Održavanje lovačkog oružja
|
sheytan |
Objavljen 13.10.2011. 23:35
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Kao shto si i primetio, jedino zichana chelichna chetka!
E, sad, ako ti je cev hromiraTa iznootra, jedna mnogo bolja solucija ti je:
NIKADA NE MORASH CHISTITI TAKVU CEV IZNUTRA! AMIN!
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 13.10.2011. 23:36
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Kod neredovnog čišćenja sačmenih cevi dolazi do poolovljavanja, naročito u zoni čokova. Puščane cevi koje se ne čiste redovno svremena na vreme treba da se očiste sa spiralnom žičanom četkom koja skida naslage olova sa cevi.
Kolega u tvom slučaju , znači mnogo ispaljene municije jednak je rezultat- naslage olova
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
kimi |
Objavljen 13.10.2011. 23:55
|

Veteran

Upisa: 755
Pristupio: 14.08.2011. 10:46
|
Znači tri su rešenja...
1. da manje pucam-- nema šanse ba
2.da ne čistim cev pošto je u pitanju IŽ
3. ili da je gulim žičanom spiralom koja liči na onu za pranje flaša iznutra
U rukama Mandušića Vuka svaka puška biće ubojita
|
|
|
|
gale |
Objavljen 14.10.2011. 08:07
|

Mlađi član

Upisa: 25
Pristupio: 23.02.2010. 11:01
|
vlada lovac kaže:
A čiju pušku tako čistite 
Gospodo ja se izvinjavam jer nisam stigao da javim , dakle dobio sam dozvolu za nabavku oružija i kupio sam od jednog čoveka Zastavinu sačmaricu 12/70 iz 1970.god za 200 Eura jako lepu pušku sa belom ( hromiranom glavom) ali je brunir na cevi jako oštećen( korozirao) sa spoljne strane( nije baš dobro čuvana) tako da još uvek pokušavam da skinem ja sam pokušavao i sa WD.om 40 i sa Singer uljem i dosta ( korozije ) sam skinuo ali još to nije ni izbliza kako treba jedino se iznutra cev zaista sija. Naravno uskoro ću postaviti slike same puške da čujem vaše mišljenje, jedino što mogu da vam kažem da zaista nema lufta u glavi puške, da su hromirani delovi lepo izrezbareni baš i kao štitnik obarače i poluga za skidanje podkundaka. Jako bih vam bio zahvalan ako neko može da mi kaže čime bih mogao da skinem ( koroziju ) sa spoljne strane cevi ali ne neko preskupo sredstvo jar trenutno nisam baš pri parama. Hvala i pozdrav svima! I da ne zaboravim da pitam dali je preporučljivo da ja otvaram glavu puške ( radi čišćenja) ako jeste kako da to uradim . Hvala! |
|
|
|
DESPERADOS |
Objavljen 14.10.2011. 08:26
|

Lovčina

Upisa: 1032
Pristupio: 25.11.2010. 20:19
|
Ja sam neke stvari cistio sa PANOL pastom i to vrlo uspesno , e sada da li ce to tebi pomoci neznam to je individualna stvar . Oprezno probaj pa javi , pasta je jeftina i uvek treba tako da neces nista izgubiti ako probas.
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
7x64 KRALJ ..  .. 308W CAR.. 
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 14.10.2011. 08:31
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
Pa tako brate Gale pohvali se, sad je druga situacija, čestitam na kupovini prve puške, lepo ti to premazi Balistolom ili Brunoxom i mirno cekaj otvaranje sezone (ako si član), pa po završetku lovne sezone odneseš puškaru koji će ti lepo to srediti za tridesetak evra i uživaj |
|
|
|
sheytan |
Objavljen 14.10.2011. 08:31
|

Lovčina

Upisa: 2979
Pristupio: 23.11.2010. 13:27
|
Nemoj da proba ništa agresivno, kao što je ta krema(el to ono za pranje ruq??? Ako jeste, ni slučajno, po meni!)
Najbolje je pozvati Zastavu u KG, da oni to srede i izbrooniraju, to je kod njih i kvalitetno i jeftino! B)
Kolega mani se prozivanja , ovo nije prvi puta
Srbijalov Admin Tim
novi način otvaranja tema je bzvz...
DOBAR DVOGLED!!!
http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U
|
|
|
|
DESPERADOS |
Objavljen 14.10.2011. 08:35
|

Lovčina

|
Druze , nije za pranje ruku koristi se za ciscenje niklovanih proizvoda u sanitariji i industriji . Ja sam moju Hondu sa njom cistio i ekstra se pokazala . Napomenuo sam da oprezno proba pa da vidi .
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
|
|
|
|
vlada lovac |
Objavljen 14.10.2011. 08:41
|

Lovčina

Upisa: 1016
Pristupio: 19.11.2010. 07:19
|
30e je bruniranje cevi sačmarica kod Ničića u Nišu, video sam na par primeraka kako je uradjeno, mislim sasvim korektno za te pare, ako je i u Zastavi toliko OK blize je Zastava |
|
|
|
gale |
Objavljen 14.10.2011. 08:49
|

Mlađi član

|
vlada lovac kaže:
Pa tako brate Gale pohvali se, sad je druga situacija, čestitam na kupovini prve puške, lepo ti to premazi Balistolom ili Brunoxom i mirno cekaj otvaranje sezone (ako si član), pa po završetku lovne sezone odneseš puškaru koji će ti lepo to srediti za tridesetak evra i uživaj 
Hvala lepo! |
|
|
|
gale |
Objavljen 14.10.2011. 09:03
|

Mlađi član

|
DESPERADOS kaže:
Ja sam neke stvari cistio sa PANOL pastom i to vrlo uspesno , e sada da li ce to tebi pomoci neznam to je individualna stvar . Oprezno probaj pa javi , pasta je jeftina i uvek treba tako da neces nista izgubiti ako probas.
Hvala probaću pa ću vam javiti , mada su mi i neki drugari već predložili da koristi panol pastu, recite mi molim vas od kupovine puške jedino sam imao ( dobio od kuma) Singer ali jako fino ulje a na forumu sam pratio od ranije i video da neki lovci koriste WD-40 za podmazivanje pa me interesuje šta vi mislite o tome i pošto sam doneo kanap još iz vojske ( onaj sa olovom na kraju ) dali smatrate da je bolje da kupi set za čišćenje ili da ostanem pri kanapu, samo da podsetim da sam sa njim i pamučnom krpom zaista izgurao visok sjaj unutrašne strane cevi!?
Hvala! |
|
|
|
gale |
Objavljen 14.10.2011. 09:07
|

Mlađi član

|
arnotije kaže:
vlada lovac kaže:
A čiju pušku tako čistite 
To sam si ja pitao, ali kada citiras ne ulazi i "potpis" u citat, citam i sve se pitam da li sam dobro procitao!
I ja sam tek kasnije video da sam ostavio (potpis) inače pušku sam kupio i javio danas u forumu.Pozdrav |
|
|
|
gale |
Objavljen 14.10.2011. 09:31
|

Mlađi član

|
gale kaže:
vlada lovac kaže:
Pa tako brate Gale pohvali se, sad je druga situacija, čestitam na kupovini prve puške, lepo ti to premazi Balistolom ili Brunoxom i mirno cekaj otvaranje sezone (ako si član), pa po završetku lovne sezone odneseš puškaru koji će ti lepo to srediti za tridesetak evra i uživaj 
Hvala lepo!
Zaboravih da vam kažem nisam član lovačkog društva, a kada sam napisao (posle lova čistim.... ) se odnosi na obuku rukovanja oružijem na koje sam morao da idem iako sam posle ranjavanja u Slavoniji ( na zoni radzdvajnja) razdužen trajno iz vojske sa činom rezervnog pručnika fregate invaliditet (.5). Ne znam šta ta tačka znači i nije ni bitno, ali sam se nadao da neću morati da polažem rukovanje oružijem posle 15 meseci vojne službe i još 3 meseca ( na vežbi), inače raspitivao sam se za lovačko udruženje "Fazan" u koje je bio ili je još uvek učlanjen moj ujak a ineče udruženje je bilo u Spskom Itebeju oko 20km od Zrenjanina, možda mog ujaka neko od starijih lovaca iz Banata in zna Simeonov Milan, zaposlen u Telekomu Zrenjanin. Iskreno neznam dali je i dalje on u udruženju jer i pored (solidne materijalne situacije ) već dugo neide u lov a počelo je one godine kada su tražili da se puške drže u soškama udruženja. Naravno da ću se učlaniti ali pri nabavci oružija nisu mi tražili da budem član udruženja. dalei mi neko udruženje preporučujete ja sam sa karaburme So Palilula!
Hvala! |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 14.10.2011. 09:51
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
gale kaže:
gale kaže:
vlada lovac kaže:
Hvala lepo!
Zaboravih da vam kažem nisam član lovačkog društva, a kada sam napisao (posle lova čistim.... ) se odnosi na obuku rukovanja oružijem na koje sam morao da idem iako sam posle ranjavanja u Slavoniji ( na zoni radzdvajnja) razdužen trajno iz vojske sa činom rezervnog pručnika fregate invaliditet (.5). Ne znam šta ta tačka znači i nije ni bitno, ali sam se nadao da neću morati da polažem rukovanje oružijem posle 15 meseci vojne službe i još 3 meseca ( na vežbi), inače raspitivao sam se za lovačko udruženje "Fazan" u koje je bio ili je još uvek učlanjen moj ujak a ineče udruženje je bilo u Spskom Itebeju oko 20km od Zrenjanina, možda mog ujaka neko od starijih lovaca iz Banata in zna Simeonov Milan, zaposlen u Telekomu Zrenjanin. Iskreno neznam dali je i dalje on u udruženju jer i pored (solidne materijalne situacije ) već dugo neide u lov a počelo je one godine kada su tražili da se puške drže u soškama udruženja. Naravno da ću se učlaniti ali pri nabavci oružija nisu mi tražili da budem član udruženja. dalei mi neko udruženje preporučujete ja sam sa karaburme So Palilula!
Hvala!
Kolega ako bi ste mogli da nam date vise podataka o ovome sto je zadebljano u vasem upisu ,o drzanju oruzija u soskama udruzenja??????
|
|
|
|
gale |
Objavljen 14.10.2011. 10:18
|

Mlađi član

|
Sniper Hunter kaže:
gale kaže:
gale kaže:
vlada lovac kaže:
Hvala lepo!
Hvala!
Kolega ako bi ste mogli da nam date vise podataka o ovome sto je zadebljano u vasem upisu ,o drzanju oruzija u soskama udruzenja?????? 
Cini mi se da je to počelo negde 90 ili 91 godine ,barem mi je ujak tako objasnio, dali vi znate nešto o tome i dali je baš tako bilo ili je možda to samo bio nejgov izgovor zašto više ne ide lov!? Zaista mei nije jasno, napominjem udruženje je bilo" Fazan " Srpski Itebej i ako je tako dali je možda to moglo da se odluči samo na nivou lokalne uprave tog udruženja ili je tada to bio zakon na nivou svih udruženja, ako znate. Ono što ja znam da se odmah posle toga 92 i 93. godine na teritoriji Slavonije u cilju zone razdvajanja od civilnog stanovništva svih nacionalnosti oduzima (privremeno) lično naoružanje i puške i pištolji, naravno tada su se vlasnicima izdavale potvrde o privremenom oduzimanju oružija valda u cilju sprečavanja međusobnih obračuna stanovništva, potvrde smo izdavali mi rezervisti u JNA . a dali je to zaista oružije vraćeo ili ne nebih znao!? |
|
|
|
Sniper Hunter |
Objavljen 14.10.2011. 10:24
|

Moderator

Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
O drzanju oruzija u soskama udruzenja prvi put cujem od vas zato sam bio zainteresovan za to ,mislio sam da vi znate nesto vise
|
|
|
|
gale |
Objavljen 14.10.2011. 10:38
|

Mlađi član

|
Sniper Hunter kaže:
O drzanju oruzija u soskama udruzenja prvi put cujem od vas zato sam bio zainteresovan za to ,mislio sam da vi znate nesto vise 
Zaista neznam više, ali dosta lovaca njegovih drugara je u to vreme se ili isčlanjivalo iz udruženja pod istim izgovorom ili jednostavno su puške na duuugo ostavili u oraman, čak se sećam da je jednom ujak rekao da neda da mu neko ( dr..a) pušku i da ako to bude postala obaveza da se oružije zaista drži u soškama udruženja da će je radije prodati . To je ono što ja znam ali verujem da ovde ima i starih lovaca iz SFRJ. pa bi mogao nešt o tome da kaže više. Pozdrav |
|
|
|
DESPERADOS |
Objavljen 14.10.2011. 10:44
|

Lovčina

|
Stvarnooooo SVASTA !!!!....tU.a
DOBAR POGLED
1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m
|
|
|
|
270 |
Objavljen 19.10.2011. 17:59
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Do sada sam za čišćenje od ostataka košuljice koristio ROBLA SOLO MIL danas sam uzeo ROBLA SOLO FORCE.
Čitajući uputstvo izgleda da je jedina razlika u brzini delovanja, a ni preko net-a nisam mogao da pronađem nešto više o ovom novom proizvodu!
Molim forumaše koji su ga koristili ili znaju nešto više o njema da napišu na ovoj temi!
Hvala unapred! Pozz... |
|
|
|
labud PP |
Objavljen 06.12.2011. 22:35
|

Pripravnik

Upisa: 9
Pristupio: 05.11.2011. 11:05
|
pomagajte! stigla nova IZ 18 sport i odmah sam uzo da je malo ocistim i podmazem,ali cev spolja kad trljam cistom pamucnom krpom ostaje neko zutilo kao rdja i tako je non stop...
Kolega već si dugo na forumu a još se nisi predstavio, pročitaj obaveštenje na trećem prozoru sa desne strane. To bar nije teško.
Srbijalov Admin Tim
|
|
|