Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Steyr Mannlicher PRO HUNTER

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Steyr Mannlicher PRO HUNTER
MMilos
 Lep koncept i lepo izgleda, ali ja baš nešto i ne verujem baterijama, žiroskopima i sl novotarijama.
Obično zakaže kad najviše treba.
Mada, opet - nije Styer dugme pa da pusti nešto bez da testira...Confused

PEZ
 Zanimljivo rešenje ali...
Nekako kad gledam ovaj video ne mogu se oteti utisku da je ovo puška za , izvinjavam se, trapave, nespretne lovce
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Podunavac
 Pez Bravo 2. Za trapave i aljkave. Zna se kako se sa puškom rukuje i koje radnje je potrebno preduzeti prilikom prelaska neke prepreke ili teško prohodnog terena. Pogotovo u zajedničkim lovovima. A ako se čovek previše osloni na tehnička rešenja oružja to može u pojedinim situacijama da mu se obije o glavu. Jer ni jedno rešenje nije savršeno i ne može da dobro odradi posao u baš svakoj situaciji. Zato je bolje uzdati se u sebe i svoj mozak i znanje nego u tehniku.
Tri prsta 2Kolce

nidzamotocross
 Trapavih i aljkavih lovaca ima mnogo više nego ovih drugih, tako da... Lupa Meni su iskreno zanimljive te novotarije, gde renomirane firme nastavljaju sa inovacijama u vremenu kada je sve već izmišljeno. Kao što sam već naveo u mnogo upisa, ne volim u lovu bilo šta što radi na baterije, pogotovo ne pušku. A nekako sam više za klasiku, s tim što se ovaj model radi i bez ovakvog sistema, pa ko voli...

Ali za domišljatost i inovativnost, svaka čast! Bravo 2
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''

Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.

maliPirat
 Lovac mora svojom vestinom nadmudriti divljac. Ninja U svakom trenutku mora znati stanje svog oruzja. Elmer Ovo je cisto zatupljivanje mozga. Trt Milojka
Raanj

Miroslaw
 Jel se ovo nosi kod elektricara kada se pokvari puska????

nidzamotocross

maliPirat kaže:
Lovac mora svojom vestinom nadmudriti divljac. Ninja U svakom trenutku mora znati stanje svog oruzja. Elmer Ovo je cisto zatupljivanje mozga. Trt Milojka

Iskreno, kolega, ćitajući tvoje upise, uvideo sam da tebi smeta sve što je skupo i po tebi je najbolje loviti lukom i strelom. Što priznaćeš, nije baš najbolje rešenje. Frown
Bata PEZ je potpuno u pravu, kada je rekao da je ovo za smotane lovce, a takvih u Srbiji priznaćeš, ima na tone. Ja na primer, znam svega desetak njih sa kojima sam lovio, koji u svakom trenutku znaju ''stanje'' svog oružja. A kao što već rekoh, u vremenu kada je sve izmišljeno, ovakve firme se nekim takvim, ''futurističkim'' inovacijama bore za nove kupce. Možda tamo negde postoji neko kome ovo baš odgovara. Neće Steyr da se zayebe, zna on gde može da dobije kupce.

Da se razumemo ja i ti da ni ja ne volim ovako nešto, već napisah, ali ti bi baš izgleda da kontriraš? Hmmm

maliPirat
 Da bude malo interesantnije Smile ili da naprave "nesto" da ti samo donese gulas od divljaci ??? Presrean Nemam nameru da kontriram i nemam strele... Indjijanac
Raanj

nidzamotocross
 Nije interesantno. Bye

Neca92
 Stvar ličnih afiniteta, nekom se sviđa, nekom ne, ali ne može se reći da ovo nije dobra i interesantna inovacija! Zlu ne trebala, ne smeta da se normalno lovi i koristi ona ''stara'', najbolja kočnica, što je najbitnije.
Što se tiče trapavih i nespretnih, mislim da nema toga ko bar jednom nije pao u lovu. Ne računam lov u ravničarskim krajevima, već planina, pogon i slično, mada i po ravnici se pada. Smile Zna se kako se puška nosi u odredjenim situacijama, ali ovako nešto nije zgoreg, baš zbog raznih (tih stavrno trapavih) koje neizbežno srećemo u grupnim lovoima. Pored njih, svako od nas kao pojedinac može da bude maksimalno oprezan i da rukuje oružjem po propisima-sve je to dzabe...
Što se mene tiče, kapa dole za ideju!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!

Podunavac
 Neco nije problem ako čovek padne u lovu. I to je za ljude. Neki tereni su teško prohodni i posrtanje i padovi su sasvim normalna stvar. Problem je kada prilikom pada puška opali. A to je ono što većini naših lovaca fali. Možemo to nazvati kulturom, znanjem ili bezbednosti nebitno. Bitno je da se oružje stavi u bezbedan položaj prilikom savladavanja prepreka. To nije nikakav problem, niti zahteva mnogo vremena. Zahteva samo malo zdravog razuma. Koji je toliko deficitarna stvar kod dobrog dela naše lovačke populacije. Nažalost.
Tri prsta 2Kolce

PEZ

nidzamotocross kaže:
Neće Steyr da se zayebe, zna on gde može da dobije kupce.

Naravno da neće dase zayebe Stayr, svaka roba ima svog kupca. Ovakva puška sigurno će naći poklonike među onim lovcima koji pušku uzmu jednom godišnje u ruke, idu u lov isto toliko puta i ispale isto toliko metaka, onima koji žmure na oba oka kad povlače obarač jer se boje pucnja i trzaja. E takvim kupcima koji o lovu, oružju( i rukovanju sa istim) i svemu ostalom vezanom za prirodu pojma nemaju takvima će ova novotarija dobro doći i naravno imaće čime da se hvale jer njihova puška "razmišlja" umesto njih i koči kad treba. Pametna puška nema štaConfused
P.S.

"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić

Neca92

PEZ kaže:

nidzamotocross kaže:
Neće Steyr da se zayebe, zna on gde može da dobije kupce.

Naravno da neće dase zayebe Stayr, svaka roba ima svog kupca. Ovakva puška sigurno će naći poklonike među onim lovcima koji pušku uzmu jednom godišnje u ruke, idu u lov isto toliko puta i ispale isto toliko metaka, onima koji žmure na oba oka kad povlače obarač jer se boje pucnja i trzaja. E takvim kupcima koji o lovu, oružju( i rukovanju sa istim) i svemu ostalom vezanom za prirodu pojma nemaju takvima će ova novotarija dobro doći i naravno imaće čime da se hvale jer njihova puška "razmišlja" umesto njih i koči kad treba. Pametna puška nema štaConfused

Ispadoh ja takav, ali nema veze. Smile Neka bude da je tako, ako tako mislis... Smile
A da je pamtena puška-jeste, pošteno, tu se slažemo! Grin
ZivioRodjo

PEZ
 ^ Neco nisam nijednog trenutka pomislio na tebe ili na nekog kolegu s foruma ne znam zašto i gde si se pronašao u svemu ovome.
P.S.

Neca92

Podunavac kaže:
Neco nije problem ako čovek padne u lovu. I to je za ljude. Neki tereni su teško prohodni i posrtanje i padovi su sasvim normalna stvar. Problem je kada prilikom pada puška opali. A to je ono što većini naših lovaca fali. Možemo to nazvati kulturom, znanjem ili bezbednosti nebitno. Bitno je da se oružje stavi u bezbedan položaj prilikom savladavanja prepreka. To nije nikakav problem, niti zahteva mnogo vremena. Zahteva samo malo zdravog razuma. Koji je toliko deficitarna stvar kod dobrog dela naše lovačke populacije. Nažalost.

Baš zbog toga se meni ova inovacija opasno svidja! Ti ljudi kod kojih je zdrav razum deficitarana stvar, love pored nas.
Moj ćale je imao situaciju gde se sa par lovaca vraćao iz lova u koloni, i liku koji je bio odmah iza njega puška ''sama'' opali. Padala je kiša i cevi tom liku su bile okrenute dole, a pored njegove noge rupa u zemlji od PP-a! Kad su ga pitali šta i kako, on kaže da retko kad koči pušku, često mi se dešava da zaboravi da je otkoči kad treba da puca, a i jednom mu je lisica čula kočnicu pa je skrenula od njega. E, sa takvima lovim(o)!
Mnogo često kad se u lovu sretnem sa nekim lovcima, neposredno pre prilaska (rukovanja, pozdrava) sledi kočenje oružja! Sve me neka jeza prođe. Za sezonu se sazna bar za 2 slučajna opaljenja u lovu, a ima nas 50ak članova u sekciji. Ponovo kažem, dzaba je da ja i bilo ko od nas pazi, ako ne pazi onaj ko je pored nas. Naravno, biramo sa kim lovimo, ali neminovno je da se u lovu često srećemo i sa drugim lovcima, tako da...
Meni se ova kočnica svidja i rado bih ''ugradio'' svima ovima iz moje sekcije! Grin hehe

Neca92

PEZ kaže:
^ Neco nisam nijednog trenutka pomislio na tebe ili na nekog kolegu s foruma ne znam zašto i gde si se pronašao u svemu ovome.

Nisam se pronašao nigde, nego kažeš da će kočnica sigurno da se svidi ovakvima i onakvima, a s' obzirom da se meni svidja, ispadoh ja jedan od njih. Grin iveli

PEZ
 Možda je moj upis zvučao tako mada opet kažem nisam mislio ni na koga sa foruma. Ja pre svega mislim na "lovce" kao sa ovog snimka, da otkoči pušku čim čuje da nešto šušne, da ne obrati pažnju gde i kako postavlja tronožac ili štap za pucanje, da nesmotreno ide na čeku... pa šta god da pogledaš na ovom snimku nijedna od ovih situacija nije svojstvena iskusnom ili bolje reći lovcu koji zna šta radi kad ima pušku u rukama. Vrhunac svega je kad lik pri kraju snimka stavlja pušku u kola, eno obrati pažnju, kad i TO ČUDO OD KOČNICE reaguje, tek pošto je karabin stavljen na sedište, znači postoje situacije kad i ova kočnica ne pomaže ako nema kočnice među ušima. Da li bi lovac tako trebao da se ponaša!? Možda je Steyr napravio dobar reklamni spot za svoju inovaciju ali je pravog lovca ubio u pojam.
I naravno slažem se sa tobom da kod nas ima svakojakih lovaca a očigledno imaš i ti u svom LU, pa slobodno smem da kažem da ima takvih koji bi sve i da im pokloniš ovakav karabin jednostavno pokvarili tu kočnicu jer 'ebeš pušku kad ona koči kad 'oće i kad zbog te kočnice lisica šmugne. iveli
P.S.

nidzamotocross
 Pez, druže, sećaš se onog slučaja u Vranju, kada je u vozilu poginuo lovac, zbog drugog koji je sa punom i neotkočenom puškom ušao u džip? Da li bi se to desilo da je u rukama imao ovu pušku?

Potpuno delim mišljenje sa tobom, ali takođe se slažem sa Necom oko stepena ''iskusnosti'' naših lovaca. Mada, koliko će takvih lovaca da sebi priušti jedan ovakav Steyr...

Podunavac
 Ne branim Peza ali čovek je potpuno u pravu. I nikoga nije prozvao u svojim upisima. Kolege Neca i Nidža su više puta ovde svojim stavovima i razmišljanjima pokazali da su pravi lovci u svakom mislu, i da iako mladi lovci imaju više znanja i drže do kodeksa od mnogih sa dugim lovnim stažom. Znači svako prepoznavanje u ovim upisima nema veze sa onim što je Pez mislio.
Što se tiče ove puške stalno se govori o kočnici. Ali ovo nije kočnica. Ovo je sistem napinjanja i otpuštanja udarne igle. Što je po meni mnogo bolja stvar od klasične kočnice. Klasična kočnica kod velike većine pušaka koči samo obarač, a ne i udarnu iglu ili udarače. Tako da kod pada ili udarca puške u tvrdu podlogu može da dođe do neželjenog opaljenja iako je puška zakočena. Kod pušaka sačmarica je zato običaj da se puška prilikom prelaska preko prepreka ili pauze u lovu prelomi. A kod karabina da se ako već ne vadi metak iz cevi, a onda makar podigne ručica zatvarača u gornji položaj i tako onemogući kontakt udarne igle sa kapislom.
Tri prsta 2Kolce

PEZ

nidzamotocross kaže:
Pez, druže, sećaš se onog slučaja u Vranju, kada je u vozilu poginuo lovac, zbog drugog koji je sa punom i neotkočenom puškom ušao u džip? Da li bi se to desilo da je u rukama imao ovu pušku?

Potpuno delim mišljenje sa tobom, ali takođe se slažem sa Necom oko stepena ''iskusnosti'' naših lovaca. Mada, koliko će takvih lovaca da sebi priušti jedan ovakav Steyr...

Nidžo naravno da se ne bi desilo da je u rukama imao ovakvu pušku, mada ko će ga znati, kad 'oće 'oće i devojka rodi!
U svim tim slučajevima nije kriva puška kriv je čovek koji pušku nosi jer šta će, makar i ovakva, puška puna u kolima i nikakav mehanizam nije garancija da se i sa takvom puškom neće ili nemože desiti takav ili sličan slučaj.
Nigde je nisam napisao da se ne slažem sa Necom jer veruj mi ako se ja nisam nagledao svakojakih gluposti po lovištima niko nije i opet kažem nije kriva puška ni kočnica ni mehanizam kriv je nesmotren, nesavestan, ili kako god da kažeš, lovac.
A evo pitanja za tebe. Da li bi ti voleo da imaš ovakav karabin da loviš u ovakvom lovištu i da se u lovu ponašaš kao lovac(i) sa snimka? Znam da ne bi!

Ono što ti i Neca niste razumeli je upravo to što sve vreme kritikujem ponašanje lovca sa snimka a ne pušku koja je hteli da priznamo ili ne namenjena ili konstruisana bolje reći, da tim novotarijama spreči neželjene posledice koje izazivaju nespretni i nesavesni lovci e sad da li će uspeti ostaje da se vidi.
P.S.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Grom Hunter sačmena municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 56 30.12.2019. 12:15
Steyr Manlicher Duet KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 10 03.11.2014. 07:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 19
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,483
Najnoviji član: ilija021

Poslednje vesti
ИЗВЕШТАЈ СА РЕДОВНЕ И ВАНРЕДНЕ СКУПШТИНЕ ЛОВ...
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

67,101,462 posete www.srbijalov.com