavcu voda topla i ne baš mirisna.Kažem -Idem malo da varaličarim baš bih za večeru onako reš pečenoga protfiša(riba samo nalik klenu).Pribor već spreman štap Šimano katana 10-15 gr,mašinica Š.Simetry , namotana struna 0,10, nekoliko pačića 3 i 4 meredov i stringer.Sedam u moj prastari elan 400(oko 40 g0dina)Jamaha 8 prede iako stara preko 20 godina izgleda kao nova, pali od prve,prede a malo troši sve u svemu brzina od nekih 20-25 km uzvodno Dunavom za mene idealno. Vozim na drugu stranu Dunava na Kameničke šporove. Sidrim se nekih 20 m uzvodno od špora na nekih desetak m od obale. Zabacujem popreko toka vode otpustim još desetak metara strune i čekam da se varalica postavi na idealnu poziciju i to tačno u brzaku petnaestak m od vrha špora, polako namotavam jer brzina vodenog toka tera pače da pomahnitalo vibrira . Odsečen udarac zaustavlja pače u mestu . Štap tanan osetljiv a ipak oštar amortizuje udarce prote koji se bori iz sve snage , uživanje pravo. Borba relativno kratko traje,ali se dugo izvlači riba zbog jake strue.Privlačim omanjeg protu oko 700-800 grama. Kažem omanjeg jer na tom mestu sam imao komade i preko 3 kg, što je za protu impozantna veličina. Jedne godine sam sa protom od 2,2 kg pobedio u ligi trofeja.Pošto je prota bio omanji nonšalantno sam ga privlačio, i malo preterao jer kada sam ga podigao u čamac štap je bio dobro savijen. Krenem da ga uzmem rukom kad on poče da se bacaka nikako da ga uzmem u ruku. Dosadilo , pa uzmem strunu rukom i polako je spuštam do prote . Samo što sam mu dotakao glavu poče nova serija bacakanja. Pačići 3 imaju male tanke udice ali oštre, protine usne debele ali meke i u tom momentu kako se on bacakao zabode mi u srednji prst jedan krak troke,zabole jako a prota se rita pa još bude gore,puče protina usna on otpade sa udice , štap napet, povuče strunu i pače nagore i meni se drugi krak zabode , ali onako krvnički u drugi prst .Štap napet bode sve jače i dublje, brzo ga odbacim da nije napeto da udice se ne zabodu još dublje.Ručica na mašinici se namota još jedan krug, još dotegne strunu,nesmem pomeriti prste a boooli.E sad struna dotegnuta ne mogu da dohvatim mašinicu da je otpustim. Strunu ne možeš niti da pregrizeš a jednom rukom ne možeš niti da skineš vobler sa kokče a da ga ne pomeraš.Polako nogom otvorim prekloplnik na mašinici,hvala bogu bar više nije napeta struna. Potražim makaze u prsluku, presečem strunui konačno se oslobodim riblje poze 67.Kako da jednom rukom povučem teg da se odsidrim a da to bude brzo da me vodena struja ne baci na špor .Bilo je teško ali brzo .Jamaha zareža upali na prvom kolenu. Gas do daske i pravac splav a ruka okićena šarenim pačetom.Pa šta ću na splavu kada ne mogu jednom rukom. Setim se da moj sin Srđan ima trening u kajakaškom klubu i pravac plovidba do kluba.Kada sam stigao mahnem mu ,sreća baš se vratio sa vode,priđe ja mu pokažemruku. Odmah mu bi jasno . Nabrzinu se presvuče i sedne u čamac i vožnja do splava. Tamo sve istovari iz čamca , sedamo u auto i pravac pokrainska bolnica urgentno.Tamo gužva kao da se nešto deli.Stigli smo oko 7 sati a na red sam došao u 10.O vađenju udica da ne pišem nije zanimljivo uostalom kao ni ovo pre.Jedino mislim da su ribe videle upecanog soma od 75 kila.
|
|
|
|
Dare_Makedonija |
Objavljen 03.03.2012. 20:48
|

Veteran

Upisa: 540
Pristupio: 29.12.2010. 02:53
|
Imenjace dobra prica. Meni se dogodilo slicno ali manje strasno. Zabodila mi se udica ispod nokta i jedva sam je nekako izvadio. Inace nesto je ova tema zamrla hajde malo zivlje. Pozdrav
Pametan covek zna koliko malo zna a budala zna sve
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 28.03.2012. 23:44
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
evo najkraće lovačke priče,spremam se ja u lov i žena mi kaže da nam stižu gosti
|
|
|
|
alex |
Objavljen 30.03.2012. 22:55
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
Povucen ovom dakijevom pricom da vam i ja ispricam jednu glavni akteri smo otac,ja,nemo mrena.
Odemo jedno popodne da pecamo smudja na V.Moravi.
I stignemo negde oko h i pecamo malo onako peckamo buceve,klenove, cisto da ubijemo vreme pre nego sto dodje onaj prelepi smiraj dana ili kako mi volimo da kazemo suton.
A predhodnog dana kupim ja to jest stignumi Monarhove varalice a i medju njima nemo fluo beli prelep rad sve bas smudjarska varka.
I stavlja je otac na stap i proba onako pod noge i lepo radi i prvi zabacaj u sredinu toka -morave sam vidim cale nabi kontru riba se dobro opire na Browing 80-150g i masinu Simano Stradic 4000 i kanap Power Pro 15lb.
I traje borba nekih 10min ne vise kad pred mnom se pojavljuje mrena a ja ne mogu da je uhvatim gripom a progtala repnu udicu i cale mi kaze da sepomerim da je on dohvati i uhvati je rukom i tera me da je slika i ja vadim telefon a varka ustima i slikam samo sto sam slikao mrena se pracaknu i caletu grudna udica sva tri kraka u saku jaooo pade coveka a mrena visi ja hvataj onu mrenu otkacinji je a cale kuka i otkacim ja mrenu nekako i otac se uspravi i sede beo drhti boli bre udica WMC one najgore sta mu bi odjednom da proba da je iscupa pa mi pade u nesvest i pravo u Moravu a sto je najgore ja ne znam da plivam ja za prslug ga uhvati i derem se da se probudi razboravi se on i sta ce mo ja ga otkaci skide varalicu i pravac u kola i u bolnicu u Kg a iz kola zovem tecu koji je nas kolega ribolovac i lovac da nas ceka u bolnici posto je plasticni hirurg da on to izvadi i stigo smo mi on uvede oca u salu a ja ne ulazim i posle nekih 30min izlazi otac beo i zavijena ruku i odosmo kuci.
Jedno odvratno iskustvo.
Ali eto kad oce ono oce .
Evo slika mrene pre uboda.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.03.2012. 22:59
|

Admin

|
Oće to naročito iskusne koji su suviše sigurni u svoju rutinu, ala sam bio naivan
|
|
|
|
alex |
Objavljen 30.03.2012. 23:03
|

Lovčina

Upisa: 1414
Pristupio: 24.01.2011. 13:49
|
JA sam posle toga imao manju havariju isto to mesto sam malo nizvodno.
PEckam klena na Vidra BOmber i udarimi malisa oko pola pola kile i ja ga dovucem i izvadim ga iz vode a vidim sav isecen i to dobro isece a udica ustima kad u jednom trenutku samo poce da skace iskoci mi iz ruke a ja ko ludak ga hvatam jos ga uhvatim za glavu a on prolete kroz ruku i udica u prste zahevta mi prste srecom ovaj spade ubode lepo srecom male udice i iscupa ja to kljestima uz mnogo muke i bolova i odma dezinfekcija (nosimo malo rakije bas za takve slucajeve posle uboda mrene) boli lepo ali sta da se radi stisni zube i cuti.
OD tada na bomberima sam pokrcao kontra kukice.
Bilo kada bilo kuda u lov s Bretonom svuda
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.03.2012. 23:11
|

Admin

|
Ja umesto alkohola nosim hidrogen jer peni i izbaci iz rane nečistoće a ne peče
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 30.03.2012. 23:31
|

Lovčina

Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
Ja na pecanje ne nosim ništa od toga nego povedem medicinsku sestru sa kompletnom prvom pomoći, pa ako zatreba može uvek da pomogne...
Lov je stil mog života...  ] 
|
|
|
|
Podunavac |
Objavljen 31.03.2012. 19:03
|

Lovčina

Upisa: 7755
Pristupio: 17.12.2010. 23:54
|
Pre dvadeset i kusur godina i ja sam imao dva neugodna iskustva sa udicama. U prvom me zakačio drugar sa kojim sam bio na pecanju. Pecali smo na plovak jedan pored drugog. Njemu je zapecalo i naglo je trgnuo štap. Izvukao je ribu a sa njom i moj plovak i udicu koja se zabola meni u ruku. Riba i moj najlon su bili na njegovoj udici a moja udica u mojoj ruci, a on je nastavio da vuče kako bi dohvatio ribu i sve dublje zabija udicu u moju ruku. Malo je falilo da ga udavim tog dana. U drugom slučaju sam se sam upecao. Imao sam pecarošku torbu preko ramena iz koje je virila jedna udica na predvezu. Udice su bile sa predvezima na jednom tvdom kartonu i preko njih zaštita od prozirne meke plastike. Jedna se nekako otkačila sa kartona, ispala kroz plastiku i izvirila iz torbe. Ja sam skakao iz čamca u čamac i balansirao mašući rukama. Udica mi se zabola duboko u prst i nisam je mogao izvući. Morao sam sa njom probiti prst da vrh izađe na drugu stranu, odseći vrh i onda izvući udicu. Udica je bila Mustad kovanica a klešta sam držao levom rukom, tako da je bio priličan problem preseći je. Od onda dobro pazim šta radim sa udicama.
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 09.05.2012. 15:00
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Evo jednog fenomenalnog primera spasavanja divljači - lovci spasavaju srndaća koji je upao u zaledjeni Dunav! Pretpostavljam da je snimak nastao zimus kada je bio onaj talas hladnoće.
Ovaj snimak su načinili mladi lovci iz Starog Slankamena, u Sremu (potrudićemo se da saznamo o kome se radi). Mislim da momci treba da budu u najmanju ruku ovako javno pohvaljeni, a njihovo LU, ili LSV, bi mogli da razmisle o nekoj vrsti odlikovanja, tim pre što se radi o mladim momcima. S V A K A Č A S T!!!
Indjijanac će napisati nešto više o ovom snimku, mada, sve je jasno, kada se odgleda! Snimak je nešto slabijeg kvaliteta, načinjen je mobilnim telefonom, ali je dovoljno dobar, da pokaže kako se može sa ponosom neko nazvati pravim lovcem.
Ovom prilikom, kao i mnogo puta ranije, nisu primećeni aktivisti 'zelenih' - možda im bilo jako hladno!
[movie=youtube]DTYeVp_Byws[/movie]
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|