Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Swarovski

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Swarovski
srpko1
 Kolege hvala na savetima i komentarima.

Kao sto rece kolega Podunavac, majsor je napravio gresku jer je obradjivao montazu, a trebao je sinu na pusci. Ja sam otisao kod majstora u kog sam imao poverenje, covek sede kose, radi u servisu za popravku oruzija, sta god mi je do sad popravljao bilo je stvarno, ok, ali ovaj put je napravio gresku.. Secam se da sam ga pitao zasto ne oturpija sinu, a on mi rece da to nije u mogucnosti da to uradi, ali da to sto ce da skrati malo montazu nece da smeta, ama bas nista..Sina na pusci je na kraju, gledano od kundaka ka ustima cevi, sira od montaze, a posto montaza naleze na celu duzinu sine, on je bukvalno skratio montazu za taj deo, gde je sina sira od montaze. Ne znam tacno koliko je to milimetara, ali laicki receno, stvarno nije mnogo.. Da li je zbog toga doslo do promene pogodaka, a verujem, i logicno je da jeste ali tu sam ja naj veci krivac, majstor je uradio kako je znao, sad da mu ja to nosim i utvrdjujem ko je kriv, to bi se vec pretvorilo u citavu agoniju, tako da, od sad montiranje optike kod boljeg majstora..

Ne znam da li ste me razumeli? Ja sam sada optiku prebacio na Beneli Argo i montaza je nova Rusanova, nije skracivana ni prepravljana, iako je ovaj isti majstor hteo malo, kaze da je oturpija da bi ona polugica zabravila do kraja, ali ja poucen predhodnim iskustvom rekoh NEE, ostavi tako, i tek tad shvatih da on covek jednostavno ne zna da uradi taj posao, a ispod casti mu da to i kaze. Al dobih ja pecat u garanciju od montaze da je taj servis oruzija sve to namontirao.. U sustini ja sad moram da odem kod nekog profesionalca i da on vidi i namontira tu montazu kako treba jer ona bar nije ostecena, tj nova je..
Prosto ne mogu da verujem da je to tako tesko namontirati, tj da je tako tesko naci majstora za to..

Jos jednom vam hvala, na komentarima i savetima.

Podunavac
 Postavljanje i štelovanje montaže nije komplikovano za onoga ko to zna. A za onoga ko nezna ili nije siguran je špansko selo. Žalosno je koliko "majstora" nezna svoj posao. Što je najgore upropaste ljudima montažu (ili neki drugi deo opreme) koju su skupo platili. I nikom ništa. Ili fizički obračun pa ostajanje bez oružja. Stvarno smo na visokom nivou, nema šta.
Tri prsta 2Kolce

sile

srpko1 kaže:
Kolege hvala na savetima i komentarima.

Kao sto rece kolega Podunavac, majsor je napravio gresku jer je obradjivao montazu, a trebao je sinu na pusci. Ja sam otisao kod majstora u kog sam imao poverenje, covek sede kose, radi u servisu za popravku oruzija, sta god mi je do sad popravljao bilo je stvarno, ok, ali ovaj put je napravio gresku.. Secam se da sam ga pitao zasto ne oturpija sinu, a on mi rece da to nije u mogucnosti da to uradi, ali da to sto ce da skrati malo montazu nece da smeta, ama bas nista..Sina na pusci je na kraju, gledano od kundaka ka ustima cevi, sira od montaze, a posto montaza naleze na celu duzinu sine, on je bukvalno skratio montazu za taj deo, gde je sina sira od montaze. Ne znam tacno koliko je to milimetara, ali laicki receno, stvarno nije mnogo.. Da li je zbog toga doslo do promene pogodaka, a verujem, i logicno je da jeste ali tu sam ja naj veci krivac, majstor je uradio kako je znao, sad da mu ja to nosim i utvrdjujem ko je kriv, to bi se vec pretvorilo u citavu agoniju, tako da, od sad montiranje optike kod boljeg majstora..

Ne znam da li ste me razumeli? Ja sam sada optiku prebacio na Beneli Argo i montaza je nova Rusanova, nije skracivana ni prepravljana, iako je ovaj isti majstor hteo malo, kaze da je oturpija da bi ona polugica zabravila do kraja, ali ja poucen predhodnim iskustvom rekoh NEE, ostavi tako, i tek tad shvatih da on covek jednostavno ne zna da uradi taj posao, a ispod casti mu da to i kaze. Al dobih ja pecat u garanciju od montaze da je taj servis oruzija sve to namontirao.. U sustini ja sad moram da odem kod nekog profesionalca i da on vidi i namontira tu montazu kako treba jer ona bar nije ostecena, tj nova je..
Prosto ne mogu da verujem da je to tako tesko namontirati, tj da je tako tesko naci majstora za to..

Jos jednom vam hvala, na komentarima i savetima.
rusanove montaže su iznimno kvalitetni proizvodi... da bi polugica na stražnjoj bazi švenk montaže legla do kraja potrebno je poštelovati bravljenje na način da( sa lijeve strane gledano od kundaka) popustiš mali imbus vijak koji osigurava nasuprotni imbus vijak kojim se podešava graničnik položaja "zuba"koji ukapča stražnji prsten optike u stražnju bazu.. kad je taj sklop odlično podešen taj prvospomenuti mali mbus treba biti lagano ali ipak dovoljno dotegnut da podešavajuči vijak drži u željenom položaju.. da je sve odlično poštelovano znat češ tako što ta polugica sa kojom braviš mora iči podosta teško do svog krajnjeg dolnjeg-vodoravnog položaja... na prednjoj bazi također sa dva imbus vijka na sličan način podešavaš prisnost gornjeg i doljnjeg dijela švenk montaže !! u pricipu sve je vrlo jednostavno i osim kvalitetnih imbusiča ne treba ti nikakav poseban fakultet..

Podunavac
 Kolega Sile ovde nije bila u pitanju Rusanova švenk montaža, nego brzoskidajuća montaža za IŽ-18 koja se navlači na šinu. Bravljanje joj je nasličnije onome na montaži za PASP M-76.
Tri prsta 2Kolce

Dule bub Trnava
 Evo male promene i kod mene. Voleo bih i ja da sam u vecoj mogucnosti,posluzice i ova Habit nova 8*56

Dule bub Trnava

Dule bub Trnava kaže:
Evo male promene i kod mene. Voleo bih i ja da sam u vecoj mogucnosti,posluzice i ova Habit nova 8*56
Dule bub Trnava priložio:
20131004_211048-1.jpg

Dule bub Trnava
 Habit nova 8*56
Dule bub Trnava priložio:
20130907_001540-1.jpg

Podunavac
 Kolega čestitke na ponovi.Bravo 2 Naravno da će te služiti. Ipak je to Swarovski.
Tri prsta 2Kolce

Dule bub Trnava
 Hvala podunavac posluzice ite kako, vazno da sam usao u klub

sile

Dule bub Trnava kaže:
Hvala podunavac posluzice ite kako, vazno da sam usao u klub
e pa neka si...
šile

Dule bub Trnava
 ;)

Zeljko92
 Kolege, sta mislite o ovom nisanu? swarovski barrett 10x42 habicht Confused

Podunavac
 Swarovski optike iz serije Habicht su odlične kvalitete. Međutim nikada nisam čuo za Swarovski Barrett. Rekao bi da je to namenski rađena optika za čuvene američke snajperske puške Barrett, što znači da ima balističke turete za pomeranje daljine (elevacije) i preticanje, sa končanicom vojnog (policijskog) tipa. Ako sam u pravu to definitivno nije optika za lov.
Tri prsta 2Kolce

Zeljko92
 Verovatno jeste. Na google mi je to i izbaclo. Drug je ima i hoce da je proda, nije lovac pa me je pitao gde da stavi oglas.... Videcu sta je u pitanju kad mi posalje slike.

canis aureus
 Swar Barrett 10x42 Habicht jeste namenjena Barrettu i sl "antimaterijalnim" snajperskim puškama velikog kalibra(12,7mm)
Nema razlike u turetima i isti su kao na civilno/lovačkim modelima Habichta i jedino je "vojna" končanica ...
S obzirom da je namenjen "teškim kalibrima" ovaj optički nišan je vrlo vrlo otporan na trzaj ... "snažan" i robusan ...
... ima ga na jednom Barrettu koji je ispucao ohohoo i spoljašnost nije kao da je "tek iz fabrike" ali je slika i grupa pogodaka kao i "prvoga dana" Odobreno
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

Zeljko92
 Hvala kolega. Drug je voljan da ga proda, bice i slika pa ako ima neko zainteresovan javite... Srean

Podunavac

canis aureus kaže:
Swar Barrett 10x42 Habicht jeste namenjena Barrettu i sl "antimaterijalnim" snajperskim puškama velikog kalibra(12,7mm)
Nema razlike u turetima i isti su kao na civilno/lovačkim modelima Habichta i jedino je "vojna" končanica ...
S obzirom da je namenjen "teškim kalibrima" ovaj optički nišan je vrlo vrlo otporan na trzaj ... "snažan" i robusan ...
... ima ga na jednom Barrettu koji je ispucao ohohoo i spoljašnost nije kao da je "tek iz fabrike" ali je slika i grupa pogodaka kao i "prvoga dana" Odobreno

Iako nisam video tu optiku teško mi je da poverujem da optika namenjena vojnoj upotrebi nema turete sa podeocima za različite daljine. Pogotovo na puškama koje su namenjene za daljine do 1200 metara (možda i više). Na koji se onda način određuje daljina gađanja i mesto nišanjenja?
Tri prsta 2Kolce

DakiNS
 Malo sam guglao i našao interesantnih podataka i sličica
https://www.google.rs/search?q=swarov...d=0CG4QsAQ
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Cvele
 Ma sta ce vam drugo, jedno 2.500,00 evropskih i jedan Z6i pa da vas Bog vidi Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Zeljko92
 Hvala! Gledao sam i ja, ocigledno ima vojnu koncanicu, ne znam koliko je ona primerena lovu... Videcu u kakvom je opstem stanju kada dobijem slike.

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,932 posete www.srbijalov.com