Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
Podunavac

strahinja kaže:
Zanimalo bi me koji su kalibri pogodni i za srnecu divljac i za d,svinju...

Da li misliš za svaku divljač po jedan ili jedan kalibar i za srneću i za DS?
Tri prsta 2Kolce

stojkuki
 svi srednji od 7 do 8 mm.
znaci od 7 x 64, 7,62 cela serija od 308w, 3006 pa do 8x57.
Izbor zrna je tu najvazniji. a ona su od 9 do 13 grama i sa nekim od 11.9 g pokrivas sve. Imas upucanu pusku i ne menjas nista priliko promene teme na koju ides u lov ...

nadam se da je dovoljno jednostavno.

canis aureus
 ... a baš smo pisali o svemu tome! Kako na ovoj temi tako i na drugima Confused samo treba malo pročitati i to je to
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

strahinja
 stojkuki hvala na odgovoru!

Podunavac mislio sam za oba jedan karabim!

Imam u planu ove godine kupiti karbin do 500e,pa rekoh ajde malo da se raspitam o tome..Imam u ponudi zastavin M70 243win,bez optike 250e ali mislim da je to srneci kalibar,da je poslab za svinje...

Podunavac

strahinja kaže:
stojkuki hvala na odgovoru!

Podunavac mislio sam za oba jedan karabim!

Imam u planu ove godine kupiti karbin do 500e,pa rekoh ajde malo da se raspitam o tome..Imam u ponudi zastavin M70 243win,bez optike 250e ali mislim da je to srneci kalibar,da je poslab za svinje...

Kalibar 243 Win. je odličan za srneću divljač i predatore, ali je za DS preslab i ne ispunjava zakonske norme. Stojkuki ti je dao dobar odgovor. A koji ćeš od ta četiri srednja kalibra (7x64, 308 Win; 30-06 Spr. i 8x57 IS) izabrati je tvoj lični izbor, pošto su sva četiri dobra.
Tri prsta 2Kolce

Indjijanac
 na temi prodaja-lovačka oprema ima jedna puškica bombona,kiplauf 308win iz-18 sa svarovski optikom 500e,ako se neproda dok nedobijem dozvolu kupujem,e to je za meraklije
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Podunavac

Indjijanac kaže:
na temi prodaja-lovačka oprema ima jedna puškica bombona,kiplauf 308win iz-18 sa svarovski optikom 500e,ako se neproda dok nedobijem dozvolu kupujem,e to je za meraklije

Povoljna cena za komplet sa Swarovski optikom. Slažem se i da je kiplauf za meraklije. Ali, premda nemam ništa protiv kalibra 308 Win. smatram da je za ovakav tip oružja ipak kalibar 7,62x54R bolji izbor.
Tri prsta 2Kolce

lovac_ika
 Drage kolege pitao bih vas za savet,imam u planu da u skorije vreme kupim karabin,znajuci za ruski BAIKAL pravi kvalitetne lovacke puske naiso sam na karabin BAIKAL IZH 94 Expres i neizgleda mi lose...Da li bi mi neko mogao reci nesto detaljnije o ovom karabinu ako zna??? Unapred HVALA!!!Kolce
one shot one hitLovac 1

Podunavac
 IŽ-94 Expres nije karabin, nego bok dvocevka sa olučenim cevima. Nije loš izbor za lov DS pogonom, ali nije joj baš najbolja ponuda kalibara. Ovakve puške se obično koriste za daljine do 100-ak metara pa nije dobar izbor kao univerzalna puška koja bi služila i za lov srneće divljači. Uz ovakvu vrstu oružja je poželjan još jedan klasičan karabin da bi se pokrio lov sve visoke divljači i predatora.
Tri prsta 2Kolce

lovac_ika
 Hvala kolega na savetu ,a da li bih imao neku preporuku za neki karabin koji je univerzali i koji bih imao visestruku namenu...do neke cene od prilike 400 eur???
Unapred hvala!!!
Kolce
one shot one hitLovac 1

Podunavac
 Za te pare Zastava M70 u jednom od srednjih kalibara (7x64, 308 Win; 30-06 Spr. ili 8x57 IS). Sva četiri su dobra, a izbor jednog od njih je više stvar ličnog ukusa. Ja lično preferiram 30-06 Spr. Izbor jednog od ova četiri zavisi i od divljači koju najviše loviš i terena na kojem loviš.
Tri prsta 2Kolce

lovac_ika
 Aha hvala podunavac,a jel bih mogao da mi kazes nesto o IZ 18mh,ako si upoznat sa ovim oruzjem,to je mislim karabin...

Kolce
one shot one hitLovac 1

Podunavac
 Kip lauf može lepo da posluži. Prava viteška puška za odstrel jednim metkom. Za ovu pušku bi preporučio kalibar 7,62x54R. Robustna i sigurna puška, a uz malo dorade može da bude i veoma lepa i ergonomski prilagođena strelcu. Ima ovde slika od pojedinih kolega koji su je doradili po svojim željama. Mogu da kažem da su jako lepo ispale. I prilično povoljne cene, a smatram da vredi svaki dinar uložen u nju.
Tri prsta 2Kolce

punisher
 Podunavac,Bravo 2 za izbor kalibra, jer kip na prvom mestu podrazumeva ono "R" u kalibru.
Što se tiče IŽ 18 kip-laufa u temi "Kiplauf" dosta je pisano o toj pušci i doradama iste, a u temi o kalibru 7,62x54R i o ovome sjajnom "metkiću" . Kolega Canis može da ti o tom kalibru da najbolje informacije jer i sam poseduje kip u tom kalibru.
Canise, navali.

Sremac_Mika
 Kolege imam jedno pitanje,zna li neko gde u srbiji ima da se kupi tikka karabin?

sheytan
 ZNAM JA! Dim

NIGDEEEE... Cry
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! �iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Hunter forever
 Au Sheytan bas sam se nasmejao Grin Grin surovo ali istinito.Meni se svidja Tikka T3 hunter ali na zalost nema je kod nas u prodaji

Strahinja za srnecu divljac i divlje svinje uglavnom bi birao izmedju kalibara 7x64 , 8x57 i 30-06..... I da dodam ako bih kupovao kiplauf onda bi izabrao 7,62x54R za divlje svinje sam citao da je dobar ali ne znam kakav ucinak ima na srnecoj divljaci. Kad budem ja kupovao karabin ako se u lovistu gde cu loviti ne promeni situacija to ce biti kalibar za lov lisice,sakala i srnece divljaci. Birao bi izmedju 223. 22-250. i 243 w... A ako bude bilo vise DS onda cu najverovatnije 7x64.
marka Engleski poenter marka

Sremac_Mika
 E strasno,imao sam priliku da lovim sa tim karabinom,i mnogo mi se svideo,odlicna puskica.

sheytan
 Kazedu u Grofu, a oni uvozu, izmedju ostalih, BAretta-e(a ona je gazda od Sakoa, Trikoa, Tikke, itd.) da finska demokratska drzava NETJE da izvozi u Srbistan!!! Frown Fabrika BI, naravno, ali drzava NE BIh... Cry

sheytan
 pardon, dooplirah, bujrum obrisati, poshtovani admini! Hvala i pozdraF!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,663,575 posete www.srbijalov.com