LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane
|
slavaplana |
Objavljen 12.12.2012. 17:41
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
u velikoj Plani polako ali sigurno sve izlazi na videlo tako da posle druge kontrole rkulovic posle prve kontrole u udruzenju koja je sve konstatovala da je sve ok u udruzenju ali Rkulovic ipak u svojoj kontroli ne misli tako pa je podneo prekrsajne i prijave za privredni prestup udruzenju zbog neazurnog vodjenja i cuvanja papira u udruzenju a i dozvola za lov!!!
Ostaje samo da se vidi gde su pare iz udruzenja i ko je za to kriv i sve ce biti u redu!!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 12.12.2012. 20:08
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Pa, kad izadje na videlo šta je i kako radjeno, valjda će se naći neko ko će ti barem uputiti izvinjenje za sve ono kroz šta si prošao, Slavo, i za svo ono maltene ismevanje, kada si neupućenima pokušao da na vreme otvoriš oči.
Onda si bio crna ovca/bela vrana, a sad kad dodje ceh na plaćanje, koga će zaboleti glava i kome će stradati novčanik? Pa istim onima koji su se sprdali ranije, i koji su tolerisali ono što se dogadjalo!
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 13.12.2012. 21:07
|

Lovčina

|
Juce su Djordje Donic i Yivorad Pavlovic isli na sud po prijavi Rkulovica !!
Niko nema pojma sta je bilo na sudu jer se to krije od clanova kako ne bi ispalo da nije bas sve bilo u redu kako su tvrdili!!!
Sta ce mo sa minusom u kasi i eventualnoj kazni kad stigne na udruzenje posle sudjenja ___
Minus u kasi svi precutkuju kao da se ne zna ko je za njega odgovoran___
sve se zna ali samo polako!!!! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 16.01.2013. 09:21
|

Lovčina

|
U Plani udruzenje zavrsava godinu sa oko 300.000din u minusu kako cujem + izgubljenom prvostepenom postupku i kaznom od 560.000din zbog nerada upravnika mZivorada Pavlovica i ne vodjenja evidencija u udruzenju sto mu je i posao!!
Ako sve ovo saberemo +kazna koja je vec placena od 800.000din gde je 500.000din otislo vise negom sto je trebalo jer Misa Pancic nije imaodluku U.O da udje u spor i tako je udruzenju naneo stetu lovci iz ovog udruzenja mogu da ocekuju u 2013god. kupovinu divljaci ,vozila ,i ulaganje u loviste sa 0 dinara!!!
Posto je Plana na nezakonit nacin unela 400fazana u prosloj godini a to se planira i u ovoj kupovinom fazana preko udruzenja koje ne gazduje lovistem a to je L.U.Lane Velika Plana ostace samo da se podnesu prijave nadleznima za manjak u kasi,obmanjivanjem lovaca i clanova skupstine koji su usvajali jedno poslovanje a drugo je islo u APR,skrivanjem podataka na relaciji KNJIGOVODJA-UDRUZENJA koje je KAZNJIVO Zakonom u udruzenjima ali polako svemu dodje kraj!!!
Ovo je primer kako su Drzavni organi zatajili u celosti ili sa namerom i doveli do propadanja udruzenja koje je imalo perspektivu!!
Postavlja se pitanje oduzimanja lovista zbog neadekvatnog rada i vodjenja istog jer je divljac ostavljena na milost i nemilost lovokradicama a lovocuvar mosa nema cime da cuva loviste i predlog je da to radi mesecnom kartom i autobusom!!
Posto je upravnik licno odgovoran za nastalu stetu od 560.000din Misa Pancic za oko 500.000din.Livadjani za neplacenu ostreljenu srnu u grupnom lovu protiv kojih udruzenje nije podnelo ni tuzbu sa ostetnim zahtevom i posle dve godine od pravosnaznosto prsude,zbog pasa lutalica i pojedene 2 srne u Starom Selu....
Mi smo dosli u situaciju da gledamo u pasulj kolika ce clanarina biti i sta ce mo loviti u Starom Selu ?????
Odgovorno tvrdim da bez 17.000din sto je realna clanarina umesto 12.000din koliko se planira necemo uspeti da prezivimo!!!
Na teret lovista i lovnog turizma i neulaganja u loviste clanarina je minimalna ali i to ne moze doveka i kad-tad mora da pukne sto se nije desilo samo nama vec se desava i u LOV-Vozd Rakinac gde udruzenje duguje sekciji Rakinac preko 500.000din koje je udruzenje potrosilo na kontu troskova udruzenja koje nije lepo planiralo pa je jedna od sekcija ostala bez dinara !!!
Prijave oko neobelezenog lovista,muvanja u poslovanju i falsifikovanju dokumenata i dozvola tek su otisli nadleznima i tek ce biti igranke gde pojedinci nisu svesni u sta su se uvalili!!!
U 2013god svim lovcima koji su uplatili samo jednu ratu i koji su clanovi u vise udruzenja ,koji uredno imaju LOVNE KARTE je zabranjeno gostovanje u lovistu i Velikoj Plani i preti se ljudima ISKLJUCENJEM IZ istog ????
Svako ko je uplatio 4.000din do kraja januara steko je pravo na upisninu i na zadrzavanje clanstva u udruzenju ,nije lovio prosle godine a nije ni od udruzenja dobio lovnu kartu i markicu LSS koju je uredno platio jer udruzenje nije narucilo lovne akrte a moralo je po preporuci Ministarstva jer su porednici i svako ko za to ima pravo i ko se obrati udruzenju zahtevom mora lovnu kartu da dobije i ona vise nije vezana za clanstvo u udruzenju sto nije bio slucaj kod nas!!!
Videcemo koliko ce lovaca da odustane ove godine !!!
Ja slobodno mogu javno da kazem da u 2013god necu ni dinara da dam udruzenju u Velikoj Plani Pomoravlju Plana na ime clastva jer ne zelim da placam kazne i da gledam prazno loviste u kome niko nista ne radi!!!Divljac se ne unosi u Staro Selo dok se lovci u Plani zadovoljavaju kupovinom iste na nezakonit nacin preko udruzenja koje ne gazduje lovistem i koje ostvaruje prihod od izdavanja lovackog doma a sta ostale sekcije da rade koje bez lovnog turizma nemaju ni dinara da fukcionisu???
Postavlja se pitanje kako dalje ????
Dodelom lovista udruzenjima ispod 300lovaca bice nemoguce opstati i imati clanarinu koju lovci realno mogu da plate!!!
U Plani se pocepalo jedno jako udruzenje na tri jer su svi hteli da budu predsednici i kako sada lovci da placaju i da love ????
Vazno je da su sva tri delegata Skupstine LSS glasala uredno za minus u kasi LSS od 13.000.000din,da su iskljucili u Smederevu iz clastva 25 udruzenja ,da su predsednici samo na papiru a rezultata nigde???
Tek sledi igranka u narednom periodu i zbog javnih prozivanja i svaljivanja krivice samo na mene koji nemam veze sa tim usledice nove prijave i tuzbe po privatnim osnovama pa ce mo se terati dok se sve ne bude resilo kako treba!!
Malo sus e zaigrali ali polako ima vremena da se to ispravi!!!
Od ispektors Djuica ocekujem odgovore sta je cekao sa podnosenjem prijava oko nezakonitog rada udruzenja punih 6 meseci cekajuci da se lov zavrsi ,da jasno i glasno kaze kako se divljac unosila citavo ovo vreme i ako je sve bilo ok nema problema,da jasno i glasno kaze kako je pustio lov na neobelezenim granicama lovista i kako je tolerisao namanje potrebnih evidencija u udruzenj....
Ima mnogo toga na sta ce tek da slede prijave i da se pokrecu postupci za nezakonit rad i nesprovodjenje zakona lovnih ispektora koji su bili u kontroli!!
Sve se zataskalo i kao sve je u redu a lovci neka placaju kazne a ko je za to kriv ....ko je doveo do toga.....hoce li neko za to da odgovara......ja necu sigurno????Ovi drugi neka se zapitaju????? |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 16.01.2013. 13:02
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Slavo da nije i kod vas stari dobri recept za privatizaciju?
Najlakše je u lovstvu primeniti recept"Privatizacije"koja se već godinama vežba na srpskoj privredi.
U lovstvu je još jednostavnije,usitniš lovište,izabereš ono što ima potencijal,za malo vremena uz pomoć par dotadašnjih rukovodioca koji vole nešto,a imaju dovoljno debele izrasline na licu u obliku obraza ,takva lica uvode stanja samovlašća po principu "što gore, to bolje"tada se lovcima koji vole lov a lojalni su pruža prilika da idu danonoćno u obilaske lovišta sa oružjem,normalno posle nekog vremena dolazi do smanjenja fonda divljači na minimum,imovina i objekti se polako zapuštaju,finansijska situacija se dovodi u stanje kolapsa,a redovno se javlja pojava povećanja članarine i odliva lovaca iz LU.
Tako posle nekog vremena dolazi do LU sa brojem članova od 20-30 lovaca ili manje koje nemože da opstane.
A onda isplivava neki dobrotvor i lovište u vrlo kratkom vremenu procveta
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 16.01.2013. 13:53
|

Lovčina

|
Velji VP udruzenje kao i ostalima nece da kupi nijednog jedinog fazana a korisnik je lovista a pare koje dajemo sa prvom clanarinom idu za kazne za koje ce neko valjda posle svega da odgovara !!
velja je shvatio pricu u kojoj sam ja bio na zalost sam i nisam imao lovce iz Plane iz sebe kojima je plasirana suprotna prica od istine!!
I njemu nece biti lako da ubedi lovce da ko napravi gresku istu mora i da plati !!
U Velikoj Plani da nije pusteno 400 fazana sa drugog racuna koji su nabavljeni i sa drugog udruzenja koje ne gazduje lovistem u Plani bi izbila revolucija !!
Mozda je to trebalo pre da se desi kako se lovci vise ne bi obmanjivali i kako bi isti pre shvatili kako se trose pare iz zajednicke kase NENAMENSKI 100%!!
Vozilo i planirana divljac su otisli za kazne kao sto ce se desiti i u ovoj godini i niko za to nece da odgovara a lovci BUDALE neka placaju tudje greske ,pare od lovnog turizma umesto u loviste neka idu za kazne a divljac ce mo gledati na slikama!!!
Zalosno da gore ne moze da bude!!!
Interesantno je zasto je Republicki lovni ispektor pred noiovu godinu Miomir Djuic podneo vise prijava a od ispekciskog nadzora je proslo vise od 5-6 meseci ???
Sta je cekao do sada i sta ceka sa prijavama oko nezakonite prodaje srndaca koji je umanjen vise puta od stvarne cene po kojoj je trebalo da ide???
Sta je cekao ISPEKTOR IZ UPRAVNE ISPEKCIJE DRAGAN MISKOVIC IZ SMEDEREVA koji je po mojoj prijavi predmet vec arhivirao a da me kao podnosioca prijave NIJE NI OBAVESTIO O NJENOM ISHODU a kamoli da je po sluzbenoj duznosti ono sto nije u njegovom domenu i nadleznosti pROSLEDIO ILI LICNO PODNEO PRIJAVU NADLEZNIMA???
Sta ce mo sa usvojenim zavrsnim racunima koji se razlikuju od poslatih u APR????
Ko ovde koga laze vise kad se sve zna i kad se sve moze proveriti za dva minuta???
Sta ce mo sa kontrolama u Velikoj Plani koje su zloupotrebile svoja ovlascenja ne potupajuci po prijavama???
Ima li dela mozda tu oko NESAVESNO OBAVLJANJA SVOIH POSLOVA POJEDINACA???
Da li to podleze sluzbenom gonjenju???
Tek ce se prasina podici sada kad je sve poznato i kad zapisnici i papiri fale kao i odluke U.O. a steta je nastala po udruzenja ???
Neko ce sve ovo lepo da plati pa da se udruzenje UGASI KAKO LICI i kako vec u Plani planiraju samo da stetu nekako ibegnu ako moze a DRZAVA svoj novac nikome nije oprostila!!Uvlace se u jos vece probleme ali neka !!!
Poznaju ljudi Zakon i pravo!!!
Ko ih savetuje odavno su trebali da udare katanac na vrata !!
Sad polako sve iznosim samo u medije,na televiziji u emisijama,i novinama pa neka im se ljudi smeju javno i da se vise vidi ko je za sta odgovoran i ko je za sta kriv!!! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 16.01.2013. 16:05
|

Lovčina

|
Jos vecu igranku ocekujem u L.U.Vozd-Lov Rakinac koje su nase komsije i u kome je clan ACA VELIKA PLANA ali prepusticu njemu da da vidjenje situacije u svom udruzenju gde je luda kuca takodje jer fali dosta para kako cujem koje sekcije imaju samo na papiru dok je racun prazan ali vise o tome neka neko kaze sta ima iz tog udruzenja ...idu krivicne prijave i situacija nije ni malo naivna za lovce koji pojma nemaju sta ih je zadesilo!!!
Ko podrzava Zivorada Pavlovica za upravnika u Plani neka izvadi sam iz dzepa 560.000din i plati kaznu zbog njegovih propusta!!! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 18.01.2013. 09:09
|

Lovčina

|
Zbog sve veceg kriminala posle U.O. sinoc i guranja udruzenja u jos veca dela za koja ce lovci kazne da placaju vise necu javno iznositi cinjenice ni zavrsni racun koji nema veze sa realnoscu vec cu to poslati kao prijavu nadleznima!!
Upozorio sam VELJU VP da ne ucestvuje u tome jer moze da ima posledice i da odgovara !!Nadam se da je pametan decko i da nece nasesti na ove nezakonite radnje ali kako vidim sve je lepo izglasano .sekcije zaduzene da od lovnog turizma placaju tudje propuste a lovci nemaju pojma sta radi U.O. a vazno je da Djordje Donic ima zelju da u februaru dobije jos jedan mandat da bude GROBAR L.U.Pomoravlje Plana koje je UBIO SVOJIM NEZNANJEM a sada bi i da nas sahrani!!!!
Posto ima elemenata ORGANIZOVANOG KRIMINALA U PLANI u kome ucestvuje vise ljudi svesno ili ne Miljko Radisavljevic ce imati posla izgleda!!!!
Radi se o grupi ljudi koja krsi sve zakonske propise !!!!!
Zakazacu koferenciju za novinare za par nedelja i sve izneti u medijima sta rade i kako su ovo udruzenje upropastili!!!
Interesovanje MEDIJA je veliko i pozvacu prestavnike Ministarstva,LOVCE i vise nema nazad!!!!
Ovo je kriminal!!!! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 18.01.2013. 16:52
|

Lovčina

|
Od jutros je u Velikoj Plani opsadno stanje sta se sinoc desilo na U.O. i kako su lovci po ko zna koji put zedni prevedeni preko vode !!
U.O. je ponovo obmanut i pred njih se nasao zavsni racun za 2012god koji kako cujem nije bas svima jasan a glasalo se i usvojen je na U.O. !!!
Sad kad su shvatili sta su uradili i da za to mogu da odgovaraju zvce telefoni i traze se objasnjenja kad je vec prosao voz i otome su trebali znatno pre clanovi U.O. da vode racuna!!!
Doneta je odluka da je clanarina 13.000din!!!!!
Jedan od krivaca za nerad u udruzenju Zivorad Pavlovic je nagradjen sa 25.000din meseno i povecanjem plate za 5.000din umesto da isti bude najuren i da se agazuje novi upravnik po dogovoru od ranije!!!
Savetnici Djordja Donica a i sam on se izgleda plase da ako Ziki daju otkaz da se to njima moze vratiti kao bumerang u vidu novih prijava jer je Zika to vec jednom javno i rekao da ako on progovori i ako on krene da pise prijave nece svima biti dobro!!!
Po sistemu LSS gde svako svakog drzi za muda dok lovci treba da placaju kazne da se divljac prodaje i da isti novac ide umesto u loviste za novoprispele kazne !!
Danas se prica okrenula za 180 stepeni!!!
Tek sada pojedinci shvataju za sta sam se zalagao i sta sam im pricao 2 godine jer tek danas cujem javno da ovako vise ne moze i da je cistka vrlo blizu dok Djordje Donic vec sada ocekuje podrsku za novi cetvorogodisnji mandat a ni u ovome nam nista nije pomogao vec naprotiv nikad situacija nije bila gora!!
Neshvata gde mu je mesto ali na mestu predsednika sigurno nije !!
Njegovi savetnici Milutin Obradovic i Ljubisa ga lepo savetuju zajedno sa Zikom a ko ce da odgovara za nezakonit rad udruzenja ....oni sigurno nece!!!!
Covek do dupetom sam ne udari o ledinu nece ili ne moze da shvati neke stvari pa je bolje da sto pre lupi kako bi se opasuljio sta radi!!!
Tek sada sledi smejurija u velikoj Plani u kojoj ce se konacno videti ko je za sta odgovoran!!
U Starom Selu ide cistka sadasnje garniture koja samo sekciji odmaze a vraca se Djordje Bogojevic kao spasilac moj kum kojeg sa ja nasledio i koji se povukao pa sad na zahtev lovaca mora da se ponovo vrati da rascisti ovu situaciju u Plani!!!
Ja nedam nikome ni dinara clanarine dok se sadasnja garnitura ne promeni jer ne zelim da budem clan i da placam kazne a da se moj novac imesto u loviste ulaze u budzet Republike Srbije za izgubljene sudske sporove!!
HVALA LEPO!!! |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 18.01.2013. 17:37
|

Lovčina

|
Daće bog Slavo da lovcima dodje iz dupeta u glavu!
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 18.01.2013. 23:17
|

Lovčina

|
Iz Negotina preko Djordja Donica je dospela informacija u Velikoj Plani da svi koji ne budu clanovi LSS nece moci da love pa se u Starom Selu registruje novo udruzenje koje ce dati Popovicu podrsku jer ovo sto postoji podrzava LSCS i ne moze da bude u sastavu sadasnjeg Pomoravlje Plana????
Kad sam cuo da planiraju da tri udruzenja medjukojima je i ovo iz Starog Sela koje tek treba da se registruje treba da bude satavni deo Pomoralje Plana i da ce svako imati svoj racun i da ce samostalno odlucivati o svojim parama ..da ce svako za sebe da kupuje divljac....i da se tri sekcije koje cine po statutu sadasnje L.U. Pomoravlje Plana GASE i da ce biti tri pravna lica u pravnom licu smejao sam se 2 sata i jos uvek se smejem a to je vec uradila SEKCIJA VELIKA PLANA ciji je predsednik VELJA VP koji mi tvrdi da je moguce da se udruzenja udruzuju ...da svako ima svoj ziroracun .......da svako radi za sebe......i da ce mo svi biti clanovi POMORAVLJE PALNA ali kao pravna lica u pravnom licu!!??????????????
Kako oni tumace zakon postojece udruzenje ce u svoje okrivlje da promene statut i da pravna lica budu u pravnom licu????
Nije mi jasno ko je ovu glupost izmislio ali posto je sekcija VELIKA PLANA ZVANICNO PRESTALA DA POSTOJI od 28.11.2012god i o tome pismenim putem obavestila L.U. Pomoravlje Plana a to sam tek veceras video i na papiru postavlja se pitanje kako postojece udruzenje sa promenom u svom clastvu moze da gazduje lovistem ???
Samo miniraju pricu Starog Sela oko LSCS ali verujte mi ovo je elementarno nepoznavanje Zakona o uduzenjima i Zakona o divljaci i lovstvu?????
Smejao sam se kao lud !!
Veceras je ispalo da je PLANA U PRAVU I DA SAMO JA TVRDIM NESTO DRUGO!!!
Pitam se da li ovi ljudi citaju nesto o lovu makar i ELEKTRONSKI LOVAC???
Knjigovodja koja vodi knjige u udruzenju je obavestila pismenim putem sekciiju da svi imaju pravo uvida u poslovanje udruzenja ,N.O.,svi lovci sem SLAVOLJUBA STOJADINOVICA i to je javno procitano na sednici U.O. u Velikoj Plani kojoj je i VELJA bio prisutan kao i na sekciji u Starom Selu 28.12.2012god i to je uslo u zapisnik sa izvsnog odbora!!
Kada sam zatrazio taj papir isyti mi nije dat jer je posle toga NEKAKO ZAGUBLJEN????Obecao sam tuzbu udruzenju,knjigovodji i predsedniku sekcije Staro Selo a ja kad nesto obecam .....
Moracu svedocima da dokazujem narusavanje mojih prava na osnovu Zakona o udruzenjima a kaznu ce platiti lovci ako je bude bilo!!!A bice je sigurno!!
Vise nema oprastanja!!!
Posle cu ja da ispadnem jer prijavljujem i tuzakam udruzenja za sitnice!!!
Sve polako isplivava ali sad ce mo da se tuzimo i da trazimo odgovorne za sve propuste!!
Samo kad ih puknes preko dzepa mogu da shvate da su pogresili!!!!
LSS ovo sto pokusava da zabludama u Velikoj Plani minira direktno mene vratice Vam se kao bumerang!!!
Za ovo sto pokusavate kaznicu Vas sa manje clanarina u LSS sa 5 udruzenja iz moje okoline!!
Izgubili ste 1500clanarina u 2013-14god!!!To je kazna!!!
Budete li nastavii da igrate prljavo i da podrzavate Donica u Plani sledi nova kazna !!! |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 19.01.2013. 07:05
|

Lovčina

|
Slavo to je bar lako ,napišeš zahtev za uvid u bilo koji dokument sa rokom odgovora od 1 dana i odeš kod knjigovodje,predaš mu zahtev i on ili će ti dati taj dokument ili će ti pismeno odgovoriti.
samo pazi da neodeš negde na kraj radnog vremena kad je knjigovodja umoan posle radnog dana,a i da ima vremena da se posavetuje kako da postupi ukoliko nije siguran u sebe,verovatno če pozvati savez računovodja i revizora jer kod njih je licenciran
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.01.2013. 09:35
|

Lovčina

|
Posto je 270 u N.O. nadam se da ce se sve lepo ispitati a da ce i zavsni racun iz ove godine koji nema blage veze sa zivotom a u Plani su se vec pojedinci pobunili sta im je ponovo servirano da kao CURANi progutaju kukuruz ipak morati nesto da preduzme!!!Predsednik N.O. nije dao saglasnost ni za proslu godinu kada su pre podnosenja KRIVICNIH PRIJAVA od strane Radmira Brankovica za nezakonit rad u udruzenju na nezakonit nacin bez zborova lovaca ZAMENILI NEPOSLUSNE I NEPODOBNE podobnim clanovima N.O. tako da sad imamo situaciju da ni proslo poslovanje niko nije kontrolisao a stize novo????
Ovde ce imati posla za nadlezne i to dosta jer jednom je sredjeno da ne odgovarajuu Smederevu sada idemo na vise istance pa ce mo da vidimo sta kazu drugi ljudi ??? |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.01.2013. 09:38
|

Lovčina

|
Ne bi vise iznosio materijal koji moze samo njima da ide u prilog pa ce mo se videti na sudu ako bog da!!!!
Ovakav kriminal je u svim drustvima vise-manje ali niko od lovaca nije briga sta to rade pojedinci dok oni love i neinteresuju se za nista!!!
To je greska sto nije radjeno na EDUKACIJI clanova a to je posao LSS kome to nikada nije bio interes!!! |
|
|
|
270 |
Objavljen 19.01.2013. 10:41
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Slavo ajde da neke stvari objasnimo kako valja jer vidim da su ti neke pogrešno prenete ili se sa nekima nisi razumeo kad su ih prenosili pa da ti ih ja prenesem iz prve ruke pošto sam bio na prisutan na navedenom U.O.!
1. Da si za mnoge stvari u pravu, jesi, ali ako želš nešto da promeniš prvo treba da stvoriš većinu koja će u tome da te podrži. Kako trenutno stoje stvari nemaš većinu ni u svojoj sekciji pa kako onda da je očekuješ u LU čije članove UO sačinjavaju lovci 3 sekcije! Ovako po mišljenju velike većine lovaca u koje ne ulazim da li je opravdano ili ne, pomalo "SILUJEŠ" stvari!!!
2. Ni o kakvom udruživanju pravnih lica u jedno pravno lice nije bilo reči i na licu mesta sam to Velji objasnio da je nemoguće, ali nije zabranjeno učlanjivanje pravnih lica u formirane saveze ili formiranje saveza od strane više pravnih lica! Trenutni korisnik lovišta je LU Pomoravlje kao pravno lice koje je unutrašnjim pravilnikom, statutom, podeljeno na 3. lovne sekcije bez statusa pravnog lica.
Činjenica je da je svaka sekcija osnovala pravna lica odnosno LU istih naziva kao i sekcija, koja nisu korisnici lovišta, i u kojima u 2. sekcije odgovorna lica i organe upravljanja sačinjavaju ista lica kao i u sekcij,i jedino tvoje LU Staro selo ima različita lica u organima upravljanja od onih koja upravljaju sekcijom.
Na zahtev baš članova tvoje sekcije u UO LU Pomoravlje a i drugih članova tvoje sekcije poveo se razgovor vezan za njihov zahteva za Formiranjem novog LU ili tvojom smenom u LU Staro Selo jer hoće da formiraju LU kao i ostale sekcije sa istim organima upravljanja kao i u sekciji u čije bi članstvo sačinjavali svi lovci sekcije S. Selo. Sve to je rezultiralo odgovorom da je naj jednostavniji način i brži od formiranja novog LU da se većinom glasova u skladu sa pravilnikom tvog LU obzirom da su svi članovi sekcije S. Selo ujedno i članovi istoimenog LU, ako već imaju većinu, izvrši smena i postavi novo rukovodstvo LU S. Selo!!!
3. Da je LU Pomoravlje izgubilo spor i da je isplatilo 800.000,oo dinara Spasiću i to je tačno, da li je Miša Pančić trebao da uđe u spor ili ne i da li bi UO LU glasao da se ne uđe i da je pre ulaska u spor dao predlog na glasanje, veliko je pitanje, ali njegova glavna odgovornost je što nije tražio kao predsednik LU i pokrenuo postupak za postavljanje odgovarajućeg saobraćajnog znaka čime bi svako odgovornost LU za nastalu štetu bila izbegnuta!!!
Treba da te podsetim da je Miša Pančić na mesto predsednika LU Pomoravlje došao baš u dogovoru i zahvaljujući tvom kumu oki za koga najavljuješ povratak u rukovodstvo tvoje sekcije!!! Sad je Miša lepo izvukao svoje dupe i mirno čeka da sve protiv njega zastari jer ste se kasno setili da ga tužite!!! A ceh njegove gluposti, neznanja i nadobudnosti plaća novi predsednik i mislim da je i sam sada postao toga svestan!!!
Ceh je stigao na naplatu i sad je gotovo a po statutu od te sume tvoja sekcija je trebala da isplati 640.000,00 dinara i to je fakat!!! Od te sume za polovinu odlukom UO LU Pomoravlje, odnosno za 320.000,oo dinara zadužene su solidarno sekcije V. Plana, D. Livadica i LU Pomoravlje!!! Tako da je tvoja sekcija i te kako pošteđena!!! Nisam primetio da se protiviš ovoj i te kako protiv statutarnoj i samim tim protiv zakonitoj odluci UO LU Pomoravlje???
4. Postupak po prvostepenoj presudi prekršajnog suda kojom je LU Pomoravlje kažnjeno sa 600.000,oo dinara nije još završen. U to da li je prekršaj postojao ili ne neću da ulazim ali i da jeste na osnovu ličnog iskustva smatram da je kazna više nego DRAKONSKA za tu vrstu prekršaja, Pošto postupak nije završen ne želim da ga dalje komentarišem!!!
5. Lično sam se zalaga za članarinu od 18.000,oo po lovcu jer to bi bio neki minimum kako bi se ukoliko navedena kazna u tekućoj godini stigne na naplatu normalno poslovalo, a ako ne stigne da se Lovočuvaru obezbedi Terensko vozilo, ali procena je bila da dobar deo lovaca neće da uplati ovako visoku članarinu pa će na kraju prihod od članarine biti isti ili čak i manji nego da je ona na nivou prošle godine zbog čega je ista u odnosu na prošlu većinom glasova članova UO LU povećana samo za 1000,oo dinara, odnosno procentualno manji iznos od prošlogodišnje inflacije.
Da li će sa ovom članarinom, postojećim i nadolazećim problemima LU Pomoravlje opstati ili ne, zavisiće pre svega od sposobnosti njegovog rukovodstva i brzo će se videti koje u celoj priči bio u pravu, ti, oni ili možda neko treći!
Pozdrav i dobar pogled  |
|
|
|
270 |
Objavljen 19.01.2013. 11:00
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
I još nešto Slavo pošto sad tek videh tvoj predhodni upis!
Nikada nisam spadao u "Podobne" ni za čiju stranu i iskoristiću pravo da se svi tvoji navodi od strane NO LU Pomoravlje detaljno istraže i tebi a i javnosti što uključuje i ovaj forum javno predstave.
Inače na UO LU sam tražio zapisnik i izveštaj starog NO u vezi kontrole tvoje sekcije, jer je bilo zahteva baš da se u njoj započne kontrola što sam smatrao suvišnim ako je već kvalitetno izvršena od strane starog NO, ali sam dobio odgovor da zapisnik na licu mesta nije sačinjen i dostavljen a da je Izveštaj o izvršenoj kontroli dostavljen UO LU predat isnspektoru i da se nalazi u PS V. Plana!
Sumnjam da je ovaj izveštaj tamo ali kad proverim obavestiću te!!! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.01.2013. 11:09
|

Lovčina

|
Ja sam sinoc na sednici I.O. PROCITAO ZAPISNIK o KONTROLI N.O. koji sam licno dobio a koji je i citan na U.O.gde su podnosioci prijave izrazili sumnjiu u istinitost i tvrdnje istog a i objavljen je javno na ovom forumu sto cu ja uciniti ponovo!!
Pitanje je zasto N.O. nije dao saglasnost ni dan danas na poslovanje iz 2011god zbog cega su smenjeni na nezakonit nacin clanovi koji nisu hteli da glasaju i da potpisu isti zapisnik na celu sa RADOMIROM BRANKOVICEM???
Evo zapisnika N.O. |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.01.2013. 11:17
|

Lovčina

|
 |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 19.01.2013. 11:18
|

Lovčina

|
 |
|
|
|
Lala |
Objavljen 19.01.2013. 11:22
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
270 kaže:
Slavo ajde da neke stvari objasnimo kako valja jer vidim da su ti neke pogrešno prenete ili se sa nekima nisi razumeo kad su ih prenosili pa da ti ih ja prenesem iz prve ruke pošto sam bio na prisutan na navedenom U.O.!
1. Da si za mnoge stvari u pravu, jesi, ali ako želš nešto da promeniš prvo treba da stvoriš većinu koja će u tome da te podrži. Kako trenutno stoje stvari nemaš većinu ni u svojoj sekciji pa kako onda da je očekuješ u LU čije članove UO sačinjavaju lovci 3 sekcije! Ovako po mišljenju velike većine lovaca u koje ne ulazim da li je opravdano ili ne, pomalo "SILUJEŠ" stvari!!!....
Kolega, zakonitost poslovanja i nekih odluka se ne postiže većinom glasova, nego poštovanjem propisa.
Puno stvari je Slava izneo za koje je apsolutno u pravu, a oni koji krše propise mogu da se pozivaju na većinu koliko god hoće, sve dok im ne stigne čestitka od organa koji su zaduženi za nadzor, kontrolu i eventualno kažnjavanje.
Nikakvog 'silovanja' nema, ako se dosledno insistira na poštovanju propisa!
Moram da priznam da sam se i ja nekoliko puta slatko smejao kada sam pročitao Slavine opise rada i neke dokumente koje je postavio. Izbegavao sam da preterano komentarišem na ovoj temi, da mi ne bi neko prebacio da sam pristrasan, ali sad stvarno mislim da je 'dara prevršila meru', i da dobar deo ljudi koji su angažovani u lovstvu u V.Plani nije baš dovoljno upoznat sa onim što je njihov posao i odgovornost. Slava je pokušao na vreme da neke ljude 'opasulji', ali uzalud.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|