Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
|
mirkogl |
Objavljen 28.03.2011. 14:28
|

Mlađi član

Upisa: 45
Pristupio: 24.12.2010. 15:29
|
To je kinološka nekultura. Odgajivač je gospodin Nikolić i to niko ne može da ospori. |
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 28.03.2011. 15:58
|

Stari član

Upisa: 357
Pristupio: 02.12.2010. 20:09
|
mirkogl kaže:
To je kinološka nekultura. Odgajivač je gospodin Nikolić i to niko ne može da ospori.
A ko to osporava - kulturni covece ?!
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 28.03.2011. 16:00
|

Stari član

|
http://i1226.phot...1301320262
Evo linka od rodovnika psa !
A ja sam milon puta i na ovom sajtu o Miroslavu rekao sve najbolje , kao i o njegovoj kuji Calini i njegovim osobinama korektnog coveka .
Ovde se mozda radi o jednoj drugoj vrsti osporavanja , a to je 2 godine nege i rada sa psom !
Ali kako god , i ovako i onako to nije vas problem !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 28.03.2011. 16:22
|

Stari član

|
http://i1226.phot...1301321778
A vi - kulturni gospodine Mirko !? Pogledajte ovaj katalog sa izlozbe CAC Kragujevac i kazite ko je jedini od svih izlagaca Ostrodlakih nemaca postavio ime odgajivaca svog psa ! Naravno JA !
Prema tome nemoj da se upustate u diskusije o temama o kojima najblaze receno niste informisani . A na osnovu svega prilozenog - ne bi bilo lose ni da mi se izvinete !
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 28.03.2011. 16:24
|

Stari član

|
http://i1226.phot...1301322234
Evo linka - za katalog !
|
|
|
|
nele |
Objavljen 28.03.2011. 19:55
|

Mlađi član

Upisa: 33
Pristupio: 09.08.2010. 16:18
|
spiker-mrmosh--- Cestitam , lep ker svaka castB) |
|
|
|
mmmm |
Objavljen 28.03.2011. 20:05
|

Pripravnik

Upisa: 2
Pristupio: 04.03.2011. 21:44
|
http://www.facebo...1779373623 |
|
|
|
Cvele |
Objavljen 28.03.2011. 21:42
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Овај садржај тренутно није доступан
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Cvele |
Objavljen 28.03.2011. 21:43
|

Lovčina

Upisa: 3230
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Ovaj sadrzaj trenutno nije dostupaN!
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
asivica |
Objavljen 28.03.2011. 22:26
|

Stari član

Upisa: 287
Pristupio: 22.04.2010. 23:22
|
spiker-mrmosh kaže:
mirkogl kaže:
To je kinološka nekultura. Odgajivač je gospodin Nikolić i to niko ne može da ospori.
A ko to osporava - kulturni covece ?!
Bravo Miljko i ja te podrzavam eno i ja sam rekao sve najlepse o gdinu.Miroslavu Nikolicu sto sam i ja kupio od njega Atosa ja sam mu cak predlozio da stavi naziv Atos od Belegisa ili Atos von haus Nikolic da mu se cuje ime ali kasno je bilo on je vec bio poslao imena za rodovnike, i ko ce meni da ospori da ja Atosu nadenem neko ime kad ga gajim,pazim,hranim i zavoleo sam ga pa cu mu iz ljubavi da dodam kako je hocu da li je to kulturno ili ne koga boli cvetko. 
Jedva cekam da nedelja dodje...!!! 
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 29.03.2011. 12:42
|

Stari član

|
Nele , Asivica - puno hvala na cestitkama .
Ma Ivice neke stvari su toliko besmislene , da o njima prosto ne vredi raspravljati . Ali znas kako to ide u zivotu - uvek ispadne najludji onaj ko se trudi da bude maksimalno fer .
I da razjasnim nesto ! Da bi bilo koji naziv ( Fantastik of Miki , Famili of Urban , vom Tigra Haus i sl.) stajao u produzetku imena psa - covek mora da ima zvanicno registrovanu odgajivacnicu upisanu pod odredjenim FCI brojem . E tek tada recimo - Astor vom haus Nikolic moze da bude zvanicno ime tog psa koje ce da stoji i u rodovniku, i tako se upisuje i u svakoj prijavi za izlozbu ili bilo gde . E dok god nije tako pas ima samo ime , odgajivaca i vlasnika - koji kao sto ti rece moze da ga krsti kako on zeli , jer ga je posteno platio i posteno odgajio i posvetio mu ljubav , vreme i kvalitetan zivot i ishranu .
Ako je vec tako kao sto gospodin Miroslav ima zelju da bude ( a nije ) - da ga pitamo nesto ! Zasto onda on svoju kuju Calinu ( inace majku mojeg kera) predstavlja kao Calinu od Belegisa ili Calinu vom haus Nikolic ?!
Zasto je po toj logici ne predstavlja kao Calinu Fantastik of Miki - posto je ta kuja poreklom od Mikija ?!
A to sto ju je on odgajao , hranio , dresirao i posvetio joj svu paznju u proteklih 5-6 godina - ma to nema nikakve veze ?! 
Ovim zavrsavam sa komentarima na ovu temu - jer stvarno je besmisleno polemisati vise o tome , za coveka koji ima imalo mozga i razumevanja !
Pozdrav drugari - sve najbolje !
|
|
|
|
KREC |
Objavljen 29.03.2011. 13:35
|

Stari član

Upisa: 204
Pristupio: 09.12.2010. 15:58
|
Spiker= ma samo opusteno,imash lepog psa,osvojio si i prvu titulu koja ti mnogo znachi i briga te za komentare jer ja prvi nisam nikakvu zlu nameru u tome video,a ne znam zasto bi i drugi.Samo ti radi sa psom i izvedi ga i na ispite i na utakmice i uzivaj u lovu.Dobar pogled,Mirko |
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 29.03.2011. 19:59
|

Stari član

|
Hvala Mirko ! B)
|
|
|
|
belegis |
Objavljen 29.03.2011. 20:17
|

Član

Upisa: 75
Pristupio: 11.05.2010. 18:53
|
MRMOSH , pozdrav neznam zasto se toliko ljutis a ako ti to toliko znaci i zelis slobodno dodaj pored imena sta ti volja i ti i bilo ko drugi.ja sam se samo s tobom hteo malo nasaliti.a sto se tice CALLINE samo da ti objasnim da CALLINA nije Mikijevo stene vec gos. LAZE RAJTAREVA IZ ZRENJANINA. Miki je nju uzeo od Laze vec veliku i meni je poklonio.a i to da ti kazem da ja uvek navedem ono sto pise u rodovniku i nista vise.a mikijeve pse sto su kod mene uvek navedem FANTASTIK OF MIKI.Da , ja nemam odgaivacnicu ali cu je odmah prijaviti samo zbog ovakvih stvari.i da ti kazem kad me prozivas .VIDI OVAKO OVO PISEM JAVNO NA FORUMU NADJI MI GDE SAM JA CALLINU PRIJAVIO ILI NAPISAO CALLINA OF BELEGIS ili CALLINA VON HAUS NIKOLIC ako mi to dostavis ja ti je poklanjam ovako uparenu sa HEIKOM.Ja se takvim stvarima ne sluzim kao ti. I meni ja drago sto si pobedio posto je to pas iz mog uzgoja.Moras biti siguran u ono sto pises , nista napamet.
Nikolic Miroslav
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 29.03.2011. 21:27
|

Stari član

|
Miroslave - a kako ti glasi NIK na Balkankinologi ?!
I batali vise ovu besmislenu pricu, molim te ! Pozdrav !
|
|
|
|
DESPERADOS |
Objavljen 29.03.2011. 22:10
|

Lovčina

Upisa: 1032
Pristupio: 25.11.2010. 20:19
|
Poz ,
Nema potrebe da se svadjate i sam imam dve prijavljene odgajivacnice i znam sta pisem.
Ali je ovo ono prastaro pitanje sta je starije jaje ili kokos ?????
Odgajivac napravi kombinaciju i dobije lepe stence , odgaja ih do 2 meseca pa ih onda pokloni ili proda i stene dobije novog vlasnika.
E sada taj vlasnik ulozi mnogo , mogo vise od odgajivaca i jos ako ide po izlozbama e onda je trosak jos veci , a sta za to vreme radi odgajivac .??? Nista sto bi se reklo uziva u plodovima svog krosinga to jest odgoja.
Zasluzni su obojica i tu nema dileme , iako sam odgajivac ipak prednost uvek dajem VLASNIKU jer je on to posteno platio i ako nije platio odgajao ga je i vaspitavao i na kraju ga vodi na izlozbe ili ide u lov i svako sazna od kojih je pasa i ko su mu roditelji bilo to na izlozbi bilo u lovu.
Zato spustite loptu i recite Hvala Bogu da imamo pse sa kojima mozemo da se ponosimo .

Samim tim je to besplatna reklama za odgajivaca .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
7x64 KRALJ ..  .. 308W CAR.. 
|
|
|
|
Negovan |
Objavljen 30.03.2011. 20:49
|

Stari član

Upisa: 263
Pristupio: 08.02.2009. 14:12
|
spiker- mrmosh: kolko ja znam kao odgajivac ako je u rodovniku samo ime psa a nema imena odgajivacnice nemozete da pisete sta vama odgovara.....Svaki odgajivac bi se ljutio naravno i ja,kao odgajivac moze da vam zabrani dalje izlaganje podaci od kera se pisu kako pise u rodovniku Pozdrav |
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.03.2011. 22:31
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Hoće li ovde prestati svadjanje? Zatražite mišljenje od kinološog saveza, ili od kinoloških radnika (sudija). Prepucavanje vam je malo postalo bzvz.
Pitajte Huntinggirl1, za mišljenje o ovome.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 30.03.2011. 23:38
|

Stari član

|
Ma Lalo ovo nije bez veze - ovo je bruka ! Da sam znao koja kolicina neznanja i zavisti me ovde ceka verovatno nikad ne bi ni ulazio !
Ali definitivno vise necu da komentariosem ove gluposti i elementarno neznanje ! Kad mi je jedan prijatelj pricao da ce upravo ovo da mi se desi posle prvog uspeha - iskreno nisam mu verovao . Ali zemlja Srbija je cudo ! Odjavljujem se ja odavde - ovo zaista nije moj nivo !
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 31.03.2011. 02:15
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Mrmosh,mozes da se odjavis ali uskoro ponovo ukucaj korisnocko ime i sifru i vrati se ovom lepom forumu.
Morao sam da procitam prethodne postove i vidim da je problem u tome sto si ti psa nazvao Brik od Mrmosha, a u rodovniku stoji samo Brik.
Na primer moj pas se u rodovniku zove Bond a mi ga zovemo od malena Roki jer je rodovnik kasnio i ne vidim zasto bi neko pravio problem.
Tvoj pas se zove Brik u rodovniku,ti mu tepas Brik od Mrmosha,ime odgajivaca je u rodovniku i sve je ok po mom misljenju. |
|
|