Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački lovni terijer

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački lovni terijer
aleksandarpiperski
 sa tobom vise nemam sta da pricam ti sto vise pricas sve vise se vidi da neznas....

evo nabroj mi jednog psa koji je imao pogresno zubalo,ili prerastao. a da se takmicio i bio sampion u radu? pricas velike gluposti... stvarno neznam sta je sa tobom....
nod i nlt zauvek u srcu.... a selo je Sakule srce u banatu Izvolte

goldenvalley

DarkoJelena kaže:
Kolega goldenvalley kolko vidim vi mislite da bi pravilnik o radu trebao napisan na ovakav nacin: Vi izvedete vase pse pustite a komisija opise njihov rad i to zavede u pravilnik i po tome ocejuje ostale pse. Kao prvo pravilnik ne pisu odgajivaci oni odgajaju pse kakvi se po pravilniku traze i to je uspeh odgojiti psa kakav se trazi za takmicenje a ne polemisati da li je to dobro ili ne. Ako je pas pobedio na bilo kom takmicenju znaci da je tada bio najbolji a to da li je on po nekome individualno bio dobar a po nekome ne uopste nije bitno. Ko gubi ima prava da se ljuti.

...ah...čemu ljutnja?Grešiš u vezi pravilnika:uvek su ga pisali odgajivači(ono koji su bili bliže "vatri",a shodno tome kakve su pse trenutno imali,odnosno,kako im je u tom trenutku odgovaralo).Pravilnici su bili totalno antilovački,a ispiti pasa pretvoreni u utakmice(koride) gde cilj nije bio ispitivanje pasa nego hiperprodukcija "šampiona" koji su većinom bili totalno lovački neupotrebljivi.
Dogodine u Prizrenu.

http://youtu.be/ycyzTZBunzM

goldenvalley

aleksandarpiperski kaže:
sa tobom vise nemam sta da pricam ti sto vise pricas sve vise se vidi da neznas....

evo nabroj mi jednog psa koji je imao pogresno zubalo,ili prerastao. a da se takmicio i bio sampion u radu? pricas velike gluposti... stvarno neznam sta je sa tobom....

...hvala.Bilo ih jako puno,ali ako ih nabrojim,ti ćeš tražiti da to i dokažem(slike,video,googlemap i slično)... a ja te dokaze nemam.No svejedno,tvrdim i dalje da sam u pravu.
Dogodine u Prizrenu.

aleksandarpiperski

goldenvalley kaže:

aleksandarpiperski kaže:

...hvala.Bilo ih jako puno,ali ako ih nabrojim,ti ćeš tražiti da to i dokažem(slike,video,googlemap i slično)... a ja te dokaze nemam.No svejedno,tvrdim i dalje da sam u pravu.

to si lepo rekao nemas dokaze a tvrdis neke gluposti. ja kada nesto tvrdim da je tako onda i imam dokaze!

Terijeraši sada vas opominjem da spustite loptu i komunicirate kao kolege i lovci. Znam da kao i vaši psi imate veliko srce ali imajte i razuma!

Srbijalov Admin Tim

DakiNS
 To možete dogovoriti i preko PP.

Da znate i sam sam petnaestak godina držao terijere pa vas pomalo i razumem ali to nije razlog da se pobijete. Komunicirajte na kolegijalan način.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

aleksandarpiperski
 goldenvalley zamolio bih vas jos samo da mi napisete preko kojih pasa je vas pas? ako moze i rodovnik!

Nenad-Curug
 Sto se tice lova i lovne upotrebljivosti NLT.A posebno Astora Asstrate tu mnogo gresis jer se taj pas koristio u lovu.To ja znam, a ima i dosta ljudi koji su lovili sa njime.Pricas nesto a nemas argumente.Ja bi te zamolio a verujem da ce se i ostale kolege sloziti sa mnom.Da nas ne zamaras, sa nekim glupostima, kao sto to radis na balkan kinologiji.

Nenad-Curug
 Da si ti gledao Astora Asstratu kako sta radi,drugacije bi pricao veruj mi.Samo ljudi zavidni i koji ga nisu nikad videli kako sta radi mogu takve lazi da pricaju o tom psu.

ivanfox
 Ala se ovde zakuvaloooo!goldenvalley ako si hteo pažnju mogao si to i na dostojanstven način a ne ko NLT kad vidi mačku,lisicu.Apelujem na sve kolege da mirno komuniciramo,menjamo iskustva,mišljenja i da iznosimo prave činjenice.Prvo sam hteo da dam komentar u vezi zabrana utakmica zašta tvrdi goldenvalley da su zaslužni sami takmičari.Možda kolega misli na poslednju ako se ne varam utakmicu sa kontaktom u rodnoj mu Mitrovici gde su bili gosti čini mi se iz FCIa a dobar deo takmičara kako sam čuo se tu nedolično ponašao što su mnoge okorele terijerdžije kasnije navodile kao razlog zabrana istih.To nije razlog zabrane kontakta i održavanja utakmica.Razlog zabrane svi znamo a ima čak i političku pozadinu.Slažem se sa tvrdnjama da je i previše rađeno na oštrini a na površinskom radu i vodljivosti mnogo manje zbog čega se i danas teško dolazi do sledoglasnog i svestranog terijera.Što se tiče utakmica u rovu mislim da su davale jedan jak doprinos poboljšanju oštrine ali one brzinske na lisicu pa to je ljudi bilo smešno.Tu je bilo bitno da pas što pre i bolje napravi zahvat a pucanj,glas u rovu i ostalo nebitno,delili se CACTovi samo tako.Po meni je bilo potrebno mnogo više svestranih ispita i utakmica za utemeljenje jedne takve svestrane rase a tu ulogu je trebalo da preuzme KSS kojima je BITNO da ima što više utakmica i kotizacija.

Nenad-Curug
 Ne bih se slozio sa vama, da su neki sampioni krivi sto pas neki nije vodljiv ili je slab na glasu.Problem je samo u vlasnicima sto te pse ne vode u polje cesto ili ne provode dovoljno vremena sa njime.

goldenvalley

Nenad-Curug kaže:
Sto se tice lova i lovne upotrebljivosti NLT.A posebno Astora Asstrate tu mnogo gresis jer se taj pas koristio u lovu.To ja znam, a ima i dosta ljudi koji su lovili sa njime.Pricas nesto a nemas argumente.Ja bi te zamolio a verujem da ce se i ostale kolege sloziti sa mnom.Da nas ne zamaras, sa nekim glupostima, kao sto to radis na balkan kinologiji.

...ja nemam nameru da pišem eseje o AA,niti o bilo kojem psu ponaosob...već imam dovoljno "obožavalaca".Ja ću pisati,slično kao i na BK(moram te razočarati) o onome što ja vidim kao bitno za rasu i onako kako ja to budem želeo.Zadnju reč,kao i svuda,imaju moderatori foruma.
Dobar pogled.
Dogodine u Prizrenu.

goldenvalley

ivanfox kaže:
Ala se ovde zakuvaloooo!goldenvalley ako si hteo pažnju mogao si to i na dostojanstven način a ne ko NLT kad vidi mačku,lisicu.

...stvari koje pišem(ne zato što ih JA pišem) su jeres prve kategorije.Ali tu nema moje krivice.Pažnja mi ne treba,bitno mi je da i na ovom forumu napišem istinu o ovoj rasi,koja je nepravedno izgubila svoje mesto u našim lovištima...i da se svi zajedno potrudimo da je tamo vratimo.

ivanfox kaže:
Apelujem na sve kolege da mirno komuniciramo,menjamo iskustva,mišljenja i da iznosimo prave činjenice.Prvo sam hteo da dam komentar u vezi zabrana utakmica zašta tvrdi goldenvalley da su zaslužni sami takmičari.Možda kolega misli na poslednju ako se ne varam utakmicu sa kontaktom u rodnoj mu Mitrovici gde su bili gosti čini mi se iz FCIa a dobar deo takmičara kako sam čuo se tu nedolično ponašao što su mnoge okorele terijerdžije kasnije navodile kao razlog zabrana istih.To nije razlog zabrane kontakta i održavanja utakmica.Razlog zabrane svi znamo a ima čak i političku pozadinu.

...ja uopšte nisam pisao o zabrani utakmica(ali kad ih već spomenu,hvala Bogu kad su ih zabranili,nisu ničemu služile)

ivanfox kaže:
Slažem se sa tvrdnjama da je i previše rađeno na oštrini a na površinskom radu i vodljivosti mnogo manje zbog čega se i danas teško dolazi do sledoglasnog i svestranog terijera.Što se tiče utakmica u rovu mislim da su davale jedan jak doprinos poboljšanju oštrine ali one brzinske na lisicu pa to je ljudi bilo smešno.Tu je bilo bitno da pas što pre i bolje napravi zahvat a pucanj,glas u rovu i ostalo nebitno,delili se CACTovi samo tako.Po meni je bilo potrebno mnogo više svestranih ispita i utakmica za utemeljenje jedne takve svestrane rase a tu ulogu je trebalo da preuzme KSS kojima je BITNO da ima što više utakmica i kotizacija.

Slažem se.
Dogodine u Prizrenu.

ivanfox
 Odgovoriću na tvoje citate obrnutim redom.To što sam pomenuo da KS nije vodio računa o utakmicama kog su tipa to je razumljivo jer tamo uglavnom rade nelovci.O tome je trebalo da brine i zalaže se lovačka branža terijeraša koja je nažalost uvek bila u velikoj manjini u odnosu na super hrabre i odvažne uzgajivače,ljubitelje rova.Odnos utakmica rovaških i ispita svestranih je bio katastrofalan za očuvanje svestranih lovnih osobina terijera,jer svi znamo u toku godine krajem devedesetih i početkom ovog veka održavano je po 2 svestrane i rovaških ko zna koliko.Velikom popularizacijom rovaških utakmica smo dobili super oštre možda i najoštrije pse u regionu i to JESTE DOBRO i bitno za rasu ali smo dosta izgubili ne radeći i ne ispitujući sijaset drugih lovnih osobina kod terijera.Kažeš "da povratimo rasu".Da,ja se potpuno slažem kao lovac,kao ljubitelj rase ali kako objasniti prosečnom srpskom lovcu da je terijer toliko svestran kad je on za njega samo kavgadžija i davitelj neposlušni a to je zato što taj prosečan srpski lovac neće i ne želi da radi sa psom i ne shvata da sa terijerom treba NAJVIŠE raditi na poslušnosti,kućnoj dresuri,vodljivosti,itd. i svi treba da shvate da nlt bez kompletne obuke poslušnosti i rada ostaje gotovo neupotrebljiv!

strahinja
 pozz kolege redovno pratim ovu temu,i sad ste malo aktivniji,lepi su vam psi..

DarkoJelena lep ti je keric,podseca me na mog nekadasnjeg reksa! pozz

goldenvalley

aleksandarpiperski kaže:
zamolio bih sve kolege i posetioce ovog sajta i teme NEMACKI LOVNI TERIJER
da iskuliraju coveka koji nezna ni sam sta hoce da kaze!

...eto,i to si obavioBravo...idemo dalje.

[b]aleksandarpiperski kaze:[b]po njemu ni jedan nlt u zemlji ne valja! on ce sada izmisliti novu rasu... pustite ga da pise sta hoce sam neka pise i sam sebi neka odgovara....

...ja ovakvo nešto nisam nikada ni pomislio,a kamoli negde napisao.Ima još uvek dobrih lovačkih pasa,ali je taj broj na nivou statističke greške.
Ovaj predlog da sam pitam i sam odgovaram u suštini i nije loš.I tako može da se dodje do cilja.
Dobar pogled.
Dogodine u Prizrenu.

DarkoJelena
 Ma dzaba Astoru sto je bio sampion kad nije imo 42cm u grebenu i nije znao da kuka na lisici i da je stipka, a to je prenosio i na potomstvo zato su njegovi sinovi uletali lisicama i lomili koske vilice zube i slicno za 1min a to nije humano. Terijer da bi bio dobar mora da bude iznad standarda jer veliki pas ne moze da udje u rupu a samim tim smanjuje i mogucnost da dodje u kontakt sa divljaci. Ma i te svabe i to su budale sta oni znaju kakvog su psa tezili da prave i kako on treba da izgleda i da radi, imamo mi bolje strucnjake koji znaju to bolje. Gospodine goldenvalley zasto drzite NLT kada ne priznajete standardne maticne zemlje ili kako vi kazete odgajivace koji su ga pisali. Ako standard kaze da pas treba da bude plasljiv on mora da bude plasljiv ako kaze da mora da hoda u nazad onda mora da hoda u nazad, odgajivaci teze da odgajaju pse kakve standard trazi a to sta je bolje sta je losije to se ne raspravlja. Ljudi koji su pisali standard pogotovo nemci su precizni i po tim pravilnicima se takmice svi, znaci ako je takav kakav se trazi pravi je a ako nije onda je kinoloska dzukela. Svakome svoj pas moze da bude najlepsi ali to mora da ostavi za sebe ako pas nije po standardu moze da ga voli kao ljubimca ali taj pas kinoloski nije vredan ako ga on voli ne moraju svi da ga vole. Ja ne krivim ni ljude koji zele da se takmice u jednoj disciplini i odgajaju pse samo za te potrebe jer bolje je da pas bude dobar samo u jednoj disciplini nego da bude los u svakoj a na odgajivacima je da izaberu kakvog psa zele i koji pas bi im odgovarao u priplodu. Ako drzis psa nije po standardu tebi odgovara ti ih odgajaj tako ali nemas prava da se takmicis po zvanicnom standardu nego sa nekim drugarima prijateljima koji gaje takve pse pa se takmicite medjusobno po vasem standardu i pravilniku. Ako se od psa trazi da lomi divljac u rovu on mora da lomi ako se trazi da laje trag on mora da laje a na dreseru je da obuci psa kako ce da se ponasa u kojoj situaciji pas nije budala nego dreseri koji nepravilno obucavaju pse. Ako je za mnoge jedan pas vrhunski a za vas nije onda je problem u vama a ne u ostalima jer 10 ljudi bolje vide od 1.
www.poenter.com

DarkoJelena
 Dobro je ovo ,,gajim dzukele da bi zajeravao ostale"SmileSmileSmileHisterianROFL
www.poenter.com

goldenvalley

ivanfox kaže:
Odgovoriću na tvoje citate obrnutim redom.To što sam pomenuo da KS nije vodio računa o utakmicama kog su tipa to je razumljivo jer tamo uglavnom rade nelovci.O tome je trebalo da brine i zalaže se lovačka branža terijeraša koja je nažalost uvek bila u velikoj manjini u odnosu na super hrabre i odvažne uzgajivače,ljubitelje rova.Odnos utakmica rovaških i ispita svestranih je bio katastrofalan za očuvanje svestranih lovnih osobina terijera,jer svi znamo u toku godine krajem devedesetih i početkom ovog veka održavano je po 2 svestrane i rovaških ko zna koliko.Velikom popularizacijom rovaških utakmica smo dobili super oštre možda i najoštrije pse u regionu i to JESTE DOBRO i bitno za rasu ali smo dosta izgubili ne radeći i ne ispitujući sijaset drugih lovnih osobina kod terijera.Kažeš "da povratimo rasu".Da,ja se potpuno slažem kao lovac,kao ljubitelj rase ali kako objasniti prosečnom srpskom lovcu da je terijer toliko svestran kad je on za njega samo kavgadžija i davitelj neposlušni a to je zato što taj prosečan srpski lovac neće i ne želi da radi sa psom i ne shvata da sa terijerom treba NAJVIŠE raditi na poslušnosti,kućnoj dresuri,vodljivosti,itd. i svi treba da shvate da nlt bez kompletne obuke poslušnosti i rada ostaje gotovo neupotrebljiv!

...da bi smo stigli do cilja,moramo krenuti na put...neki koraci u tom pravcu napravljeni su još prošle godine,kada su osnovana dva kluba Nlt,donešeni su neki zakoni i podzakonska akta koja uredjuju i materiju koja je nama interesantna.Hoću reći,stvaraju se neki,kakvi-takvi uslovi,da se krene ka jednom normalnom načinu ispitivanja pasa,gde se u prvi plan stavlja lovna upotrebljivost(gde je veoma bitna stavka i karakter psa,a ovo kao odgovor na tvoju ispravnu opasku o "kavgadziji i davitelju" ) i ocena forme i dlake.
Ja mislim da sa jednim takvim pristupom,relativno brzo,kroz tri ili četiri generacije pasa može da se preokrene čitava priča.U zajedničku korist.
I još nešto o oštrini,i ti se je pomenuo: da,imamo najoštrije pse u regionu.Samo ta oštrina,u tom obimu nema nikakvu pozitivnu svrhu u lovu.A ako je Nlt lovački pas,ne znam gde bi ona mogla da se koristi:u podzemnom lovu beskorisna,u nadzemnom lovu još beskorisnija.
Sa ostalim delom tvog posta se u potpunosti slažem.
Dogodine u Prizrenu.

DarkoJelena

strahinja kaže:
pozz kolege redovno pratim ovu temu,i sad ste malo aktivniji,lepi su vam psi..

DarkoJelena lep ti je keric,podseca me na mog nekadasnjeg reksa! pozz

Hvala. Ako pratis forum gde god ja krenem sa nekom temom ona postane aktivna i dobro se zakuva. Administratori nisu dzaba ove pare sto mi placate da pisem po forumu da bi ga aktiviraoSmile dal sam u pravu ili nisam to nije bitno bitno je da se pise i da je aktivno i dobro zakuvano. KolceKolceKolce
www.poenter.com

goldenvalley

DarkoJelena kaže:
Ma dzaba Astoru sto je bio sampion kad nije imo 42cm u grebenu i nije znao da kuka na lisici i da je stipka, a to je prenosio i na potomstvo zato su njegovi sinovi uletali lisicama i lomili koske vilice zube i slicno za 1min a to nije humano. Terijer da bi bio dobar mora da bude iznad standarda jer veliki pas ne moze da udje u rupu a samim tim smanjuje i mogucnost da dodje u kontakt sa divljaci. Ma i te svabe i to su budale sta oni znaju kakvog su psa tezili da prave i kako on treba da izgleda i da radi, imamo mi bolje strucnjake koji znaju to bolje. Gospodine goldenvalley zasto drzite NLT kada ne priznajete standardne maticne zemlje ili kako vi kazete odgajivace koji su ga pisali. Ako standard kaze da pas treba da bude plasljiv on mora da bude plasljiv ako kaze da mora da hoda u nazad onda mora da hoda u nazad, odgajivaci teze da odgajaju pse kakve standard trazi a to sta je bolje sta je losije to se ne raspravlja. Ljudi koji su pisali standard pogotovo nemci su precizni i po tim pravilnicima se takmice svi, znaci ako je takav kakav se trazi pravi je a ako nije onda je kinoloska dzukela. Svakome svoj pas moze da bude najlepsi ali to mora da ostavi za sebe ako pas nije po standardu moze da ga voli kao ljubimca ali taj pas kinoloski nije vredan ako ga on voli ne moraju svi da ga vole. Ja ne krivim ni ljude koji zele da se takmice u jednoj disciplini i odgajaju pse samo za te potrebe jer bolje je da pas bude dobar samo u jednoj disciplini nego da bude los u svakoj a na odgajivacima je da izaberu kakvog psa zele i koji pas bi im odgovarao u priplodu. Ako drzis psa nije po standardu tebi odgovara ti ih odgajaj tako ali nemas prava da se takmicis po zvanicnom standardu nego sa nekim drugarima prijateljima koji gaje takve pse pa se takmicite medjusobno po vasem standardu i pravilniku. Ako se od psa trazi da lomi divljac u rovu on mora da lomi ako se trazi da laje trag on mora da laje a na dreseru je da obuci psa kako ce da se ponasa u kojoj situaciji pas nije budala nego dreseri koji nepravilno obucavaju pse. Ako je za mnoge jedan pas vrhunski a za vas nije onda je problem u vama a ne u ostalima jer 10 ljudi bolje vide od 1.

...hteo sam da izazovem raspravu,a izazvao sam besBye...pa se od drveća ne vidi šuma.
Nisi razumeo šta sam napisao(a ono što si razumeo,razumeo si pogrešno)pa imaš problem.Ja ga nemam.Idemo dalje.
Dogodine u Prizrenu.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,693,366 posete www.srbijalov.com