svaki grupovodja koji je svojim potpisom potpisao dozvolu za svoju grupu mora licno da da izjavu nadleznom organu!Nepostoji mogucnost da se oderedi jedan grupovodja koji ce u ime svih pricati o necemu sto ga se nedotice nikako!svako odgovara za svoj deo posla!!predsednik udruzenja je jedino odgovoran a to sto je upravnik lovista primao nekompletnu dokumentaciju grupovodja i sto fale tolike dozvole odgovara predsednik kao odgovorno lice u pravnom licu!tu takodje moze da odgovara i upravnik lovista kao jedino strucno lice u pravnom licu!!!!Grupovodje su odgovorne za popunjavanje dozvola ako je tu bilo propusta ili nedaj boze fasifikata istih!!!!!
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
....bome gadno, ali što se hvataju nečega što neznaju, pa još ih neki tako lepo nasanka!!!
...nego nema nam Save da malo pojasni sa stručne strane:::
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Evo Save, a li ne kao stručnjaka za dezinformacije kao što je pojedinac na ovom forumu nego kao čovek koji piše samo ono što je tačno i provereno. Na odboru lovaca L D "Jelen" B P nije donešena odluka da jedan čovek zastupa ceo Odbor lovaca niti je o tome raspravljano u zvaničnom delu sastanka nego je posle sastanka rečeno odnosno neko je pitao ko su članovi odbora. Gospodin bi mogao da pita Sremca koja L D ne primaju u svoje članstvo lovce koji nisu iz mesta. Samo se ti smej a stara je narodna ko se zadnji smeje.................... .
Znači, nezvanično su razgovarali o tome, ili nisu? Malo je nejasno napisano 'posle sastanka (misli se na odbor lovaca), neko je pitao ko su članovi odbora'!?
Pa kako taj 'neko' ne zna ko su članovi odbora, a bio na sastanku? Šta su u stvari razgovarali, u vezi tih 'odnosa sa MUP'?
Kanda da je ipak nešto bilo, zvanično ili nezvanično... Pa priče krenule...
A ko je taj gospodin kojeg ne imenuješ, Savo, a koji dezinformiše? Jel misliš na nekog sa foruma?
Savo to je bila mala šala, ali vidim da vi niste šaljiv čovek, pa neću vas više pozivati da date svoj komentar!!..a i ovo što ste napisali je opet po principu "tamo neko", pa "jedan dezinformator", pa " pitaj nekog drugog"...mislim da je jako velika korist kada nam napišete tako sadržajan i precizan tekst..Nego kad vam jave kad je sledeći upravni odbor, povedite i mene, pa da vidite hoću li i ja tako govoriti, ali prvo mi morate otkriti tajnu kad je sledeći UO, jer je to strogo čuvana informacija!!
...a što se tiče smejanja..više odgovara da plačem od muke, a ne da se smejem!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
Savo je šaljiv čovek i njegove upise ne treba doživljavati zlonamerno.
Ali ne znam kako uopšte sme da piše na forumu kada je doneta odluka da se ne spušta na tako niske grane i dopisuje na forumu?
Bojim se da i njega ne eliminišu zbog nepoštovanja odluke!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
meshtan kaže:
Ja sam cuo da su neki lovci u LD Bambi dobili pedalu
Nešto se šuška po NS, da je ekipa iz uprave LD u BAP, napravila neku lepu glupost oko isključivanja članova, pominju se neki dopisi overeni pečatom i potpisani, a bez pravnog osnova, pa da je sad predsednik LU u problemu, jer odgovara za rad celog LU, i svih njegovih delova. U savezu se izgleda poprilično iznenadili, kad su čuli.
Nemojte me držati za reč, ovo je još uvek samo na nivou priča koje sam načuo, ne mora biti tačno. Nadam se da nije tačno, jer ako jeste, eto mogućeg belaja za LU i predsednika!
slavaplana kaže:
Grupovodje su odgovorne za popunjavanje dozvola ako je tu bilo propusta ili nedaj boze fasifikata istih!!!!!
A ko je odgovoran, ako je naknadno, posle predaje dozvola od strane grupovodja, bilo nekih 'intervencija' na sadržaju dozvola? Pa ako je možda nešto dopisivano, ili menjano? I ako je možda štimovan odstrel? Ko onda odgovara?
To bi trebale njihove grupovodje da se zapitaju, i da pogledaju te stare dozvole, da provere šta piše iznad njihovog potpisa, i da li su oni to lično upisali, ili možda neko umesto njih?
Po odluci Odbora lovaca L D "Jelen" Bačka Palanka svi lovci koji su članovi istoimenog lovačkog društva a matični su članovi u nekom drugom L D unutar L U Bačka Palanka prestaju da budu članovi L D "Jelen " Bačka Palanka. Lovcima kojima je po tom osnovu prestalo članstvo u L D "Jelen" B P mogu podneti molbu da budu primljeni u L D kao matični članovi.
Da li je statutom LU predvidjeno da odluku o prijemu u članstvo i prestanak članstva nekom lovcu, donosi UO LU, ili LD? U krajnjoj liniji, LD više ne postoje, pošto je prošao rok za uskladjivanje sa zakonom, jel tako?
I šta uopšte znači termin 'matično LD'? Ili si negde član, ili nisi član. Ne postoji matično članstvo.
Ovo mi baš nije sasvim jasno, ali čini mi se da je ovo čistka nepodobnih. A većina naših članova (Srbijalova portala) su nepodobni (i nepoželjni) u LD Jelen. Baš me zanima šta oni imaju da kažu na ovo.
...kazati se može samo jedno...NIJE BILO NIKAKVE MRLJE NA POJEDINCIMA, PA SU USPELI DA IH SKLONE OVAKO!!!...Opet kolega Savo ko iz neba, pa pod rebra!!!..zanimljivo je da je dugi niz godina ovakav status bio dozvoljen, a odjednom se stvorio termin MATIČNA LD-a , pa ja koliko znam sva članarina pri upisu treba da ide udruženju i samo je ono matično ili možda grešim..ILI SE MOŽDA NAOPAKO RADILO!!!...kolegu Savu moram upitati dali su možda kolege blagovremeno obaveštene da će LD Jelen preduzeti takve korake ili su samo obavešteni da su izbačeni, napominjem da su koliko ja znam sve kolege uredno i na vreme izmirile svoje obaveze prema LU i LD, a onda FIK i gotovo???...zanima me također svrha i dobrobit našeg LD ili sad već LU od ovakvih postupaka??..Kolega Savo molio bih vas da nas prosvetlite, jer drugi neće ili nesmiju ili ni sami neznaju !!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
"bote ovo nije normalno ,ne mogu da verujem pa vi u BP imate vlastitig zakonodavca koji kroji zakon kako mu se ćefne, tkaovi su se uvek zvali"DIKTATORI" a diktator u udruženju gde ništa nije obavezno pa ni članstvo je novostvorena institucija. Ipak mislim da je to jedan od poslednjih trzaja pred rikavanje diktatora a kada diktator bude zbog ostalih stvari spremljen na sigurno ovo će biti dodatni balast kod na primer privatnih tužbi protiv LU a odšteta basnoslovna, zato ne mogu da verujem da oni koji ga podržavaju su toliki slepci jer ukoliko član nije povredio ni jedan zakon ili propis a uredno izmirio obaveze nema te sile na svetu koja ga može isključiti. Sremac molim te da to obrazložiš sa pravne strane.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Daki nema tu ničije odgovornosti, jer ova država i nadležne institucije kao da nisu zainteresirane za sve što se ovde na portalu pisalo i piše!! Čak šta više ti ljudi i danas vedre i oblače u lovstvu, a sada kad se dočepaju novih podela i funkcija jedino se možemo nadati da će se i nas kurtalisati na neki ovako pošten način tU.a...drugačije ne mogu!!!
...kada odgovorno lice kaže nama u brk (pre neki dan na akciji) da smo sami krivi što imamo nosioce dozvola, jer smo se bunili protiv bivšeg sistema.. na to poveći broj kolega lovaca potvrdno maše glavama i gleda nas sa prezirom..ja neverujuči šta čovek reče odgovorim .. da je to jadno šta priča, jer je novi zakon to propisao na nivou države, a ne neki "lokalni propis"(da tako kažem), a ovi "potvrđivači" moj brate gledaju bledo, ni neznaju o čemu pričam!!...pa šta tu više treba pričati!!!..to se zove MOĆ MANIPULACIJE SA NEČIJIM NEZNANJEM I NEINFORMIRANOŠĆU!!!..siguran ključ uspeha u našm društvu!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
i u pravdi održi me,
za pušku i mog psa.
Amin.
savo bp kaže:
Po odluci Odbora lovaca L D "Jelen" Bačka Palanka svi lovci koji su članovi istoimenog lovačkog društva a matični su članovi u nekom drugom L D unutar L U Bačka Palanka prestaju da budu članovi L D "Jelen " Bačka Palanka. Lovcima kojima je po tom osnovu prestalo članstvo u L D "Jelen" B P mogu podneti molbu da budu primljeni u L D kao matični članovi.
Ja sam jedan od tih "nematičnih" na koje se odnosi ova nezakonita odluka nepostojećeg "organa", neovlašćenog za donošenje bilo kakvih odluka koje se tiču prava članova LU na lov!
Ja sam na ovu temu pričao i sa g. Grdinićem, pravnikom u LSV, koji mi je rekao da je to neviđena glupost, ali da bi se morao obratiti LU.
I to sam uradio, ali LU čeka uputstvo od LSV.
Da pojasnim, kada sam se učlanio u LU Opštine Bačka Palanka, raspoređen sam u LD "Fazan" Neštin.
Pre 5 godina sam podneo molbu da budem raspoređen i u LD "Jelen" Bačka Palanka, pošto tu i živim.
Platio sam upisninu od 150 E (za šta nemam priznanicu ali imam nekoliko svedoka)!
Svake godine sam plaćao unos divljači!
Svake godine sam plaćao neodrađene radne sate!
Svake godine sam plaćao ulov divljači!
Prošle godine sam se zamerio "vladarima" LD i ovo je njihova reakcija na to.
Koliko je zakonita to će morati da kaže UO LU ili Sud!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
savo bp kaže:
Ja sam jedan od tih "nematičnih" na koje se odnosi ova nezakonita odluka nepostojećeg "organa", neovlašćenog za donošenje bilo kakvih odluka koje se tiču prava članova LU na lov!
Ja sam na ovu temu pričao i sa g. Grdinićem, pravnikom u LSV, koji mi je rekao da je to neviđena glupost, ali da bi se morao obratiti LU.
Da pojasnim, kada sam se učlanio u LU Opštine Bačka Palanka, raspoređen sam u LD "Fazan" Neštin.
Pre 5 godina sam podneo molbu da budem raspoređen i u LD "Jelen" Bačka Palanka, pošto tu i živim.
Platio sam upisninu od 150 E (za šta nemam priznanicu ali imam nekoliko svedoka)!
Po potrebi redovan sud iako bi više odgovarao, Nekako mi nije jasno da li kod vas su uglavnom slepi ili nepismeni ili da ne kažem šta , kada ne shvataju da će u slučaju tužbe vaše LD platiti svim oštećenim članovima veliko obeštećenje uz ne male troškove suda i to u vreme ove krize a istovremeno smenjujući i ubrzavajući istragu oko marifetluka (kojim je samo LD oštećeno za ogroman iznos novca) završiće sa mnogo punijom kasom kada se naplati šteta od počinioca, ili ste vi toliko bogati da će te alaliti te novce
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Druže, a zašto si ti "nematični" ako si uplatio upisninu kojom si upisan kao redovan član i ako si uplaćivao sve ostale obaveze prema LD?!
Na osnovu čega si proglašen za "nematičnog" ako si upisninom postao "matični"?
"Nematični" sam zato što sam prvo, po prilemu u LU, bio raspoređen u LD u Neštinu, a kasnije i u LD u Bačkoj Palanci.
Navodno je samo prvo LD matično!
A svi zaboravljaju da sam ja, kao i svi ostali, član LU, a samo raspoređen u 2 LD u kojima (u oba!) ispunjavam sve obaveze kao i svi ostali članovi koji nisu raspoređeni u više LD!
DakiNS kaže:
Po potrebi redovan sud iako bi više odgovarao, Nekako mi nije jasno da li kod vas su uglavnom slepi ili nepismeni ili da ne kažem šta , kada ne shvataju da će u slučaju tužbe vaše LD platiti svim oštećenim članovima veliko obeštećenje uz ne male troškove suda i to u vreme ove krize a istovremeno smenjujući i ubrzavajući istragu oko marifetluka (kojim je samo LD oštećeno za ogroman iznos novca) završiće sa mnogo punijom kasom kada se naplati šteta od počinioca, ili ste vi toliko bogati da će te alaliti te novce
Znaju oni to, ali i znaju da neće odgovarati LD, koje nije pravno lice i nema nikakav pravni subjektivitet, nego LU.
A LU je slepo za takve stvari, i neće da shvati da ono odgovara za postupke svih članova LU pa i za postupke LD!
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.