Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: PRVI PARTIZAN

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
PRVI PARTIZAN
Dejan
 Nikad vise u moj karabin nece uci Prvi Partizan. Imam 270 win i sa PP nisam mogao da ostvarim grupu pogodaka dostojnu za ovaj kalibar. Serija municije koju sam pucao je bila toliko napunjena barutom da kada se prodrma metak nista se nije culo. Imao sam prilike da prisustvujem i merenju brzina zrna PP i to je katastrofa, zrna iste serije iste gramaze a razlike u brzini ogromne. Kada sam kupio "Belot" upucao sam pusku sa 4 metka. Na osamdesetpet metara grupa od tri hica stanu u cep od kisele vode. Vi sad sami procenite sta je bolje. Pozdrav !

Podunavac
 Do sada nisam imao problema sa PPu municijim, niti sam čuo od drugih lovaca da se žale. Naša municija ide dosta i za izvoz i dobro se prodaje. Ne znam u čemu je problem kod tebe? Da li si ti to upucao optiku na 85 m ili je to samo bio nekakav test preciznosti na toj daljini?

mirko knezevic
 Ja sam cuo za PPu samo reci hvale...Confused cak sam i slusao kako karabin glavi sa RWS a PPu nema zastoj ni pod znakom razno... Svasta moze da se desi,nekog zeza nekog odlicno sluzi...

Kile_

Dejan kaže:
Nikad vise u moj karabin nece uci Prvi Partizan. Imam 270 win i sa PP nisam mogao da ostvarim grupu pogodaka dostojnu za ovaj kalibar. Serija municije koju sam pucao je bila toliko napunjena barutom da kada se prodrma metak nista se nije culo. Imao sam prilike da prisustvujem i merenju brzina zrna PP i to je katastrofa, zrna iste serije iste gramaze a razlike u brzini ogromne. Kada sam kupio "Belot" upucao sam pusku sa 4 metka. Na osamdesetpet metara grupa od tri hica stanu u cep od kisele vode. Vi sad sami procenite sta je bolje. Pozdrav !

ma PPU je zakon bre.do sada nisam cuo da se iko zalio,a evo sad ti.
pa ako si ti zakljucio da sa municijom nesto nije u redu,procenio si da je prepunjena barutom.trebao si da reklamiras imas u svakoj kutiji dve male papirne ceduljice sa brojevima,te ceduljice prosledis fabrici i oni na osnovu tih brojeva u fabrici imaju evidenciju za svaku kutiju municije kako je proslo punjenje i ostalo.doneses im i metak na probu oni testitaju ako nesto nije u redu recice ti.verovatno i poklonitu drugu kutiju
Samo 300 i 4x4

mirko knezevic
 U lovu na krupnu nasi lovci uglavnom svi imaju municuju PPU,i svi kazu da je dobra i da odlicno sluzi a da nikad nije zatajila. Jel je PPU najjeftinija municija kod nas?Confused Ja koliko sam shvatio mnogi je i uzimaju zbog toga,jer su cene ovih drugih proizvodjaca paprene...Confused Ili mozda debelo gresim...
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

Joe the hunter

mirko knezevic kaže:
U lovu na krupnu nasi lovci uglavnom svi imaju municuju PPU,i svi kazu da je dobra i da odlicno sluzi a da nikad nije zatajila. Jel je PPU najjeftinija municija kod nas?Confused Ja koliko sam shvatio mnogi je i uzimaju zbog toga,jer su cene ovih drugih proizvodjaca paprene...Confused Ili mozda debelo gresim...

Lepo kazes kolega da lovci uglavnom svi imaju PPu municiju.Pa kako znaju da je dobar ako ga nisu uporedili sa nekim drugim proizvodjacem.Ja se ne slazem da je jefyino jednako i dobro.U krajnjoj liniji koliko nasi lovci u proseku ispale metaka imaju racuna da kupuju najskupju municiju na svetuInace i ja imam jako losa iskustva sa PPU (razlicita laboracija baruta, odsupanje od tezine zrna i sl.).I kakvo mi je merilo kvaliteta to da municija nije zataila.Uostalom taj metak i nije jeftin u poredjenju sa ceskim S&B metkom koji je neuporedivo ujednacen bez obzira dali je star 20 godina ili od juce.Dobar pogled

sheytan
 Kolega Joe, nemam lichnog isqstva, ali chitajutji nekolike forume, videh da vetjina UPUTJENIH, a pogotovu na hrvatskim forumima, neuporedivo vishe cene PPU od Belota! Pricham samo o SP konjstrukciji, ne o savremenim zrnima koje Belot qpuje i ugradjuje u svoje sqplje metke.
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Joe the hunter
 Tako je kolega,Neko voli popa neko popadiju.Ukusi su razliciti(a i iskustva).Dobar pogled

Podunavac
 Šejtan u Hrvatskoj je otimačina za PPU municiju, a pogotovo sa Grom zrnima. Delimično zbog navike iz bivše države, delimično zbog povoljne cene ali sigurno delom i zbog solidne kvalitete.
Tri prsta 2Kolce

kelt

Joe the hunter kaže:
Tako je kolega,Neko voli popa neko popadiju.Ukusi su razliciti(a i iskustva).Dobar pogled
a ja popovu kcerkuStari
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

Jank

kelt kaže:

Joe the hunter kaže:
a ja popovu kcerkuStari

Ja bih da budem pored popove svastike ...ako može...nemam ništa protiv...Kiss
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

sheytan

Podunavac kaže:
Šejtan u Hrvatskoj je otimačina za PPU municiju, a pogotovo sa Grom zrnima. Delimično zbog navike iz bivše države, delimično zbog povoljne cene ali sigurno delom i zbog solidne kvalitete.

Pa, shto to meni prichash? Ja sam otprilike neshto slichno i rekao! iveli

Reche moj prijatelj, nedavno bio u Vijenu kod Bech Smeko , u Ketneru ima od qrabeenske dzebane:
1. RWS
2. PPU

Fala! hehe Naravno da nije savrshena dzebana, na drugim forumima su razna isqstva iznoshena, tipa da su u nekim 300wm serijama chak chaure pucale, ali tu fabrika zavisi od dobavljacha bakra(mislim da je to Valaonica iz Sevojna), ili, chesta zamerka - barut koji prlja cev - to je do Luchana, i sl...
Najprostiji zakljuchak: u odnosu na cenu, stvarno je extra municija, i jako se dobro prodaje u mLogim sveckim zemljama, mozda chak i na svim konJtinentima! Shto se mene tiche - nachelni RESPECT za nji'! iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac

sheytan kaže:

Podunavac kaže:

Pa, shto to meni prichash? Ja sam otprilike neshto slichno i rekao! iveli

Reche moj prijatelj, nedavno bio u Vijenu kod Bech Smeko , u Ketneru ima od qrabeenske dzebane:
1. RWS
2. PPU

Fala! hehe Naravno da nije savrshena dzebana, na drugim forumima su razna isqstva iznoshena, tipa da su u nekim 300wm serijama chak chaure pucale, ali tu fabrika zavisi od dobavljacha bakra(mislim da je to Valaonica iz Sevojna), ili, chesta zamerka - barut koji prlja cev - to je do Luchana, i sl...
Najprostiji zakljuchak: u odnosu na cenu, stvarno je extra municija, i jako se dobro prodaje u mLogim sveckim zemljama, mozda chak i na svim konJtinentima! Shto se mene tiche - nachelni RESPECT za nji'! iveli 3

Ma ne pričam ti nego potvrđujem ono što si rekao. Ti reče da znaš sa foruma, a ja znam iz razgovora sa lovcima da je PPU jedan od naj popularnijih proizvođača lovačke municije u Hrvatskoj. PPU izvozi u USA koja je najveći potrošač i poznavalac vatrenog oružja i municije. U Nemačku koja drži do kvalitete i ima dugačku lovačku tradiciju. U Švajcarsku i Norvešku koje imaju velik standard i njihovi lovci ne moraju da kupuju jeftinu robu. U Namibiju koja je safari sila u Africi. I još mnoge druge zemlje. Sve je to dokaz kvalitete PPU municije. Ne tvrdim da nije bilo loših serija, ali sigurno nije toliko loše kao što neke kolege pokušavaju da prikažu. Većina nas celog svog lovačkog staža lovi ovom municijom i uspešno odstreljuje sve vrste divljači.
Tri prsta 2Kolce

mirko knezevic
 Ma fabrika radi kao sat i imaju posla kolko hoces,u pravu je Podunavac vise rade za izvoz nego za domace trziste... Dobro ponekad eksplodira pola pogona,al to ih neda spreciti da vec sutradan nastave sa radom...Smile
Srbija do Tokija!

Kolce Tri prsta 2

vuk71
 slazem se sa dejanom, izgleda da nam ppu proda ono sto nezadovlji ili delomicno zadovolji kvalitetu proizvodnje... godina sam pucao ppu i uvek bio zadovoljan... ali uvek ima ali,drugar kupio ppu 7x64 nekoliko kutija i zali se da nemoze upucati karabin, uzmemo i rastasvimo nekoliko metaka , svako zrno bilo je razlicite tezine ali i barutna punjenja razlicita pa ti pucaj al u svatovima, nedugo posle ja uzmem ppu grom 30-06 ista pesma, odem kupim belot i resen problem... znam bar dvadesetoricu koji su imali isti problem, u hrvatskoj i bosni ppu se dobro prodaje i kunu se u njegov kvalitet, naravno ppu da na izvoz 97 posto proizvodnje i kvalitet ode u izvoz, nama ostane ona 3 posto koja nekada i zadovolje prosecnog lovca... sramota je to za renome koji se gradi godinama na nekoliko kontinenata...

Podunavac
 Pa onda ti je Vuče naj bliže da pazariš u hrvatskoj PPU municiju. I tako moraš svaki puta da izvadiš nabavnu dozvolu, pa je onda samo prevedeš na novokomponovani hrvatski i promeniš dinare u kune i eto ti dobre municije. Samo te izađe otprilike ko RWS kad sve ovo uradiš.ROFL
Šalim se druže. Sramota je što se strancima prodaje dobro prekontrolisana municija, a našim lovcima škart. A čini mi se da je ista stvar i kod Zastave.
Tri prsta 2Kolce

vuk71
 podunavac veruj mi nisam verovao dok smo rastsvljali i merili municiju da je istina to sto vidimo... te godine na sajmu lova u ns pricamo sa osobljem ppu na njihovom standu i objasnimo do kakvog zakljucka smo dosli,oni nas saslusali malo glavom vrteli i to je to, kao da su znali nisu ni pokusali da nas razuvere, mada bi tesko i uspeli...

Joe the hunter
 Imao sam prilike da u vise navrata razgovaram sa inzenjerima iz PPU i na primedbe koje sam im stavljao obicno su cutali ili slegali ramenima.Istina sto se tice primedbi na neujednacene brzine u istim kalibrima i tezinama zrna rekli su mi da to zavisi od vrste baruta kako kad dobiju iz Lucana.A to sto izvoze (lovacka municija) je smesno jer je samo u 2008 S&B izvezao lovacke municije na svih 5 kontineneta u vrednosti od 6 miliona dolara.O drugim proizvodjacima da i ne govorim.
I kao sto sam vec rekao , nasi lovci koliko ispale metaka godisnje(3-7) mogu da kupuju i RWS municiju.Dobar pogled

vuk71
 joe tu si upravu, malo se ispali pa i nije izdatak uzeti koju kutiju kvalitetne municije...

vuk71
 naravno govorimo o prosecnom lovcu, ima i onih kojim je 100 kom. godisnje malo...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Prvi Damski lovački klub u Srbiji LOVAČKA UDRUŽENJA 69 26.08.2016. 22:37
Moj prvi lovački pas KINOLOGIJA 13 03.07.2014. 20:56
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,623,988 posete www.srbijalov.com